Matau, kad nė trupučiuko į gerąją pusę nepasistūmėjo infekcinė

Teko su savo dviem vaikučiais prieš 4,5 metų ten gulėti. Atvažiavome su laringito priepuoliu

Atvežė greitoji dustantį vaiką, o priimamajame krapštėsi valandą ar daugiau

Per tą laiką sugebėjo vaikui temperatūrą pamatuoti ir kalną popierių supildyti. Paguldė į skyrių. Vakaras. Atėjo apžiūrėti budinti gydytoja, pavardės nepamenu. Patvirtino laringito diagnozę, paskyrė kraujo tyrimą. Viskas. Laukiu tų inhaliacijų. Niekas mūsų niekur nesiveda, nekviečia. Pati susirandu seselę, klausiu apie inhaliacijas. Toji, labai nepatenkinta, susiranda mūsų kortelę ir sako, kad daktarė nepaskyrė

Žodžiu, kai ant kojų buvo sukelta pusę ligoninės (ačiū vyro mamai, nes rado ten pažystamų

), tai inhaliacijas gavome sekančios dienos pabaigoje. Bet jau buvo nuslinkę viskas gilyn, vienam vaikučiui komplikavosi į plaučių uždegimą, kitam į brochitą. Gavome arkliškas dozes antibiotikų. Ir čia "dėka" tos pažystamos daktarės, nes "atseit" skyrė patį geriausią gydymą. Kadangi gulėjome ten apie dvi savaites, tai ir į inhaliacijas dar pavaikščiojome, nesvarbu, kad ženkliai per vėlai

Dar dabar prisimenu klaikų maistą, kurio pati neprisiverčiau valgyti, ką jau kalbėti apie sergančius vaikučius. Visose ligoninėse nėra jisai gardus, bet jau ten

Palata vėjų perpučiama, slaugės kartą per dieną, kaip kažkuri mama čia minėjo, pridarydavo balų - taip atrodydavo tas palatos išvalymas. Kaip ir visur, valytojos didžiausios viršininkės

Aš kažkaip jau nebekreipiau dėmesio į jų burbėjimus, gal per tiek dienų įpratau

O sesutės ir daktarės akivaizdžios "vziatkoliubovos". Aš už tai, kad atsilyginti žmogui jeigu jis tikrai sąžiningai ir nuoširdžiai atliko savo darbą, padėkoti

, bet kai reikia duoti kažkam kažkiek už tai, kad jis atliktų kas priklauso ir už ką ir taip gauną atlyginimą, tai man peilis

Bei su daugelio mamų pastabom sutinku, kad jeigu kažką daugiau žinai, domiesi, klausi, yra daktarų ar seselių, kuriems tai labai ir labai nepatinka

Bet reikia žinoti ir reikia klausti, nemokinti, bet teirautis bei aktyviai dalyvauti gydymo procese