Mane kai užsisodino, nieko panašaus nesitikėjau... Galvojau pažiūrės be fizinio kontakto ir viskas... Sesės klausiau, tai ji gimdžius VGN, tokios apžiūros neturėjo (nors buvo mažas įplyšimas su viena siūle)... Antrą kartą gimdysiu vėl tik VGN, bet jau vidinių apžiūrų nebus. Nesėsiu ant lėktuvo, kol nepatvirtins, kad nekiš nagų

QUOTE(sausainyte @ 2013 11 15, 12:51)
Mane kai užsisodino, nieko panašaus nesitikėjau... Galvojau pažiūrės be fizinio kontakto ir viskas... Sesės klausiau, tai ji gimdžius VGN, tokios apžiūros neturėjo (nors buvo mažas įplyšimas su viena siūle)... Antrą kartą gimdysiu vėl tik VGN, bet jau vidinių apžiūrų nebus. Nesėsiu ant lėktuvo, kol nepatvirtins, kad nekiš nagų 

nu mane po gimdymo kita diena taip pat vedesi ant lektuvo apziureti. (as gimdziau Kaune). Neamenu kad man butu skaudeje ar kazka.Apziurejo siule, paklause kaip jauciuosi ir psio. Rentgenas tai cia visai kazkoks briedas.
Bet del palatos vedninimo tai mamos nustebino

QUOTE(mikki @ 2013 11 15, 16:10)
nu mane po gimdymo kita diena taip pat vedesi ant lektuvo apziureti. (as gimdziau Kaune). Neamenu kad man butu skaudeje ar kazka.Apziurejo siule, paklause kaip jauciuosi ir psio. Rentgenas tai cia visai kazkoks briedas.
Koks dar klausimas ar galima vedinti. Juk namus vedinat. O juk palatoj ne viena, plius lankytojai
As net neklausiau-lialiu i deki ir langus placiai 

as gimdziau vasara,bet jokiu palate vedinti nereikejo,nei kas siule,nei pati kazkaip nepagalvojau.
mane is kart po gimdymo patikrino,pilva paspaude ar gerai valosi ir kita diena echo padare,nes kaip daktare sake kas pagimdo virs 4kg. reik paziuret ar gimda svari ir tvarkingai traukiasi. butu kas man liepes ant lektuvo uzlipti,kaip pati vos ant wc galejau atsisesti
as nesitikejau, kad po gimdymo busiu taip issekusi....na gerai galvojau pora dienu ir atsigausiu...deja praejo geri pora menesiu, kol vel fiziskai sustiprejau, o taip norejosi jau pirma savaite viska susitvarkyti... lekti apsipirkti.... ar pasivaikscioti...deja po penkiolikos min taip pskirsdavo kojas....kad norejosi kuo greiciau tik i lova...nors pats gimdymas praejo sklandziai be plysimu pjuviu ir siuliu taciau tuos pora men jauciausi tokia silpna ir bejege.... man tie du menesiai buvo daug baisesni uz pati gimdyma...
ka antra kart daryciau kitaip :
pirmas bent jau dvi savaites pasikviesciau mama i pagalba arba vyra prasyciau kad pasijemtu atostogu
dar budama nescia bandyciau taip susitvarkyti buiti...kad ateinancius du menesius ne pirsto nepajudinus vistiek aplinka neerzintu ....aisku dulkes nuvalyti ar kambarius prasluostyti gali ir kiti seimos nariai,bet namuose visada yra tokiu kampeliu kur norisi paciai susitvarkyti.....tiesiog pries tai daryciau didele revizija ir mesciau lauk viska ka jau senai norejua ismesti...nes velaiu tik erzina aki, o laiko tam visai nera
pirmas bent jau dvi savaites pasikviesciau mama i pagalba arba vyra prasyciau kad pasijemtu atostogu
dar budama nescia bandyciau taip susitvarkyti buiti...kad ateinancius du menesius ne pirsto nepajudinus vistiek aplinka neerzintu ....aisku dulkes nuvalyti ar kambarius prasluostyti gali ir kiti seimos nariai,bet namuose visada yra tokiu kampeliu kur norisi paciai susitvarkyti.....tiesiog pries tai daryciau didele revizija ir mesciau lauk viska ka jau senai norejua ismesti...nes velaiu tik erzina aki, o laiko tam visai nera
QUOTE(liguske @ 2014 03 02, 22:57)
as nesitikejau, kad po gimdymo busiu taip issekusi....
dar budama nescia bandyciau taip susitvarkyti buiti...kad ateinancius du menesius ne pirsto nepajudinus vistiek aplinka neerzintu
dar budama nescia bandyciau taip susitvarkyti buiti...kad ateinancius du menesius ne pirsto nepajudinus vistiek aplinka neerzintu
Aha, labai tikslus pastebejimas. Man atsigauti neuztruko taip ilgai, bet kokias pora savaiciu tai tikrai silpna. Tik lovoj norisi gulet. Butu gerai, jei buciau patiekalu i saldikli prisaldzius ar mama parsisiuntus porai savaiciu. Pamoka ateiciai

