Įkraunama...
Įkraunama...

Naujininkai: Du gaideliai

QUOTE(Estrella @ 2009 09 01, 15:22)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  Sveikos mamytes!!!
Siandien pirma diena mano bernuzelis ejo i darzeli. Mes musyciu grupeje! Palikau tik 2-iem valandom, ir kelias dienas dar taip vaiksciosime, kol priprasime. Kai palikau - mazylis neverke, net pamojavo man rankyte, bet kai atejau, radau visa apsiraudojusi, ilgai dar jis verke pakeliui namo. Nezinau, nuo ko cia...  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif  Labai suskaudo sirdi, kai pamaciau, kaip maniskis verkia. Net plaunuoju nebevesti i darzeli, gal dar reiktu palaukti. Vaikui 1.5m. Vienu zodziu, pirma diena darzelyje mums buvo nekokia. Aukletoja visai nieko.  Aisku, kaip kiekviena mamyte jaudinuos del savo vaiko. Butu geriau, kad parasytumete daugiau atsiliepimu apie si darzeli, apie aukletojas, kas jau savo mazuosius buvo atidaves, kaip jie pratinos???

tikrai del to nereiketu nutraukti vedimo i darzeli,geriau vaikutis tegupavaiksto vienu kartu pripranta ir bus abiem geriau nes jei viena diena eis kita neeis uzsites visas pripratinejimas ir aukletojai bus nekas ir jums visiems.O jo tokia busena normali.As vakar savo vaika vedziau i darza uodeliu grupe tai ir apsiraudojo nes pries tai i musyciu ejo tai supoanikavo,kad nauja erdve,bet gi del to negrazinsiu jo i musytes,viskas busgerai,mamytei kantrybes ir vaikui neparodyk,kad skauda sirdele jie gudruciai viska jaucia,paskui su asaromis ir kaulins,kad i darzeli neeiti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Estrella @ 2009 09 01, 20:39)
Oj, kiek daug atsiliepimu is karto!!! Aciu mamytem uz palaikyma!  4u.gif  rolleyes.gif

. Su puoduku visai beda pas mus, neseda - nors tu ka. Su teciu kartais nueina i WC ir padaro "reikaliuka", o puoduka pripazista labai retai.

Maniskis ir su puoduku nelabai draugavo nors i darza 1.8 metu nuejo,bet aukletojos tikrai delt o nepyko.O rankas manau tikrai plauna tai privalu,mano vyresnelis jau priemokykloneje grupeje tai vakar sake,:kai mes nusiplauname rankas aukletoja neleidzia liesti zaislu smile.gif
Mat zaislai gi nera patys svariausi apciupineti tai pries valgyma net zaislu neliecia,tad higienos laikosi smile.gif

Atsakyti
Saunu, kad aukletojos taip laikosi higienos. ax.gif Siandien vel maniskis verke doh.gif , taip skauda sirdi ji palikti viena, bet, suprantu, kad veliau bus dar sunkiau. Jei jau susiruoseme - tai ir eisime. Taip man jo gaila. Turi grupeje raudanti kolega, tai abu duetu asaras lieja verysad.gif . Tikuosi greit adaptacijos periodas praeis. Gaila man ir aukletojos, kuri bando kazkaip uzimti mano pipira, bet savaime aisku, kad prie maniskio visa laika neisbus, yra grupeje ir kitu vaiku, kuriem ne ka maziau reikalingas demesys! Ir taip didelis aciu, kad stengiasi! Sako, kad jau geriau vesti i darzeli, jei jau pradejome. Kantrybes ir dar karta kantrybes! 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

o kai pirma kart nuvedet vaikelius is karto vienus palikinejat? As kazkaip planavau bet pirmas dienas pabuti kartu su juo kokia 1-2 vl. o paskui jau ka apsipras pradet palikineti viena ax.gif Ar aukletojos sako palikti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cesi: 03 rugsėjo 2009 - 20:40
Dar toki klausimeli turiu jau lankantiems darzeli, ar yra jame logopedas?
Atsakyti
QUOTE(Cesi @ 2009 09 03, 20:40)
Sveikos,

o kai pirma kart nuvedet vaikelius is karto vienus palikinejat? As kazkaip planavau bet pirmas dienas pabuti kartu su juo kokia 1-2 vl. o paskui jau ka apsipras pradet palikineti viena  ax.gif Ar aukletojos sako palikti?

na pvz as tris diena palikinejau po dvi valandas viena minties buti kartu net nebuvo,nes tada vaikui aisku smagu vaikai mama,kodel nebuti,tik paskui vaikas gali nesuprasti kodel mama toliau su juo neneina.Siaip sitas vatriantas nerekomenduotinas ne tik mano nuomone,bet kiek zinau ir darzelio tokia pat.

