Įkraunama...
Įkraunama...

Mokytojų provokacijos

gal kas žino kiek parašų užtenka norint pakeisti mokytoją? kaip turėtų būti rašomas prašymas....
Atsakyti
Yra tam tikra veiksmų eilės tvarka.PIRMIAUSIA-kalbama su pačia mokytoja (bent keliese,o geriau,jei tėvų komiteto nariai).Jei situacija nesikeičia,einame pas pavaduotoją arba direktorių.Na ir pagaliau (to jau dažniausiai neprireikia) pas švietimo sk.inspektorių,kuruojantį tą mokyklą.
Dabar su tokia padėtim susidųrė antrą užsienio kalbą rusų pasirinkę sūnaus klasiokai.Mokytoja užduoda po 300 žodžių per savaitę,po kelių savaičių nuo užduoties (pvz. išmokti eiles) staiga prisimena,kad ne visi atsakinėjo ir ima purtyti...
Per susirinkimą pamokiau tėvus,kaip daryti,o jie sako:"O ką,jei po pokalbio su ja niekas nepasikeis?"Taigi liuks!Tada kaip tik daugiau šansų ją pakeisti,nes atėjus pas direktorių visų pirma išgirsite klausimą-ar kalbėjote su mok. ir kokie rezultatai.O va kai rezultatai jokie,tai ir kita kalba.
Pareiškimas rašomas direktoriui-prašome pakeisti tokios tai klasės mokytoja Tokią Tokienę,kadangi esame nepatenkinti jos darbo (metodais,rezultatais).Vardiname KONKREČIAI -pvz. iš visų mokomųjų dalykų šio dalyko klasės vidurkis žemiausias,klasėje įtempta atmosfera,per menka motyvacija,pakeltas tonas,įžeidžantys komentarai,nenuosekliai dėstoma medžaga,per dideli reikalavimai,neobjektyvus vertinimas ir pan.Būtų gerai su "įkalčiais":klasės dalyko trimestro vidurkiu,kokio nors kontrolinio klasės vidurkiu,"citatomis" ir pan.
Kuo daugiau tėvelių pasirašys-tuo geriau,nors gali būti komiteto parašai tėvų vardu.
Pažymys yra vienas svarbiausių mokytojo vertinimo kriterijų.Aišku,yra perestukinų kiekvienoje klasėje,bet jei iš kontrolinio nėra nė vieno dešimtuko-tai jau gaisras!Reiškia arba metodika netinkama,arba reikalavimai užkelti.Čia kalbant apie normalias klases,ne kokias jaunimo mokyklas,ar nesustojusius į gimnazijas likučius-ten jau mokytojas bejėgis.
Direktoriai tikrai nenori savo šiukšlių purtymo švietimo skyriuje ir pasistengs sutvarkyti be aliarmo.
Atsakyti
Labas, brangios mamytes!
Rasau i sita tema, nes tikrai reikia pagalbos ir ne man vienai, taciau ir musu likusiai klasei.
Esam gave lituaniste, kuri musu klasei desto jau nebe pirmus metus. Bet kuo toliau, tuo labiau matomai, jai jau vaziuoja stogas ir nebeturime jegu su ja visiskai kovoti. Visu pirma, jinai visiems ganetinai nebloga ispudi sudare. Taciau veliau, kazkas tokio atsitiko ir jinai eme ant musu pykti is niekur nieko.
Visas karas tarp ju ir musu, isiziebe labiau tik siais metais. Zinoma, gal ir mus is dalies reikia kaltinti, kad mes triuksmingi ar kas nors. Buna tokiu vietu, kai isitriuksmaujam, bet bunam, kada mes ir labai tylus. Tad tadien buvom ganetinai tylus, rasem kontrolini ar kazka panasaus. Tiksliai net nepamenu kieno literaturos ar lietuviu kalbos. Ir ten kazkoks klasiokas nenoriai sprende nieko nemokedamas. Tai jinai ji is niekur nieko sugalvojo isvilkti pro durys, neva jis trukdo jai susikaupti, griebdama jam uz plauku. Taciau jis pats susiprato ir isbego laiku.
Tada musu kitiems klasiokams irgi yra kliuve nuo jos. Mano vienos klasiokes telefono dangteli jinai buvo isdauziusi. Neitiketinai skamba? Patikekit, tai ka pamaciau savo akimis, irgi buvo neitiketina. Jos telefona tiesiog norejo atiduoti klasiokai, taciau viskas gavosi taip, kad ji griebe ji is ranku ir trenke zemyn. Taip dangtelis ir luztelejo per puse. Ir siaip bando ja pasiepti. Dar amzinai, jai kliuna dar keli klasiokai, kuriu vardus jinai mini vos ne kiekviena pamoka.
Tai pat apie jos mokymo sugebejimus, as irgi patylesiu. Manau, kad tokiam zmogui nevalia destyti lietuviu kalbos, jeigu jinai pati jos nemoka. Jinai mano vienai klasiokei istaise zodi - “nors“ su o nosine. Tai pat, jos deka vis dar nemokam kirciavimo ar dalyvio/pusdalyvio/padalyvio. Tai pat kai pries keleta menesiu rasem kontrolini susijusiu su kirciavimu, tai gavo visa klase 3-ejetus.
Zinoma, jeigu dar isvystumete musu sasiuvinius, abejoju ar kuri nors suprastumete, ka mes susiraseme.. Nes ir mes nesuprantam, ka uzsirasome. Taciau ka padiktuoja jinai mums, tai ir tenka uzsirasyti, nes vistiek kabinesis visa likusia pamoka, jeigu neuzsirasysi.
Nenorejau per daug isiplesti. Todel noreciau ir jusu paklausti: ka butent reikia daryti tokio, kad mokytoja butu pakeista? Ar uztenka vien tik mokiniu, bei aukletojos paraso? Ir kiek mazdaug mokiniu parasu reiktu surinkti?
Aciu visoms uz atsakymus!
Atsakyti
QUOTE(Marshmellow @ 2011 01 20, 17:29)
tuo labiau matomai, jai jau vaziuoja stogas ir nebeturime jegu su ja visiskai kovoti. Visu pirma, jinai visiems ganetinai nebloga ispudi sudare. Taciau veliau, kazkas tokio atsitiko ir jinai eme ant musu pykti is niekur nieko. Be niekur nieko-taip nebuna.
Visas karas tarp ju ir musu, isiziebe labiau tik siais metais. Zinoma, gal ir mus is dalies reikia kaltinti, kad mes triuksmingi ar kas nors. Va tikroji konflikto priezastis.
Tai jinai ji is niekur nieko sugalvojo isvilkti pro durys, neva jis trukdo jai susikaupti, griebdama jam uz plauku. Taciau jis pats susiprato ir isbego laiku.Ale kulturiste jusu mokytoja, sugebejo dicki berna per duris isvilkti bigsmile.gif Tikiuosi, klasiokas nuejo tiesiai pas direktoriu? Jei ne-nera irodymu, kad butent taip ir vyko.
Tada musu kitiems klasiokams irgi yra kliuve nuo jos. Mano vienos klasiokes telefono dangteli jinai buvo isdauziusi. Neitiketinai skamba? Patikekit, tai ka pamaciau savo akimis, irgi buvo neitiketina. Jos telefona tiesiog norejo atiduoti klasiokai, taciau viskas gavosi taip, kad ji griebe ji is ranku ir trenke zemyn. Taip dangtelis ir luztelejo per puse. Per pamoka reikia mokytis, o ne telefonais zaisti.
. Jinai mano vienai klasiokei istaise zodi - “nors“ su o nosine.Papasakokit senelei smile.gif Arba drauge pati "istaise, arba apacioj taisytas zodis, kada taisymas susiliejo su auksciau esancia raide, tad ir atrodo, kad o su nosine smile.gif 
Tai pat, jos deka vis dar nemokam kirciavimo ar dalyvio/pusdalyvio/padalyvio. Tai pat kai pries keleta menesiu rasem kontrolini susijusiu su kirciavimu, tai gavo visa klase 3-ejetus. Kodel kaltinat ja, o ne Svietimo sistema? Kirciavimas labai sudetingas is tiesu, o jei dar mokytoja ir draude vadovelius atsiversti besimokinant namuose ir namuose namu darbus atlikti-tai aisku, kad mokytoja kalta smile.gif 
Zinoma, jeigu dar isvystumete musu sasiuvinius, abejoju ar kuri nors suprastumete, ka mes susiraseme..  Nes ir mes nesuprantam, ka uzsirasome. Taciau ka padiktuoja jinai mums, tai ir tenka uzsirasyti, nes vistiek kabinesis visa likusia pamoka, jeigu neuzsirasysi. O gal bent syki pamokoje lai buna tylu ir isigilinkit, ka ji diktuoja? Gal tada ir suprasit?
Nenorejau per daug isiplesti. Todel noreciau ir jusu paklausti: ka butent reikia daryti tokio, kad mokytoja butu pakeista? Ar uztenka vien tik mokiniu, bei aukletojos paraso? Ir kiek mazdaug mokiniu parasu reiktu surinkti? Mokytojos nepakeis. Nera jos netinkamo darbo irodymo. Atvirksciai, pagal aprasa sakyciau, kad kalba triuksmingos, negerbiancios mokytoju klases atsovas/e.
Aciu visoms uz atsakymus!

