Jei randat pirkimo -pardavimo sutarti,tai gerai,tai jau jūsų sodas,bet reikia ieskot registracijos dokumentų.I sodo narius turejo priimt,kai kopija nuneši nuosavybės pažymėjimo,tai tą kopiją turėjo pirmininkas pasilikt.Ieškokit,gal pasiseks.Žemę tai galima buvo investiciniais čekiais išsipirkt,gal tokį turit dokumentą.jei pirminikas normalus,turėtų padėt,paieškot sodo archyve.
Kaip suprasti "pirko prieš 20 metų". Sovietiniais laikais žemės sklypais nieks neturgavojo. Sodai buvo SKIRIAMI.
Reikia atrasti pirminį sklypo paskyrimo dokumentą, kurio pagrindu bus galima išpirkti sklypą.
Reikia atrasti pirminį sklypo paskyrimo dokumentą, kurio pagrindu bus galima išpirkti sklypą.
toAgu:
aiškiai surašykit, kokius dokumentus turite ant rankų:
1.
2.
tt
aiškiai surašykit, kokius dokumentus turite ant rankų:
1.
2.
tt
Nu čia tai baikė.
Tai gal tas sodas ne Jūsų?
Tai gal tas sodas ne Jūsų?
Jei Jums buvo paskirtas žemės sklypas,tai Jūsų dokumentai turėtų būti žemėtvarkoje.Turite turėti žemės planelį arba schemutę.Su šiais dokumentais ir turėjo būti padaryta pas notarę pirkimo -pardavimo sutartis.Jei dar kas neaišku galėsiu atsakyti.

Tai va pabandysiu papasakot situacija

Sodo namelio statybai leidimai buvo isimti 1979 m. (dar mano senelio)

O va toliau ka daryti nezinau

Koki toliau veiksmai

Cia gavosi savavaliska statyba bet manau kad sy dalyka susitvarkysiu

Ji dar minejo kad reikia sudaryt sutarty kad kastai priziuretu statybas

O galiausia tai mama man nori padaryt dovanojima , nes as jau cia gyvenu

Kokia apskritis? ir rajonas?
siaip jeigu turi projektus ir statybos leidima, tai viskas ok.
atlieki kadastrinius matavimus, nustato kad namas jau pastatytas, tada eini i statybos inspekcija priduoti tada i registru centra ir registruoji.
jie jau pasibaige bet tas namelis buvo pastatytas ir dabar jau nugriautas jo vietoje (mano mama ji savininke)pastate kita nama savivaldybeje pries kokius metus sutvarkem kaip namelio rekonstrukcija, dabar pasikvieciau savivaldybes architekte ji man pabraizys namo bei ukinio projekta .
kas dar reikia susitvarkyti darysiu kaip nebaigta statyba
Koki toliau veiksmai
Kai padarys projekta ar savivaldybei reiks dar moketi uz jo pridavima
na zodziu nesigaudau
atlieki kadastrinius matavimus, nustato kad namas jau pastatytas, tada eini i statybos inspekcija priduoti tada i registru centra ir registruoji.
QUOTE(*Živutė* @ 2008 01 17, 14:18)

Koki toliau veiksmai

QUOTE(skace @ 2008 01 22, 23:14)
Kokia apskritis? ir rajonas?
Cia marijampoles apskritis

Leidimai jau senei pasibaige

Del kadastriniu tai jie anksciau jau buvo padaryti

Dokumenta apie sodo nuosavybe gali isduoti sodo pirmininkas, jis turi visus sodo nariu sarasus ir israsineja pazymas,kad X pilietis yra X sodo bendrijos narys ir moka mokescius uz x sklypa, taip at is jo galima gauti sodo sklypo planeli (preliminaru) arba bent istrauka is generalinio plano (pagal tai matytusi sklypo vieta, forma ir plotas. Tada galima kreiptis pas geodezininku, kad suformuotu normalu planeli su kuriuo zemetvarkoj uzbaigsit sodo sklypo privatizacija