Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

QUOTE(KEPTA BULVE @ 2009 09 23, 21:19)
Sveikos mamos. Mano 3,2 m dukra antra savaite darzelyje. Pirma savaite isbuvo iki pietu miego. pasiliko be jokiu asaru, valge, zaide. Antraja savaite palikom pietu miego. Pirma diena atejus pasiimti, pasipyle aukletojos priekaistai, kad vaikas zadino kitus vaikus ir snekino, antraja diena paverke ir uzmigo, treciaja diena - aukletoja trankesi durimis man pries nosi, sakydama "jusu vaikas klyke !!! klyke!!! ir valgyt eidama ir miegot. as neturiu laiko su jumis kalbet, 20 vaiku, mes neturim laiko." palikau isleistu liezuviu pries uzdarytas grupes duris. aprengiau verkiancia mazyle (pirma karta per tas dienas darzelyje, nes man nei paliekant, nei pasiimant niekada neverkdavo) ir neatsisveikinusios isejom. Nesupratau...jokio paaiskinimo ka mums su tuo vaiku daryt, nors pati gerai viska suprantu, kad gali buti visko: adaptacija, griezta aukletoja ir t.t. Pati esu pedagoge, bet su savo mokiniais ir ju tevais sitaip nesielgiu ir duru pries nosi netrankau.
Siandien pamaciau penktokeli verkianti prie mano klase duru. Naujokas jis musu mokykloj, galejau nekreipti demesio, nes ne mano aukletinis, bet sirdis neleido nenuvesti vaiko ne i lietuviu kalbos pamoka, o i matematika.
manau, kad su darzelinukais panasi situacija, pasimeta, bijo, nerimauja. Viskas naturalu.
Esu pasipiktinus, taciau vaikui pries miega, paaiskinau, kad vel eisim i darzeli, kur jo lauks vaikuciai, zaisliukai ismiegoje, kad miegos savo grazioj mazoj lovelej ir atrodo viska supranta, bet kazkas dar turi ivykti ir tarp aukletojos ir vaiku, kad sitaip klyktu vaikas...
P.S esu isitikinus, kad aukletojos dziaugiasi (kai kurios), kai suserga keletas vaiku, nes vargo maziau, kad nori, jog i darzeli ateitu tik prie darzelinio rezimo namuose pripratinti vaikai, kad uzmigtu vos galva ant pagalves padeje, kad nezaistu, netriuksmautu, nekonkuruotu... Noreciau ir as sulaukt idealiu mokiniu, bet realybe yra kitokia. tam ir esam pedagogai...

jei jau su jumis taip leidzia elgtis,tai kaip su vaikais g.gif bigsmile.gif
nesupratau,tai ka ji nori,kad visi vaikai vienu metu uzmigtu doh.gif
mes anais metais metais vedem ,kai 2.8m muus dukrytei buvo ,tai kazkas nutiko matyt panasiai kas,tai taip klyke jau is vakaro bijodavo eit miegot ,kad tik neisvest i darzeli...tuom ir baigem,bandysim siais metais,bet jau i kita
darzeli unsure.gif
sekems Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(viltesmama @ 2009 09 24, 08:26)
jei jau su jumis taip leidzia elgtis,tai kaip su vaikais  g.gif  bigsmile.gif
nesupratau,tai ka ji nori,kad visi vaikai vienu metu uzmigtu  doh.gif
mes anais metais metais vedem ,kai 2.8m muus dukrytei buvo ,tai kazkas nutiko matyt panasiai kas,tai taip klyke jau is vakaro bijodavo eit miegot ,kad tik neisvest i darzeli...tuom ir baigem,bandysim siais metais,bet jau i kita
darzeli  unsure.gif
sekems Jums  4u.gif

