mes po ligos vel pradejom lankyti darzeli. palikau keletui valandu. atsisveikinom, paaiskinau, kad ateisiu greitai pasiimti, tai ramiai pasiliko delione deliodama, po to girdejau visi i rytini rata ejo.
dabar aisku bijau, kad vel nesusirgtu.
Fiona 35, o tai tu taip is karto visai dienai palikai?
QUOTE(Maldyve @ 2007 09 27, 13:23)
mes po ligos vel pradejom lankyti darzeli. palikau keletui valandu. atsisveikinom, paaiskinau, kad ateisiu greitai pasiimti, tai ramiai pasiliko delione deliodama, po to girdejau visi i rytini rata ejo.
Čia, šiaip jau ,buvo anekdotas.Jei rimtai,tai maniškiui 3m.Buvau nusiteikus palikt iki pietų miego,bet kai atėjau pasiimt,miegojo su visais,auklėtoja sakė,kad pats pasiprašė paguldyt.Tai taip ir pasiliko iš kart. Sėkmingai lanko visą mėn.,nesirgo(tfu-tfu).Buvo antrą sav. užėjęs kaprizas,sakė:nu,mama,kiek aš galiu eit į tą darželį,jau gana.O dabar jau turi draugų,pats noriai eina.Su vyresniąja buvo sunkiau,verkė paliekama 2sav.,uždarydavau duris su didžiuliu širdagraužiu,kad esu negera mama,bet vėliau sutarėm,kad jinai nemiegos pietų(pas mus daržely galima taip),ir eidavo su noru.Galiu patart,kad sunku pirmos 2sav.per tiek laiko, jie paprastai pripranta.
Kur visos dingot? kaip kitoms sekasi?
Nu va mums tai nelabai sekasi
Treciadieni pradejom lankyt pabuvom tris dienas po pusdieni o jau sestadieni ryte atsikele su labai auksta temperatura
, tai dabar sergam ir pirmadieni eisim pas gydytoja. Mes jau kita savaite i darzeli tikriausiai nenueisim ir paskui kai pasveiks isnaujo pratinsimes
Matau kad cia beveik pas visas ta pradzia sunki
O maniskis penktadieni labai sunkiai liko, tempe mane uz rankos lauk ir aukletojom ate ate rode, o jau kai pamate kad as iseinu aukletoja ji verkianti nusinese
Kai ateinu pasiimt tai visas tris dienas labai gradziai verkt pradeda
O kaip kitoms sekasi maziukus vest? Gal jau neverkia paliekami?

Treciadieni pradejom lankyt pabuvom tris dienas po pusdieni o jau sestadieni ryte atsikele su labai auksta temperatura

O maniskis penktadieni labai sunkiai liko, tempe mane uz rankos lauk ir aukletojom ate ate rode, o jau kai pamate kad as iseinu aukletoja ji verkianti nusinese

Sveikos mamytės!
Maniškis jau savaitė, kaip lanko darželį. Mums sunkiausia buvo antroji diena, kai vaiką turėjau palikti vieną, nors tik kelioms valandoms. Atsisveikinome su ašarytėmis, o taip pat verkė, kai atėjau pasiimti
. Dabar jau visai neblogai pasilieka, tik truputėlį tempia lūpą, o kai ateinu pasiimti, tai pasitinka su šypsena ir spindinčiomis akimis. Kiekvieną dieną į darželį nešamės kokį nors pliušinį draugą, kurį pasodiname spintelėje. Kai pasidaro labai liūdna, sūnutis gali nueiti apkabinti, prisiglausti ir pabučiuoti savo draugą, pasiguosti jam
.
Maniškis jau savaitė, kaip lanko darželį. Mums sunkiausia buvo antroji diena, kai vaiką turėjau palikti vieną, nors tik kelioms valandoms. Atsisveikinome su ašarytėmis, o taip pat verkė, kai atėjau pasiimti

QUOTE(vilma* @ 2007 09 30, 13:01)
Nu va mums tai nelabai sekasi
, tai dabar sergam ir pirmadieni eisim pas gydytoja. Mes jau kita savaite i darzeli tikriausiai nenueisim ir paskui kai pasveiks isnaujo pratinsimes

Sveokos.Ir as pradejau vesti savo mazyle[1.5].tris dienas jau ejom,bet nenoriai.Su asarom palieku,su asarom randu.O dar aukletoja pasake,kad ir daugiau vaiku yra,negali buti tik su maniske. Nors buva isejus tik nepilna valanda...suprantu ja,bet...gal reiktu ka nunest...?

QUOTE(larisiena @ 2007 10 03, 13:57)
Sveokos.Ir as pradejau vesti savo mazyle[1.5].tris dienas jau ejom,bet nenoriai.Su asarom palieku,su asarom randu.O dar aukletoja pasake,kad ir daugiau vaiku yra,negali buti tik su maniske. Nors buva isejus tik nepilna valanda...suprantu ja,bet...gal reiktu ka nunest...? 

