Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

mes pradejm darzeli lankyt nuo rugsejo 1 d. (dar tik 3 dienos ax.gif )... pirma diena buvau su mazaja valandziukei, kad susipazinti su aplinka, vaikais, aukletojom... vakar jau biski sunkiau g.gif, iejus i grupe, nusirenge pati, ir tada akys pilnos asaru: mama, manes nepalik verysad.gif , pasilikau 20 min, susitareme, kad as greit ateisiu, isejau ... aukletoja sake, neverke, na malacius cool.gif , isejus sake ateisiu, patiko ir panasiai. Siandien jau kosmaras doh.gif , nepasiliko neuzka viena, isikibusi i mane: tik nepalik, noriu namo, noriu i lauka iki kukciojimu verysad.gif , skaudu ir sunku, pasilikau, prabuvome 2 su puse valandos kartu, nuo manes vis pasitraukia tik koki metra ir kas kiek laiko klausia: nepaliksi manes?, o jei as pasakau biski einu pas teta, vel asaru pakalnes. .. aukletoja sake, dar nesijaucia ji saugi grupeje, sake, kad kitos mamos sedejo su vaikais kol priprato menesi ir kelis net unsure.gif
Atrodo kalbame su dukryte kiekviena ryta, visa diena, kad eisim i darzeli, kad ji pazais, kad mama biski iseis ir ateis pasiimti greitai, ji viska kartoja ir dar pasitikslina 100 kartu ar tikrai ateisi pasiimti g.gif , ryte keliasi noriai, eina i darzeli noriai ir iki pat grupes duru ji sako, as pabusiu biski ir mama ateis, bet kai tik nusirengia .... asaru pakalnes verysad.gif
sunku, atrodo galvoji, gal kur augindama klaida padarei, gal per daug prie mamos prisirisusi.... bet kai myli vaika ... net negalvoji apie dideli prisirisima...dideli rupesti, nes gi tai tavo vaikas ... tuo labiau pirmas ... norisi atiduoti visa savo meile ... tik atejus laikui ir mamai tiek vaikui atsiskirti sunku ... verysad.gif
toks jau gyvenimas ax.gif
bijau kaip toliau bus .... g.gif ... norisi kad kuo greiciau isilietu i kolektyva... priprastu cool.gif
Atsakyti
Mano mergina į darželį eina antri metai. Leidau nuo dviejų metukų,nes palikti nebuvo su kuo verysad.gif . Labai jaudinausi,nes ji labai prisirišusi prie manęs, o dar ir maitinau beveiki iki 2,5 metų ax.gif . Pirmą dieną auklėtoja liepė palikti iki pietų,po to pasiėmiau. Antrą dieną, sako paliekam pietų miegui. Tai man net silpna pasidarė,galvoju kaip ji be manęs užmigs doh.gif . Ir nieko. jau sekančią savaitę palikdavau visai dienai. Šeimininkutė man sakė ;čia darželinis vaikas smile.gif . Po mėnesio priminė, kad taip yra iš tiesų. Tik rytais būdavo ašarėlės kol atidarydavom grupės duris, po to visą dieną gerai. Visi man sakė,kad taip mergytė išbandė mane. Neseniai pervedė į logopedinę grupę,tai vėl truputį buvo ašarėlių.
Visoms mamytėms linkiu stiprybės pirmom dienom 4u.gif . Pati prisimenu kaip sunku ir gaila palikt.
Atsakyti
Sveiki,mes nuo rugsejo pirmos irgi einam i darzeli,suneliui tuoj bus dar tik du metukai,taip kad einam i lopseli.Pirma diena iskart nubego zaisti,bet musu darzeli labai griezta tvarka,neleidzia mamai pabuti su vaiku nei minutes,kai atejau po pietu pasiimti,jis atbego apsikabino ir iskart pravirko verysad.gif nuo tada jam darzelis kaip pragaras doh.gif kasdien vis labiau verkia,buvo ir susirges is to streso,nuo siandien vel einam i darzeli,baisus riksmai vaiko,vis praso namuose,kad tik jo nevesciau i darzeli verysad.gif taip nelaukiu ryto,kai vel reikes vaika matyti rekianti doh.gif nezinau kaip bus,ar pripras ar teks dar metelius namuose pabuti verysad.gif o dar siandien ateidama isgirdau kaip mano mazius verke,o aukletoja sureke nustok zliumbti doh.gif
Atsakyti
smile.gif nu mes irgi pradejom lankyti darzely tai seip viskas gerai. noriia eina ir labai nori tik iki kadaeis taip noriai. tikva dabar susirgom tai ji ir serganti nori eiti.
Atsakyti
maniskis irgi verkai
bet blogiausia-kad nevalgyt pradejo nuo darzelio pradejimo eiti
visai sulyso,stresuoja
mamos ka daryt
Atsakyti
QUOTE(Erbe @ 2008 09 02, 23:19)
Mes keliausim į darželį pirmadienį ax.gif maniškei 2 metukai ir 5 mėn, bet jau tokia "zdraica", kad namuose jau niekam sveikatos ir kantrybės su ja nebeužtenka doh.gif Nori bendrauti su vaikasi, dūkti, tai gal jai darželyje bus ir geriau, nei namie su mama g.gif Pagyvensim pažiūrėsim. Pirmadienį vakare parašysiu kaip mums pirma diena praėjo ax.gif

