Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaudų - molio namai

QUOTE(akvilyte @ 2012 03 18, 19:01)
tai kad viskas galvoj... nors realiai ir per tą pusmetį daug kas pasimiršo  doh.gif
mes tikriausiai pasirinksim toki variantą... na apie sienas tai net nesvarstom, bus tik molis, o stogas.. galvos skausmas.. laaaaabai noriu čerpių, bet tikrųų molinių kišenė neneša, o betoninės jau irgi tik butaforija.... tai tikraiusiai liekam prie šiferio...

skiedros tai man kažkaip nepatikimai atrodo  g.gif  ir net mepasakyčiau kad gražu (nors skonio reikalas  biggrin.gif )  o lentutės nieko.. bet kam slėpti molį??? aš tai planuoju visokių ornamentų išsilipdyti... mmmm.... wub.gif

matai, čia priklauso nuo namo stiliaus. Pas mus bus etno eko sodyba su tradiciniais langais, apkalimais ir drožiniais po stogu, ir t.t. Tai len satutės labai gražiai atrodo, be to, visiškai būtų apsaugotas molis. Viduje , aišku, jis bus atviras paliktas smile.gif
Molio sienos atveju aš esu numačiusi baltiškuosius saulės medžius lipdyt ant lauko sienų.
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2012 02 15, 16:33)
apie ta degimo ivertinima ir priskyrima muriniams namamas gal kokia nuoroda gali pasidalinti? butu idomu paskaityti realu saltini

Realus šaltinis- mano vyras, dirbantis ugniagesiu daugiau nei 10 metų. Jo verdiktas toks- jei dega namas, dega bet koks ar plytų, ar medžio. praktiškai bet kokiu atveju tenka sienas griaut, net tos degėsių smarvės jau niekuo neišgyvendinsi, o ir kokybė statinio jau sugadinta. Teko jam gesint ir pastatą, kurio pastogės buvo šiltintos šiaudais, tai sakė, tik kitkas išmėtė į kiemą, o gesino tik perdengimą ir stogo konstrukciją. Nors "žiūrovai" aplink juokėsi, kad šiaudinis namas dega doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 03 31, 14:23)
Realus šaltinis- mano vyras, dirbantis ugniagesiu daugiau nei 10 metų. Jo verdiktas toks- jei dega namas, dega bet koks ar plytų, ar medžio. praktiškai bet kokiu atveju tenka sienas griaut, net tos degėsių smarvės jau niekuo neišgyvendinsi, o ir kokybė statinio jau sugadinta. Teko jam gesint ir pastatą, kurio pastogės buvo šiltintos šiaudais, tai sakė, tik kitkas išmėtė į kiemą, o gesino tik perdengimą ir stogo konstrukciją. Nors "žiūrovai" aplink juokėsi, kad šiaudinis namas dega  doh.gif

aš manau, kad eina kalba apie saugumą. Jei visas namas užsiliepsnotų atvira liepsna ir iškart, kažkaip ne taip "saugu", nei kad (vokiečių tyrimais, kurie skelbiami įv. literatūroje) 2 val atlaikoma atvira liepsna, ir siena nedega. g.gif Bet tikrai, jei jau parą laiko namas dega, tai iš bet kokių jau sienų nieko neliks, bet va jei kokią 15 min, dar galima tą sieną gal perstatyt ar kaip, o namas lieka nesupleškėjęs, nes liepsna taip neišplinta? Aš čia svarstau. Juk jei mūrinio namo degumo klasė, tai tas pats turėtų būti. Tiesa, mūras dar juk šiltintas būna, dažniausiai visokie dar gipskartoniai, tapetai...o šiaudai tinkuojami moliu (dažniausiai iš abiejų pusių), tai ten nei tapetai dega, nei koks gipskartonis g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2012 03 31, 22:30)
...o šiaudai tinkuojami moliu (dažniausiai iš abiejų pusių),

ne dažniausiai, bet visada iš abiejų pusių, laikantis šiaudinio/molinio namo statybos technologijos.

O svarbiausias dalykas, apie kurį arba pamirštama, arba paprasčiausiai nežinoma - molis valo orą.

Teko būti bute, prieš karą statytame moliniame name Vilniuje Naujininkuose, kūrenamame krosnimi, kuri tada buvo klaikiai rūkstanti.

Patikėėėkot, kvapelis buvo tikrai ne kaip žydinčių alyvų lotuliukas.gif )))
Šeimininkas pakvietė apžiūrėti jo augalus, pasodintus darže, ir grįžus po pusvalandžio, dūmų kvapo bute jau nebesijautė. Oras buvo maloniai švarus, drėgnumas geras. Tame bute apskritai labai gera savijauta, nors namukas stovi jau gal nuo 1930-tų metų.

Tiesiog tai - natūrali gamtinė molio savybė sugerti ir panaikinti kvapus, ir net aprūkus sienoms, patalpoje gaisro atveju greitai nebeliktų jokio dūmų kvapo.
Atsakyti
QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 03 31, 22:29)
ne dažniausiai, bet visada iš abiejų pusių, laikantis šiaudinio/molinio namo statybos technologijos.

O svarbiausias dalykas, apie kurį arba pamirštama, arba paprasčiausiai nežinoma - molis valo orą.

Teko būti bute, prieš karą statytame moliniame name Vilniuje Naujininkuose, kūrenamame krosnimi, kuri tada buvo klaikiai rūkstanti.

