Įkraunama...
Įkraunama...

Rankų tirpimas nėštumo metu

Kai artimiausiu metu eisiu pas daktare butinai pasakysiu... mazi juokai ... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ežerė @ 2009 02 21, 23:10)
Mamytes, mums truksta magnio!!! 4u.gif

geriu magni, meslungiu sumazejo, bet vat kaires du pirstai tirpt pradejo doh.gif is pradziu tik vakarais, o dabar jau ir visa para...taip issivaizduoju, kad maziukas viduje kazka prispaude, nes kaip tik padeti turi keisti-patogintis gimti, bet noretusi, kad nebutu tu tirpimu doh.gif tikiuosi po gimdimo praeis, su pirmu irgi nieko panasaus nebuvo, bet buvo kitu dalyku doh.gif
viskas laikina, stiprybes mergaites! thumbup.gif
Atsakyti
As pastebejau, kad man rankos pradejo tirpti naktimis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naujokas998: 04 gruodžio 2011 - 17:10
QUOTE(naujokas998 @ 2011 12 04, 18:10)
As pastebejau, kad man rankos pradejo tirpti naktimis g.gif

man tirpsta nakti... vakare kol isitaisau patogiai atsigulti, 100 kartu apsiverciu ratu doh.gif nes po keliu minuciu vis kuri ranka nutirpsta. buvo taip ir su pirmu nestumu, bet pagimdzius baigesi tos nesamones.
Atsakyti
o man buvo kartelį ir kojytes nutirpę g.gif o apie rankas net nekalbu kai nutirpsta tai nepakeliu kartais, o jei bandau kelt tai skausmelis šioks toks būna g.gif reiks aiškintis kame čia šaknys ax.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2011 12 21, 17:37)
man tirpsta nakti... vakare kol isitaisau patogiai atsigulti, 100 kartu apsiverciu ratu doh.gif nes po keliu minuciu vis kuri ranka nutirpsta. buvo taip ir su pirmu nestumu, bet pagimdzius baigesi tos nesamones.