Rasau is buvusios mokytojos pozicijos. Esu susidurusi su tomis paciomis problemomis: triuksminga, isdykusi, nesimokanti klase ir visada blogas mokytojas smile.gif
Jusu mokytojos klaida-kad negriebe is pat pradziu jusu rimtai(todel is pradziu ir patiko jums, nes neverte MOKYTIS), dabar konfliktas ir prasidejo, nes mokytoja sukruto, kad dare klaida, duodama jums visiska laisve.
Vienintelis teisingas sprendimas butu daryti tevu-vaiku-direktoriaus-mokytojo susirinkima ir spresti problema VIESAI tarp ju. 4u.gif
Atsakyti
Mano anglų kalbos mokytoja pernai metais buvo siaubinga, todėl visas pogrupis susėdome (pas mus klasė anglų kalbą mokosi 2 pogrupiais - vieni nuo 2tros klasės, kiti nuo 4) su auklėtoja, surašėme priežastis kuo ta mokytoja mums nepatinka, visi pasirašėme, auklėtoja tą lapelį nunešė direktoriui, tai paskui pamokas stebėjo pavaduotoja, o šiemet mums pakeitė mokytoją 4u.gif ir dabar viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Marshmellow @ 2011 01 20, 16:29)
Labas, brangios mamytes!

Juokinga net, patys nesimokot, telefonais žaidžiat, nesugebat net užsirašyt, kai diktuoja- kalta mokytoja. O jūs aišku čia niekuo dėti?
Atsakyti