Ko man nepasake, pasirodo daug ko nepasake
Nepasake, kad pagimdzius kelias dienas po gimdymo gali ne tik kraujas begti, bet ir keli dideli kraujo kresuliai (kumscio dydzio) iskristi,
taip va atsitiko besiprausiant duse. Pasiurpau ir pamaniau, kad kokia placentos dalis likusi, bet pasirodo ne. Dar atsikelus ryte pora kartu taip buvo nutike. Vis dar prisiminus pasiurpsta oda.
Nepasake, kad nebutinai per saremius turi "neprakalbeti", mano atveju vos namie nepagimdziau, nes gydytoja vis kartojo, kad nereikia man dar vaziuoti i ligonine, nes as dar ne tokiame skausme. Vos i ligonine atvaziavau - pagimdziau.
As maniau kad skaudes labiau, laukiau kazko visiskai nepakeliamo, nors skaudejo baisiai, nebuvo taip kad neprakalbeciau, nors kvepuoti garsiai norejosi kad lengviau galeciau prakenteti... Aisku visiem keista buvo, ko as cia vaikstineju sau ramiai susiraukus truputi bet ne garso neleidzianti ir neklykiu visa gerkle kaip kad per filmus rodo...
Nepasake, kad zindant pirma savaite saremio skausmus jausiu, kai susitraukia gimda i normalu dydi ir vel. Tabletes nuo skausmo labai padejo.
Nepasake, kad amzinai noresiu vandens ir jausiuos labai alkana. Niekad tiek vandens per diena nesu isgerus. Po gimdymo galva labai svaigo, teko net su laseline pabut kelias valandas, sunku stovet kai temsta akyse.
Aplamai netikejau kad cia jau gimdymas, galvojau paruosiamieji saremiai.
Nepasake, kad taip noresiu miego (2 naktis del skausmo pries gimdyma nemiegojau, o po gimdymo vaikas neleido miegot 3iaja nakti, bet as tiesiog nebegalejau ir uzmigau kol jis ten verkia
seseles pasirupino juo kol as 6 h miegojau...).
Nepasake, kad kraujuot gali iki pat 6 savaiciu ir gan sunkiai.
Jei dar prisiminsiu parasysiu...

Nepasake, kad pagimdzius kelias dienas po gimdymo gali ne tik kraujas begti, bet ir keli dideli kraujo kresuliai (kumscio dydzio) iskristi,

Nepasake, kad nebutinai per saremius turi "neprakalbeti", mano atveju vos namie nepagimdziau, nes gydytoja vis kartojo, kad nereikia man dar vaziuoti i ligonine, nes as dar ne tokiame skausme. Vos i ligonine atvaziavau - pagimdziau.

Nepasake, kad zindant pirma savaite saremio skausmus jausiu, kai susitraukia gimda i normalu dydi ir vel. Tabletes nuo skausmo labai padejo.
Nepasake, kad amzinai noresiu vandens ir jausiuos labai alkana. Niekad tiek vandens per diena nesu isgerus. Po gimdymo galva labai svaigo, teko net su laseline pabut kelias valandas, sunku stovet kai temsta akyse.
Aplamai netikejau kad cia jau gimdymas, galvojau paruosiamieji saremiai.
Nepasake, kad taip noresiu miego (2 naktis del skausmo pries gimdyma nemiegojau, o po gimdymo vaikas neleido miegot 3iaja nakti, bet as tiesiog nebegalejau ir uzmigau kol jis ten verkia

Nepasake, kad kraujuot gali iki pat 6 savaiciu ir gan sunkiai.
Jei dar prisiminsiu parasysiu...

kad galima apsikakoti stūmimo metu tai žinojau, bet kad dar ir apsisisioti tai
negalvojau, kad taaaaaaip skaudės paskutinių saremių metu
o aš prieš tai maniau, kad esu pakanti skausmui

QUOTE(laurutexxxx @ 2014 08 22, 15:17)
kad galima apsikakoti stūmimo metu tai žinojau, bet kad dar ir apsisisioti tai
o aš prieš tai maniau, kad esu pakanti skausmui 

paskutiniu saremiu ir as prisiminti nenoriu

QUOTE(Taram_param @ 2014 08 22, 19:50)
Kaip skirtingai. Man buvo pridėjo ir vualia

sveikos, as dar ne nestuke, bet jau laaabai planuojame, vis skaitineju, skaitineju nestukiu forumus. tai kaip supratau, Antakalnyje geriau negimdyti?