As tai manau kad gal ir reiketu aukletojai ka nunest, juk tiesiogiai rupinasi musu vaikais

O siaip tai mes visos supranam kad darzelis tai ne aukle ir ngali aukletoja viso dmesio skirti vienam vaikui, net ar nesim ka ar ne. Bet lauktuves niekada nepakenkia

Sekmes jusu maziukui

O maniskis dar serga, labai sunkios ir mum buvo 3 pirmos dienos, verke ir likdamas ir pasiimat, ir paskui iskart ta liga

Ir mes pradėjom nuo spalio 1 d. eiti į darželį. pavyko eiti 2dienas, dabar abu sloguoja ir karščiuoja. abi dienas aš pati buvau grupėje. Įspūdžiai - švelniai sakant - ne kokie. Mažylių grupėje išviso 14. nuo 2, 5 iki 1,3 metų. auklėtojos dvi (viena iš jų pati savo sunelį vedasi)ir padėjėja. Vyksta tokia kova už būvį tarp tų vaikučių, kad vien tik apie tai ir tegalvoju. Auklėtoja davė kelias mašinytes, tai puola visi - kas pirmas, prie lėlių tas pats. Niekas nežiūri - mergaitė ar berniukas. Svarbiausia pasiimti. kitą dieną vaikai piešė. nespėjo, dar kai kurie įsijausti - viskas. surinko piešinius, iš rankų atėmė flomasterius - baigta. einam dainuoti. po to sportuoti. visiems vaikams kamuolių neužtenka. o vienas toks nedrasus berniukas butu ir prastovėjęs prie durų, nes niekas jo nepaskatino. Auklėtojos žiūrėjo kitus arba verkiančius. o viena mergaitė taip graudžiai zirzė visą laiką, kol mes buvom (apie 1,5 val), tai ją užkišo soske.ir nosį nuvalė, kai paklausiau. Nežinau, gal ir negerai dariau, bet man taip gaila tų verkiančių vaikučių, kad su jais ir draugavau.
Gal čia norėjo pasirodyt, kaip daug viskuo užima vaikus, bet tos veiklos tokios trumpos, kad jie net nespėja susivokti ką daryt.
tikrai labai matosi ir jaučiasi, kad vaikus vertina pagal tėvus ar pakišas.
puikiai suprantu, kad auklėtojoms su tiek mažylių sunku tvarkytis, bet juk tai jų darbas.
gal nevisur taip yra, bet apie mūsų darželį aš tikrai buvau geresnės nuomonės. Ir jei būtų galimybės (deja) tikrai iki 3 būtume namuose.
Gal čia norėjo pasirodyt, kaip daug viskuo užima vaikus, bet tos veiklos tokios trumpos, kad jie net nespėja susivokti ką daryt.
tikrai labai matosi ir jaučiasi, kad vaikus vertina pagal tėvus ar pakišas.
puikiai suprantu, kad auklėtojoms su tiek mažylių sunku tvarkytis, bet juk tai jų darbas.
gal nevisur taip yra, bet apie mūsų darželį aš tikrai buvau geresnės nuomonės. Ir jei būtų galimybės (deja) tikrai iki 3 būtume namuose.
Sunki pradzia visoms.
Mes einame i darzeli vis dar tik 3-4 val. siaip eina noriai, neverke dar ne karto paliekant, bet siandien pietu nevalge ir aukletoja sake temperatura matavo. nors man dar neatrodo serganti.
nesu is tu namisedu, bet pradedu galvoti, kad visgi kuo veliau i darzeli, tuo geriau. kad ir koks geras darzelis bebutu, mama yra mama. be to didesnis ir gerai kalbantis vaikas jau ir pasipasakoti gali.
maniske jau kalba, bet aisku ne viska galima suprasti. siandien pasakojo, kad verkusi, nes viena mergaite jai aua dare.
Mes einame i darzeli vis dar tik 3-4 val. siaip eina noriai, neverke dar ne karto paliekant, bet siandien pietu nevalge ir aukletoja sake temperatura matavo. nors man dar neatrodo serganti.
nesu is tu namisedu, bet pradedu galvoti, kad visgi kuo veliau i darzeli, tuo geriau. kad ir koks geras darzelis bebutu, mama yra mama. be to didesnis ir gerai kalbantis vaikas jau ir pasipasakoti gali.
maniske jau kalba, bet aisku ne viska galima suprasti. siandien pasakojo, kad verkusi, nes viena mergaite jai aua dare.
Jau antroji savaitė eina į pabaigą kaip lankome darželį ir sekasi mums visai neblogai
. Jau 3 dienos kaip nebėra jokių ašarėlių, eina su dideliu noru. Ryte tai vos spėju suktis, juk dar mažyliu reikia pasirūpinti, o didžkis tik ragina, kad paskubėčiau
. Vieną rytą tai net pareiškė, kad pats vienas nueis į darželį
.
O šiaip tai pilnai sutinku su Maldyve, kad tik gerai kalbantis vaikas turėtų lankyti darželį. Va todėl ir džiaugiuosi, kad maniškis jau viską papasakoja: ką darželyje nuveikė, kuris vaikas neklausė, mušėsi, kurį auklėtoja nubaudė ir kaip nubaudė, kuris vaikas verkė ir kodėl verkė...

O šiaip tai pilnai sutinku su Maldyve, kad tik gerai kalbantis vaikas turėtų lankyti darželį. Va todėl ir džiaugiuosi, kad maniškis jau viską papasakoja: ką darželyje nuveikė, kuris vaikas neklausė, mušėsi, kurį auklėtoja nubaudė ir kaip nubaudė, kuris vaikas verkė ir kodėl verkė...
na o mums tai sekasi nekaip
nes mazoji yra teuputi tokia,kuriai tik vienai atrodo visko reikia
darzeli liea,bet neilgai ramu buna,nes nenori dalintis niekuo su kitais vaikais
ir pradeda rekti be galo be krasto rieda asaros ir rekia isteriskai
nezinau net ka daryt.....................