Patikėėėkot, kvapelis buvo tikrai ne kaip žydinčių alyvų  lotuliukas.gif )))
Šeimininkas pakvietė apžiūrėti jo augalus, pasodintus darže, ir grįžus po pusvalandžio, dūmų kvapo bute jau nebesijautė. Oras buvo maloniai švarus, drėgnumas geras. Tame bute apskritai labai gera savijauta, nors namukas stovi jau gal nuo 1930-tų metų.

Tiesiog tai - natūrali gamtinė molio savybė sugerti ir panaikinti kvapus, ir net aprūkus sienoms, patalpoje gaisro atveju  greitai nebeliktų jokio dūmų kvapo.

žinau, tik ne taip mane supratot. Turėjau omeny, kad dažniausiai išorės fasadas paliekamas molio tinko, bet ne molio tinkas+ medinės dailylentės (ką mes svarstom). Tai tos dailylentės turbūt lengviau degtų nei molio paviršius, tą norėjau pasakyt ir paklaust jūsų nuomonės smile.gif
Atsakyti
Būtent mano vyras ir turėjo omeny, kad visi mūriniai namai šildomi akmens vata, paskui dažnai dailylentėmis, gipskartoniu. O būtent akmens vata dega kaip fakelas, o šiaudai tik rusena paviršius.
Mes dar juokaujam, kad jei vidus dengtas vien moliu be jokių lentelių, tapetų ir pan., tai kol išdegs iš to molio virs keramika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2012 04 01, 17:53)
Būtent mano vyras ir turėjo omeny, kad visi mūriniai namai šildomi akmens vata, paskui dažnai dailylentėmis, gipskartoniu. O būtent akmens vata dega kaip fakelas, o šiaudai tik rusena paviršius.
Mes dar juokaujam, kad jei vidus dengtas vien moliu be jokių lentelių, tapetų ir pan., tai kol išdegs iš to molio virs keramika  biggrin.gif

vadinasi teisingai supratau smile.gif patiko mintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2012 04 01, 14:28)
Turėjau omeny, kad dažniausiai išorės fasadas paliekamas molio tinko, bet ne molio tinkas+ medinės dailylentės (ką mes svarstom). Tai tos dailylentės turbūt lengviau degtų nei molio paviršius, tą norėjau pasakyt ir paklaust jūsų nuomonės smile.gif

pati paklausei, ir pati klausimu atsakei drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos, as irgi skaitineju rastiniu namuku forumus, nes vis ieskom tokio nusipirkti. Kaip ir radom varianta viena prie ezero, 80 kvadratu gyvenamo ploto, bet ten vasarnamio tipo daugiau, tik kad viskas pilnai irengta. Stogas šiltintas. Beda kad rastas tik 15cm. Šildoma zidiniu su kapsule su isvedziotais ortakiais. o jeigu dar is isores apsiltinus 10cm?. Ar butu imanoma ziema normaliai siltai gyventi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alma_rebelde** @ 2012 04 16, 10:35)
o jeigu dar is isores apsiltinus 10cm?. Ar butu imanoma ziema normaliai siltai gyventi? 4u.gif

Būtų.
Šiltinant išorėje, efektas bus geras
Atsakyti
Sveiki. Kuri laika domiuosi siaudu namais. Norejau paklausti ar kas yra dalyvave Jono Kacerausko rengiamuose seminaruose? Ar buvo is ju daug naudos? smile.gif Gal zinote kas ir kur rengia siaudu namu statymo seminarus artimiausiu metu ar kokia talka? O gal galetume pas ka isiprasyti i svecius apziureti namo, pasikonsultuoti ax.gif 4u.gif nes niekad dar nesam buve siaudu name? Gal kas yra rade internete info apie pasyvius siaudu namus, nes nieko nerandu.
Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Voxi: 14 liepos 2012 - 21:53
QUOTE(Voxi @ 2012 07 14, 22:50)
Sveiki. Kuri laika domiuosi siaudu namais. Norejau paklausti ar kas yra dalyvave Jono Kacerausko rengiamuose seminaruose? Ar buvo is ju daug naudos?  smile.gif  Gal zinote kas ir kur rengia siaudu namu statymo seminarus artimiausiu metu ar kokia talka? O gal galetume pas ka isiprasyti i svecius  apziureti namo, pasikonsultuoti ax.gif  4u.gif nes niekad dar nesam buve siaudu name? Gal kas yra rade internete info apie pasyvius siaudu namus, nes nieko nerandu.
Is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif

as pernai buvau biggrin.gif dabar jis organizuoja... kaina... na sakyciau astronomine... nors jei rimtai zadat statyt tai gal ir verta... pats jonas labai fainas zmogus... as trenkiausi per visa lietuva i ta seminara..nes buvo nemokamas tada.... dabar kai jau verdu tame, tai sakyciau, kad tiesiog imciau ir ieskociau kas statosi ir prasyciaus i svecius... daznai siaudistai labai malonus zmones rolleyes.gif

nors kartais labai susitrukdo ir gaila laiko, bet dar nei vieno ir mes patys neisvare.. o buvo ir tokiu kurie uztruko ne valanda ir ne dvi....

mes jau beveik uzpildem didziausia siena siaudais biggrin.gif kol ju dar ner tai skubu daryti vidines pertvaras is plausmolio... dziusta fantastiskai thumbup.gif nes kai tik uzsidaro laukines sienos, tai dziuvimas pablogeja desimt kart doh.gif
Atsakyti