Įkraunama...
Įkraunama...

Osteohondrozė

Grįžau šiandien su diagnoze- stipri osteohondrozė, kaip suprantu daug druskų ant sprando ir kaklo.

Prirašė visokių fitoterapinių papildų, atseit juos geriant valysis druskos...bet suabejojau.... 100 tablečių apie 120 litų ir vos ne tris buteliukus reik išgert blink.gif

papasakokit, kaip gydėtės, gal yra gerų daktarų, kurie padėtų apmažinti šią bėdą smile.gif

Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ankstikėlė @ 2008 01 14, 21:41)
Grįžau šiandien su diagnoze- stipri osteohondrozė, kaip suprantu daug druskų ant sprando ir kaklo.

Prirašė visokių fitoterapinių papildų, atseit juos geriant valysis druskos...bet suabejojau.... 100 tablečių apie 120 litų ir vos ne tris buteliukus reik išgert blink.gif

papasakokit, kaip gydėtės, gal yra gerų daktarų, kurie padėtų apmažinti šią bėdą smile.gif

Ačiū smile.gif

As isvis stebiuosi,kad kazkokiu papildu rekomendavo...man tai gydytoja pasake,kad nuo ataugu,nuo tu visu drusku vaistu nera ir kad osteochondroze yra neisgydoma: masazai,mankstos,vonios -pagrindinis vaistas.Siaip tai osteochondroze turiu,bet patirties ja gydant tai ne. Isskyrus tai,kad jau turejau viena stuburo isvarzos operacija.
Atsakyti
QUOTE(Ankstikėlė @ 2008 01 14, 21:41)

Ačiū smile.gif

P kaip ta diagnozavo ? g.gif ar daromas kazkoks spec tyrimas ? nes man irgi ja ytaria..
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 01 14, 21:04)
As isvis stebiuosi,kad kazkokiu papildu rekomendavo...man tai gydytoja pasake,kad nuo ataugu,nuo tu visu drusku vaistu nera ir kad osteochondroze yra neisgydoma: masazai,mankstos,vonios -pagrindinis vaistas.Siaip tai osteochondroze turiu,bet patirties ja gydant tai ne. Isskyrus tai,kad jau turejau viena stuburo isvarzos operacija.

Ir aš "turiu" osteochondrozę,bet jokių vaistų - papildų ar pan. neskyrė, tik mankštas. Apart mankštų, kitokių vaistų lyg ir nėr g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(husmor @ 2008 01 15, 22:36)
P kaip ta diagnozavo ? g.gif ar daromas kazkoks spec tyrimas ? nes man irgi ja ytaria..

Man prasidejo viskas nuo radikulito,kai susuko skausmai.Nusiunte sviesti stubura-ieskojo isvarzos. Ir rado ne tik isvarza, bet ir pasake, kad stuburas osteochondrozinis. Ir dar pridejo toki sakini, kuris mane tada sokiravo: vieniems senatve ateina anksciau, kitiems veliau. Tada man buvo 33 metai.
Atsakyti
QUOTE(Mind @ 2008 01 16, 17:41)
Man prasidejo viskas nuo radikulito,kai susuko skausmai.Nusiunte sviesti stubura-ieskojo isvarzos. Ir rado ne tik isvarza, bet ir pasake, kad stuburas osteochondrozinis. Ir dar pridejo toki sakini, kuris mane tada sokiravo: vieniems senatve ateina anksciau, kitiems veliau. Tada man buvo 33 metai.

