Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

QUOTE(Tatli @ 2008 06 18, 18:52)
Mano nuomone jeigu yra galimybe nereikia traumoti vaika, jei atsikeldamas pradeda verkti tai negerai schmoll.gif . As suprantu kai su mama atsisveikina darzeli biski pazliumbia tai galima suprasti bet jei isterijos prasideda jau namuose g.gif  Taigi vaiku psihika tokia trapi, tures jisai dar stresu gyvenime. Ir manau kiekvienas gydytojas pasakys kad reikia perlaukti ta laika o po to gal po menesi 2 vel bandyti.

Bet nusileisti vaikui irgi negalima, nes vaikas pajus mamos silpnumą ir pradės tuo manipuliuoti. O maži vaikai- oho, kokie gudručiai ir mėgėjai "pažaisti" mamos jausmais doh.gif . Reikia klausti auklėtojų, kaip vaikas elgiasi likęs be mamos, jei stresuoja, aišku, reikia pagalvoti ir galbūt neleisti į darželį, bet dažniausiai visos ašaros ir isterijos pasibaigia, išėjus mamai. Aš patirties, kaip sakoma, jau šiokios tokios turiu, nes jau antrą vaikiuką leidžiu į darželį tongue.gif . Tikrai ir ašarų buvo ir cypimų, viskas praėjo, paprasčiausiai reikia tik išlaukti mirksiukas.gif ...
Atsakyti
Man isejus jis nusiramina, aukletoja sake, kad buna visa diena be jokiu asaru, zaidzia su vaikais be problemu miega pietuciu miega. Manau, kad asaros -tai protestas.Jei aukletoja sakytu jog jis visa diena verkia, buna neramus , tikrai nevesciau. Be to ir liko tik 2 savaites eiti, nes liepa ir rugpjuti darzelis uzsidaro. Kazin rugseji ar jis ka nors prisimins ar ir vel is naujo teks praeiti adaptacija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jolax @ 2008 06 18, 22:45)
Man isejus jis nusiramina, aukletoja sake, kad buna visa diena be jokiu asaru, zaidzia su vaikais be problemu miega pietuciu miega. Manau, kad asaros -tai protestas.Jei aukletoja sakytu jog jis visa diena verkia, buna neramus , tikrai nevesciau. Be to ir liko tik 2 savaites eiti, nes liepa ir rugpjuti darzelis uzsidaro. Kazin rugseji ar jis ka nors prisimins ar ir vel is naujo teks praeiti adaptacija doh.gif

gal tikrai vaikas tiesiog protestoja g.gif
Sekmes jum ir kantrybes mirksiukas.gif
Atsakyti

manau,jei vaikas lankė trumpai,tai adptacija bus is naujo...na,o jei trupyti įpratęs,gal kaip tik,norės ir lauks
Atsakyti
Oi mamytes o ka mums daryti mes pradejome eiti i darziuka po to susirgome aisku eidavome su manim kartu,nes jis neprisileidzia svetimu suaugusiu,,,,po to po pertraukos pradejome vel eiti ir ta pirma diena jam taip gerai aukletoja patare atsisveikinti ir palikti trumpam sunu ir ka jus manote jis po 15-20min pamates kad manes nera pradejo klykti,saukti,aisku ne per kur neprisileidzai aukletojos tai man skambino ir liepe ateiti,,,,,
Nebezinau nei ka galvoti nei ka daryti verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Oi kaip sunku verysad.gif
Atsakyti
Man isejus jis nusiramina, aukletoja sake, kad buna visa diena be jokiu asaru, zaidzia su vaikais be problemu miega pietuciu miega. Manau, kad asaros -tai protestas.
Be to ir liko tik 2 savaites eiti, nes liepa ir rugpjuti darzelis uzsidaro. Kazin rugseji ar jis ka nors prisimins ar ir vel is naujo teks praeiti adaptacija doh.gif

Vadinasi, viskas yra gerai ir po kurio laiko pripras, baigsis ašaros. Aišku, bus dienų, kai norėsis ryte miegučio ir bus kaprizų, bet svarbiausia, kad grupėje likęs be mamos jis nesiožiuoja ir neverkia mirksiukas.gif .
Savo vaikiuką pradžioje leidau į lopšelį, kur buvo vienos auklėtojos, jis lankė apie tris mėn., o po to prasidejus vasarai, aš jo neleidau, tad rugsėjį vėl išleidus, bet pas naujas auklėtojas- tai apie mėn. mano vaikis į darželį ėjo su ašaromis doh.gif , o dabar viskas susitvarkė ir pasilieka darželyje be jokių atsikalbinėjimų.

QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 06 20, 16:03)
Oi mamytes o ka mums daryti mes pradejome eiti i darziuka po to susirgome aisku eidavome su manim kartu,nes jis neprisileidzia svetimu suaugusiu,,,,po to po pertraukos pradejome vel eiti ir ta  pirma diena jam taip gerai aukletoja patare atsisveikinti ir palikti trumpam sunu ir ka jus manote jis po 15-20min pamates kad manes nera pradejo klykti,saukti,aisku ne per kur neprisileidzai aukletojos tai man skambino ir liepe ateiti,,,,,
Nebezinau nei ka galvoti nei ka daryti verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Oi kaip sunku verysad.gif

Aš, kai nuvedžiau pirmąsyk savo sūnelį į darželį, pasilikau, kad su juo apsiprasti, nepalikau vieno, tai viena mama paliko mergytę pirmą sykį vieną, tai kokias 15min. ji sedėjo išpūtus akis, nesuprasdama, kas darosi, o po to kad puolė į ašaras- niekas nenuramino, net neprisileido nei vieno suaugusio...
O dabar ta mergytė eina kartu su mano sūnumi į vieną grupę ir visąlaik pasilieka be ašarų. Reikia paprasčiausiai vaikui adaptuotis naujoje aplinkoje, priprasti būti be artimųjų.
Atsakyti
QUOTE(egmilia @ 2008 06 20, 16:57)
Aš, kai nuvedžiau pirmąsyk savo sūnelį į darželį, pasilikau, kad su juo apsiprasti, nepalikau vieno, tai viena mama paliko mergytę pirmą sykį vieną, tai kokias 15min. ji sedėjo išpūtus akis, nesuprasdama, kas darosi, o po to kad puolė į ašaras- niekas nenuramino, net neprisileido nei vieno suaugusio...
O dabar ta mergytė eina kartu su mano sūnumi į vieną grupę ir visąlaik pasilieka be ašarų. Reikia paprasčiausiai vaikui adaptuotis naujoje aplinkoje, priprasti būti be artimųjų.

Tai kad as ji palikau ne pirma diena darzelyje mes su juo ejome kokias 3-4dienels kartu bet turbut padareme su aukletoja didele klaida kad po savaites kai nejome ta pirma diena sake kad palik tu ji viena tai nieks nenutilde,nieks negalejo prieiti prie vaiko neprisileido o dabar mastau kaip cia bus toliau,,,,, g.gif verysad.gif
Na ziuresim jau jei nepripras nera padeties be iseities,,,,bet vis dar save raminu kad pripras jei ne dabar tai nuo rugsejo menesio....
Atsakyti
Nu as irgi labai bijau vaika i darzeli vesti. Maniskis tai laukinis. Jau 2.4 metu, bet jis nera is komunikabiliuju vaiku. Kieme su vaikais nezaidzia nors ir kiekviena diena einam i lauka. As ji pratinu prie zmoniu, bet jis isikabines i mano sijona ir viskas, net vyras musu negali su juo pabuti. Jei nuvaziuojam pas draugus, kur turi tokio pat amziaus vaikju, pabuna 15 minuciu ir rekia kad vaziuotumem namo tol kol neisvaziuojam. Dar su mano mama pasilieka. Net bijau ir pagalvoti, kaip bus darzelyje. Labai man sunku su juo. Labai noreciau kad priprastu, nes man nuo sunaus auginimo stogas vaziuoja.
Atsakyti
QUOTE(Adeliukas @ 2008 06 22, 00:10)
Nu as irgi labai bijau vaika i darzeli vesti. Maniskis tai laukinis. Jau 2.4 metu, bet jis nera is komunikabiliuju vaiku. Kieme su vaikais nezaidzia nors ir kiekviena diena einam i lauka. As ji pratinu prie zmoniu, bet jis isikabines i mano sijona ir viskas, net vyras musu negali su juo pabuti. Jei nuvaziuojam pas draugus, kur turi tokio pat amziaus vaikju, pabuna 15 minuciu ir rekia kad vaziuotumem namo tol kol neisvaziuojam. Dar su mano mama pasilieka. Net bijau ir pagalvoti, kaip bus darzelyje. Labai man sunku su juo. Labai noreciau kad priprastu, nes man nuo sunaus auginimo stogas vaziuoja.

o dabar tai gausi prapūtimųir pamokymų nuo visų...negraziai paskutinį sakinį suformulavai(per atvirai)
Atsakyti
Vaikysteje mano noras/nenoras eiti i darzeli priklausydavo nuo ta diena dirbancios aukletojos. Vienos aukletojos vaikams labiau patinka, kitos maziau. Pas mus buvo dvi aukletojos, kurios sugalvodavo visokiu bausmiu pvz. grasindavo, kad uz nusizengimus lieps uostyti klozeta, daznai budavo piktos, nepatenkintos, netgi terorizuodavo kai kuriuos vaikus, berniukams slepete uzplodavo per uzpakali, tampydavo ausis. O labiausiai megome aukletoja, kuri pati turejo 7 vaikus, buvo labai geras zmogus, visada besisypsanti. Taip pat dievindavome ir jaunas praktikantes, ateinancias vasaromis, nes jos sugalvodavo nauju, idomiu uzsiemimu, kartais net leisdavo nemiegoti tongue.gif ir siaip netingedavo su mumis uzsiimti. 4u.gif
Atsakyti
sveikos,
manoji taip pat jau eis rudeni i darziuka,labai idomu kaip cia bus,nes kolkas su svetimais vaikais tai sunkokai jai..bet manau apsipras ax.gif
Atsakyti
Mes irgi jau uz poros savaiciu keliausim. labai bijau kaip cia bus, bet viliuosi geriausio.. gal del to, kad dvynukai, gal legviau bus. O gal kaip tik sunkiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muse: 04 rugpjūčio 2008 - 13:20