Įkraunama...
Įkraunama...

Kompiuterio problemos - 5

Turiu tokia abstrakcia problema doh.gif bet gal netycia per stebukla kas nors patars ka nors unsure.gif

Zodziu, viena diena kompiuteris veike puikiai be priekaistu, o sekancia diena isijungus prasidejo "stabdymas": be galo letai atsidarineja neto puslapiai, taip pat ir paprasciausi windowsiniai katalogai - tiesiog visu pirma atsiranda pats langas, ir tik po kokiu 10 sekundziu apacioj Taskbare pasirodo ta, kaip cia pavadinti, zyma, kad atidarytas konkretus langas. Visas tas 10 sekundziu kompas pakimba. Skype jungiasi gal 5 minutes, bet taip ir nepasijungia, o ant galo isvis tampa "not responding". Zodziu, smarkiai suletejo katalogu/internetiniu puslapiu atidarinejimas bei funkciju pradejimas/uzbaigimas. Gyvent galima, nes pats vykdymo greitis nesuletejo (tik, kaip sakant, pradzia ir pabaiga), taciau vis tiek erzina.

Gal kas zino, kame gali but problema?
Atsakyti
Shwiesulka, pas mane labai panašiai viskas vyksta, bet aš jau pasidaviau smile.gif nelabai apie kompus "raukiu", bet ir su antivirusinėm prasiėjau ir atrodo kompo atmintis neperkrauta - maniau, kad gal tai padės, bet nepadeda, beje, net pradėjo "tempti" (trūkinėti) dainos, jei vienu metu klausausi muzikos ir atidarinėju puslapį.

O, tiesa, dėl ko čia užklydau (net pamiršau), parašau patarkite, visada dainas įrašinėdavau tuo paprastuoju būdu, na, send to CD, ten ta lentelė atsirasdavo CD writing wizard, tada sumaigydavau next, next, next ir viskas, bet paskutiniu metu kompas vis nusiunčia mane dainų įrašinėti per Windows Media Player, kai tik noriu įrašyti - atsidaro Player'io langas, o nebe ta lentelė, kaip padaryti, kad man kompas nekištų to Player'io, o galėčiau įrašyti tuo paprastuoju būdu?

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedrike X @ 2008 01 23, 22:48)
taip pas mane yra modemas smile.gif ,o neseniai įsidiegiau"eset smart security",galvoju,kad cia ji ką nors daro g.gif

Tai va reikia per pacius modemo nustatymus paziureti ar leidziamas prisijungimas prie p2p prgramos. Kaip ankciau minejau ir rodziau foto, tai daroma "forwaidinant" (nezinau kaip lt issireiks, "nukreipiant" gal) tam tikra prievada i toki, koki naudoja torrent programa.
Kas del eset smart security, pati toki naudoju, bet atrodo nieko nenustatinejau ir nebuvo problemu. Cia vel gali uzduoti sau klausima - ar iki idiegiant sia programa su torrentais buvo viskas tvarkoje? Ar tik po idiegimo pradejo nebejungti ? Jei taip buvo ir pries idiegiat programa- greiciausia problema modeme. Jei po - reiktu perziureti NOD (eset smart security) sisteminius nustatymus.
Atsakyti
QUOTE(shwiesulka @ 2008 01 24, 06:38)
Turiu tokia abstrakcia problema  doh.gif bet gal netycia per stebukla kas nors patars ka nors  unsure.gif

Zodziu, viena diena kompiuteris veike puikiai be priekaistu, o sekancia diena isijungus prasidejo "stabdymas": be galo letai atsidarineja neto puslapiai, taip pat ir paprasciausi windowsiniai katalogai - tiesiog visu pirma atsiranda pats langas, ir tik po kokiu 10 sekundziu apacioj Taskbare pasirodo ta, kaip cia pavadinti, zyma, kad atidarytas konkretus langas. Visas tas 10 sekundziu kompas pakimba. Skype jungiasi gal 5 minutes, bet taip ir nepasijungia, o ant galo isvis tampa "not responding". Zodziu, smarkiai suletejo katalogu/internetiniu puslapiu atidarinejimas bei funkciju pradejimas/uzbaigimas. Gyvent galima, nes pats vykdymo greitis nesuletejo (tik, kaip sakant, pradzia ir pabaiga), taciau vis tiek erzina.

Gal kas zino, kame gali but problema?

Na cia gali buti labai daug is tikro problemu. Pradekim nuo to, kad gali sedeti koks virusiukas. Tarkim is vakaro kompiuteris dirbo normaliai, bet jis pagavo tam tikra virusiuka. Kai kurie turi tokia durna savybe, ilysti i "startup" ir pries paleidziant windows, patys pasileidzia. Tokiu atveju padetu antivirusine. Rekomenduoju ESET NOD antivirusine programa. Taip pat galima atsidaryti "Windows Task Manager" ir paziureti i Processes langeli. Langas iskvieciamas CTRL+ALT+DEL mygtukais. Apacioje rasomas CPU usage- normaliai neapkrauto kompiuteriu CPU usage sokineja nuo 4% iki 30%. Jei apkrova didesne, ziurime i virsu, kur surasyti procesai:
pvz.:
user posted image
Spaudziame ant CPU ir ziurime kokia programa "valgo daugiausia". System Idle process turetu buti paciame virsuje, bet tai normalu. Jei dar kazkokia programa valgo koki 20-30 ar net daugiau, pabandykime ja "nukilinti", t.y. desine pelytes knopke ir end process.
Jei apatinis cpu nerodo dideles apkrovos, galime paziureti mem usage laukeli. Velgi spaudziam ant jo, kol didieji skaicia bus virsuje(i apacia mazeja). Ziurim kiek "vagoma" atminties. Is mano visu programu firefox- valgo daugiausia - 60-70. Jei yra kitu programu kurios valgo dar daugiau(esu turejusi virusiuka kuris rydavo 600 biggrin.gif) , tai vel ziurim kas do programa ir bandome uzbaigti procesa. Tada tikriname ar kompiuteris veikia normaliai ar visvien stabdo. Jei stabdo ir toliau, gali buti dar kitos problemos, kaip pili registrai (juos galima pravalyti su bet kokiu register cleaneriu ar register doctar), 2-3 metai neperasyta operacine sistema (pagal taisykles reiktu perasyti kas puse metu), daug siuksliu temp katale (ccleaner programa tikrai pades siuo atveju), kietajame diske tik trupinelis laisvos vietos (kad vindows dirbtu normalia reikia minimaliai c diske - ten dazniausai irasyti windows-tureti 500-600mb laisvos vietos.). Vat kai mazdaug kazkas is tu dalyku bus placiau zinoma, tada bus daug aiskiau ir butu galima suteikti galbut geresne informacija.
Atsakyti
QUOTE(mamyte03 @ 2008 01 24, 11:55)

