Aš irgi planavau pradžioje vedžioti tik kelioms valandoms, bet viskas taip supuolė, kad vienu metu pradėjom eiti į darželį, pradėjau dirbti ir dar lankyti kursus vakarais... Stresas buvo juodas. Visa laimė, kad auklėtojos buvo labai fainos.
Svarbiausia, manau, neparodyti vaikui, kad jaudinatės. kartais mamos pačios labiau jaudinasi nei vaikai..TAi paskui tas jauduliukas persiduoda ir pačiam vaikui. Man labai pasisekė, nes manasis vaikas darželį tiesiog dievina
Bėgte nubėga į grupę
Nuoširdus ačiū grupės auklėtojai ir pačiam darželiui. Prieš palikdama pirmą dieną prieš tai buvom atkeliavę, aplankėme grupes, kalbėjome su auklėtojomis, direktore, pažaidėme lauke. Iš pradžių palikdavau tik pusei dienos, o tik vėliau visą dieną.

Mano zuikiui UZ 4 DIENU 2 metukai.As vis dar nesiryztu leisti i darza siais metais.Jis pats dar nieko nemoka
Nei valgyti nei i puodea
Man kazkaip nedrasu, juk jis dar tokis
Nors darzas uz dvieju zingsniu.Manau kai as tokia
, tai ir jis jausis
Gal persigalvosiu, o gal dar metelius padraugausim

Man kazkaip nedrasu, juk jis dar tokis

Nors darzas uz dvieju zingsniu.Manau kai as tokia

Gal persigalvosiu, o gal dar metelius padraugausim

QUOTE (murzinyte @ 2004 08 22, 18:25) |
Mano zuikiui UZ 4 DIENU 2 metukai.As vis dar nesiryztu leisti i darza siais metais.Jis pats dar nieko nemoka ![]() ![]() Man kazkaip nedrasu, juk jis dar tokis ![]() Nors darzas uz dvieju zingsniu.Manau kai as tokia ![]() ![]() Gal persigalvosiu, o gal dar metelius padraugausim ![]() |
As kazkaip irgi panasiai galvpju, nors maniskiui jau 2.3m., bet vistiek kazkaip dar baisu del jo... kaip jis ten vienas be manes???

Ar galiu įlįsti į šią temą
Aš esu nuolatiniame artimųjų "spaudime" jau pradėti galvoti apie darželį.
Praeitą savaitę pas mus darbe lankėsi vieno darželio labai gerai pažįstama vedėja ir aš žinoma jos ėmiau klausinėti.
Tai ji štai ką man pasakė "iki 3 metukų net negalvočiau leisti vaiką į darželį (jei yra galimybės aišku), o jau nuo 3 metukų galima pradėti mąstyti, bet ir tai dar žiūrėčiau koks vaiko būdas".
Daugiau nesiplėsiu, širdis man plyšo, parėjau namo, pradėjau kalbą su vyru, susiriejom kapitaliai ir galų gale jis man metė "daryk ką nori". Aš bandysiu kažkaip atsilaikyt iki tų 3 - 4 metukų, bet kaip pavyks...
O mamoms linkiu stiprybėms, kurios priima sprendimą vaikutį vestiį vaikų darželį. tegu viskas vyksta be ašarų ir linksmai, linkiu jums to visų nuoširdžiausiai
Neliūdėkit, vaikučiai apsipras..gal kai kuriems sunkiau, bet pamažu apsipranta.

Aš esu nuolatiniame artimųjų "spaudime" jau pradėti galvoti apie darželį.
Praeitą savaitę pas mus darbe lankėsi vieno darželio labai gerai pažįstama vedėja ir aš žinoma jos ėmiau klausinėti.
Tai ji štai ką man pasakė "iki 3 metukų net negalvočiau leisti vaiką į darželį (jei yra galimybės aišku), o jau nuo 3 metukų galima pradėti mąstyti, bet ir tai dar žiūrėčiau koks vaiko būdas".
Daugiau nesiplėsiu, širdis man plyšo, parėjau namo, pradėjau kalbą su vyru, susiriejom kapitaliai ir galų gale jis man metė "daryk ką nori". Aš bandysiu kažkaip atsilaikyt iki tų 3 - 4 metukų, bet kaip pavyks...

