Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

o kiek pipirui laiko?

Tam pipirui lygiai trys metukai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2009 09 01, 20:31)
O kokio amžiaus vaikiukai? Maniškis kai pradėjo eiti į naują darželį (persikraustėm, kai jam buvo 5 metai) irgi iškart toks mušeika prisistatė doh.gif Kasdien sūnus skųsdavosi, kad Lukas mušasi doh.gif Tuomet vieną rytą nuvedusi sūnų, pasikviečiau tą Luką, pakankamai griežtu tonu paaiškinau, kad Augustui naujam darželyje nėra lengva, kad jam reikia padėti ir būti jo draugu, o ne mušti jį smile.gif Ir pabaigoj "pagrasinau", kad jei dar bent kartelį mušis, policiją iškviesiu hihihi.gif  hihihi.gif Mušimąsį kaip ranka nuėmė, tik man kurį laiką vis neramu būdavo, kad vaikis tėvui nepasiskųstų, jog jam policija grasinau lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Bet tai vaikai jau 5-mečiai buvo, jau suprato, kad nelabai gerai muštis thumbup.gif Na o 2-mečiui nelabai paaiškinsit, kad muštis negalima unsure.gif

Taigi,kad čia tik dvimečiai doh.gif
Manau vyresniem lengviau darželyje,jiems paaiškinti galima,o su tokias tai net neįsivaizduoju g.gif
Va ir šnd mačiau ten prikultą mergaitę blink.gif
Baisu net ir vaiką palikt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 02, 10:18)
Taigi,kad čia tik dvimečiai doh.gif
Manau vyresniem lengviau darželyje,jiems paaiškinti galima,o su tokias tai net neįsivaizduoju g.gif
Va ir šnd mačiau ten prikultą mergaitę blink.gif
Baisu net ir vaiką palikt verysad.gif

Nu blyn, kaip nemalonu unsure.gif Auklėtojos gal tada turėtų labiau tuos mušeikas prižiūrėt g.gif Bet sužiūrėk tu ten visus doh.gif
Niekada savo vaiko nemokiau duot atgal (bet nelabai ir reikalas buvo biggrin.gif ), bet jei matysit, kad niekas nesikeičia, vaikas skųsis, kad jį skriaudžia, gal rimtai reikia pamokint, kad atgal duotų blush2.gif Dažnai toks reikalas mušeikas apramina, kai patys savo kailiu pajunta, kad skauda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Įdomi @ 2009 09 02, 10:43)
Nu blyn, kaip nemalonu unsure.gif Auklėtojos gal tada turėtų labiau tuos mušeikas prižiūrėt g.gif Bet sužiūrėk tu ten visus doh.gif
Niekada savo vaiko nemokiau duot atgal (bet nelabai ir reikalas buvo biggrin.gif ), bet jei matysit, kad niekas nesikeičia, vaikas skųsis, kad jį skriaudžia, gal rimtai reikia pamokint, kad atgal duotų blush2.gif Dažnai toks reikalas mušeikas apramina, kai patys savo kailiu pajunta, kad skauda ax.gif

Nu aš manau su tuo duot atgal irgi gali nekaip išeiti. O jeigu vieną kartą atgal davus ptiks. Išvis galvoju nereikėtų prieš smurtą smurtų schmoll.gif Tai skatiną ne ką kitą, kaip tik dar didesnį smurtą.
O šiaip kas tas vaikis per ponas, kad mušasi ir niekas nieko. Juk auklėtojos turi sužiūrėt tokius dalykus.
Aš suprantu jeigu vieną kartą nesužiūrėjo, bet jai tai tęsiasi nuolat. Tokiam vaikui (tiksliau jo tėvams) turi būti iškeltas ultimatumas, kad arba vaikas pasitaisys arba bus pašalintas iš darželio. Kodėl nuo vieno neišauklėto vaiko turi kentėti visi protest.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė+M @ 2009 09 02, 13:35)
Nu aš manau su tuo duot atgal irgi gali nekaip išeiti. O jeigu vieną kartą atgal davus ptiks. Išvis galvoju nereikėtų prieš smurtą smurtų schmoll.gif  Tai skatiną ne ką kitą, kaip tik dar didesnį smurtą.
O šiaip kas tas vaikis per ponas, kad mušasi ir niekas nieko. Juk auklėtojos turi sužiūrėt tokius dalykus.
Aš suprantu jeigu vieną kartą nesužiūrėjo, bet jai tai tęsiasi nuolat. Tokiam vaikui (tiksliau jo tėvams) turi būti iškeltas ultimatumas, kad arba vaikas pasitaisys arba bus pašalintas iš darželio. Kodėl nuo vieno neišauklėto vaiko turi kentėti visi protest.gif

