Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

QUOTE (*kristina* @ 2004 08 24, 12:01)
Rasma,man atvirkščiai,mano vyras labai nenori,kad vaiką leisčiau i darželį,todėl ir rūpestis mano dvigubas,man pačiai sunku save įtikinti,kad jai ten bus gerai,bet dar ir vyrui turiu kasdieną kalti į galvą,kad jai ten tikrai bus gerai,nors po šios dienos taip jau nebemanau

Auksas tas tavo vyras..o mane visa giminė susėdus ėda, ypač vyro pusės..O jau kokie moralai: bus nebendraujanti, laukinė, galų gale geriausias argumentas "reikia į darželį ir viskas". Mano tėvai prieš darželį, nes turbūt pamena mano gydymus valerijonu nuo 3 iki 7 metų. Aš taip niekada ir nepritapau, nes šiaip buvau keisto charakterio, o dar mokėjau skaityti, pradėjau rašyti, man būdavo labai nuobodu darželyje..ir dar nekenčiau kolektyvo smile.gif

Aš matau, kad vaikas dar nepasiruošęs. Mano draugė, kuri dabar turi 4 metukų dukrelę yra prieš, kad aš eičiau j"jos pėdomis'. ji dukrą atidavė 2 metukų į darželį ir vėliau turėjo vis vien "atsiimti vaiką". Nepriprato, verkdavo, tėvams išėjus ilgą laiką net klykdavo, labai dažnai ėmė sirgti sad.gif Dabar mergytei 4 metukai, iš naujo darželį pradėjo lankyt nuo 3 metukų ir poros mėnesių..jokių problemų blink.gif Ji net labai nori į darželį, dabar atostogos, tai jau vaikų pasiilgusi wub.gif

gal aš save ir guodžiu....
Atsakyti
Na mamos baikit panikuoti. Be to savo nerima perduodat vaikui - jeigu nusiteiksit ir kalbesit kad i darzeli eiti faina" ir smagu, tai vaikas tai ir uzfiksuos... o jei dejuosit kad "ajajai kaip cia bus tame darzelyje, GAL verks visa laika" tai vaikui ir atrodys darzelis kaip koks baubas.
Manasis verke 4 dienas, manau kad isejus man uz duru po keliu minuciu verksmas pasibaigdavo. Pratinau savaite palikdama iki pietu miego. Po savaites palikau ir pietu miegui. O dabar nulekia i grupe, tik ate ate padaro...
Jau rasiau kad vaikas vaikui nelygu, manajam darzelis tiko. Jei matot kad aktyvus ir bendraujantis vaikas - nepanikuokit is anksto. Nusiteikit pozityviai, o jei matysit kad visiskai nepritampa darzelyje daugiau problemu nei naudos - tada ir spresit problema ka daryt.