drinks_cheers.gif Mes ir tuom ir baigėm, nors sunui trys. Tikrai nežadu vaiko kankinti schmoll.gif ieškosiu tokio darželio kur prie jo mokės prieeiti pedagogas, tai yra auklėtoja. O pas mus buvo taip įėjom į naują aplinką laba diena, prašom persirengti, ji šale stovi stebi mus jis moka pats rengtis, gerai einam už vaiko ir tempte įsitempė pro duris. Užtrenkė man duris palei veida doh.gif Man buvo žandikaulis atvėpęs ilgai blink.gif Netokio priėmimo tikėjausi schmoll.gif Net sūnaus nepasiteiravo koks jo vardas nieko apsoliučiai unsure.gif Jam buvo aiškinta ir pasakota kas kita vaikas atnešė trys rožes visą kelia pasistrikčiodamas jas nešė ir kalbėjo, kaip iteiks auklėtojoms išmokom jų vardus vienu žodžiu. Tai čia tik pradžia, o toleu kas vyko nepasakosiu tiesiog atsisveikinom su šiuo darželiu.
Atsakyti
Nei aš auklėtoja, nei ką, bet kalbu iš patirties. Pati lankiau darželį nuo pat ankstyvojo amžiaus, pati turiu du vaikus, abu jie klykė po 1 mėnesį kol priprato prie darželio. Skaudėjo širdis visiems , bet ... nieko nenutiko..... Nekeikiau nei auklėtojų, nei auklyčių. Supratau, kad mano vaikai natūraliai streikuja prieš naujovę, neįprastą reiškinį, kad jie iki darželio buvo tiesiog mano numylėti "mamyčiukai", kad jiems reikia laiko priprasti prie svetmų žmonių, prie mamos globos netekimo, prisitaikyti prie naujų sąlygų. Tiesiog tas skausmas jau praėjo ir džiaugiuosi, kad mes jį išlaukėme visi, kaip egzaminą išlaikėme. Bet matau kitas mamas, matau ką vaikai veikia, ką valgo. Nereikia toli eiti, nueikite į parduotuvę, kokią šventę, galų gale - į pliažą. Va čia ir pamatysite tai, ką aš minėjau. Ir nesupykite tos , kurios taip nedaro. Aš su jumis irgi tik dalinuosi mintimis, nenorėdama nieko užgauti ar įžeisti. Ir neįžeidinėkime žmonių, kurie dirba su mūsų vaikais. Aš tikiu, kad jos žino ką daro ir savo dalyką išmano labai gerai. Na išimčių pasitaiko visur, visuose darbuose, visose specialybėse. Net ir mūsų tarpe yra žmonių , ne visada savo pareigas atliekančių puikiai. Ar ne.... Mes dažnai vieno vaiko nesuvaldome, o pabandykite suvaldyti 15-20 vaikų, ir kad visi būtų laimingi: tiek vaikai, tiek tėvai. Linkiu sėkmės
Atsakyti
QUOTE(sun_7 @ 2009 09 24, 22:41)
Nei aš auklėtoja, nei ką, bet kalbu iš patirties. Pati lankiau darželį nuo pat ankstyvojo amžiaus, pati turiu du vaikus, abu jie klykė po 1 mėnesį kol priprato prie darželio. Skaudėjo širdis visiems , bet ... nieko nenutiko..... Nekeikiau nei auklėtojų, nei auklyčių. Supratau, kad mano vaikai natūraliai streikuja prieš naujovę, neįprastą reiškinį, kad jie iki darželio buvo tiesiog mano numylėti  "mamyčiukai", kad jiems reikia laiko priprasti prie svetmų žmonių, prie mamos globos netekimo, prisitaikyti prie naujų sąlygų. Tiesiog tas skausmas jau praėjo ir džiaugiuosi, kad mes jį išlaukėme visi, kaip egzaminą išlaikėme. Bet matau kitas mamas, matau ką vaikai  veikia, ką valgo. Nereikia toli eiti, nueikite į parduotuvę, kokią šventę, galų gale - į pliažą. Va čia ir pamatysite tai, ką aš minėjau. Ir nesupykite tos , kurios taip nedaro. Aš su jumis irgi tik dalinuosi mintimis, nenorėdama nieko užgauti ar įžeisti. Ir neįžeidinėkime žmonių, kurie dirba su mūsų vaikais. Aš tikiu, kad jos žino ką daro ir savo dalyką išmano labai gerai. Na išimčių pasitaiko visur, visuose darbuose, visose specialybėse. Net ir mūsų tarpe yra žmonių , ne visada savo pareigas atliekančių puikiai. Ar ne.... Mes dažnai vieno vaiko nesuvaldome, o pabandykite suvaldyti 15-20 vaikų, ir kad visi būtų laimingi: tiek vaikai, tiek tėvai. Linkiu sėkmės