Na, pradėjom mes irgi eiti į darželį... Dabar bus trečia diena kaip einam, bet dar sunku ką nors konkrečiai pasakyti g.gif Supratau tik tiek, kad dar bus visokių dienų. Vieną dieną norės eiti, kita gal ir ne. Žiūriu ne konkrečiia į saviškę, bet bendrai į vaikučius, juk jų veidukuose viskas parašyta wub.gif Tai man pasirodė, kad vaikai grupėje gana ramūs ir, matyt, nėra ten jiems blogai. Bet man pačiai kol kas labai baisu... Palieku ją, o pati nervinuosi unsure.gif
Atsakyti
Mes igri pradedame į darželį nuo pirmadienio žygiuoti. Šiaip kol kas pačiai baisiau nei vaikui. buvom jau kelis kartus apsiprasti, pavaikščiojom po darželį viskuo labai susidomėjęs buvo. lauko sūpynės patiko. Vaikų labai nori kur tik eina, jei vaikas pakeliui pasitaiko tai puola kalbinti biggrin.gif Labiausiai neramina ligos blink.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2008 09 10, 16:16)
o dar siandien ateidama isgirdau kaip mano mazius verke,o aukletoja sureke nustok zliumbti doh.gif

Va va, musu darzelyje irgi taip budavo. Ar vaikas noriai eis i darzeli priklauso ir nuo aukletojos. Argi galima vaikui sakyti "nustok zliumbti" ?doh.gif Atsimenu, mes irgi verkdavome tokiu aukletoju pamainose, buvo viena aukletoja, kurios pamainoje vaikai vienas po kito pratrukdavo "noriu maaaaamos" verysad.gif , ir as zliumbdavau kiekviena ryta, tik pamaciusi, kad vel reiks but su ja. Vaikai jaucia gerus zmones.
Atsakyti
Pirmą savaitę ėjo su šypsena ir pasišokinėdama, antrą - jau pradėjo suprast, kad čia yra "darbas". Tai verkė, zyzė, nenrėjo. Dabar eina trečia savaitė - nu lyg ir nieko.
Atsakyti
Mano suneliui 1,8men.greit bus,jau savaite kaip palieku viena darzelyje,o praeita sav.ir si pirmadieni vis dar as pasilikdavau grupej.Na siandien suprato kad atvedu ji ten palikti,tai verke...Ir aukletoja sake,kad prisimena mama,tai paverkia verysad.gif O as tai pergyvenu...Stengiuosi sunui nerodyti savo pergyvenimo,bet manau jis jaucia..Pirmas 2 dienas parejusi namo verkiau,kovojau su noru begti ir pasiimti ji is darzelio.
Atsakyti
verysad.gif verysad.gif verysad.gif Jau penkios dienos, kaip bandome susidraugauti su darželiu, bet taaiiippp sunkiai sekasi, kad turėsiu ilgą savaitgalį apmąstymui, ką toliau daryti.. verysad.gif Tik sustojus prie darželio ir dar neišlipus iš mašinos, iškart prasideda isterija doh.gif O mergytė be galo bendraujanti, tiesa - su charakteriu, galvojom, kad daržely jai bus super, bet... verysad.gif Auklėtojos lyg ir nieko, nėra labai saldžios, bet ir nebara tų vaikučių - va ir galvoju, kame problema g.gif Didesnioji patarėjų pusė liepia nevesti, bet juk kažkada reiks pradėt doh.gif Visiškai pasimetus... verysad.gif Žiaurus stresas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rainiaake @ 2008 09 26, 13:08)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif Jau penkios dienos, kaip bandome susidraugauti su darželiu, bet taaiiippp sunkiai sekasi, kad turėsiu ilgą savaitgalį apmąstymui, ką toliau daryti.. verysad.gif Tik sustojus prie darželio ir dar neišlipus iš mašinos, iškart prasideda isterija doh.gif O mergytė be galo bendraujanti, tiesa - su charakteriu, galvojom, kad daržely jai bus super, bet... verysad.gif Auklėtojos lyg ir nieko, nėra labai saldžios, bet ir nebara tų vaikučių - va ir galvoju, kame problema g.gif Didesnioji patarėjų pusė liepia nevesti, bet juk kažkada reiks pradėt doh.gif Visiškai pasimetus...  verysad.gif Žiaurus stresas doh.gif

Dar mažas laiko tarpas praėjo, kad nuspręsti, jog nereikia vaikiuko leisti į darželį. Aš tavo vietoje dar kentėčiau mirksiukas.gif ir leisčiau į darželį, turi klausyti savo širdies, o ne ką pašaliniai kužda. Visiems vaikiukams taip būna, o mamoms, aišku, tai drasko širdį. Mano dukra apie savaitę su isterijomis ėjo, o sūnus net mėnesį - na ir ką, dabar einam be ašarų tongue.gif . Paprasčiausiai reikia išlaukti mirksiukas.gif ir nestresuoti, nes vaikiukas tuo ir naudojasi, matydamas tokią mamą.
Atsakyti