QUOTE(KEPTA BULVE @ 2009 09 23, 21:19)
Sveikos mamos. Mano 3,2 m dukra antra savaite darzelyje. Pirma savaite isbuvo iki pietu miego. pasiliko be jokiu asaru, valge, zaide. Antraja savaite palikom pietu miego. Pirma diena atejus pasiimti, pasipyle aukletojos priekaistai, kad vaikas zadino kitus vaikus ir snekino, antraja diena paverke ir uzmigo, treciaja diena - aukletoja trankesi durimis man pries nosi, sakydama "jusu vaikas klyke !!! klyke!!! ir valgyt eidama ir miegot. as neturiu laiko su jumis kalbet, 20 vaiku, mes neturim laiko." palikau isleistu liezuviu pries uzdarytas grupes duris. aprengiau verkiancia mazyle (pirma karta per tas dienas darzelyje, nes man nei paliekant, nei pasiimant niekada neverkdavo) ir neatsisveikinusios isejom. Nesupratau...jokio paaiskinimo ka mums su tuo vaiku daryt, nors pati gerai viska suprantu, kad gali buti visko: adaptacija, griezta aukletoja ir t.t. Pati esu pedagoge, bet su savo mokiniais ir ju tevais sitaip nesielgiu ir duru pries nosi netrankau.
Siandien pamaciau penktokeli verkianti prie mano klase duru. Naujokas jis musu mokykloj, galejau nekreipti demesio, nes ne mano aukletinis, bet sirdis neleido nenuvesti vaiko ne i lietuviu kalbos pamoka, o i matematika.
manau, kad su darzelinukais panasi situacija, pasimeta, bijo, nerimauja. Viskas naturalu.
Esu pasipiktinus, taciau vaikui pries miega, paaiskinau, kad vel eisim i darzeli, kur jo lauks vaikuciai, zaisliukai ismiegoje, kad miegos savo grazioj mazoj lovelej ir atrodo viska supranta, bet kazkas dar turi ivykti ir tarp aukletojos ir vaiku, kad sitaip klyktu vaikas...
P.S esu isitikinus, kad aukletojos dziaugiasi (kai kurios), kai suserga keletas vaiku, nes vargo maziau, kad nori, jog i darzeli ateitu tik prie darzelinio rezimo namuose pripratinti vaikai, kad uzmigtu vos galva ant pagalves padeje, kad nezaistu, netriuksmautu, nekonkuruotu... Noreciau ir as sulaukt idealiu mokiniu, bet realybe yra kitokia. tam ir esam pedagogai...
Siandien pamaciau penktokeli verkianti prie mano klase duru. Naujokas jis musu mokykloj, galejau nekreipti demesio, nes ne mano aukletinis, bet sirdis neleido nenuvesti vaiko ne i lietuviu kalbos pamoka, o i matematika.
manau, kad su darzelinukais panasi situacija, pasimeta, bijo, nerimauja. Viskas naturalu.
Esu pasipiktinus, taciau vaikui pries miega, paaiskinau, kad vel eisim i darzeli, kur jo lauks vaikuciai, zaisliukai ismiegoje, kad miegos savo grazioj mazoj lovelej ir atrodo viska supranta, bet kazkas dar turi ivykti ir tarp aukletojos ir vaiku, kad sitaip klyktu vaikas...
P.S esu isitikinus, kad aukletojos dziaugiasi (kai kurios), kai suserga keletas vaiku, nes vargo maziau, kad nori, jog i darzeli ateitu tik prie darzelinio rezimo namuose pripratinti vaikai, kad uzmigtu vos galva ant pagalves padeje, kad nezaistu, netriuksmautu, nekonkuruotu... Noreciau ir as sulaukt idealiu mokiniu, bet realybe yra kitokia. tam ir esam pedagogai...
jei jau su jumis taip leidzia elgtis,tai kaip su vaikais

nesupratau,tai ka ji nori,kad visi vaikai vienu metu uzmigtu

mes anais metais metais vedem ,kai 2.8m muus dukrytei buvo ,tai kazkas nutiko matyt panasiai kas,tai taip klyke jau is vakaro bijodavo eit miegot ,kad tik neisvest i darzeli...tuom ir baigem,bandysim siais metais,bet jau i kita
darzeli

sekems Jums