Įkraunama...
Įkraunama...

Kelio kryžminiai raiščiai

Man dalinis priekinio raiscio pysimas (slidinejant doh.gif ). Pries keleta savaiciu padare operacija - pasalino istrigusia i sanari plysusia raiscio dali ir sutraiskyta meniska. Kai atsistatys koja, reikes eiti tolesnems konsultacijoms del raiscio plastikos.
Kiek zinau, po PKR operacijos reabilitacija trunka apie 2 men, kol pradedama koja lankstyti, o pilna reabilitacija gali trukti nuo 6 men iki metu.
Atsakyti
hm, man pries 4 dienas padare kryzminio kelio raiscio ir menisko operacija (sake biski irgi plyses buvo). irgi plyso beslidinejant. bet jau vaikstau. reabilitologe kai pamate - liepe remtis ramentu, kad viso svorio nekelciau ant operuotos kojos. ir su itvaru tik menuo laiko. ir lankstyt biski galiu. tiesa, gydytojas leido tik iki 90 laipsniu kampou lenkt, ne daugiau. tris savaites taip. o po to pilnai galesiu lankstyt. tik va, temperatura tai laikosi nedidele verysad.gif
Atsakyti
labas. gal kas zinot kiek kainuoja PKR persodinimo operacija ? ar ligoniu kasos apmoka ar reiks patiems apsimoket ? 4u.gif
Atsakyti
Bauerfeind kompetencijos centras Kaune prekiauja kompresines terapijos priemonemis - itvarais ...train, su kuriais galima sportuoti, slidineti toliau (ir po operaciju). Kazkada pirkau vokietijoje, dabar vokieciai pas mus. Apie genutrain galite "pagooglinti" , yra nemazai info ir lt puslapiuose.

4u.gif
Atsakyti
mantuciuk, as tai nieko nemokejau uz pacia operacija. turejau siuntima is savo seimos gydytojo. o vat vaistus, paklodes, gydytojo chalata ir k.t. (tiesiog pats gydytojas atnese sarasiuka ka reik nusipirkt) teko paciai nusipirkt. ir tai kainavo apie 320 Lt
Atsakyti
QUOTE(Pelke @ 2009 10 05, 16:57)
mantuciuk, as tai nieko nemokejau uz pacia operacija. turejau siuntima is savo seimos gydytojo. o vat vaistus, paklodes, gydytojo chalata ir k.t. (tiesiog pats gydytojas atnese sarasiuka ka reik nusipirkt) teko paciai nusipirkt. ir tai kainavo apie 320 Lt

man isoperuotas kryzminis raistis klinikose pas Guda. Reabilitacija praejau klinikose irgi. Viskas baigesi gerai (po 6 menesiu pilnai atsigavau), nes labai daug demesio skyriau reabilitacijai. Dabar operuota koja pagal jega pilnai pavijo sveikaja. Gydymui ir reabilitacijai isleidau 600 Lt
Atsakyti
SVEIKI VISI 4u.gif
IRGI LAUKIU OPERACIJOS, KUR BUS LIEPOS MEN KAUNE.
tikiuosi, kad operuos gyd. GUDAS.
pries 10 metu teko patirito paties kelio operacija. buvo trukes meniskas ir jau tada buvo nutruke 50proc. PKR. bet tada gydytojai pasitare netvarke ju, nes butu reikeje atverti kelio sanari. iseme tik meniska. raisciu netvarke, nes nutare, kad man tai nera butina.
dabar vel turejau trauma - vel truko raisciai, tik net nebezinau, ar tie patys, ar kiti bei meniskas, tik, sako, kad jau kitas.
noreciau suzinoti, kokias narkozes emete operacijos metu?
nes pirmosios operacijos metu gavau spinaline narkoze. duriant ja mane kirto staigus skausmas, pasidare silpna, pykino. o dabar eile metu mane kankina dideli nugaros skausmai. juos sieju su sia narkoze.
todel manau, kad noreciau gauti pilna... ka manote jus?

kiek truko operacija? nors apytiksliai.
Atsakyti
QUOTE(pinciuke @ 2010 04 18, 19:53)

atsakymo nesulaukiau - matyt šiuo metu SM atostogauja ir nepatiria jokių traumų (to ir linkiu).
aš jau po operacijos. viskas lyg ir ok, tačiau nerimą kelia t-ra, kuri kasdien pakyla iki 37.4.
po oepracijos praėjo jau šešios dienos.
siūlės gražios, nešlapios, nekraujuoja. tiesa, koja patinusi.
gal kas žinote, ar taip gali būti ir ar jau reikėtų sunerimti?
Atsakyti
tai kelias ilgokai patines gali dar buti...dek ledo, nors man nuo jo skaudedavo dar labiau..
as irgi patyriau trauma tik nezinau rimta ce ar nea, nes slydau ant saliu grindu ir suklupau, bet klupdama pasukau koja i sona per keli...ir db kai sedziu nieko o jei pavaikstau daugiau nebesinori net lenktis man jis
Atsakyti
QUOTE(*Tinginiuke* @ 2010 07 26, 17:43)
tai kelias ilgokai patines gali dar buti...dek ledo, nors man nuo jo skaudedavo dar labiau..
as irgi patyriau trauma tik nezinau rimta ce ar nea, nes slydau ant saliu grindu ir suklupau, bet klupdama pasukau koja i sona per keli...ir db kai sedziu nieko o jei pavaikstau daugiau nebesinori net lenktis man jis

ledas man tinka, dedu maišeliuose užšaldytus burbuliukus.
o kada tave operavo?
ir kas?
mane - RGudas.Kaune.
mane neramina tai, kad kaip ir negaunu pas mūsų vietinius gydytojus normalios konsultacijos. ateina perrišant - užmeta akį, išrašo doxiciklino ir tyli kaip žuvis. pasigendu paaiškinimų - kaip ir kada pasukti tuos kampus įtvare, ar lenkti koją iš karto, ar palaipsniui.....
o jie tik atstumia tave kuo greičiau ir viskas. man nelabai tokia medicina schmoll.gif
Atsakyti
db tai neoperavo..o peravo pries keleta metu jis mane, ejau iskart o lanksciau irgi kiek galejau o reabilitacijoj netgi reikejo lenkti tai ten pro asaras
Atsakyti
tai va - man ryt reikia palenkti koją 40 kampu. tai kazkaip bijau, kad kai lenksiu, gali skaudeti. nu bet vistiek reikies bandyti.
aciu uz atskymus.
o del savo dabartines traumos. ar vel ap pati operuotjoji kojyte uzkliuvo? - gal vertetu kreiptis i ta pati gygytoja. tik pas ji patekti sunku. nes as patekau tik per konusltacija privacioje klinikoje.
Atsakyti