O mamoms linkiu stiprybėms, kurios priima sprendimą vaikutį vestiį vaikų darželį. tegu viskas vyksta be ašarų ir linksmai, linkiu jums to visų nuoširdžiausiai

Neliūdėkit, vaikučiai apsipras..gal kai kuriems sunkiau, bet pamažu apsipranta.
Nu, mamos, baikit gąsdinti
Aš irgi galvoju leisti nuo rudens, bet jau dabar nervuojuos labiau negu reikia
Toks vaizdas į mane į pažiūrėjus, kad vaiką į skerdyklą atiduosiu
Ir tikrai, jei ten kiti vaikučiai verks, tai maniškė greičiausiai palaikys joms kompaniją.
Labai užjaučiu mamytes

Labai užjaučiu mamytes

Ei, *kristian*, nesupasuok.... Aš kai saviškę išleidau, tai mėnesį nei valgyt nei miegot ramiai negalėjau. Kąsnis strigo gerklėj, košmarai kankino. Bet viskas praėjo, tuo labiau kad mano mergina gan noriai į lopšelį ėjo. Dabar po poros savaičių atostogų vėl dvi dienas verkdama ėjo, o šią savaitę rytais vėl pati prie durų mindžikuoja- tipo- greičiau gi... pas vaikus noriu.
Kaip jaučiames savo vaikus atidavę į lopšelį -yra kita tema...
Nepastebėjau aš liūdnų akių pas tuos vaikus, kai pirmas dienas su pupa sėdėjau lopšy- tik galva ko nesprogo nuo triukšmo ir vaikiukų siautėjimo. Tik vienas toks bičiukas su kitais nežaidė- kokias dvi savaites žliumbė. Matyt jautus vaikas...
Viena kas mane nuramindavo pirmomis dienomis- bandydavau įsivaizduot, kad palieku savo vaiką su aukle. Vieno kambario bute su svetima babania, kieme- vienas cementas ir betonas. Maniškei labai vaikų reik-o babania kompanijos žaidimams nesudarys, į kiemą irgi neišeisi... Kažkodėl vaizdelis su aukle man kurkas baugesnis atrodė- svetimas žmogus šliaužioja po tavo namus, čiupinėja tavo daiktus, ir galas žino ką daro su tavo vaiku. To svetimo žmogaus buvimas tavo bute neapsaugotas jokių įstatymų, tas žmogus(kuriam esi nelegalus darbadavys), neprisiima jokios atsakomybės. Neseniai dar teta papasakojo, kad iš jos bendradarbės auklė pavogė vaiką ir tris paras negražino...
Kaip jaučiames savo vaikus atidavę į lopšelį -yra kita tema...
Nepastebėjau aš liūdnų akių pas tuos vaikus, kai pirmas dienas su pupa sėdėjau lopšy- tik galva ko nesprogo nuo triukšmo ir vaikiukų siautėjimo. Tik vienas toks bičiukas su kitais nežaidė- kokias dvi savaites žliumbė. Matyt jautus vaikas...
Viena kas mane nuramindavo pirmomis dienomis- bandydavau įsivaizduot, kad palieku savo vaiką su aukle. Vieno kambario bute su svetima babania, kieme- vienas cementas ir betonas. Maniškei labai vaikų reik-o babania kompanijos žaidimams nesudarys, į kiemą irgi neišeisi... Kažkodėl vaizdelis su aukle man kurkas baugesnis atrodė- svetimas žmogus šliaužioja po tavo namus, čiupinėja tavo daiktus, ir galas žino ką daro su tavo vaiku. To svetimo žmogaus buvimas tavo bute neapsaugotas jokių įstatymų, tas žmogus(kuriam esi nelegalus darbadavys), neprisiima jokios atsakomybės. Neseniai dar teta papasakojo, kad iš jos bendradarbės auklė pavogė vaiką ir tris paras negražino...
Oi negasdinkit manes, mes jau ryt i darza keliaujam.
Baikit bakikit baikikikit
Nezinau cia pliusas ar minusas bet maniske greiciausiai eis su aukle, arba su mociute (musu mociute tokia is grieztesniu moteryciu, kartu turbut nepasiliks
)
Bijau, sianakt nemiegosiu tai tikrai
O ka reikia su savim i darzeli pirma diena pasiimt be pazymos: rubeliu? batuku? atsargai? ar galima zaisliuka mieguciui?

