Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galvojate apie įvaikinimą? 2 dalis

sveikos merginos mirksiukas.gif , mes kol kas dar neplanuojam įsivaikinti ar pan. (šiuo metu, po kelių metų taip, abu su vyru taip nusprendę esam), tai kartkartėm užeinu pasižiūrėt kaip jums sekasi, žaviuosi jummis visomis, šaunuolės mirksiukas.gif
QUOTE(GinteZZ @ 2008 01 09, 13:30)
O aš nieko nebandžiau. T.y. tikiuosi kad galiu turėti vaikų, bet kadangi gyvenu viena ir jau labai norėjau vaikiuko, nusprendžiau kad įvaikinimo kelias man priimtinesnis. Komentarų susilaukiau įvairių, pvz. kūdikių namų direktorė, kai atvažiavau susipažinti su sūneliu, tiesiai šviesiai paklausė - "o tau ką, sunku su kuo nors permiegoti?".  Sunkumo tai nesunku, bet yra juk ir kitos nuostatos, kurios sulaiko nuo tokio žingsnio, nesvarbu kaip labai labai norėčiau ir biologinio vaikiuko... Psichiatras, kurio įrašo reikėjo medicininei pažymai nešant įvaikinimo dokumentus, irgi kokią valandą bandė mane priversti suabejoti savo žingsniu. Nuo tos dienos jau praėjo beveik pusantrų metų, bet vis dar nesuabejojau, ir mano mažius man yra visom prasmėm mano. O ar mūsų maža šeimynėlė taps kada didesne ir kokiu būdu - pagyvensim pamatysim...

thumbup.gif šaunuolė, kad nieko nepabūgai, buvai tvirta ir dabar abi su mažyle galite viena kita džiugtis 4u.gif

QUOTE(Paragintoji @ 2008 01 10, 21:44)
Niekada neslėpėm, todėl nebuvo jokio pranešimo, kuris, mano galva, yra labai skausmingas. Vaikui pasakai tiek, kiek jam tuo metu reikia, kiek jis klausia. Na, mes nuo visokių pakalbėjimų apie gegutes su jų paliktais vaikučiais kalbėdavom nuo labai anksti. Kai tik vaikas ėmė kalbėti. Gal 4 metų jis, grįžęs iš darželio, pareiškė: "mamyte, kai tu mane pagimdei... " ir norėjo tęsti mintį. O aš ramiai, nenutraukdama megzti, jam atsakiau: "aš tavęs nepagimdžiau". Jis nustebo tiek, kiek nesuprato kaip aš nepagimdžiau, jei daržely buvo išsiaiškinęs, kad visus vaikučius pagimdo mamos. Jis paklausė: "tai kas tada mane pagimdė?" Aš atsakiau: "moteris". Jis pasakė: "aaaaaa" ir tuo tąkart viskas pasibaigė. Kuo mažesnis vaikas, tuo mažiau jis užduoda klausimų į kuriuos sunku atsakyti. O atsakyti reikia tiek, kiek vaikui TUO METU REIKIA. "Neforsuoti" kaip dabar madinga sakyti. Bet jau jis ŽINO. Klausimai vėl gali atsinaujinti, bet jei nebijai ir esi įsitikinęs, kad nedarai nieko keista ir vaikas tai jaučia ir nieko nebijo. Gražių pavyzdžių gamtoje pilna. Vėliau pati vis užkabindavau "ne pilvo", o širdies mamyčių temą. Sakydavau: "aš tave labai myliu. Aš tavo širdies mama". Jis visas spindėdavo ir prie manęs glausdavosi jausdamasis saugus. Ir koks gi tada skirtumas, kad ne aš pagimdžiau?

man labai aptinka Jūsų pasisakymai blush2.gif ax.gif , matosi, kad kalba patirtis,manau galima daug iš jūsų pasimokinti thumbup.gif

QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 23, 22:19)
vISKAS MANIŠKĖ JAU NAMUOSE ANTRA DIENA vAAIKŲ NAMAI PATYS PASKAMBINO IR  paprašė kad pasiimačiau nes tame skyriuje gulėjo vaikas su vėjaraupeis ir jie bijo kad gali susirgti ir užnešti šį virusą į vaikų namus o  be to ten gripas siaučia ir ten ji gali užsikrėsti tai paskambino pirmadienį vakare o antradienį ji jau iš ligoninės važiavo namo.
Bet oi kaip buvo nemalonu, ten skyriuje dirbo seselė kuri buvo dirbusi vaikų namuose tai ji man tokių baisių istorijų papasakokjo kurios skamba panašiai taip"obuolys nuo obels netoli nukrenta", "kiek vilką šersi tiek į mišką žiūri"
Ant galo sako tai ko jūs vaikinatės  imkite globą jei nepatiks ir bus problemų tai atiduosite taip dauk kas daro.
Žinote jei bučiau pati gulėjusi ligoninėje tai būčiau ją pasiuntusi o dabar tai dieną ji ją prižiūri (aš ateidavai po darbo ir būdavau kol užmigs) taigi liko tik papsakoti graudžią istoriją kaip  buvo norėtą globojamą vaiką pasiimti ir klaip tai buvo skaudu. tuomet ji užsičiaupė. Bet oi kaip morališkai sunku.
Mergytė vandens nebijo, persivalgymo problemų neturi  šiandien miegojome iki 10 ryto, tiesa su prabudimais bet.........
Tiesa turim problemą ji negere iš buteliuko ir aplamai galima tik porą šauštų gerimo ikišti jei nori pagirdyti tai turi daryti naktį kai miega , greitai sukeičiu tūtes. O problema tame kad jei yra problemų su inkstais ir gėrimai išplautų šlakus. Taigi gal kas turite patiries su tokia keista  problema ( a beje gydytoja sakė kad ji neturi čiulpimo reflekso nes negavo krūties ), beje tūtė jai reikalinga tik miego metu dieną ji čiulptuko neima spjauna ir viskas.

oi kaip smagu thumbup.gif thumbup.gif , labai sveikinu visus jus tris
čiulptuko mano mažė visai neėmė, nors maitinau MP iki metų, tai manau visai nereikia pergyventi, aš net džiaugiausi, juk atpratint nereikia thumbup.gif
dėl valgymo: maniškė nevalgiukė, nors prižiūrim gaminam perkam ko tik fantazija leidžia, o mažei nė motais, sulesioja keletą šaikštelių ir stop, soti, bet auga normliai, sveika, be galo žvali... tai nepergyvenk pernelyg smarkiai mergyt, viskas su laiku ateis, užaugs tavo gražuolė, bus manekenė mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už gerą žodį, Digi. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 26 sausio 2008 - 17:14
Sekmadienį turėjo maniškė 40 temperatūros nuvežėm į ligoninę ten atliko tyrimus ir kraujas nieko blogo nepardodė tai paleido namo ir antradienį vėl užeisime ten pas gydytoją Vasiliauskieknę (nes pakolkas turėtų gudyti vaikų namai o jie ten bijo maniškės įsileisti per kilometrą net apžiūrėti , magiškas žodis vėjaraupiai) sakė padės tokioje keblioje situacijoje.
Apžiūrėėjo ir pasakė kad jai angina ir gali būti žarnynas pakenkanktas nuo anirbiotikų..
šeip miegam iki 9-10 ryto. naktį keliuosi kelis kartus bet jei miegočiau normaliai tai matyt netektų keltis (aš nuo menkiausio triukšmo pabundu).
Mane ji išskiria iš kitų ir aš esu tas asmuo kurį ji gano su savo akutėm , bet nei aš jai dar nesu mama nei ji man dar dukra. bet laiko yra ir tikiuosi viskas bus ok.
Atsakyti
ZAIKA2, na dar taip negirdejau kad zarnynas pakenktas antibiotiku. bet ten juk niekas jos nepriziurejo ir nesigilino, dave, kad tik greiciau pasveiktu. Bet mes visi zinome, kad antiobiotikai tik krastutinu atveju.
ZAIKA2, maniske sutiko antra gimtadieni pas mane namuose. Ir susirgo. Temperatura arti 40. Apsiblioviau, kaip pries 10 metu, kai sirgdavo mano vyrenele. Ir negaliu nurimti. Net nebesuprantu, kas su manimi darosi. Naktimis isvis miegu kaip zuikis. Menkas jos apsisukimas ir as prabundu. O mano mazyle nori buti su manimi ir neiti i darzeli, mat serga, net syptelejau, kaip parsiveziau namo, net savaitgaliais renkdavosi ir noredavo eiti pas vaikus i darzeli...
Kol ji sveika buvo, atrodo ir man viskas gerai. Dabar mazyle serga, ir as jauciuosi blogai, bet nepagalvokit, kad sergu. Tiesiog man skauda viduje. Ar gali buti toks stiprus rysys, kad as jauciu ja?
ZAIKA2, ar pateikei dokumentus i teisma?
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 28, 17:46)
Sekmadienį turėjo maniškė 40 temperatūros nuvežėm į ligoninę ten atliko tyrimus ir kraujas nieko blogo nepardodė tai paleido namo ir antradienį vėl užeisime ten pas gydytoją Vasiliauskieknę (nes pakolkas turėtų gudyti vaikų namai o jie ten bijo maniškės įsileisti per kilometrą net apžiūrėti , magiškas žodis vėjaraupiai) sakė padės tokioje keblioje situacijoje.
Apžiūrėėjo ir pasakė kad jai angina ir gali būti žarnynas pakenkanktas nuo anirbiotikų..
šeip miegam iki 9-10 ryto. naktį  keliuosi kelis kartus bet jei miegočiau normaliai tai matyt netektų keltis (aš nuo menkiausio triukšmo pabundu).
Mane ji išskiria iš kitų ir aš esu tas asmuo kurį ji gano su savo akutėm , bet nei aš jai dar nesu mama nei ji man dar dukra. bet laiko yra  ir tikiuosi viskas bus ok.

