QUOTE(virpas @ 2011 04 19, 13:39)
Pagal priešgaisrinius reikalavimus yra privaloma. O antiseptikavimas išgelbėtų nuo puvimo, kuris šiaudams deja yra neišvengiamas.
Vėlgi kalbant apie ekologiją- nepatarčiau tokio namo alergiškiems žmonėms- pats turiu alergišką vaiką, tai... na teko nemažai paskaityti šia tema...
oi vyruti... Matomai "stvėrei" pakeliui bėgdamas informacijos, ypač kritikos srities, ir kategoriškai ją bruki
Pasidomėk atidžiau, paieškok sertifikatų, ir praktinės patirties.
O svarbiausia - apie molį, jo gydomąsias savybes, ekologiškumą, oro valymą ir t.t. Juk tai - ypač svarbu šiaudinuke.
Aišku galima tinkuoti super gražiais sintetiniais tinkais, bet prasmė? Išvaizda - taip, sutinku, bet tada šiaudinio namo savybės būtų kaip kokio iš silikatinių blokelių.
O bendrai... ką aš čia aiškinu? Šioje temoje renkasi žmonės, kurie jau sužinojo daugiau nei matomai tamsta, ir jie turi savo nuomonę bei vizijas.
Nepatinka - gal visgi geriau nereikia svetimoje bažnyčioje į savo religiją atvertinėti
)))
Senbuviams.
Dėl kainos.
Domanto Surkio (prie Zapyškio) namas kainavo apie 1 000 000 litukų. Bet... ne vien mano giliu įsitikinimu tai "parodomasis" namas komercinei reklamai, tik pasistatytas savai šeimai.
Jie labai brangiai plėšia už statybas, nes Lietuvoje realiai stato tik trys firmos, konkurencijos nulis, tad ko nelupti?
Pirmasis tas apvalios formos šiaudinukas kurį pasistatė Jonas Kačerauskas, jam kainavo apie 10 000 lt, jis pats intervju apie tai anksčiau sakydavo. Dabar tyli, kainos nebesako, nes jis jau turi savo šiaudinukų statybos firmą

O aš buvau pavasarį svečiuose molio namelyje, kuris pastatytas už Nemenčinės. Jie nedarė pamatų, patys statėsi, ir kainavo viskas (tiesa - labai nedidukas) apie 7 000 lt.
Taip, nenusikalbėjau - apie tokią sumą.
Namą statėsi Vytautas ir Eglė, jauna šeima.
Name būti - tiesiog malonumas, labai gera energetika, kvapnus oras, nes molio tinko sienos valo jį ir filtruoja kvapus.
Mes statysime TIK šiaudinuką. Ir karkasinį. Tik nedarysim jokio geoterminio, ir panašių "navarotų".
O apie apdailą natūraliomis medžiagomis labai daug galima rasti amerikiečių saituose, vaizdas atrodo super.
Kam įdomu ir norite bendrauti - feisbuke yra šiaudinukų grupė:
http://www.facebook...._...961893&ap=1
Joje galite taip pat laisvai prisijungti ir bendrauti, nes grupė atvira.