Baikit bakikit baikikikit
Nezinau cia pliusas ar minusas bet maniske greiciausiai eis su aukle, arba su mociute (musu mociute tokia is grieztesniu moteryciu, kartu turbut nepasiliks

O ka reikia su savim i darzeli pirma diena pasiimt be pazymos: rubeliu? batuku? atsargai? ar galima zaisliuka mieguciui?
Vaikas labai jaučia , kai mama jaudinas. Būtų geriau jei ne auklė ar močiutė į darželį pirmas dienas vestų, o kuris nors iš tėvų... Gal kaip nors išeitų porą laisvų dienų pasiimt?
Tik vesdamos vaiką į darželį neikit nusiminę kaip skerdžiamos karvės... kad ir kaip sunku ir skaudu, stenkitės atrodyti linksmos, visą kelią iki lopšelio pokštaukit, kalbinkit... Tokia terapija tikrai padeda (abiems)
Reik įvairių drabužėlių, kad pasikeitus orui, ar vaikui susitepus, auklėtojos turėtų kuom perengt. Taip pat reik lengvų basučių ar tapkyčių lakstymui po grupę. Žaislų niekad nesam nešęsi. Įdedu sučių buteliuką ar arbatėlės, nes maniškė pietų miego tik su buteliuku dantyse užmiega. Na dar sauskelnes nešu...Ir būtinai- seilinuką...
Dar vienas patarimas- neleiskit vaiko į lopšį tuomet kai jau už poros dienų žadat grįžt į darbą. Jei tik yra galimybės- pradėkit pratint prie lopšio prieš porą mėnesių. Tada galėsit pradžioj ne po pilną dieną leisti, praeis tas adaptacijos ir ligų etapas be biletenių. Be to , kai prisimenu savo savijautą pirmą nėnesį- koks gi ten darbingumas, kai išgyveni TOKĮ stresą.
Po teisybei, aš stresavau kur kas labiau, nei mano mažoji moterytė
Tik vesdamos vaiką į darželį neikit nusiminę kaip skerdžiamos karvės... kad ir kaip sunku ir skaudu, stenkitės atrodyti linksmos, visą kelią iki lopšelio pokštaukit, kalbinkit... Tokia terapija tikrai padeda (abiems)

QUOTE(Auges @ 2004 08 24, 12:27)
Reik įvairių drabužėlių, kad pasikeitus orui, ar vaikui susitepus, auklėtojos turėtų kuom perengt. Taip pat reik lengvų basučių ar tapkyčių lakstymui po grupę. Žaislų niekad nesam nešęsi. Įdedu sučių buteliuką ar arbatėlės, nes maniškė pietų miego tik su buteliuku dantyse užmiega. Na dar sauskelnes nešu...Ir būtinai- seilinuką...
Dar vienas patarimas- neleiskit vaiko į lopšį tuomet kai jau už poros dienų žadat grįžt į darbą. Jei tik yra galimybės- pradėkit pratint prie lopšio prieš porą mėnesių. Tada galėsit pradžioj ne po pilną dieną leisti, praeis tas adaptacijos ir ligų etapas be biletenių. Be to , kai prisimenu savo savijautą pirmą nėnesį- koks gi ten darbingumas, kai išgyveni TOKĮ stresą.
Po teisybei, aš stresavau kur kas labiau, nei mano mažoji moterytė

MANO DUKRYTE NUO 1,9M PIRMA DIENA BUVO IKI PIETU, O SEKANCIAS JAU IR MIEGOJO. NUO VAIKO PRIKLAUSO KAIP JIS REAGUOS, O TEVAI TAIP BAISIAI REAGUOJA, NES DAUGIAU VISKA SUPRANTA, DAUG IS KITU PRISIKLAUSE IR NUSIPIESIA SAU BAISIAUSIA VAIZDA KOKS GALI BUTI...
PRISIMENU, KAD IR MANO PIRMAS MENESIS DARBE BUVO TRAGISKAS
VISOS MINTYS LOPSELYJE, BAIME EINANT PASIIMTI, KAD RASIU SERGANCIA, VERKIANCIA...
STIPRYBES TAU, KRISTINA
PRISIMENU, KAD IR MANO PIRMAS MENESIS DARBE BUVO TRAGISKAS

STIPRYBES TAU, KRISTINA