šiandien savo mažiausią nuvedžiau ir palikau ,eisiu tik į vakarą pasimt.mielai pasiliko,ji jau seniai prašėsi,kad nori į darželį taigi nebeliko nieko kito kaip tik pereit per gydytojus,išsimt pažymą ir keliaut.mūsų direktorė darželio gera,tai nors nebuvom iš anksto užsirašę,bet kadangi aš pati tą darželį lankiau,o ir vyresnieji vaijkai lankė,tai ir priėmė be problaemų.visus vaikus pradėjau leist kažkur virš trejų metų kai buvo,tai visi puikiai priprato,gal dėl to ,kad auga trise,tai prie bendravimo pripratę.
Mano vaikus darzelyje labai patiko. Pirma diena nuvedem iki pietu, isejom is grupes su asaromis. Lankem keturias dienas, bet aukletojos neleido pasilikti pietu miegui (reikalinga adaptacinis periodas, sake). Na o penkta diena jau nevedem, nes susirgo. Prasirgom beveik savaite. Penktadieni atejom ir pasiliko pietu miegui, buvo labai laimingas. Kai atejau ji pasiimt, vel nenorejo eiti namo. Mes nuo pat pirmos dienos vaika palikdavom grupeje, o patys iseidavom. Sako, kad taip vaikai greiciau pripranta prie svetimos aplinkos (nors cia kam kaip).
QUOTE(gele32 @ 2007 10 04, 14:49)
Ir mes pradėjom nuo spalio 1 d. eiti į darželį. pavyko eiti 2dienas, dabar abu sloguoja ir karščiuoja. abi dienas aš pati buvau grupėje. Įspūdžiai - švelniai sakant - ne kokie. Mažylių grupėje išviso 14. nuo 2, 5 iki 1,3 metų. auklėtojos dvi (viena iš jų pati savo sunelį vedasi)ir padėjėja. Vyksta tokia kova už būvį tarp tų vaikučių, kad vien tik apie tai ir tegalvoju. Auklėtoja davė kelias mašinytes, tai puola visi - kas pirmas, prie lėlių tas pats. Niekas nežiūri - mergaitė ar berniukas. Svarbiausia pasiimti. kitą dieną vaikai piešė. nespėjo, dar kai kurie įsijausti - viskas. surinko piešinius, iš rankų atėmė flomasterius - baigta. einam dainuoti. po to sportuoti. visiems vaikams kamuolių neužtenka. o vienas toks nedrasus berniukas butu ir prastovėjęs prie durų, nes niekas jo nepaskatino. Auklėtojos žiūrėjo kitus arba verkiančius. o viena mergaitė taip graudžiai zirzė visą laiką, kol mes buvom (apie 1,5 val), tai ją užkišo soske.ir nosį nuvalė, kai paklausiau. Nežinau, gal ir negerai dariau, bet man taip gaila tų verkiančių vaikučių, kad su jais ir draugavau.
Gal čia norėjo pasirodyt, kaip daug viskuo užima vaikus, bet tos veiklos tokios trumpos, kad jie net nespėja susivokti ką daryt.
tikrai labai matosi ir jaučiasi, kad vaikus vertina pagal tėvus ar pakišas.
puikiai suprantu, kad auklėtojoms su tiek mažylių sunku tvarkytis, bet juk tai jų darbas.
gal nevisur taip yra, bet apie mūsų darželį aš tikrai buvau geresnės nuomonės. Ir jei būtų galimybės (deja) tikrai iki 3 būtume namuose.
Gal čia norėjo pasirodyt, kaip daug viskuo užima vaikus, bet tos veiklos tokios trumpos, kad jie net nespėja susivokti ką daryt.
tikrai labai matosi ir jaučiasi, kad vaikus vertina pagal tėvus ar pakišas.
puikiai suprantu, kad auklėtojoms su tiek mažylių sunku tvarkytis, bet juk tai jų darbas.
gal nevisur taip yra, bet apie mūsų darželį aš tikrai buvau geresnės nuomonės. Ir jei būtų galimybės (deja) tikrai iki 3 būtume namuose.
o kaip jus isivaizdavote? cia juk valdiska istaiga su 14 vaiku. jei nenorite,kad vaikas patirtu bandos jausma,auginkite namuose,arba samdykites aukle.
Pirmą dieną grupen nuvedziau ir palikau iki pietu,antrą jau visai dienai
Siaip dar pries tai vasara laiks nuo laiko ateidavom prie vaiku pasipratint ir viskas