O siaip juk motiniski jausmai niekur nedingsta, net ir 18-mecio nenoresit paleist nuo saves, jei galetumem pagalve pakistumem savo vaikui - bet prisiminkit save, visada norejosi but savarankiskiems ir viska savo kailiu patirt o ne augt siltnamio salygom.
Atsakyti
Kristina, nekalbesiu vel to paties ka pasake kitos, tik pasakysiu viena. Tie vaikuciai, kurie ziurejo i tave graudzios akytem lopseli lanke savaite, dvi. Jie visiskai kitaip atrodo spalio, lapkricio menesi. Tada jau kai kuriuos ir suvaldyti sunku. Be to, tiems naujiems vaikuciams kiekvienas svetimas zmogus grupeje kelia siauba. Juk juos cia atvede pas viena, o cia vel pasirodo kitas. O gal tas prie kurio jie atejo vel iseis. Manau supratai ka norejau pasakyti.
Paciai siulau apsispresti rimtai del darzelio. Jei nuspresi vesti, tai visu pirma mesti bet kokias blogas mintis apie darzeli ir nekalti ju vaikui i galva. Tuo labiau, kad kaip supratau tavo mergaitei visai neblogai sekesi. O rezimas ateina su laiku. Pripras ir valgyti, ir miegoti tam tikru metu, o ne kada panores. Tada ir asaros baigsis. Sekmes. wink.gif Tikiuosi greitai susipazinsim artimiau. wink.gif
Atsakyti
sveikios. noriu jus paguosti clap_1.gif pas mane viesejo drauge kuri gyvena ir vaikus augina Belgijoj, tai va: ten pasirodo dekretiniu atostogu priklauso 3 menesiai ir juos gali isnaudoti ar pries gimdyma ar po, cia jau tavo reikalas. tai va o i darzeli leliukai nuo gimino 'eina' doh.gif tik gimei ir po keliu dienu i darza. tai va kokie laimingi musu vaikai clap.gif thumbup.gif clap_1.gif
Atsakyti
Sita tema labai aktuali ir mums, nes spalio gale mums bus du metukai. Vyras labai pries darzeli, bet as noriu nueit ir pabut su dukrele kartu viena diena, kad galeciau isitikinti ar mums dar anksti ar ne. Mazyle labai kompaneiska ir kuo daugiau vaiku, tuo jai linksmiau, todel as bijau, kad atimsiu is jos galimybe bendrauti su vaikais ir ismokti daug nauju dalyku, kuriu budama namuose su mociute galbut neismoks. Po tavo pasakojimo, Kristina, as kazkaip suabejojau del darzelio dziaugsmu:hm Taigi bandysim ten apsilankyti ir pabuti, o tada spresim ar pradeti siais metais ar ne, nes kolkas atrodo turim visas galimybes palikti mazyle su mociute.
Atsakyti
Prigasdinai tu cia mamas, Kristina. Gal tikrai apsipirkinejimo terapija sau pasidaryk, nes dar paranoja isivarysi.
Abu keliauja nuo metu i lopsius ir jauciasi gerai. Mazoji tai is vis super komunikabili pasidare ir labai savarankiska, visi net stebisi.
O del leidimo i darzeli nuo 3 ar 4 metu turiu nekokia nuomone. Matau kaip sunus nenori po ilgesnes pertraukos eiti i darzeli, kaip jam nesinori keisti savo dienotvarkes, taikytis prie taisykliu ir kolektyvinio gyvenimo ritmo.

Aukle mazosios tikrai nesugebetu uzimti, nes jinai prie vaiku pripratusi ir jai reikia vaiku kompanijos. Jei pirmiau i darzeli vedu sunu, tai pas ji grupeje kyla skandalas - mazoji piktinasi, kad jai yra neleidziama nusirenkti ir eiti pas vaikus i grupes.
Atsakyti
QUOTE (*Džela* @ 2004 08 24, 20:56)
Sita tema labai aktuali ir mums, nes spalio gale mums bus du metukai. Vyras labai pries darzeli, bet as noriu nueit ir pabut su dukrele kartu viena diena, kad galeciau isitikinti ar mums dar anksti ar ne. Mazyle labai kompaneiska ir kuo daugiau vaiku, tuo jai linksmiau, todel as bijau, kad atimsiu is jos galimybe bendrauti su vaikais ir ismokti daug nauju dalyku, kuriu budama namuose su mociute galbut neismoks. Po tavo pasakojimo, Kristina, as kazkaip suabejojau del darzelio dziaugsmu:hm Taigi bandysim ten apsilankyti ir pabuti, o tada spresim ar pradeti siais metais ar ne, nes kolkas atrodo turim visas galimybes palikti mazyle su mociute.

As vis tik esu "uz" darzeli. Kai buvau darzelyje prie manes neverke ne vienas vaikas. Tiesa neseniai vienas naujokutis 1,5 m. kaip tik pratinosi, matyt pirma diena be mamos, maciau kad jis verke, bet visa laika aukletoja buvo ji apsikabinus, guode. O kita diena ramiai zaide, smalsiai atejo paziuret kas atejo, ne vienos asareles nemaciau.

