Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės II

QUOTE(monikaz @ 2008 03 03, 14:31)
mano Ivy house hotel.

tiesa, idomu, koks oras Londone? gal zinot?

šiandien vėsoka, kalbėjau neseniai su vyru, jis kaiptik londone šiandien smile.gif , bet šiaip ten šilčiau nei pas mus, ten jau narcizai nužydėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarja @ 2008 03 03, 17:04)
Ar ji kas nors Jums rekomendavo? Nes pati ieskau viesbutuko, bet atsiliepimai apie si internete labai kritiski doh.gif

http://www.tripadvis...on_England.html

labai lauksiu ispudziu, tikiuosi jie bus daug geresni  ax.gif

tiesa pasakius, man nelabai svarbus atsiliepimai internete, nes tame viesbutyje pareisiu miegot labai jau pavargusi ir bus visiskai dzin, kokiam viesbutyje miegot.... man svarbiausia, kad butu lova ir dusas. daugiau pazintineje kelioneje tikrai niekas neidomu - tik pats miestas. kiekvienas turi skirtingus reikalavimus. kai kam reikia 5* viesbucio, man ne - noriu pazinti miesta. tik tiek. atsiliepimus parasysiu 4u.gif

QUOTE(viktutes @ 2008 03 03, 17:59)
šiandien vėsoka, kalbėjau neseniai su vyru, jis kaiptik londone šiandien smile.gif , bet šiaip ten šilčiau nei pas mus, ten jau narcizai nužydėjo smile.gif

super - labai tikiuosi ten pavasari pamatyt wub.gif
Atsakyti
Dar kas svarbu man renkantis viesbuti, jei tai pazintine kelione po miesta (o esu buvusi tikrai nemazai miestu...) - viesbucio vieta. si kart gyvensiu visai netoli karalienes rumu ir keliu parku.... Be to tuo metu, kai pirkau kaina, gavau nemaza nuolaida, o perkant beveik 6 paras Londone (kur kainos nezmoniskos) pasidaro svarbi ir kaina...

Va kai vaziuosim su MB i Slovakija bei Graikija siais metais, tai rinksimes pagal kokybe ir atsiliepimus, o dabar.... miestas man svarbiau.Bet cia tik mano nuomone. It's up to you 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monikaz @ 2008 03 03, 23:28)
Dar kas svarbu man renkantis viesbuti, jei tai pazintine kelione po miesta (o esu buvusi tikrai nemazai miestu...) - viesbucio vieta. si kart gyvensiu visai netoli karalienes rumu ir keliu parku.... Be to tuo metu, kai pirkau kaina, gavau nemaza nuolaida, o perkant beveik 6 paras Londone (kur kainos nezmoniskos) pasidaro svarbi ir kaina...

Va kai vaziuosim su MB i Slovakija bei Graikija siais metais, tai rinksimes pagal kokybe ir atsiliepimus, o dabar.... miestas man svarbiau.Bet cia tik mano nuomone. It's up to you  4u.gif