Ologopedas yra,bent buvo,bet kadangi dirba mazia valandu tai pas ji siuncia tuos kuriemslabai labai reikia ir priesmokykline grupe.
Atsakyti
QUOTE(gitanule @ 2009 09 04, 13:37)
na pvz as tris diena palikinejau po dvi valandas viena minties buti kartu net nebuvo,nes tada vaikui aisku smagu vaikai mama,kodel nebuti,tik paskui vaikas gali nesuprasti kodel mama toliau su juo neneina.Siaip sitas vatriantas nerekomenduotinas ne tik mano nuomone,bet kiek zinau ir darzelio tokia pat.

Ologopedas yra,bent buvo,bet kadangi dirba mazia valandu tai pas ji siuncia tuos kuriemslabai labai reikia ir priesmokykline grupe.

Aisku, na man kazkaip atrodo, kad maniskis tai nenores nepazystamoj aplinkoj is karto likti g.gif , o gal? Nes mano jei kur papuola kur nepazystama aplinka, tai prie kojos mano prisiklijuoja biggrin.gif

O del logopedo, tai musu daktare klause ar yra darzelyje, nes maniskis nelabai ka kalba dar ax.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Sveikos mamytes! Kaip reikalai darzelyje? Nesergat? Mes rugsejo menesi pavaiksciojom 6 dienas, o veliau 3 savaites prasirgom doh.gif doh.gif doh.gif , ausyciu uzdegimas, perejes i nagina. Kosmaras! Ir antibiotikus pirma karta pabandem sad.gif .
Kai pasveikom - pravaiksciojom 2.5savaites - ir vel susirgom verysad.gif , sedim namuose dabar. Bronchitas. Nors gerem ir imuniteta stiprinancius vaistukus - nepadejo. Labai gaila, kad tenka sirgti. Darzelyje tikrai patinka, tik kad ligos nepultu. Nors pastebejau, kad tevai atveda ne visai pasveikusius vaikus i grupe, pvz.: diena pries mano vaiko susirgima buvo atvestas vaikas, kuris baisiai kosejo, kita diena is darzelio su tokiu pat kosuliu pasiemiau saviski doh.gif Ka daryt? Radau toki reglamenta, kad aukletoja turi teise nepriimti vaiko, kuris yra sergantis ar nevisai pasveikes : "Higienos normą HN 75: 2002 “Ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Higienos normos ir taisyklės”, kurioje parašyta, kad “grupės auklėtoja kiekvieną rytą turi pasidomėti vaiko sveikata ir švara. Vaikui sunegalavus ikimokyklinėje įstaigoje, jis izoliuojamas iki atvykstant tėvams”, o “po ligos vaikas gali būti priimamas tik su apylinkės pediatro ar šeimos gydytojo pažyma apie ligos trukmę, taikytą gydymą bei nurodymais dėl tolesnės individualios vaiko priežiūros”.
Butent po to berniuko, kuris smarkiai kosejo, atejimo i grupe - kita diena susirgo net keletas vaiku. Kuriu tevai buvo iskviesti is darbo, kad paimtu serganti vaika is darzelio.

As puikiausiai suprantu tevus, kuriem tenka dirbti ir jie neturi, kur vaiko palikti. Bet ar sergantis vaikas reikalingas darzelyje? Vaikai greit "pasidalina" virusais. Nezinau, gal paklbet su aukletoja, del tolimesniu lankymu ne visai pasveikusiu vaiku. Mamytes, pagalvokit apie kitus vaikucius, juk taip nesmagu sirgti. verysad.gif
Atsakyti
O mes sergam... doh.gif Antra savaite neisim i darza.
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2009 10 25, 18:35)
O mes sergam...  doh.gif Antra savaite neisim i darza.

Musu vaikai vienoj grupej! Sake, kad graziai sutaria. Karta atejau saviskio pasiimti, o jis guode jusiske verkiancia. verysad.gif Taip grazu ziuret buvo. wub.gif wub.gif wub.gif Ir apsirgo tuo pat metu. verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Kas Jum? Kaip gydotes?
Atsakyti
QUOTE(elenuxus @ 2009 10 25, 17:35)
O mes sergam...  doh.gif Antra savaite neisim i darza.

QUOTE(Estrella @ 2009 10 25, 22:40)
Musu vaikai vienoj grupej! Sake, kad graziai sutaria. Karta atejau saviskio pasiimti, o jis guode jusiske verkiancia.  verysad.gif  Taip grazu ziuret buvo.   wub.gif  wub.gif  wub.gif   Ir apsirgo tuo pat metu.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif 
Kas Jum? Kaip gydotes?

Maniškis irgi iš tos pačios grupės ax.gif

Šiaip mes irgi jau sergam bronhitu, jau visa savaite verysad.gif , aš dėl tų ligų irgi jau nebežinau ką daryti.