Tiesa, dar vienas pavyzdys. Turejom valandine aukle, kuri dar papildomai kitur tvarke nama. Taigi ten ja "persiviliojo", kad ji prie to tvarkymo dar ir 5-6 m. vaika paveziotu po spektakliukus, vaiku susiburimus, kina, nes budamas su mociute pradejo vaiku bijot ir kazkur iseit. Paskui dar buvau susitikus tai guodesi, kad niekas jam neidomu apart to kad buti namie, is puses spektaklio ar kino turi iseit - nes nusibodo, neidomu....
Beje ir darzelyje sako, kad is ju patirties lengviau adaptuojasi 2 m. vaikuciai, negu 3 m. Pas mus kieme broli (3 m.) ir sesute (1,5 m.) vienu metu pradejo leist i darzeli. Tai mama pasakojo, kad su tuo berniuku is pradziu buvo problemos - ir nevalge ten ir nemiegojo, paskui tik nevalge... Aisku dabar viskas gerai, "adaptavosi". O su mergaite nuo pat pradziu nebuvo problemu.
Bet velgi, visi vaikai skirtingi, taigi reikia ziuret pagal vaika. Bet visi praeina ta adaptacijos perioda.

Auges, i koki darzeli vedat mazaja?
Atsakyti
As vedu i "Varpeli" Jis pas mus kieme. Va sedziu ir galvoju dabar (vietoj to kad dirbciau) kaip ten mazoji. JAU visa pusvalndi darzeli sedi laugh.gif . Mama sake nuvede, ji iskart i grupe nubego apsidairyt, siandien po pietu paims, tikiuosi kad viskas bus gerai. Sake atvede viena maza mergaite (nezinau kiek jai metuku), ji trecia diena darzely ir labai sunkiai adaptuojasi, rekia, spiegia vos tik izengus i grupe. sad.gif Va tas man baisu, jei maniske isgirs kazka verkiant, ji labai megsta kompanija palaikyt ir tokiu savo budu paguost verkianti vaika rolleyes.gif .

upratau dabar viena, kaip pries gimdyma negalima skaityt blogu-baisiu istoriju, taip pries darzeli negalima skaityt baisiu istoriju (na tokiu kaip Kristinos), siandien nors ir neramu bet zinau kad kitos iseities neturim ir privalom eiti i darzeli. Prie mazosios visada sneku kaip darzeli faina, ten daug vaiku, zaislu, skaniai valgyt duoda laugh.gif , zodziu bandau nuteikti tam kad ten yra LINKSMA, o visus nerimus pasilieku sau ir vyrui ir musu tarpusavio pokalbiams. rolleyes.gif Paziuresim siandien kaip ten bus, tada jau galesiu kazka konkretesnio pasakyt. Mane dar neramina toks dalykas: jei pirmos dienos jai ten tik pramoga, ar veliau nebus nuobodi kasdienybe, kurios ji bandys isvengt g.gif

Ir dar kas is tiesu baisu laugh.gif : vakar pradejau ruost jai rubelius i darzeli ir apsirengt, tai pamaciau kad neturim kuom apsirengt laugh.gif , ty. visi marskineliai ilgom rankovem jau isaugti ir vakar sudejau juos (antra maisa thumbup.gif ) vaikuciams is vaiku namu, o musu stalcius liko tuscias clap_1.gif , tai siandien manes laukia taip pat shoppingo terapija clap.gif , nes mazaja apipirkinet man kur ks labaiu patinka nei pirkti sau blush-anim-cl.gif
Atsakyti
QUOTE (Agne @ 2004 08 25, 02:28)
As visgi daugiau "UZ" nei "PRIES", tik mes per ziema dar auklyte pasilaikysim. Vat turiu kita dilema- kada geriau- pavasari ar rudeni pradet leist i lopsi g.gif

Priklauso nuo vaiko imuniteto ir tavęs. Jei neskubi į darbą, tai gali pratinti pavasarį. Bet svarbu, kad darželis dirbtų ir vasarą. Jei nedirbs, tai pratinimas pavasarį neduos jokios naudos.
Aš vedžiau pernai rugsėjo 1 d., nes rugsėjo 2 d. reikėjo grįžti į paskaitas. Pirmą kartą temperatūra pakilo paėjus lopšelint 2 savaites. Kaip gydytoja sakė, adaptacinis karščiavimas, kuris baigėsi po dviejų dienų. Per metus sirgom tik 3 kartus ir visus kartus buvo temperatūros staigus pakilimas naktį. O rimtesnių ligų pavyko išvengti. Tfu, tfu,tfu, tikiuosi, kad ir šiemt viskas bus čiki.
Atsakyti
QUOTE (Auges @ 2004 08 25, 07:26)