Zaika2, tikrai turėtų būti viskas ok, kaip sakai. Stiprybės ligose. Jų bus. Nusiteik tam. Bet, žinok, kad jos tik sustiprina jausmus. Aš, gulėdama su savo auksu ligoninėje, gal tik tuomet ir supratau, kas su manim įvyko, gal tada tapau mama. Nors mano žvirbliui buvo jau metai, buvom kartu beveik metus. Tada išgyventi pojūčiai man labai įsiminė. Na, gal tiesiog sunkūs išgyvenimai paaštrina pojūčius. Tavo "mamystė" labai jaunutė. Nurimk. Įkvėpk. Pagalvok. Nepanikuok. Ką daugiau patarti? Vėjaraupiai dažnai turi tavo aprašytus požymius. Manasis pradžioje sukarščiavo. Tik po to išlindo vėjaraupiai. Jei žarnynas pakenktas - padės gerosios bakterijos, visokie mažučiams skirti švelnesni vaistukai. Ir MEILĖ. AŠ ESU TUO ĮSITIKINUSI. Vaikas jaučia artimųjų nerimą.
Mergytė tave "savinasi". Tai mano požiūriu, yra svarbiausia. Vėliau RASI daug daugiau. Ir tavo vyras ras, esu tuo įsitikinusi. Užuojauta mažai sirgaliukei 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 01 28, 20:31)
ZAIKA2, na dar taip negirdejau kad zarnynas pakenktas antibiotiku. bet ten juk niekas jos nepriziurejo ir nesigilino, dave, kad tik greiciau pasveiktu. Bet mes visi zinome, kad antiobiotikai tik krastutinu atveju.

Nieko nauja nepasakysiu, ko gera. Gal kas nežino... Žarnyno mikroflorą antibiotikai tiesiog sunaikina. Jie sunaikina ne tik blogas, bet ir geras bakterijas. Paprasčiausias požymis - viduriavimas. Bet tai tik "žiedeliai". "Uogelės" daug kartesnės. Ne veltui, skirdami antibiotikų, daktarai išrašo ir žarnyną gelbstinčių gerųjų bakterijų.
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 28, 17:46)
gali būti žarnynas pakenkanktas nuo anirbiotikų..

