QUOTE(Mind @ 2008 01 16, 17:41)
Man prasidejo viskas nuo radikulito,kai susuko skausmai.Nusiunte sviesti stubura-ieskojo isvarzos. Ir rado ne tik isvarza, bet ir pasake, kad stuburas osteochondrozinis. Ir dar pridejo toki sakini, kuris mane tada sokiravo: vieniems senatve ateina anksciau, kitiems veliau. Tada man buvo 33 metai.
Man osteochondrozę diagnozavo 25 metų... Ko norėt - sėdimas darbas.
Nuo visų tų ataugų ir druskų - jokių vaistų tikrai nėra.
Kaip teisingai rašė Ankstikėlė - masažas (ir manualinis), druskos vonios (2-3 kg voniai

), mankšta (ta kur poliklinikoj - super), plaukimas, sportas (nugaros raumenų stiprinimas) - žodžiu bet koks aktyvumas - pagrindiniai vaistai. Aš visa tai stengiuosi daryti (išskyrus mankštą

).
Nors...

Pernai du radikulitai (antras ypač baisus - menkiausias judesys iki sąmonės netekimo.) Tai dar ne viskas. Vieną rytą pabudau nuo žvėriško rankų skausmo. Dešinė visiškai atsisakė. Užsispazmavo kažkoks nervas kaklo slanksteliuose. Buvau panikoj nerealioj.
Aišku kreipiausi pas neurologą, sakau, man tas, tas ir anas, nebegaliu ryt vaistų saujom, reikia kompiuterinės tomografijos (tik ji gali tiksliai parodyti kur kas ir prie ko). Žinot ką? Išrašė raminamųjų ir liepė ateit po savaitės.
Tokia tat medicina. Pasidariau už pinigus, bet tik viršutinės stuburo dalies.
Sakiau jai, kad vis turiu problemų su juosmens sritimi... Pareiškė, kad imsiu čia ir kiekvieną siųsiu tomografijai.
Beje ir dabar. Užvakar sporto salėj :

pajutau, kažką timptelėjau, tai dabar vaikštau kaip kiaušinis - bijau sudužt

).
Blyn, nu ne laiku ir ne vietoj. Kitą sav. turiu gultis laparoskopijai, o jei bus kažkur uždegimas, turbūt teks atidėt.
Vien žo.