Mes mokomės įsikibus į turėklus lipti žemyn, bet visada laiptų viršuj pasakau, kad vienam negalima, nes bus bum. Tai jis visada man prieš lipant laiptais irgi paaiškina, kad reikia eiti su mama
. Ar tai bus sėkminga laikas parodys
mano uzlipti uzlipa,bet nulipti,tai nesupranta kaip
Mano mažiuką, tai auklė išmokė lipti (gyvenam 5-ame aukšte). Tiesiog pasakė, kad lipdamas žemyn laikytųsi viena rankyte už turėklo, o kitą jai duoda.O ta rankyte kuri laikosi už auklės rankos jis ne "kabo" užsistvėręs, o remiasi (ranka laikoma žemiau)-tikiuosi supratote ką norėjau pasakyti
Tiesiog kartais parodyti lengviau nei nupasakoti
o aukštyn lipti aišku kad lengviau:)Beje lipdamas žemyn vieną kojytę nukelia ant laiptuko, o kitą pristato-bet taip turbūt visi lipa
o aukštyn lipti aišku kad lengviau:)Beje lipdamas žemyn vieną kojytę nukelia ant laiptuko, o kitą pristato-bet taip turbūt visi lipa
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 03 13, 17:00)
Na ir mes gyvename 5aukste kur nera lifto tad tenka paciam suneliui lipti,tad i virsu mano mazius kuo graziausiai uzlipa o i apacia dar nelabai sugeba tad i apacia as ji vis dar nunesu nes nenoriu kad po to dar nuriedetu nuo laiptu
,aisku visada po truputi lipam i apacia-vis da mokinames....
Mano dukrytei dabar 1 m 2 mėn. Laiptai pradėjo vilioti kai dar nemokėjo vaikščioti. Tada lipdavo keturiom, kai paslydo ir įsidaužė, tai ilgai buvo dingęs noras laipioti. Kai pradėjo vaikščioti vėl pradėjo lipti laiptais tik dabar jau atsistojusi ir ranka įsikibusi į turėklus. Būna dienų kai nespėji jos nešiotis į pirmą aukštą, parsineši o ji vėl užlipusi į antrą aukštą. Į antrą aukštą užlipa viena, o nulipti viena dar bijo. Kai lipame žemyn tai ji viena ranka įsikimba į turėklą, o kitą paduoda man ir taip nulipame.
maniske bijo ir nulipti ir uzlipti,bet laabai stengiasi
NA MANISKIS TAI TAI GALIMA SAKYTI LAIPIOJIMO FANATIKAS LIPA VISUR LAIPTAIS NULIPA IR UZLIPA PAS SENELIU NAMAS NUOSAVAS TAI I TRECIA AUKSTA PIRMIN ATGAL LAIPIOJA AISKU MOCIUTE IS PASKOS BET JAU LIPA GERAI IR KAIP DIDELIS SKIRTINGAIS LAIPTAIS KOJYTES NEPRISTATO....
dukrytė išmokyta nulipti atbulom. kol kas dar jokių turėklų nepasiekia, o ir namie pas mus laptai be turėklų. bet kokiu atveju, priėjusi prie laiptų pati sustoja, nelipa. užtat į viršų užrėplioja greitai
Mano dukra pati ismoko, net nespejau pamokyti, tik karta pas seseri, ten prie jos namo 3 statoki laipteliai, ziuriu lipa atbulom, kaip nuo lovos.
Beje nuo lovos irgi pati pradejo laipioti, kai nulipo pirma karta, tai ta pati kartojo dar 10kartu, zodziu treniravosi, o ji pas mane labai savarankiska, ir nebandyk jai padet, iskart pyksta, mane stumia, viska nori daryti pati.
O laiptais lipa kartu, isikibus i ranka, ir aukstyn ir zemyn.