Man osteochondrozę diagnozavo 25 metų... Ko norėt - sėdimas darbas. blush2.gif
Nuo visų tų ataugų ir druskų - jokių vaistų tikrai nėra. schmoll.gif
Kaip teisingai rašė Ankstikėlė - masažas (ir manualinis), druskos vonios (2-3 kg voniai blush2.gif), mankšta (ta kur poliklinikoj - super), plaukimas, sportas (nugaros raumenų stiprinimas) - žodžiu bet koks aktyvumas - pagrindiniai vaistai. Aš visa tai stengiuosi daryti (išskyrus mankštą blush2.gif).
Nors... g.gif Pernai du radikulitai (antras ypač baisus - menkiausias judesys iki sąmonės netekimo.) Tai dar ne viskas. Vieną rytą pabudau nuo žvėriško rankų skausmo. Dešinė visiškai atsisakė. Užsispazmavo kažkoks nervas kaklo slanksteliuose. Buvau panikoj nerealioj. doh.gif
Aišku kreipiausi pas neurologą, sakau, man tas, tas ir anas, nebegaliu ryt vaistų saujom, reikia kompiuterinės tomografijos (tik ji gali tiksliai parodyti kur kas ir prie ko). Žinot ką? Išrašė raminamųjų ir liepė ateit po savaitės. biggrin.gif
Tokia tat medicina. Pasidariau už pinigus, bet tik viršutinės stuburo dalies.
Sakiau jai, kad vis turiu problemų su juosmens sritimi... Pareiškė, kad imsiu čia ir kiekvieną siųsiu tomografijai. doh.gif
Beje ir dabar. Užvakar sporto salėj :fitness4.gif pajutau, kažką timptelėjau, tai dabar vaikštau kaip kiaušinis - bijau sudužt lotuliukas.gif).
Blyn, nu ne laiku ir ne vietoj. Kitą sav. turiu gultis laparoskopijai, o jei bus kažkur uždegimas, turbūt teks atidėt. verysad.gif
Vien žo. cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2008 01 17, 00:24)
Man osteochondrozę diagnozavo 25 metų... Ko norėt - sėdimas darbas. blush2.gif
Nuo visų tų ataugų ir druskų - jokių vaistų tikrai nėra.  schmoll.gif 
Kaip teisingai rašė Ankstikėlė - masažas (ir manualinis), druskos vonios (2-3 kg voniai blush2.gif), mankšta (ta kur poliklinikoj - super), plaukimas, sportas (nugaros raumenų stiprinimas) - žodžiu bet koks aktyvumas - pagrindiniai vaistai. Aš visa tai stengiuosi daryti (išskyrus mankštą  blush2.gif).
Nors... g.gif Pernai du radikulitai (antras ypač baisus - menkiausias judesys iki sąmonės netekimo.) Tai dar ne viskas. Vieną rytą pabudau nuo žvėriško rankų skausmo. Dešinė visiškai atsisakė. Užsispazmavo kažkoks nervas kaklo slanksteliuose. Buvau panikoj nerealioj. doh.gif
Aišku kreipiausi pas neurologą, sakau, man tas, tas ir anas, nebegaliu ryt vaistų saujom, reikia kompiuterinės tomografijos (tik ji gali tiksliai parodyti kur kas ir prie ko). Žinot ką? Išrašė raminamųjų ir liepė ateit po savaitės. biggrin.gif
Tokia tat medicina. Pasidariau už pinigus, bet tik viršutinės stuburo dalies.
Sakiau jai, kad vis turiu problemų su juosmens sritimi... Pareiškė, kad imsiu čia ir kiekvieną siųsiu tomografijai. doh.gif
Beje ir dabar. Užvakar sporto salėj :fitness4.gif pajutau, kažką timptelėjau, tai dabar vaikštau kaip kiaušinis - bijau sudužt  lotuliukas.gif).
Blyn, nu ne laiku ir ne vietoj. Kitą sav. turiu gultis laparoskopijai, o jei bus kažkur uždegimas, turbūt teks atidėt. verysad.gif
Vien žo.  cry.gif

Uzjauciu tikrai... unsure.gif Tai dar gerai tai, kad prisiverti kazkaip tai mankstintis. 4u.gif O as tai isvis tingiu pajudeti, vienintele manksta -vaiksciojimas. Irgi visa gyvenima dirbus sedima darba. blush2.gif
Atsakyti
Man 26 metai, visą gyvenimą sėdimas darbas verysad.gif labai kamuoja galbos skausmai, nuo 10 m amžiaus, dabar jau pykina- kiewkvieną vakarą praleidžiu prie klozeto, tirpsta rankos, nebegaliu net pakelti, jei nuo pakabos noriu nuimti rūbą, tirpsta kojos, vakarais nebepavaikštau, guliu verysad.gif

kreipiausi pas neurologę- padarė galvos ir kaklo rentgeną- ado tik druskas, paskui padarė tomogrfaiją, pakitimų nėra....tai tik osteohondrozę prirašė verysad.gif o dėl galvos nieko nepasakė- daugmaž- kentėk unsure.gif

masažai, mankštos, ar skiriama nemokamai jie? na, nors dalis, nes pvz vaikams skiriami 5 nemokami masažo kartais per metus...gal ir suaugsiems taip, vis susitaupytų....ir eje, niekas net neužsiminė, kad eik sportok ir pan.....dabar tik lartą per savaitę lankau baseiną- tai taip atsigaunu wub.gif ne tas žodis cool.gif

papasakokit daugiau- kaip sportuojate, ką masažavo, kokiais judesiais...labai įdomu cool.gif juk reikia gyventi toliau- turiu vaikutį, noriu dar jų.... wub.gif
Atsakyti
Mano irgi apatinė stuburo dalis išsidėvėjus ir vienas vaistas tėra -judėjimas.

Vaistus skiria,kai yra radikulitas,ar išvarža.
Atsakyti
QUOTE(Sommer @ 2008 01 18, 21:39)
Mano irgi apatinė stuburo dalis išsidėvėjus ir vienas vaistas tėra -judėjimas.

Vaistus skiria,kai yra radikulitas,ar išvarža.

Tie vaistai tik nuo skausmo,o gydymas-judejimas.
Atsakyti
Taip pat turiu problemų su stuburu schmoll.gif Noriu pasidalinti savo patirtimi ir duoti patarimų smile.gif
LT atsirado masažo lovos, kurios veikia kaip akupunktūra, akupresūra, chiropraktika ir t.t. galima plačiau paskaityt apie jas eliziejus Tai dabar jau planuoja pirkti tokią lovą, nes į tokių lovų masažo saloną, kurių Vilniuje tik 2, jau nebevaikštau, nes kadangi masažai nemokami, labai daug norinčių blink.gif
Tai ta lova kaip koks stebuklas thumbup.gif Ataugas panaikina, tempia stuburą, atstato slankstelius. Vienu žodžiu super thumbup.gif tam pačiam Eliziejuj mačiau, kad lova dar ir kojas masažuoja biggrin.gif
Atsakyti
na kiek pamenu mano mamai buvo nustate osteochondroze. cia jau senokai - pamenu namie ji gulejo kelias dienas susirietus is skausmo, negalejo pajudeti. tai paskui pagulde i ligonine. ten isgulejo menesi, o paskui namie dare mankstas. mankstos padejo. kol kas skausmai neatsinaujino rolleyes.gif
Atsakyti