Padėkit blondinei blush2.gif man rodo, kad System Idle Process CPU 97-99 (nesu tikra ar į reikiamą skaičių pažiūrėjau - Jūsų pavyzdy tas skaičiu 92), tai jei gerai supratau - man reikia "nuklikint" kai kurias programas iš to sąrašo, bet, kad visas tas sąrašas juda, kaip jį pristabdyti? biggrin.gif Ačiū 4u.gif

Totally blond blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aisvyde: 24 sausio 2008 - 12:57
QUOTE(aisvyde @ 2008 01 24, 12:53)
Padėkit blondinei blush2.gif man rodo, kad System Idle Process CPU 97-99 (nesu tikra ar į reikiamą skaičių pažiūrėjau - Jūsų pavyzdy tas skaičiu 92), tai jei gerai supratau - man reikia "nuklikint" kai kurias programas iš to sąrašo, bet, kad visas tas sąrašas juda, kaip jį pristabdyti? biggrin.gif  Ačiū 4u.gif

Totally blond blush2.gif

System idle process visalaik turi but didelis, nes jis atsakingas uz operacines sistemos darba.
Pacioje lango apacioje, yra Precesses ir ju skaicius, paskui CPU usage PROCENTAIS. Va ten pirmaiusia reikia atkreipti demesi.
Atsakyti
Wow, mamyte, dekui dideliausias notworthy.gif Man atrodo, gavosi bigsmile.gif
Patikrinau Task manageri, ziuriu - CPU usage 100% doh.gif Perejau viska pagal instrukcija, ir akurat, pasirodo, buvo viena programike, kuri rijo 99. Nukilinau ir CPU usage iskart nukrito iki 2% biggrin.gif O as dar ta programike net isinstaliavus buvau, tai kokiu budu ji dar pas mane kazkokius resursus rijo? blink.gif
Zodziu, bijau dabar garsiai dziaugtis, bet atrodo, visi greiciai atsistate, viskas vel sukasi kaip ir anksciau. Aisku, del visa ko reiks dar ir nuo virusu praskenuot, bet manau, kad butent ana ir buvo problema. Dar karta dekui labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shwiesulka @ 2008 01 24, 14:58)
Wow, mamyte, dekui dideliausias notworthy.gif Man atrodo, gavosi  bigsmile.gif
Patikrinau Task manageri, ziuriu - CPU usage 100%  doh.gif Perejau viska pagal instrukcija, ir akurat, pasirodo, buvo viena programike, kuri rijo 99. Nukilinau ir CPU usage iskart nukrito iki 2%  biggrin.gif O as dar ta programike net isinstaliavus buvau, tai kokiu budu ji dar pas mane kazkokius resursus rijo?  blink.gif
Zodziu, bijau dabar garsiai dziaugtis, bet atrodo, visi greiciai atsistate, viskas vel sukasi kaip ir anksciau. Aisku, del visa ko reiks dar ir nuo virusu praskenuot, bet manau, kad butent ana ir buvo problema. Dar karta dekui labai  4u.gif

Ner uz ka, kad tik padetu.. Jei ne paslaptis, kokia programa cia sitiek valge?
Atsakyti
SOS. Nupirkau dukrai MP3 Mpio firmos ir problema ta, kad iš kompo neina perketi į jį dainų. Rašo The directory or file cannot be created

Ką daryti, gal ten ką nors reik nusistatyti??
Atsakyti
Jūružė su grotuvu turi buti CD, instaliavote ji?

na as turiu ne kiek problema, bet klausima. kaip pakeisti kompiuterio pasisveikinima? siaip kai kompiuteris isijungia raso "welcome", ar imanoma ji pasikeisti?
Atsakyti
QUOTE(mamyte03 @ 2008 01 24, 15:44)
kokia programa cia sitiek valge?

Internetinis radijas Last FM doh.gif Pasirodo, praeita karta, kai isinstaliavau, tai buvo like pora failu, kuriuos reikejo rankiniu budu pasalint, o as pamirsau - vat jie ir rijo tuos resursus.
Atsakyti
QUOTE(Freedom @ 2008 01 24, 16:54)
Jūružė su grotuvu turi buti CD, instaliavote ji?

na as turiu ne kiek problema, bet klausima. kaip pakeisti kompiuterio pasisveikinima? siaip kai kompiuteris isijungia raso "welcome", ar imanoma ji pasikeisti?

Apie tai gali paskaityti Cia ir dar cia
Atsakyti