Prie mazosios visada sneku kaip darzeli faina, ten daug vaiku, zaislu, skaniai valgyt duoda laugh.gif , zodziu bandau nuteikti tam kad ten yra LINKSMA, o visus nerimus pasilieku sau ir vyrui ir musu tarpusavio pokalbiams. rolleyes.gif Paziuresim siandien kaip ten bus, tada jau galesiu kazka konkretesnio pasakyt. Mane dar neramina toks dalykas: jei pirmos dienos jai ten tik pramoga, ar veliau nebus nuobodi kasdienybe, kurios ji bandys isvengt g.gif

Man psichologe patare toki dalyka. Kaip zinome jei tiesiai vaikui sakai ka nors, tai jis ir "negirdi" ir t.t., bet jei su kitu zmogum kalbi apie vaika, tai ausys kaip lokatoriai viska fiksuoja ir girdi kad ir per tris kambarius. Taigi patare pvz. vakare kai su vyru kalbates apie diena ir t.t. (aisku vaikas sukiojasi salia, pasidaro toks tylus, tarsi sau zaidzia....), tai tuo paciu kalbetis apie darzeli - kad vaikui bus ten gerai, kad daug vaiku eina, kad tai savaime suprantamas dalykas. Neparodyti jokio nerimo kaip ten jam bus ir t.t. Pasidalinti savo tik gerais prisiminimais kaip patys buvome darzelyje, kaip zaidem. Vaikai labai isidemi ka apie juos kalba su suaugusiais zmonemis, taigi uzfiksuos kad darzelis nera joks baubas, dauguma vaiku ten eina, bendrauja ir gerai jauciasi.

Pati bandziau ta metoda. Tik gavosi merfiskai smile.gif Bet pries tai su vyru nesusitarus paklausiau jo kaip jam darzelyje patiko. Tai ir reze kad nepatiko, ir atejes kuri laika verkdavo ir kai reikedavo iseit - irgi verkdavo... isivaizduokit mano akis tuo metu... blink.gif blink.gif Paskui jau paaiskinau visa uzmanyma.. smile.gif
Atsakyti
Mano istorija optimiskesne rolleyes.gif
Mama pasieme pries miega, po peitu, nezinau kaip valge iki tiek nespejau issiklausinet. O spejau tiek: "Karolina eisim rytoj pas lelias?
-Ne
-o kodel?
-aba (dabar) thumbup.gif
-o eisi pagulet su leliom i lovyte
-te (taip)"

Jei tokiais tempais tai bandysiu gal penktadieni siek tiek "paveluot" pasiimt is darzelio, ir paziuresiu kaip su miegojimu bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (*kristina* @ 2004 08 25, 11:36)
auges,tavo mergyte turbut neturi tiek oziuku ir poreikiu kaip manoji... wink.gif jei kas nors ne pagal ja,iskart ozys,jei ko nors negauna vel ozys... va taip,o kai isiverkia tada jau nesustabdysi,kukcios drebes iki pamelynavimo...negerai juk taip...
o kad jums pirma dienele pavyko labai saunu thumbup.gif

Pas mus panašiai wink.gif
Tik skirtumas tas, kad ji neilgai paverkus, ji iškart pradeda vemti sad.gif Visiškai negali verkti, tuoj pradeda tąsyt vaiką..
Šiaip didelių ožių svetimoje aplinkoje kitiems nerodo, bet jau mums su Auges mergička nėra ko lyginti..Auges, tavo mergytė juk labai bendraujanti, drąsi, komunikabili ir aš net negalvojau, kad jai bus problemos net tą pirmąją dieną laugh.gif
Atsakyti