visiškai sutinku, kiekvienam savo mirksiukas.gif
Atsakyti
[sveikos, 5 dienas zadame vieseti londone.skrisime su airbaltic gyvensime viesbutyje "Caring-hotel" prie padingtono stoties. noreciau keleto patarimu: del bagazo turinio (ar galima maisto isideti, gerimu), ar verta ir kokius pirkti metro bilietus, gal yra kokiu pigesniu variantu kuo daugiau pamatyti. kokiomis kortelemis galima atsiskaityti muziejuose, ar geriau veztis grynais?
dyyyyyydelis aciu, jei patarsite
Atsakyti
Sveikos,
kovo 4 diena su draugu kaip tik grizome is UK.
Daugiausia info buvau prisiskaiciusi siame forume:) viskas buvo labai naudinga!
aciu visoms 4u.gif
Na mes buvome daugiau nei tik Londone - 3 dienas gyvenome anglijos kaime Yourkshiro dalyje. Ispudziai nerealus!!! thumbup.gif Buvome prie Siaures juros Scarborough mieste, Hull mieste.
Oras buvo is ties puikus, o viskas ten zydi manau kiaura ziema.
Visi Londono parkai pilni narcizu! Viskas zalia zalia.
Mes gyvenome 2 zonoje. Toliau nera prasmes vaziuoti, nes tik gyvenamieji rajonai.
Butinai rekomenduoju pirkti savaitini Oyster card. Kaina 24 svarai. Cia 1 ir 2 zonai. Su sia kortele galesite vaziuoti metro (underground), miesto autobusais ir DLR traukinukais (tiesa, jais maziau, nes ne visur jie yra). Is tiesu apsimoka tureti sita bilieta, nes atstumai dideli, o persedi per diena tikrai ne viena karta, ir nereikes kiekviena karta pirkineti, sutaupysite ir pinigu ir laiko.
Kai vaziuoji metro labai aisku pagal stoteles kur islipti ir ka pamatyti.
Mums is ties uzteko 3 pilnu dienu apeiti visas izymias vietas. Mano drauge jau 5 metai Londone, todel parode daugiau idomiu vietu, nei cia forume buvo pamineta.
Rekomenduoju: thumbup.gif
1) Portabelo turgus. Labai didelis, ispudingas turgus, kuris didziausias buna tik sestadieniais. Nuo rubu, vaisiu, darzoviu iki maisto gaminimo tiesiog gatves viduryje. Grazu paziureti kaip maloniai pardavejas bendrauja su visais pirkejais, kaip didziausiose keptuvese gaminamas ivairus maistas. Ten istisa kvapu simfonija!
2) Canary Wharf . Taip vadinasi ir metro stotele. Berods antroje zonoje. Tai moderniu dangoraiziu rajonas, kur daugumas biuro darbuotoju renkasi po darbu baruose isgerti:) labai grazi vieta, iseini is metro ir esi is karto pakeretas. Rekomenduoju vaziuoti tenais jau sutemus. thumbup.gif
3) Victoria and Albert museum. Nemokamas. Jis salia National History museum berods. Nieko nerasau, nueisite ir pamatysite patys ...
4) Harrods parduotuve ... Buvo mineta forume. Parduotuve muziejus, nerealiai prabangi. Nuo maisto, rubu iki namu apyvokos daiktu, baldu. Jautiesi tenais labai gerai. Lietuvoje tokiu dar nera. Tenais yra memorialas Dianai ir Alfajedui, yra ziedas, kuri kaip manima jis planavo dovanoti jai.

Kai noresite pasisopinti, vaziuokite i Oxford street. Islipti reikia Bond street metro stoteleje, iseinate is metro ir aplinkui tik prekybos centrai. Pigiausia Primark rubu parduotuve. Bet joje laaabai daug zmoniu, nes drabuziai tenais laaabaii pigus.

Green park metro stotele - didelis parkas, kuri praeje rasite Karalienes rumus ir labai grazia aikste.
Westminster stotele - Big benas.

Kitu deja jau neprisimenu:) bet visi labai malonus, todel drasiai klauslite - paklysti Londone neimanoma!

Geru kelioniu ir ispudziu!!! thumbup.gif
Atsakyti
Ir as ka tik grizau is Londono. Turejau grizt II, bet pasikeiciau skrydzio laika ir grizau anksciau. Ir gerai padariau - o tai visi interneto puslapiai skelbia, kad sia savaite Londone pranasaujama audra... blink.gif

Turbut busiu pirmoji siame forume parasiusi, kad Londonas man nepatiko schmoll.gif ... g.gif Gal darausi isranki ir lyginu ji su kitais miestais, kuriuos esu maciusi... pvz. Paryzius simtus kartu grazesnis. Arba Portugalijos mazi miesteliukai... wub.gif Londona lyginu su Roma, kuri lygiai taip pat nepaliko jokio ispudzio... Uz tai Romos apylinkes nuostabios... Ypatingai miesteliukai prie juros (ypac Ostia Antica...).... Manau, kad ir Anglija man patiktu su savo pilimis ir graziai sutvarkytais sodais.

Kas nepatiko - man tas miestas keistas - jame tarsi visko prigrusta, viskas sudeta i viena vieta - senoviniai pastatai, maisosi su moderniais dangoraiziais.... Visas izymiausias vietas pasiziurejau per dvi dienas... rekordinis laikas... Tiesa, i Westminster abbey nebuvo imanoma ieit, nes kazkas kai ateidavau prie jo vis vykdavo....
Kas patiko - neapsakomai grazus pavasariski sodai su dar grazesnemis voverytemis wub.gif; portabello turgus, natural history muziejus ir tower bridge tiltas....

