Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

QUOTE(Natalie @ 2006 06 01, 10:39)
Mums kaip ir siandien turejo buti pirma diena, bet grizome namo verysad.gif Nes aukletoja pasake, jei yra galimybiu, gal galetumete pradeti lankyti nuo rugpjucio, nes siandien sujunge dvi grupes - daug vaikuciu, dar manes ir direktore klause ar galesime pasiimti liepos menesiui, nes daugelis eina atostogu - kazkokia nesamone. Dar pries metus uzraseme i rusu grupe, nes tik viena tokia musu rajone yra - atejome pasiteirauti, ko reikia - tai ziuriu direktore mus pamirso ir jau daug vaikuciu sioje grupeje ir daug vyresni, tai pasiule metams i lietuviu - sutikome. Kai siandien iejome i rubine, nes iejimas is kiemo puses, girdejau kaip vienas maziukas verke, o ten aukletojos padejeja jam: "Nemaisykis man po kojomis, rupuze tu!" blink.gif  blink.gif  blink.gif Ir aukletoja girdziu jam sako: "Nemaisyk man, as uzimta" doh.gif  Praeita savaite buvome sio darzelio smeliadezeje, tai kaip tik musu busima grupe isejo - vienas mazius su pienuku rankoje verke, tai aukletoja ji ignaravo, prie vaikiuko priejo kita (vyresniu vaikuciu aukletoja) ir bande nuraminti pas vaikucius nuvesti. Tai man tade jau negerai pasidare, kad nebando net raminti, kalbetis - jis gi maziukus, atrodo pats maziausias grupeje. Tai dirba toki darba - pedagoges gi, tikriausiai tai tik pavadinimas. Tai nusprendeme ieskotis kito darzelio, jei ka palauksime iki pavasario.  g.gif

koks cia darzelis?
Atsakyti
Ir man smalsu koks čia daržiukas 4u.gif
Atsakyti
Na va mes ir bandom lankyti. Dvi dienas iki pietu buvo vienas buvo viskas ok. Trecia diena, puskiaukeleje, jau sake kad nenori i darzeli. Nuvedziau ir palikau su klykianti. Po pusia valandos paskambinau dar jis klyke ne savu balsu. Tada ejau ir raminau vaika. Vaikas nusiramino, bet manes jau nebepaleido ir i darzeli nebenori. Ka toliau daryti tikrai neishsivaizduoju. JIs pas mane kaip ir pribrendes darzeliui, su vaikais megsta zaisti, drasus, linksmas.
Tikrai nematau isheities. Bandysiu kalbeti su vaiku..
Ka kitos mamos darot tokiais atvejais gal turit kokiu patarimu?
Aciu!
Atsakyti
kiek laiko mazdaug turi trukti adaptacija?musiskis labai vaikus myli (ypac berniukus hihihi.gif ) yra labai drasus ir mamos jam visai nereikia. labai idomu nes man mokslai nuo rugsejo prasideda... wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(ramunija @ 2006 07 03, 20:02)
kiek laiko mazdaug turi trukti adaptacija?musiskis labai vaikus myli (ypac berniukus  hihihi.gif ) yra labai drasus ir mamos jam visai nereikia. labai idomu nes man mokslai nuo rugsejo prasideda...  wacko.gif

manau apie savaite tai tikrai reiketu palikti iki pietu
Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif
pas mane ne visai standartine situacija. su mano vaiku sedi anyta, bet mire jos brolis, ir ji negalejo pas mus atvaziuoti, daugiau as neturiu, kur palikti vaika. nuvedziau i darzeli verysad.gif
darzelyje dirba mano mama, todel mus taip is karto ir prieme...
dieve, man paciai toks stresas...pirma diena, ir visa diena jis ten...
skambinu mamai kas pusvalandi sako , kad viskas gerai...
bet ka as zinau, kaip suveiks vaiko psichologija tokioje situacijoje?gal pagalvos, kad mes ji palikom ir pan. verysad.gif
gal be reikalo as pergyvenu.
jam su vaikais patinka.
vienu zodziu, as taip matau, kad man didesnis stresas negu vaikui verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikulija: 12 liepos 2006 - 13:42
QUOTE(JOVITA A. @ 2006 06 17, 01:38)
Ir man smalsu koks čia daržiukas  4u.gif

