As tai irgi stengiuosi ja mankstinti, kilnoju, lankstau, dave toki lapa su pratimais, tai ir darau. dar internete visokiu pratimu susiradau. Tik galvoju, kad gal as per daug vaikstau, nes siandien pasimaliau daugiau, vairavau, tai dabar skauda istisai. gal reikia daugiau sedeti.
buna kad ir man paskauda,va jau supratau ,kad oru permaina daug ka duoda...siandien koja medine,skaudena...
kiek supratau visiskas pasveikimas po 6-8 menesiu...gal tada nebeskaudes..o gal primins apie save visa gyvenima,negali zinot
kiek supratau visiskas pasveikimas po 6-8 menesiu...gal tada nebeskaudes..o gal primins apie save visa gyvenima,negali zinot
kaip merginoms sekasi sveikti?
vyras dar rebilitacijoj, gris 26 d, jau eina gerai tik i vakara pradeda šlubuoti. Ten daro manksta, masaza, plaukioja baseine, elektros stimuliacija, povandeniniai masazai ir sporto salej sportas su hanteliais atrodo viskas
bet jei stagiai judesi padaro tai ta koja suskauda bet ne kelia o virsuje raumeni....
vyras dar rebilitacijoj, gris 26 d, jau eina gerai tik i vakara pradeda šlubuoti. Ten daro manksta, masaza, plaukioja baseine, elektros stimuliacija, povandeniniai masazai ir sporto salej sportas su hanteliais atrodo viskas
bet jei stagiai judesi padaro tai ta koja suskauda bet ne kelia o virsuje raumeni....
As i reabilitacija dar tik vaziuosiu sia savaite. Vaikstau jau neblogai, bet sioks toks slubavimas dar matosi. koja patinusi, yra skysciu kelyje, gydytojas sake, kad per reabilitacija susitvarkys. Man tik einant vis kazkaip sulinksta tas kelis, bet sako kad del to, jog pasilpo raumenys. Lankstau neblogai, issitiesia irgi jau beveik visai, tikiuosi, kad normali bus ta reabilitacija ir grisiu jau su visai sveika koja
Tik bjauru, kad taip ir liko nejautri dalis blauzdos, bet gal irgi susitvarkys su laiku.
Man dar idomu, kas seniau operavosi, kada pradejot sportuoti. sake, kad gana greitai galima vaziuot dviraciu.

Man dar idomu, kas seniau operavosi, kada pradejot sportuoti. sake, kad gana greitai galima vaziuot dviraciu.
QUOTE(jurginelisc @ 2013 04 11, 08:44)
Baime kuri laika persekios,bent jau mane visa ziema kankino,o kaip tycia sia ziema pragriuvinejau i sav po karta :ohReabilitacijoj skiria psichologa jei nori .Raumenys ir blauzda atsigaus po reabilitacijos,plius namie pratimus daryt,as po siai dienai nete susiradus darau. O del kritimo,ir lygioj vietoj namie is kambario eidama nukritau,atsistojau ir nuejau,kitam kambary tiesiog sukausi ir koja pastacius pajutau skausma.
Papildyta:
ir man taip rodos,po operacijos 5 men, o negaliu nei atsiklaupt,nei atsitupt normaliai.koja stovint neissitiesia iki galo... jei nedarau tempimo pratimu bent sav sakes iskart slubuoju.eisiu vel pas daktara gal duos vel siuntima reabilitacijai 
Papildyta:

Sveiki,man operacija buvo pries 3 menesius,operavausi Siauliuose. Mano koja irgi kaip vatine,nenori lankstytis,sustingsta. Po pjuviu beveik puse kojos iki ciurnos nutirpusi,kaip negyva,kai lieti net nejauti, gyditoja sake,kad yra pazeisti nervai,kad atsistatys per metus ar du. Pries keturis metus operavo kita koja,tai taip nebuvo (irgi pkr plastika- persodinimas). buvau po operacijos 3 savaites rebilitacijoj, dabar po pora menesiu vel rebilituojuos,tikiuos pades,nes nei juokas nebeima. Neisivaizduoju kaip i darba reikes sugrysti,nes darbas stovimas ant koju,po 12 valandu. Dabar 15 minuciu pastoviu kojos paskausta

QUOTE(Pepe 32 @ 2013 05 31, 18:15)
Sveiki,man operacija buvo pries 3 menesius,operavausi Siauliuose. Mano koja irgi kaip vatine,nenori lankstytis,sustingsta. Po pjuviu beveik puse kojos iki ciurnos nutirpusi,kaip negyva,kai lieti net nejauti, gyditoja sake,kad yra pazeisti nervai,kad atsistatys per metus ar du. Pries keturis metus operavo kita koja,tai taip nebuvo (irgi pkr plastika- persodinimas). buvau po operacijos 3 savaites rebilitacijoj, dabar po pora menesiu vel rebilituojuos,tikiuos pades,nes nei juokas nebeima. Neisivaizduoju kaip i darba reikes sugrysti,nes darbas stovimas ant koju,po 12 valandu. Dabar 15 minuciu pastoviu kojos paskausta 

Laba,pirmos dienos bus sunkios,paskui apsipranti ir nieko. Nezinau.ar ka ne taip padare,bet kelio jautrumas ir patinimas dar ir dabar yra,kada praeis neaisku.Gal po pakartotines reabilitacijos bus geriau... Nors ir namie darau tempimo pratimus mankstas,bet pati jauciu,kad kojos normaliai nepriminu ir neistiesiu iki galo.
Sveikos
norėčiau patarimo gal jums taip buvo
stojantis nuo kėdės pasukau koją, ir atrodo lyg kaulas išėjo iš vietos, skausmas baisus. šiaip taip ištiesiau koją ir kažkas trakštelėjo, atrodo atsistatė ir galėjau remti koją. prieš metus taip pat buvo, buvau pas gydytoją nieko nerado, darė magnetinį rezonansą, rado tik skysčių, bet nedaug, pasakė kad sveika, bet nesuprantu kas čia man, kodėl taip dažmai pasikartoja. dabar vis maudžia man ją.