Jei grisciau i Londona, tai tik apsipirkinet... Nes tikrai yra kur ir ko. Arba pasivazinet po Anglija ir Skotija...

Keletas nuotrauku pabaigai, kuriu kaip visada turiu laaabai daug... blush2.gif
Parke:
user posted image

Voveriukas wub.gif
user posted image

Big benas ir parlamento rumai
user posted image
O cia rumai is kitos puses mirksiukas.gif

Grazuolis tiltas
user posted image

Spalvoti namukai einant Portabello gatve wub.gif
user posted image

Natural history muziejaus foje
user posted image

ir tai,ka turejau galvoje rasydama - kad viskas vienoje vietoje ir viskas sugrusta doh.gif ...
user posted image

Atsakyti
QUOTE(monikaz @ 2008 03 10, 13:18)
Turbut busiu pirmoji siame forume parasiusi, kad Londonas man nepatiko schmoll.gif ... g.gif Gal darausi isranki ir lyginu ji su kitais miestais, kuriuos esu maciusi... pvz. Paryzius simtus kartu grazesnis.

vat kaip skirtingai akys mato..... O aš paryžium nusivyliau. Pamačiau, daugiau nebenoriu. O londoną myliu, svajoju ten gyvent kada nors, ar bent jau dar kartą apsilankyt wub.gif
Atsakyti
Labukas visiems 4u.gif
zinot perskaiciau viska nuo A iki Z, nu Jus ir saunuoles, kiek naudingos info persikopinau biggrin.gif . Mes su vyru ruosiames i Londona balandzio 25 isskristi (kaip tik per mano gimtadieni wub.gif ), ten gyvena musu draugai tai pas juos ir apsistosime. Siaip nerealu, labai laukiu sitos keliones, vyro tevai apie Londona atsiliepe labai siltai ir parsiveze daug filmuotos medziagos mirksiukas.gif . Busime ten 12 dienu thumbup.gif .
Siaip draugai minejo, kad jie gyvena truputi toliau nuo centro, metro vaziuoti apie 1.5 val. Siaip nezinau net ar cia daug, ar nelabai, kolkas nesigaudau. Bet kai grysiu tai, manau, jau nebusiu balta varna smile.gif , papasakosiu ka maciau, kur buvau. Tokiu metu laiku Londone turbut beveik vasara? g.gif skaiciau, kad pas juos silciau negu pas mus.
Atsakyti
QUOTE(jurgita081 @ 2008 03 11, 14:40)
Siaip draugai minejo, kad jie gyvena truputi toliau nuo centro, metro vaziuoti apie 1.5 val. Siaip nezinau net ar cia daug, ar nelabai, kolkas nesigaudau.

jei metro važiuoti apie 1,5 val. tai jau čia geroookai toli nuo centro. ir greičiausiai bus 5zona drąsiai.o gal ir 6. nes pagalvok metro kokiu greičiu lekia. o į 5 ar 6 zoną kai važiuoji metro, tai dar 1-2-3 jis važiuoja po žeme, o kai kur ir iškyla jau kiap traukinukas.
Aš kai gyvenau Harrow, tai buvo 5 zona, na arba dar lipdavau kentone, tai tarp 4 ir 5, tai nuo centro, nuo 1 zonos man reikdavo kažkur 50 min. nes dar central linija tai greit, bet kai į bakerloo tai apletėja.o jei dar ilgiau pastovi tai ir visa val.
Atsakyti
Tiesa, kadangi pati jau grizau is Londono, tai galiu kazkam perleisti knyga apie Londona. Va tokia:
http://www.knyguklub...u_vadovai/14956

Uz ja mokejau apie 75 litus, bet parduociau uz 50, nes tikrai labai mazai naudojau - knyga kaip nauja... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(monikaz @ 2008 03 11, 17:28)
Tiesa, kadangi pati jau grizau is Londono, tai galiu kazkam perleisti knyga apie Londona. Va tokia:
http://www.knyguklub...u_vadovai/14956

Uz ja mokejau apie 75 litus, bet parduociau uz 50, nes tikrai labai mazai naudojau - knyga kaip nauja... 4u.gif

Blogai, kad taip vėlai perskaičiau tavo posta dry.gif - vakau pati nusipirkau...
Atsakyti