Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaudų - molio namai

QUOTE(Dagma @ 2011 09 03, 15:05)
gera tema thumbup.gif labai patiko man ir vyrui ši idėja, manau pilnai patys pasidarytumėm ax.gif juo labiau kad mums reikia ūkinio pastato, nes gyvenamą iš rastų įsirenginėjam thumbup.gif tik didžiausias klausimas kur molio gauti, koks tinka g.gif mes ir kasėm šiemet šulinį, priversta molio nemažai, bet ar jis tinka g.gif skaičiau kad geriau kad jis peršaltų, o jis kaip tik dabar ant viršaus, šiemet dar nieko ir nebus, nebent šiaudais pasirūpinti galima ax.gif tai norėčiau daugiau info apie patį molį ax.gif

jei tik gausit ruginių kitkų - apsirūpinkit būtinai, ir išsaugokit per žiemą, jos pasirodo šiemet dideliu deficitu pasidarė (praeita žiema labai daug žiemkenčių sunaikino).
O molis tinka puikiai, kurį iš šulinio iškasėte.

Apie molį gali pasiklausti feisbuko grupėje http://www.facebook....roups/nameliai/, ten dalyvauja daug žmonių, jau gyvenančių savo nameliukuose arba juos besistatsnčių.
Niekas geriau nepatars nei praktikai.

Deja, bet čia ši tema nėra labai atyvi... Ir reikia pripažinti realijas, kad šiaudinistai renkasi ne supermamų forume wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 09 03, 20:52)
jei tik gausit ruginių kitkų - apsirūpinkit būtinai, ir išsaugokit per žiemą, jos pasirodo šiemet dideliu deficitu pasidarė (praeita žiema labai daug žiemkenčių sunaikino).
O molis tinka puikiai, kurį iš šulinio iškasėte.

Apie molį gali pasiklausti feisbuko grupėje http://www.facebook....roups/nameliai/, ten dalyvauja daug žmonių, jau gyvenančių savo nameliukuose arba juos besistatsnčių.
Niekas geriau nepatars nei praktikai.

Deja, bet čia ši tema nėra labai atyvi...  Ir reikia pripažinti realijas, kad šiaudinistai renkasi ne supermamų forume wink.gif

o kodėl būtinai ruginių? g.gif jų jau gauti sunkoka bus, nes senai nukulti g.gif
facebook,o neturiu, kažkaip skeptiškai į jį žiūriu blush2.gif bet jei ten tema vystoma aktyviau, tai teks, dėl tokio tikslo biggrin.gif ir drinks_cheers.gif kad šiaudistai supermamose nesėdi, tai akivaizdu biggrin.gif o dėl molio, tai toje nuorodoje jis raudonas, pas mus jis pilkas-mėlynas g.gif na gal jo esmė dėl to nesikeičia, bet man raudonas bent jau gražiau atrodo, kaip kokie afrikietiški šiaudinukai-molinukai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 04 rugsėjo 2011 - 09:20
QUOTE(Dagma @ 2011 09 04, 10:19)
o kodėl būtinai ruginių? g.gif jų jau gauti sunkoka bus, nes senai nukulti g.gif

pagooglink dėl šiaudų, rasi informaciją kodėl netinka kvietiniai ir kiti minkštieji.
Bet kiek informacijos aš pati išsikapsčiau - jie paprasčiausiai sudūlėja, net molyje sienose suyra.

Ruginiai šiaudai, nendrių stiebai, kanapių pluoštas molio skiedinyje užkonservuoti išlieka nepakitę šimtmečius.
facebook,o neturiu, kažkaip skeptiškai į jį žiūriu blush2.gif bet jei ten tema vystoma aktyviau, tai teks, dėl tokio tikslo biggrin.gif  ir  drinks_cheers.gif kad šiaudistai supermamose nesėdi, tai akivaizdu biggrin.gif

ir aš labai ilgai feisbuką ignoravau... Nelabai jis man imponuoja, bet kartais praverčia kaip socialinis tinklalapis.
Šiuo metu grupėje užsiregistravusių gerokai virš 500 narių, reiškia - domisi lietuvaičiai molio-šiaudų statiniais, ir informacija labai mielai dalinasi. Talkas beje organizuoja, kai kas mokamus kursus skelbiasi. Taip kad ir bendravimui pasirinkimas yra mirksiukas.gif
Nedarau tam feisbukui reklamos, bet tiesiog kiek man žinoma - tai pats didžiausias molistų/šiaudistų sambūris Lietuvoje, kuris yra veikiantis , t.y. realiai bendraujantis ir darantis gyvus subendravimus skirtingose Lietuvos vietose.
Gal susiderinsit nuvažiuoti pas kelis savininkus į svečius, pažiūrėsit statinukus: namelius, pirtis..g.gif Jų jau nemenkai pristatė per kelis pastaruosius metus. Žmonės yra draugiški, dalinasi savo patirtimi, rodo ką turi pasidarę, ir dalinasi patirtimi prie karštos arbatos puodelio thumbup.gif (buvau, arbatą gėriau, pirtį talkoje stačiau, smagiai moliu murzinausi, kalbėjom... ) thumbup.gif
o dėl molio, tai toje nuorodoje jis raudonas, pas mus jis pilkas-mėlynas  na gal jo esmė dėl to nesikeičia, bet man raudonas bent jau gražiau atrodo, kaip kokie afrikietiški šiaudinukai-molinukai wub.gif 

Dėl molio spalvos - negaliu komentuoti, čia jau aš - ne specas... Reikia tartis su praktikais, kurie dirbo su daug molio rūšių. Gal tas jūsų iškastinis ir visai tinkamas vartojimui. Svarbiausia ne spalva, bet savybės.