Sis darzelis Grigiskese, "Rugelis" vadinasi. Siuo metu esame uzsirese i kita, bet ten eile didele, jei pertvarkys tai nuo rugsejo eisime, jei ne - tai turbut reikes dar metelius palaukti. g.gif
Atsakyti
Ar prieš vaikiukui pradedant savo karjerą darželyje, duoda kokią nors atmintinę (ar kaip tai pavadint) tėvams? Na apie taii, ko reikia, kiek ir gal kokios rekomendacijos būna?
Man asmenškai, po vizito pas chirurgą, kilo klausimas dėl apavo darželiuose. Ji rekomendavo aut basutėmis (na, tom atitinkančiom ortopedinius reikalavimus), bet ar patogu kiaurą dieną lakstyt su basutėmis g.gif
IR gal kas kokia idėją dėl avalynės pamėtėtų, nes net nežinau ko ieškot.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2006 08 11, 07:44)
Ar prieš vaikiukui pradedant savo karjerą darželyje, duoda kokią nors atmintinę (ar kaip tai pavadint) tėvams? Na apie taii, ko reikia, kiek ir gal kokios rekomendacijos būna?
Man asmenškai, po vizito pas chirurgą, kilo klausimas dėl apavo darželiuose. Ji rekomendavo aut basutėmis (na, tom atitinkančiom ortopedinius reikalavimus), bet ar patogu kiaurą dieną lakstyt su basutėmis  g.gif
IR gal kas kokia idėją dėl avalynės pamėtėtų, nes net nežinau ko ieškot.

Tik basutem,pas mane ji visalaika su basutem ir namuose.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2006 08 11, 07:44)

Kazka skaiciau apie tokias atmintines..ale mums nieko nedave, o i darzeli trauksim jau po savaites blink.gif
Na patarkit, ka ten reikia nupirkti ir siaip kokiu daiktu vaikui darzelyje gali prireikti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lotta @ 2006 08 14, 12:13)

Na patarkit, ka ten reikia nupirkti ir siaip kokiu daiktu vaikui darzelyje gali prireikti? g.gif

Manau pasakys viska aukletojos, nes kiekvienam darzelyja turbut kazkiek skiriasi reikiamu pirkiniu sarasas ax.gif

O man kitas klausimas iskilo.Kadangi rugsejo pirmoji bus penktadienis-tai ar verta ta diena isvis eiti dvimeciui i darzely g.gif Gal geriau pradeti nuo pirmadienio tada g.gif Ir dar ar reikia nesti aukletojoms geliu?
Atsakyti
QUOTE(Svajoklė @ 2006 03 01, 09:44)
Nemanau, kas nors iš mamyčių galėjo būti kartu grupėje. g.gif .Bet kam to reikia?Aš ateidavau pirmą dieną už 2 val.Antrą - už 3 val.Per savaitę apsipratom visi, o jau nuo antros savaitės palikau pilną darbo dieną.
Netrukdykim pačiom auklėtojom apsiprasti ir vaikams prie jų.Palik joms savo mobilaus nr. ir ramiai eik smile.gif

keista nuomonė g.gif ?! Man Atrodo, kad vaikui geriausia apsiprasti prie naujos vietos, prie žmonių yra tada, kai mama šalia. Aš savo mažiulį pradėsiu leist į lopšelį rugsėjo mėn., bet bent tris dienas būsiu kartu ir nieks manęs neturės teisės išvaryti schmoll.gif .
Atsakyti