Taigi aš irgi taip manau,bet nesuprantu kodėl tokie bardakai dedasi?
Kaip dabar tai mamai reaguoti kuri ateis pasiimt dukrytės ir ras vaiką su mėlynėm g.gif
Atsakyti
o kaip dvimeciui paaiskint,kad jis nesimustu doh.gif Vakar buvau pasilikus puse dienos su mergaite,tai visko maciau,musesi,buciavosi biggrin.gif Aisku,mes paliekam vaika visai dienai ir norim,kad vaikui darzelyje nieko neatsitiktu,bet pasitaiko visko.
Maniske siandien ryte verke,kai as isejau,paskui apsiramino,pries pietus pavargo,atsibodo darzelyje,vel pradejo verkt.Turejau pasiimt anksciau is darzelio,bet aukle sake,kad cia nieko baisaus,pripras smile.gif Bet man taip neramu,kaip reiks rytoj vel palikt :verysad:mes jau senokai be pamperso,o darzelyje balute siandien buvo,pusryciu nevalge verysad.gif
Atsakyti
tai va, as museikos mama, maniskiui 2 metukui su kapeikom:patikekit,kaip tik neauklejam:ir graziuoju ir piktuoju,ir i uzpakali yra gaves ir moralu atsiklauses,nieko...jei jam kas nepatinka,t.o.koks vaikas, ar kas,tuoj sauna atgal,gali daryti ka tik nori,is sono atrodo,kas per tevai,kad vaiko nesutvarko,ale tu sutvarkyk toki vyra,kai bizinkis praeina,pats desto,kad draugu negalima musti,reikia draugauti ir pan, paprasta is sono atrodo,beje,po menesio keliausim ir mes i darza, tikiuosi,sutiks tokiu pat museiku kaip jis,mazu apsiramins:))
Atsakyti
klausykit...o jus tikite aukletojom? as pora dienu pabuvau su saviskiu 3metu po valanda ir palikdavau. viskas butu neblogai, bet maciau kaip kiti vaikai verkia daugiau ar maziau ir siandien susiduriau kai vienai mamai aukletoja sako kad viskas ok...nors pati maciau kad ta mergaite isiverkia kartaip gan stipria ir mamai "skambina" ir t.t. biski uzsizaidzia ir vel asarytes byra. o man apie mano vaika irgi sako ta pati, kad truputi pasigedo ir vel gerai....o subine jauciu kad meluoja....kazkaip pikta kad aukletojos "rupinasi" tevu psichologine busena...tegul vaiku emocijomis rupinasi, nu v.z. nebezinau pikta visa siandien...

Atsakyti
QUOTE(friculis @ 2009 09 04, 16:21)
klausykit...o jus tikite aukletojom? as pora dienu pabuvau su saviskiu 3metu po valanda ir palikdavau. viskas butu neblogai, bet maciau kaip kiti vaikai verkia daugiau ar maziau ir siandien susiduriau kai vienai mamai aukletoja sako kad viskas ok...nors pati maciau kad ta mergaite isiverkia kartaip gan stipria ir mamai "skambina" ir t.t. biski uzsizaidzia ir vel asarytes byra. o man apie mano vaika irgi sako ta pati, kad truputi pasigedo ir vel gerai....o subine jauciu kad meluoja....kazkaip pikta kad aukletojos "rupinasi" tevu psichologine busena...tegul vaiku emocijomis rupinasi, nu v.z. nebezinau pikta visa siandien...

tai bet jos jau daug mate tu vaikuciu ir ju reakciju, tai matyt zino, kad tai normalu.. g.gif o ka jus siulot? vos vaikui pradejus verkti kviesti mama atgal kad atsiimtu? juk tikslas yra pripratinti prie darzelio.
Atsakyti
pagaliua prisiruošiau parašyti ir aš ax.gif Rugsėjo 1-oji buvo pirma mūsų diena darželyje ( tiksliau kelios valandos), viskas buvo puiku thumbup.gif , nulėkė į grupę net su mumis neatsisveikinusi, atėjus paimt irgi buvo geros nuotaikos, sekančią dieną irgi labai noriai ėjo, sakė ,kad nori ir liko noriai, o va trečią dieną jau ryte graudenosi , o ir teko palikt pietų miegeliui , taip susiklostė aplinkybės ir kai po miego paėmiau, apsikabino ir nelipo nuo rankų visą kelią namo, kas labai nebūdinga, nes visad eit nori pati, šiandien jau vos darzelin įžengus verkė ir paršė tėtės eit iš jo verysad.gif , kai pasiėmiau buvo tas pats kas vakar, nelipo nuo rankų, o ir namie nepaleido iš akių nei sekundei ir kai pakalsuiau ar nori į darželį , atai atsak o su verksmais "dedia nee" ( į darželį ne )
Atsakyti
QUOTE(friculis @ 2009 09 04, 17:21)

Aš irgi jaučiu,kad meluoja,mano vaikas labai nevalgiukas,kai pirmą dieną buvau su juo darželyje tik pamakalavo maistą su šaukštu ir net jo nepalietė,o antrą dieną kai palikau aukletoja sakė,kad pavalgė pietus ir prieš pasiimant košės suvalgė,tik va įsodinus į mašiną vaikas sukirto 3 bananus ir porciją ledų(nes į darželį nuėjo 8,o pasiėmiau 16val,tai matau,kad vaikas visą tą laiką nieko nevalgęs,nesuprantu kam tada meluot,gal kad pasiimtų nuo tų mažylių nusuktą maistą už kurį mes mokame g.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -butterfly-: 04 rugsėjo 2009 - 21:24
g.gif nu ka jau ten gali imt?Juk darzelio maistas ne restorano blink.gif .O siaip del nevalgumo maniskis taip pat lb nevalgus namuose amzina problema, bet darzelyja jis valgo viska, karta pati anksciau atmyniau jo pasiimt tai jie valge vakariene tai jis vakarienes kartojo antra lekste ir ka jus i tai lotuliukas.gif Darzelyja vaikam viskas kitaip, ir valgyt pradeda.O jus minejot kad jusu vaikas nevalgus...........na jai vaikas tris bananus suvalgo ir dar ant virsaus leda tai jis sakyciau lb valgus............ tongue.gif
Atsakyti