O spalvą visada galima statinio padaryti kokią nori - imti ir nudažyti su molio skiediniu vėliau pastatytą pastatuką. Molis prie molio puikiai limpa (molis juk gamtoje sutinkamas spalvotas - yra ir baltas, vadinamas kaolinu, ir mėlynas, jie naudojami net kosmetikoje, ir žalsvas, ir gelsvas, ir labai plačios gamos raudonai ryžas...)
Atsakyti
QUOTE(virpas @ 2011 04 13, 16:10)
Šiaudai nėra jau tokia ekologiška medžiaga, kaip kad yra deklaruojama. Pagalvokit- impregnantai, antipirenai, antiparazitinės medžiagos kuriomis PRIVALĖSIT dengti šiaudus yra labai ekologiškos????

žmogau, leisk paklausti - tu iš kokio mėnulio????

Lietuva - ne pasaulio bamba, ir ne čia prasidėjo statybos iš biodegraduojančių medžiagų renesansas, tad prieš deklaruodamas tokius dalykus, pasidomėk pasauline praktika, ir svarbiausia - kas darosi su tais šiaudais molio masėje. Tada nekils mintis deklaruoti kad toks namas degus (jis daug mažiau degus už plytinius ir silikatinius) ar kad jame pelės jomarkus kelia.
Ir niekuo niekas NEPRIVALO nieko dengti, kaip pats tvirtini. Niekas šiaudų neapdoroja nei antiparazitinėmis nei impregnantinėmis priemonėmis, nes to nereikia. A va kodėl - išsiaiškink pats mirksiukas.gif
Atsakyti
mielieji, gal kam nebereikia/liko nuo statybu kokiu plyteliu spalvotu (tinka ir duzenos, dar geriau), ivairiausiu spalvotu stiklu/stikliuku...o gal kas nors turit nebevartojamu kavos pupeliu, riesutu su kevalais, kastonu, makaronu, kruopu....reiketu ir akmenuku (nebutinai paciu graziausiu juriniu smile.gif ), kriaukliu..... zodziu, visko, kas tiktu dekorui...

supratau, kad per viena menesi nesukaupsim tiek, tai jau po truputi reikia atsargas pildyt.... nes fantazijos yra daug, o istekliu mazai po ranka smile.gif
Atsakyti
Sveiki,

Gal zinot ar LT yra firmu, statanciu molinius namus? Apie siaudinius randu daug info, bet mane konkreciai domina moliniai pasaku nameliai smile.gif ir ieskau zmoniu galinciu pasiulyti tokias paslaugas.
Atsakyti
QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 02:23)
Sveiki,

Gal zinot ar LT yra firmu, statanciu molinius namus? Apie siaudinius randu daug info, bet mane konkreciai domina moliniai pasaku nameliai smile.gif ir ieskau zmoniu galinciu pasiulyti tokias paslaugas.

pamegink su Jonu susisiekt.... http://www.siaudinukas.lt/ jei pats nepastatys tai manau užves ant kelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 02:23)
Sveiki,

nėra.

Tiesiog tai tiek darbo ir jėgų reikalaujantis procesas, kad jam ryžtasi tik tokie žmonės, kurie neturi pinigų statybinėms medžiagoms, bet turi draugų, geranoriškos talkos ir entuziazmo statyboms.

Tokio pastato statybinių medžiagų kaštai beveik nuliniai, bet samdyti kad pastatytų - nameliuko kaina būtų net ne auksinė, bet brilijantinė biggrin.gif nes labai daug reikėtų sumokėti dirbantiesiems.

g.gif Tik mane sudomino - kodėl nori daryti molinuką? Kaip vasaros namelį ar jame gyventi nuolat? Jei antras variantas, tai kažin ar mūsų klimatui tai tinkamas būstas... Nebent darytum storas sienas, bet tada dar kaina statybininkams apmokėti kiltų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuotaikinga: 02 lapkričio 2011 - 09:54
Žinau kas gyvena tokiame moliniame - jokių problemų žiemą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmaliet: 02 lapkričio 2011 - 18:56
matot mane domina ne vienas namelis, o visas kompleksas namu. Planuoju kaimo turizmo versla, tad toks variantas butu isskirtinis is visu kitu. Taigi mano planuose visas miestas tokiu namuku 10 ha zemes. Taip kad cia reikes ne vienos komandos darbininku ir siaip savanoriu nepakaks.
Atsakyti
QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 19:17)
matot mane domina ne vienas namelis, o visas kompleksas namu. Planuoju kaimo turizmo versla, tad toks variantas butu isskirtinis is visu kitu. Taigi mano planuose visas miestas tokiu namuku 10 ha zemes. Taip kad cia reikes ne vienos komandos darbininku ir siaip savanoriu nepakaks.

tai statykit siaudinukus, yra imones kurios tuo uzsiima. Kodel norit labiau molinio?
Atsakyti
QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 19:17)

svajojau apie siaudinuku kaimo turizmo versla, bet kai supratau, kad nuomos kaina turesiu uzsikelti brilijantine ir vargu ar kas lankysis tokiom kainom....nusprendziau neprasidet lotuliukas.gif nes investiciju tikrai daug reikia.

p.s. pas ka projektavotes siaudinukus tie, kas jau susiprojektavo? Ieskom architekto, bet tokio "placiau mastancio", mat reikia , kad igyvendintu musu pasibraizyta sesiakampi, bioarchitektura cia jau iseina smile.gif
Atsakyti