pas mane taip kaip pas jus 4u.gif
Atsakyti
Turiu ir aš šitą "gėrį" doh.gif jau 3 sav. Iš pradžių tirpo tik naktį, o dabar jau ir dieną nutirpę pirštų galiukai. Negi dar 3 mėn. teks kankintis unsure.gif Gydytojai sako, kad čia dėl skysčių kaupimosi, patinimų. Kai buvo karščiai, buvau labaiu patinusi, bet nieko panašaus tada nejaučiau. Dabar lyg ir nėra tų didelių tinimų, bet pirštai kaip mediniai doh.gif
Atsakyti
Bandykite gerti ne vandenį, sultis, arbatą ir pan., o [U]tik[/U] mineralinį " Vytautas" ar švelnesnį " Birutė". Gali tirpti nuo skysčių išbrinkus kremzlėms. Dar yra kažkokie silpni harmoniniai vaistais, pavadinimo neatsimenu, kuriuos ginekologai išrašo nėščiosioms ir jie palengvina šiek tiek gyvenimą iki gimdymo. Bet pagrindas- ne vanduo, o mineralinis ( na, aš rytą dar išgerdavau balintos kavos puodelį, kad eidama neužmigčiau). Pabandykit, gal padės ir jums.
Atsakyti
Perskaičiau dar kartą temą, nes man aktualu, ir norėčiau papildyti.
Man antras nėštumas ir antrą kartą vėl tos pačios bėdos. Tirpsta dešinė ranka ir be proto skauda. Tai geriu vietoj vandens mineralinį ( kurio negaliu pakęsti šiaip).Aišku, nepadeda, bet nors kairė ranka netirpsta ir neskauda tiek.
Per pirmą nėštumą tirpo abi rankas, negalėdavau iš skausmo nei dieną, nei naktį miegoti, nei sėdėti, nei stovėti. nei rankų pakelti, jau nekalbu, kad nieko negalėjau dirbti. Ir nepadėjo niekas. Jokie vitaminai, jokie maisto papildai nepadėjo.Jokie masažai nepadėjo. Jokios vandens procedūros nepadėjo. Visi gydytojai( pasiekiau su pagalbos šauksmu net profesorius) vienu balsu sakė- pagerės situacija tik po gimdymo, nes išbrinkusios nugaros , pečių kremzlės užspaudė nervus. Taip būna nėščiosioms. Na, ne visoms arba ne taip skaudžiai, bet būna. Todėl man gydytojai griežtai nurodė riboti vandenį, nuo kurio dar daugiau kaupiasi organizme skysčių ir dar išrašė vaistus, kurių pavadinimą dabar susiradau" Medrol". Dozę išrašė silpniausia, pasak gydytojų, leidžiamą nėščiosioms. Dar pasakė, jei nepadės ir šie, gaus gydytojai ankstinti mano gimdymą, nes mano kančių pasekmės gali būti didesnės nei gimdymas aštuntą mėnesį.Ačiū Dievui, man mineralinis ir šie vaistai padėjo, rankos ne taip stipriai pradėjo tirpti, paskui prieš gimdymą visai nebetirpdavo, nebebuvo jokio skausmo.
Šį kartą dar vaistų tų negeriu, kenčiu, nes tirpsta ir skauda tik dešinė. Kenčiu dar dantis suspaudus. Pasiskaičiau tų vaistų informacinį lapelį, aišku, nieko gero. Žinau, kad kentėsiu iki kol išgalėsiu, bet jei teks, gausiu gerti ir vėl tuos vaistus, nors ir baisu, kad vaikui po to neatsilieptų.
Todėl noriu pasakyti, kad jei skaudžiai tirpsta tos rankos, neapgaudinėkite save ir neleiskite būti apgaunamos gydytojų, jog kokie tai maisto papildėliai ims ir padarys stebuklą. Nebus taip. Nebent, ne taip jau tirpsta baisiai ir ne taip jau baisiai skauda. Tada gal. Nes moterų pasisakymai, kad kaip baisu, jog tirpsta, nes žiedo neužsideda, tai patikėkit manimi, tai tokia smulkmena, kad net neverta apie tai kalbėti. Va, kai skausmas drasko nugaros ir rankų raumenis kaip su peiliais, kai eini keliais po namus iš skausmo ir nežinai kur dingti dieną naktį, va, tada tai problema. O žiedas... Sveikatos jums, moterytės, ir, kad kuo mažiau būtų skausmo.
Atsakyti
Mano ziniomis, tirpimas buna del pakitusios stuburo padeties nestumo metu, uzspaustu nervu.
Atsakyti
Sveikos,
vis užsuku į šią temą, tikėdamasi, kad kas pasidalys patirtimi, kaip iškentė tuos skausmus, bet tylu ramu čia. Toks jausmas, kad aš viena tik kenčiu. Iš kitos pusės gal ir gerai, kad daugiau nėra kenčiančių.
Tai va, mane pradėjo varginti ne tik dešinės rankos užtirpimas ir nežmoniškas skausmas, bet ir strėnos dešinės pusės labai pradėjo skaudėti, o kairę koja vis traukia mėšlungis, nors ir geriu magnį. Tai nebeturiu nei kur dėtis. Verkiu iš nevilties. Nėštumas tapo pragaru man. Nežinau nei ką daryti. Liko trys savaitės iki gimdymo. Iš vienos pusės - tiek mažai beliko, iš kitos pusės- o siaube, kiek ilgai dar turėsiu kęsti skausmus.Ateina vakaras ir aš bijau jo. Neįsivaizduoju kaip šią naktį reikės iškęsti vėl. Pradėjau depresuoti, nebemiela niekas. Gal atrodys žiauriai, bet net gailiuosi skausmo įkarštyje, kad laukiuosi. Kažkoks siaubas jau antrą nėštumą. O visada maniau, kad nėštumas yra palaiminga būsena. Ne man, deja.
O vaistai,apie kuriuos rašiau anksčiau, man nepadeda. Kelias tabletes išgėriau, jokio efekto ir negeriu. Nenuodyju nei savęs, nei vaiko.
Norėjau paklausti, jei kas užsuksite čia. Ar galima gerti nuo skausmo kokias tabletes, pvz. ibumetinas, apap ar ketanov? Informaciniuose lapeliuose parašyta, kad reikia imtis spec.atsargumo priemonių. O tai čia kokios spec.atsargumo priemonės? Nes tokių pat spec.atsargumo priemonių pataria imtis ir pvz., rūkant. Nors man tai, kaip ir nepanašios būsenos, sakyčiau.
Atsakyti
Sveiki,
Užėjau čia pasaitinėti, nes tirpsta viena ranka g.gif
mums dabar 21 sav.

Vilibor, sunku ką nors konkretaus patarti. Bet geriau neužsiimk savigyda iš SM ir panašiai. Nors nėštumo pabaigoj placenta apsaugo vaikelį - filtruoja įvairias kenksmigas medžiagas, vadinkim taip, bet gydytojai nėštumo metu 'savo nuožiūra' nuo skausmo leidžia gerti tik paracetamolį. Kitų vaistų tik su dydytojo nurodymu. Pasitark su gydytojais.
Tau tiek nedaug liko 4u.gif drinks_cheers.gif
Organizmas, aiškai, pavagsta nuo nėštumo. Man tokiu periodu siaubingai skaudėja galvą. Niekad tokio bjauriaus ir intensyvaus skausmno nebuvau patyrus - iki alpimo. Teko pakentėt. daugiau ilsėtis ir būti gryname ore. Tiesa, dar spaudimas užkilo. Vaistų jokių neskyrė...
O tavo atveju gali būti pvz., sutrikusi skydliaukės veikla, kalcio trūkumas.
Pasitark su savop ginekologe - lai siunčia pasižiūrėt skydliaukės hormonus. Ten kartu gali ištirti ir kalcio magnio kiekį.
Atsakyti