Maniškis pavaikščiojo 3 dienas ir užsikrėtė sloga, kadangi aš tada dar nedirbau tai palaikiau ir apgydžiau namie. Vėl leidau ir jau po dienos sloga atsinaujino, jau tada gydžiau ir leidau į daržą toliau, tai po savaitės bronhitu susirgo verysad.gif Tai jau savaite namie, dar 2 sav. manau palaikysiu namie kol išgys ir sustiprės. O paskui nežinau.... turbūt vėl kelios dienos ir žiūrėk sloga iki kelių... Bet kokia liudna situacija gaunasi - užburtas ratas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cesi: 31 spalio 2009 - 18:03
O, kaip faina, cia musu grupe matyt aktyviausiai bendrauja...ir serga doh.gif Kita savaite treciadieni jau eisim i darza.Kazkaip jau buvo issisirgus, nes jau puse metu eina, bet kad pasikeite taip grupe, matyt dabar kiti issisirgineja...
Papildyta:
QUOTE(Estrella @ 2009 10 25, 22:40)
Musu vaikai vienoj grupej! Sake, kad graziai sutaria. Karta atejau saviskio pasiimti, o jis guode jusiske verkiancia.  verysad.gif  Taip grazu ziuret buvo.  wub.gif  wub.gif  wub.gif  Ir apsirgo tuo pat metu.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif 
Kas Jum? Kaip gydotes?

Vyras juokauja, kad matyt buciuojasi, todel ir serga, o dar panasiu metu lotuliukas.gif ax.gif Gydemes si karta tik su vaistazolem, jau neramu darosi, kai kaskart antibiotiku israso.Praeita karta nuo ju net nepagerejo, atrodo lyg visai ne ta liga gydem.Si karta vel angina nustate, vel antibu israse.Naudojom salpusniu arbateles, nuo kosulio vaistazoliu, ciobreliu ir t.t.Nakciai dejom kopusta su medum.Jau baigia pasveikti, visa sia savaite jau lyg ir sveika buvo, bet kartais pakosedavo, tai gydytoja iki antradienio sake neiti.
Papildyta:
QUOTE(Cesi @ 2009 10 31, 19:01)
Maniškis irgi iš tos pačios grupės  ax.gif

Šiaip mes irgi jau sergam bronhitu, jau visa savaite  verysad.gif , aš dėl tų ligų irgi jau nebežinau ką daryti.

Maniškis pavaikščiojo 3 dienas ir užsikrėtė sloga, kadangi aš tada dar nedirbau tai palaikiau ir apgydžiau namie. Vėl leidau ir jau po dienos sloga atsinaujino, jau tada gydžiau ir leidau į daržą toliau, tai po savaitės bronhitu susirgo  verysad.gif Tai jau savaite namie, dar 2 sav. manau palaikysiu namie kol išgys ir sustiprės. O paskui nežinau.... turbūt vėl kelios dienos ir žiūrėk sloga iki kelių... Bet kokia liudna situacija gaunasi - užburtas ratas...

Tai taip, po truputi ilges tas laikas kai neserga... 4u.gif Is pradziu lygiai tas pats buvo, savaite paejo, 2 sirgo, 2savaites paejo, savaite sirgo ir iki vidurvasario taip.Nuo rudens vel kimba visokios kvarabos doh.gif Nerealiai laukiam to laiko, kai jau pagaliau nebesirgs, isaugs ax.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Ziuriu aktyviausios musyciu grupes mamos!!! ax.gif
Kiek zinau, dabar darzelyje dienu buna kai visai nei vieno vaiko nebuvo grupej. Tai ne tik mes sergam. Baisu tos ligos, negaliu as jau tu antibiotiku i vaika "pickinti" . Nors gydytoja israse - bet nedaviau, ranka nepakilo. Gydziau augaliniais preparatais, tryniau eukalipto balzamu kojytes ir krutinyte, geriam arbata su medumi, tai zinokit pagerejo. Eisim lyg jau ir pazymos paimti, nuo kitos savaites, tikiuosi, pradesim vaikscioti, bet baisu vien pagalvojus, kad po kokios savaites ar dvieju vel teks su vaiku namie prasedet! Nu ir kaip i darba sugrizti, kai pastoviai vaikas serga. Nelaikys ten manes. Dar turiu laiko iki pavasario, o kas toliau bus? Kosmaras. Dar tas "isreklamuotas" kiauliu gripas. Kazin, ar iki darzelio neatsibels. doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif

Mamytes, kas zino kaip darzelyje su dezinfekavimu yra??? Ar plauna zaislus su kokiu antibakteriniu praparatu??? Nu elementariausia "chlorke" grindis galima butu nuplauti, poto praplauti svariu vandeniu. Iskvarcuoti patalpas. Nes as taip isivaizduoju, kad vaikai apkoseja, apseileje zaislus. Taip tos ligos ir persiduoda. Pasergam, susgriztam i darzeli - o ten "ant visko" bacilos gyvena, tai kur tu nesusirgsi? Vedint pastoviai reikia.
Atsakyti