Akriliniai dažai tinka ant bet kokio paviršiaus, tad gipsą drąsiai gali dažyt akrilu

Man labai gražu, o modeliną galima dažyti su pigmentu? Tik idomu kaip išsiminkytų?

Sveikutes
Mano viena drauge teiraujasi ar galima modelino lipdinius deti i akvariuma su zuvytems?

Mano viena drauge teiraujasi ar galima modelino lipdinius deti i akvariuma su zuvytems?

QUOTE(juraciux @ 2007 06 19, 13:18)
Sveikutes

manau, gal ir galima...jei jis iškeptas... o jei nekeptas tai gal jis vandeny tirpsta(kaip molis)

QUOTE(juraciux @ 2007 06 19, 14:18)
Sveikutes

As tiksliai nezinau, bet pati nedeciau. Nes nuo vandens plastikas gali pradeti irti , o zuvytems tai tikriausiai nepatiks

Cia tik mano nuomone

QUOTE(masiania @ 2007 06 19, 14:04)
As tiksliai nezinau, bet pati nedeciau. Nes nuo vandens plastikas gali pradeti irti , o zuvytems tai tikriausiai nepatiks 
Cia tik mano nuomone

Cia tik mano nuomone

Na jau pati prisijungiau pagaliau

Tai va. Jei tas modelinas yra plastikas tai gal netirps iskepes? Juk akvariumo zolyciu imitacijos irgi is kazkokios plastiko rusies. Buciau neklausus bet kazkur forume radau perspejima kad maisto modelino induose nelaikyt, tai gal jis skleidzia kanors arba trupa?
nu tikrai maistui plastikas (fimo ir kt) nelabai tinka... nors padengus laku gal ir nieko būtų
bet va kaip žuvytės į laką reaguos-juk jos tokios jautrios viskasm...

Na va. Nusipirkau modelino, prilipdziau visko. Iskepiau orkaiteje..
Rezultatai: visos ne itin tvirtai sulipdytos dalys atsiskyre (drugelio sparnai, pilies bokstas, zmogeliukas i tris dalis..), taip pat vis kazkaip supratau kad turi gautis kazkas a la plastikas.. bet isdziuvusi mase labiau panasi i kazka tarpiniam variante tarp nedegto molio ir gipso. Stipriau paspaudus sutrupa. Toliau eksperimentas su vandeniu - istirpo
tad zuvyte nepasidziaugs pilimi..
Tai va, toliau ieskau mases, is kurios namu salygomis (jokiu molio peciu) galiu nulipdyti zuvytei pili..
Rezultatai: visos ne itin tvirtai sulipdytos dalys atsiskyre (drugelio sparnai, pilies bokstas, zmogeliukas i tris dalis..), taip pat vis kazkaip supratau kad turi gautis kazkas a la plastikas.. bet isdziuvusi mase labiau panasi i kazka tarpiniam variante tarp nedegto molio ir gipso. Stipriau paspaudus sutrupa. Toliau eksperimentas su vandeniu - istirpo

Tai va, toliau ieskau mases, is kurios namu salygomis (jokiu molio peciu) galiu nulipdyti zuvytei pili..
Joooo.... Tai kaip supratau buvo lipinta iš ore džiūvančio modelino. Jis sukietėja džiūdamas, išdžiūvęs lieka pakankamai trapus, visiškai netinka merkti į vandenį. Orkaitėje yra kietinamas polimerinis modelinas (pvz.: "Fimo" ) Aš į akvariumą nemerkčiau jokių savos gamybos lipdinių, nes man žuvyčių sveikata, gerovė ir gyvybė svarbiau, nei kažkokia savos gamybos pilis... Nebent tai tuščias akvariumas, negyvenamas, tai tokiame gali ir sukelti "ekologinę katastrofą" , jei nuo to nenukentės gyvi padarėliai...(išskyrus, jei tai būtų spec. akvariumų dekoro detalėms skirtos medžiagos, gal ir tokių būna...)
Esu netyčia į vandenį įmetus lakuotą fimo - rezultatas: visas išėjo taškuotas baltais taškeliais. Nežinau dėl žuvyčių sveikatos, bet.... lakuoto merjti nepatariu, nebent nori taškučių

QUOTE(®@$@ @ 2007 06 20, 06:22)
pasakysiu, kaip labai didele ziuveliu myletoja - akvariumistai nepataria i akvariumus deti net tu pirktiniu piliu is parduotuviu, o bandyti kisti kazkokius savo gamybos statinius-tai ZIAURUS KANKINIMAS

Nu tai ka, jei jau visi pries modelina akvariume, tuomet.. molis
Molis isdegtas - nu kaip puodelis - jis juk niekuo niekuo nekenksmingas.. tik va lipdyt ismolio nesvarus darbas.. ir degt reikia kazkur..
O idomu magnetukai saldytuvams - nu ten visokie gyvuneliai ir t.t. - jie is ko padaryti? juos valom vandeny ir su sepetukais drimziam ir nei dazai lupas nei jiem patiem kas daros.

O idomu magnetukai saldytuvams - nu ten visokie gyvuneliai ir t.t. - jie is ko padaryti? juos valom vandeny ir su sepetukais drimziam ir nei dazai lupas nei jiem patiem kas daros.