Įkraunama...
Įkraunama...

Cista,kas tai?

daznai pries menesines prasideda umus pusles uzdegimas, urologas nukreipe pas ginekologa, bet ten viskas tvarkoj. Kaip tai gali buti susije?
Atsakyti

Išsitirkite dėl chlamidijų.Jei tyrimas bus neigiamas,reikia padaryti šlapimo pasėlį ir skirti atitinkamą gydymą.
Atsakyti
Gal galetumete paaiskinti kas tai yra. Pries 3 menesius man isoperavo 2 cistas kiausidese, diagnoze-endometriozine cista.
Ar jos linkusios "ataugti", pasikartoti?
aciu

oi susinepatoginau blink.gif turejo- buti endometriozines cistos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ofa: 23 birželio 2004 - 14:25
Jūs sergate endometrioze.Tai liga,kai gimdos gleivinės salelės išsidėsto ne gimdoje.Kai būna kiaušidėse,susiformuoja cistos dėl susikaupusio seno kraujo.Endometriozės negydant,ji progresuoja toliau.Todėl ir cistos gali vėl atsirasti.
Atsakyti
Sweiki,
Man ginekologė įtarė gimdoje cistą, bet sakė gal ji atsiranda tik kai artėja menstruacijos... Liepė ateiti po menstruacijų, bet po šių niekaip negalėjau, tai iškart bėgsiu po kitų... Man laikosi temperatūra, kažkaip sėdėdama sugalvojau, ar gali būti dėl to? Man labai neramu...
Jei pasitvirtins spėliojimai, ar tą cistukę reikės operuoti ar kaip?
Ačiū smile.gif
Atsakyti
Cistos formuojasi kiaušidėse,o ne gimdoje.Temperatūros dėl to tikrai neturėtų būti.O ar reikės operuoti priklauso nuo cistos dydžio,kiek laiko ji randama, kokia echoskopinė struktūra.
Atsakyti
laba diena, mane kamuoja toks dalykas: skausmas pilvo apacioje, desiniajame sone. Jis veriantis, daznai pasikartojantis(kasdien), kartais net suriecia. 17-18 metu esu gerusi kelias postinoro tabletes, pastebejau kad po ju ir prasidejo sie skausmai. (dabar man 22 m) Tuo metu kai prasidejo, buvau pas seimos gydytoja del apendicito(nes as taip maniau), bet tas pamaige, ir pasake kad cia kas nors moterisko. Del tu moterisku taip ir nenuejau. apendicitas neoperuotas. Nesu tirta nei del cistu ar ko nors panasaus, esu sirgus pora metu pienlige. Geriu Harmonet KT.
Kas galetu buti? Ar privatus gydutojai tai tiria?
Atsakyti
Jūsų neapžiūrėjus, labai sunku ką nors pasakyti. Reikėtų apžiūrėti ant ginekologinės kėdės, atlikti echoskopiją. Tai atlieka kiekvienas ginekologas(taipogi ir dirbantis privačiai).
Atsakyti
Laba diena,

Noreciau pasiteirauti, ar bent teoriskai yra zinoma, kas gali itakoti cistu atsiradima? Pries pora menesiu laparoskopijos budu man buvo pasalinta serozine cistoma 10cm. Po operacijos buvo paskirtos KT Yarina. Labai dziaugiausi, kad baigesi skausmai ir vargai, taciau...deja labai trumpam. Siuo metu (praejus ~2men nuo operacijos) turiu nauja 6cm cista su pertvara kitoje puseje nei pries tai. Paskirtas 10d. gydymas Duphaston. Po to - apziura. Kokia tikimybe, kad cista pasisalins vaistu pagalba? O jei ne... kokios gali buti pasekmes kas keleta menesiu atliekamu operaciju? Kokia itaka vaisingumui? Ir apskritai - kaip galima isvengti cistu?

Dekoju uz atsakyma
Atsakyti
Dažniausia cistų susidarymo priežąstis- sutrikusi kiaušidžių funkcija. Pvz. sutrikus hormoninei pusiausvyrai, ovuliacija neįvyksta, folikulas neplyšta, didėja, neišnyksta po mėnesinių ir tai jau vertinama kaip cistoma. Taigi medikamentais atstačius normalią kiaušidžių veiklą, arba atvirkščiai, KT ją nuslopinus, išvengiama cistų susidarymo.
Atsakyti
Šiandien gydytoja po transvaginalinės echoskopijos pasakė, kad gimdoje turiu mažų cistelių. Vienas iš būdų jų atsikratyti - pastoti. Ar tai tiesa? Nes aš planavau pastoti dar tokios diagnozės neišgirdus. Ar tai ne kliūtis normaliai išnešioti ir pagimdyti? Ar dėl cistelių negali būti persileidimo?
Atsakyti
Gal būt gydytoja netiksliai išsireiškė. Cistos yra kiaušidžių dariniai, ir gimdoje jų būti negali.
Atsakyti