Siaip dar pries tai vasara laiks nuo laiko ateidavom prie vaiku pasipratint ir viskas

mes nebeinam nuo lapkricio i lopseli, niekaip nesiadaptavo mano dukryte.
Visa rugseji reke iki isteriju, naktimis pradejo kelinetis, ir plius daryti i kelnytes....
Spali ligos uzpuole. Kaip pasimirs viskas, bandysim vel nuo kito rugsejo eiti, ir dukryte bus sumanesne, ir aukletojos bus kitos
Gal ir sunku aukletojom su 15 vaiku, bet aukletoja aukletojai nelygu. Mano ir ju biolaukai tikrai nesutapo
Nors siaip lopseliai tai kazkoks vaiku kankinimas

Mums ispradziu nebuvo problemos eiti idarzeli, paskui truputi prasidejo, toks nerimas kad mama neateis pasiimti, nors siaip dar mazai lankom ta darzeli, nes kai pradejo lankyti tai prasidejo ligos uztat vaikas niekaip negali adaptuotis!Siaip noriai eina, nezianu kaip bus veliau

o mano mazuliui nepatiko lopselis visai. siryt vyras paliko klykianti (savaite vaiksom), nes negalejo su juo ilgiau buti
. Sirdis plysta ir nzn ka daryt
Papildyta:
kad nei velnio ten ne smagu. bent man tox ispudis pasidare. Vaikai patys sau be veiklos tupi, zaislu mazai, zaisti nemoka kartu dar mazi. brr

Papildyta:
QUOTE(Maldyve @ 2007 09 19, 20:45)
Merginos, laikykites! man paciai pradzia, tad neturiu daug patarimu. gal bandykit tiesiog su vaikais apie darzeli pasikalbeti, girkite, kaip ten smagu, gera, kiek daug vaiku, kurie ju laukia ir t.t. gal koki megstamaiusia zaisla kartu iduokit, kad liudna nebutu.
kad nei velnio ten ne smagu. bent man tox ispudis pasidare. Vaikai patys sau be veiklos tupi, zaislu mazai, zaisti nemoka kartu dar mazi. brr
na, jei susiklostys aplinkybes gali ir mum tekt eiti i darzeli, ir kaip paskaiciau tai visai pasidare nesmagu. idomu, gal vistik nuo darzelio priklauo, negi visiem taip sunku
QUOTE(Gerbera @ 2008 02 11, 15:27)
na, jei susiklostys aplinkybes gali ir mum tekt eiti i darzeli, ir kaip paskaiciau tai visai pasidare nesmagu. idomu, gal vistik nuo darzelio priklauo, negi visiem taip sunku
na kai mes lankėm ,viskas buvo ok, pirma savaitė iki pietu ėjo, greit adaptavosi ir ėjo visai dienai. priklauso ir nuo vaiko, ir manau nuo darželio ir taip pat nuo tėvu, reikia su vaikučių bendrauti, pasakoti kad irgi lankys darželi, mes kadangi gyvenam visai šalia darželio, tai kai dar nelankėm , eidavom pasivaikščioti i darželio teritoriją, po biški vaikas apsiprato, aplinka patiko. pirma savaitė buvo sunkoka, gal ne tiek vaikui, kiek man.
bet dabar viskas gerai.
Mano mazyliui tik metukai sueis po poros dienu.Susiklosčius mum nepalankiom aplinkybėm, reikiavest vaikiuka i lopšiuka. jau bandėm dvi dienas, tai kažkoks siaubas, verkia nesustodamas. Gal pirma diena paliko nekoki įspūdį,nes auklėtoja nekokia papuolė, nepriklaudė mažylio,radau atėjusi jį verkiantį kamputį,verkiau kartu su juo. Ar kas vedėt tokį mažiuką, kaip sekėsi pirma dienas?
Pasisakysiu ir as
Maniskei sekmadieni pusantru metuku,o i lopseli jau keliauja menesi laiko
Ji mamiciukas yra,tai galvojau bus sunku jai ten prisitaikyti,bet deja...klydau
Pirma diena pabuvo 2 val,tai aukletoja pasake,kad ryt jau galiu drasiai palikti visai dienai,nes mergaite
jokiu problemu su ja.Tai vat jau menesi laiko lanko lopseli ir super viskas.Manau tai daug kas priklauso nuo bendravimo,auklyte nuostabi,vaikuciu neperdaugiausiai,demesio daug,kita aplinka,na zodziu mums viskas ciki

mes antra diena darzelyje tfu tfu tfu,atrodo viskas gerai,pirma diena buvome iki pietu ,siandien jau ir miega sake kad neverke kai gulde miegot ,kad taip butu visa laika,bet bijau kad gali pasikeisti greitai viskas,bet tikesiuos kad bus ok
zinot, kad man buvo didesnis stresas nei vaikui

zinot, kad man buvo didesnis stresas nei vaikui