Gali duoti gerųjų bakterijų žarnyno mikroflorai atstatyti - Gefilus, Bifolac, Yogurt - pasitark vaistinėje, jų be galo daug. Reikia gerti kartu su antibiotikais (3 val. skirtumu), bet dažnai pamirštama, todėl dabar reikėtų pagerti kokį mėnesį. Sveikite 4u.gif
Atsakyti
Dokumentai tesimui atiduoti 01,21 t.y praeitą pirmadi9enį kada bus teismas dar nežinau.
o gerųjų bakterijų tai gydytojai išrašė ir jau gauna. Nes antra diena kai kakoja nenormaliai kartą ar du į dieną ir apsikakoja iki asusų ir nugarą ir pamepriai ir šliaužtukai viskas išdirbta ir nepasakyčiau kad viduriuoja (išmatos nevandeniningos) bet tas kiekis yra tikrai nenormalus. O dar namuose yra tik dušinė kurioje kranas trumputis ir kriauklytė mažytė tai nuplauti kai ji taip kakoja yra tikrai nežmoniškai sunku nepakiši jos normaliai po kranu ir nenuplausi o pati taip pat dar nestovi žodžiu vonios kambarys nepritaikytas gyventi su vaiku. doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 01 28, 16:46)

tik praeitą savaitę buvom Lietuvoje ir mūsų mažiui sukilo temperatūra. Nustatė ir gydė nuo pūlingos anginos. Temperatūra nukrito trečią dieną, ketvirtą išbėrė ir paaiškėjo, kad tai buvo tik paprastutė tridienė karštinė, serga vaikučiai iki 2 metų. O po to prasidėjo nerealūs pilvuko spazmai nuo bereikalingai gertų antibiotikų. Taigi, tikiu, kad žarnynas galėjo būti pakenktas...

Faina skaityti, kaip jums sekasi. O pas mus buvo pirmas soc. darbuotojos apsilankymas namuose. 2 valandas šnekučiavom, apie mus visko klausinėjo. Dar du kartai bus, užsitęs maždaug iki vasaros. o po to išvadas rašys, tinkami mes ar ne būti įtėviais. Taigi, apsišarvuojam kantrybe ir toliau laukiam.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Esu naujoke. Kol kas smile.gif Visda svajojau isivaikinti mazyli, todel cia ir uzsukau. Juk salia savu visad bus vietos ir dar vienam, o gal ir dviem. Kol kas nepazistu seimu, kurios kartu augintu ir savo, ir ivaikintus vaikucius. Ar cia yra tokiu mamu? Gal galetu pasidalinti savo mintimis... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaikai3 @ 2008 01 30, 08:45)
Kol kas nepazistu seimu, kurios kartu augintu ir savo, ir ivaikintus vaikucius. Ar cia yra tokiu mamu?

Kiek tik nori mirksiukas.gif
Atsakyti
Vasario 28 diena bus teismas dėl ivaikinimo tada tas mažas stebukliukas bus teisiškai mūsų. Tad turiu klausimuką kaip yra su tėvystės atostogom ar vyras turi teisę į jas ar neturi. Na ččia aš kalbu apie mėnesį kurį paprastai gauna vyrai gimus kūdikuiui o kaip šiuo atveju yra gal kam teko susidurti ir žinote
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2008 02 02, 23:03)
Vasario 28  diena bus teismas dėl ivaikinimo tada tas mažas stebukliukas bus teisiškai mūsų. Tad turiu klausimuką kaip yra su tėvystės atostogom ar vyras  turi teisę į jas ar neturi. Na ččia aš kalbu apie mėnesį kurį paprastai gauna vyrai gimus kūdikuiui o kaip šiuo atveju yra gal kam teko susidurti ir žinote

Gimimo liudijima pristatote i darboviete, jie jums (mamai ar teciui) suteiks atostogas net iki 3 metu jeigu panoresite, pranesima persius i sodra. Jums reikes nuvykti ir susitvarkyti pacioje sodroje dar asmeniskai, nes gausite mokamus pinigus is sodros. Beje, isivaikinus gausite ir vienkartine pasalpa 1000 Lt (moka ne sodra). Darboviete pranesa sodrai, kad jums suteikiamos atostogos, o sodra jums mokes pinigelius, tik po jusu apsilankymo.
Keliaukite visur tik su gimimo liudijimu. Teismo sprendimo gali paprasyti tik pasalpu skyrius, kuris mokes 1000 Lt. Sodrai nereikia.
Motinystes ir tevystes atostogos suteikiamos pasirinktinai, kuris nores buti su vaikuciu namie.
O mano sveikinimai Jums kuo didziausi thumbup.gif
Atsakyti