Rašau is mamytes acaunto, bet negalėjau susilaikyti nepakomentavus.
Man 21 . PKR (atplėštas meniskas, ir kas įmanoma buvo pažeista) nusitraukus esu jau du kart.. kaltas sportas ir aš
)
operavausi VILNIUJE pas V.TUTKU
juokingiausias komentaras buvo - " negailek saves, mesk ramentus, nusiimk itvara" :DDDDD ALIO? tavo organizmas vienoks, kitu kitoks
TAI BUVO "GERIAUSIAS PATARIMAS".
Mane jau pjaustė antra karta. Patikėkit, gyja sunkiau , vakarais kyla temperatūra, skysčus jau nebeskaičiuoju kiek kartu traukė ir po kiek švirkštų... antibijotikai, nualintas organizmas.. NENORĖKIT GULT ANTRĄ KARTĄ.
MANO PATARIMAS : PAGAILĖKIT SAVĘS. Nebėkit i darbus (suprantu sunku, aš ir dirbau ir pirmą kartą, ir po antro nusiplėšimo) , pasikamuokit su ramentais, su visur persekiojančiu įtvaru. VERTA.
Reabilitacijos laikotarpiu- , tempkit per skausmus, nes pažįstu ne vieną, kuris neištiesia kojos, nes nedadirbo. (neištiesta koja = kreiva laikysena = nugaros skausmai)
Man 21 . PKR (atplėštas meniskas, ir kas įmanoma buvo pažeista) nusitraukus esu jau du kart.. kaltas sportas ir aš

operavausi VILNIUJE pas V.TUTKU
juokingiausias komentaras buvo - " negailek saves, mesk ramentus, nusiimk itvara" :DDDDD ALIO? tavo organizmas vienoks, kitu kitoks

TAI BUVO "GERIAUSIAS PATARIMAS".
Mane jau pjaustė antra karta. Patikėkit, gyja sunkiau , vakarais kyla temperatūra, skysčus jau nebeskaičiuoju kiek kartu traukė ir po kiek švirkštų... antibijotikai, nualintas organizmas.. NENORĖKIT GULT ANTRĄ KARTĄ.
MANO PATARIMAS : PAGAILĖKIT SAVĘS. Nebėkit i darbus (suprantu sunku, aš ir dirbau ir pirmą kartą, ir po antro nusiplėšimo) , pasikamuokit su ramentais, su visur persekiojančiu įtvaru. VERTA.
Reabilitacijos laikotarpiu- , tempkit per skausmus, nes pažįstu ne vieną, kuris neištiesia kojos, nes nedadirbo. (neištiesta koja = kreiva laikysena = nugaros skausmai)
Sveiki,
Klaipėdos universitetinėj darys priekinio kryžminio raiščio plastiką, gal žinote ar įtvarus ir ramentus duoda, ar savo reikia turėti?
Klaipėdos universitetinėj darys priekinio kryžminio raiščio plastiką, gal žinote ar įtvarus ir ramentus duoda, ar savo reikia turėti?
QUOTE(undines @ 2014 01 14, 20:54)
Sveiki,
itvaras priklauso nemokamai tikrai,o va del ramentu negaliu pasakyti.as savo turejau
ačiū- nors įtvaro nereikės pirkti (mano šeimos gydytoja iš kauno persikėlus, tai sakė, kad kauno klinikos viską duodavo:)
QUOTE(jalka @ 2014 01 15, 10:42)
itvaras priklauso nemokamai tikrai,o va del ramentu negaliu pasakyti.as savo turejau
sveiki,
Jau atliko PKR plastikos ir menisko tvarkymo operaciją, tačiau nesuprantu dėl reabilitacijos, kadangi gydytojas labai nekalbus- pasakė, kad kovo mėn. paskyrė dešimties kalendorinių dienų ambulatorinę reabilitaciją, tai čia ir viskas? perskaičiau kitus postus matau, kad kiti skiria daugiau, pas ką išsiaiškinti, kiek iš tiesų priklauso? kiek suprantu, kas važiuoja į sanatorijas, tai susimoka už apgyvendinimą, tik procedūros nekainuoja?
Jau atliko PKR plastikos ir menisko tvarkymo operaciją, tačiau nesuprantu dėl reabilitacijos, kadangi gydytojas labai nekalbus- pasakė, kad kovo mėn. paskyrė dešimties kalendorinių dienų ambulatorinę reabilitaciją, tai čia ir viskas? perskaičiau kitus postus matau, kad kiti skiria daugiau, pas ką išsiaiškinti, kiek iš tiesų priklauso? kiek suprantu, kas važiuoja į sanatorijas, tai susimoka už apgyvendinimą, tik procedūros nekainuoja?