Jūs teisi, as bandysiu laukt, islaukt, gal is tiesu viskas pasikeis. bet aisku skaudu ir dabar visa vakara po nosim kartojancia - tik neikim i darzeli - savo dukra matyt. siaip tikrai nesu is tu inroinguju tevu, kazkada vedziau savo vyresnele i darzeli (tiesa, ne ta pati) ir visos aukletojos, auklytes ir dabar kai lanko mokykla mokytojos super, taciau vienintele si man nepadare silto ispudzio. kaip ir beje, jau ne vienai mamai. tik kad pasirinkimo eiti kitur neturime. Vietu darzeliuose ner.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KEPTA BULVE: 25 rugsėjo 2009 - 18:12
QUOTE(KEPTA BULVE @ 2009 09 25, 18:09)
Jūs teisi, as bandysiu laukt, islaukt, gal is tiesu viskas pasikeis. bet aisku skaudu ir dabar visa vakara po nosim kartojancia - tik neikim i darzeli - savo dukra matyt. siaip tikrai nesu is tu inroinguju tevu, kazkada vedziau savo vyresnele i darzeli (tiesa, ne ta pati) ir visos aukletojos, auklytes ir dabar kai lanko mokykla mokytojos super, taciau vienintele si man nepadare silto ispudzio. kaip ir beje, jau ne vienai mamai. tik kad pasirinkimo eiti kitur neturime. Vietu darzeliuose ner.

nieko ji neteisi blink.gif siaip tai patarciau nueiti pas darzelio direktore ir parasyti skunda ar bent jau pasikalbeti. toks aukletojos elgesys perzengia visas ribas.
mano mazoji eina i darzeli nuo rugsejo 1d. pirma savaite ejo puikiai antra savaite vergdavo, trecia savaite vel ejo puikia, bet bunam dartik iki pietu miego, nes atsisako miegot. o pasiimu ja tik tada kai vaikus visus suguldo,(tam kad matytu jog darzelyje reikia miegoti) o manoji vaiksto tarp lovu ir pasnekina sugulusius ir patriuksmauja, bet jokiu priekaistu is aukletoju... ir kalbeti laiko su tevais atranda tiek kiek tevams reikia ir paaiskina viska, ir priemoniu palengvinanciu vaiku adaptacija visokiausiu yra prigalvojusios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(azen @ 2009 09 25, 20:12)
nieko ji neteisi  blink.gif siaip tai patarciau nueiti pas darzelio direktore ir parasyti skunda ar bent jau pasikalbeti. toks aukletojos elgesys perzengia visas ribas.
mano mazoji eina i darzeli nuo rugsejo 1d. pirma savaite ejo puikiai antra savaite vergdavo, trecia savaite vel ejo puikia, bet bunam dartik iki pietu miego, nes atsisako miegot. o pasiimu ja tik tada kai vaikus visus suguldo,(tam kad matytu jog darzelyje reikia miegoti) o manoji vaiksto tarp lovu ir pasnekina sugulusius ir patriuksmauja, bet jokiu priekaistu is aukletoju... ir kalbeti laiko su tevais atranda tiek kiek tevams reikia ir paaiskina viska, ir priemoniu palengvinanciu vaiku adaptacija visokiausiu yra prigalvojusios thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2009 09 08, 08:21)
Pirma diena darzelyje praejo gerai, labai norejo ten eiti. Pati pasake kad ateiciau vakare. Na galvoju, bus lengva adaptacija, juk panele jau didziule virs 3 metų. O jau vakare viskas ir prasidejo... Sake kad neis i darzeli, kad jai ten nepatiko, nueis ryte pasiims savo drabuziukus ir pareis....Si ryta aukletojai palikau klykianti vaika. Dieve kaip sunku, isejus is darzelio paciai norejosi verkti. Aisku prie vaiko tu emociju nerodau. Tikiuosi kad ilgai neteks taip vargti....

Pfiu pfiu pfiu kad tik neprisigirciau.
Bet pasirodo tas nenoras eiti antra diena i darzeli buvo tai, jog lauke kazkoks berniukas stumtelejo mano panelyte. Kai issiaiskinom, kita diena paprasiau aukletojos, jog prizvelgtu manaja, kol pripras, nes tada jau apsiginti jinai tikrai mokes smile.gif Suprantu kad aukletojai sunku vienai tiek vaiku suziureti, todel nieko nekaltinu.
Aukletojos labai supratingos ir savo darbo profesionales. Tokiu aukletoju linkeciau visiems vaikams. Nes tik ju deka panelyte i darzeli eina be jokiu asaru ir su didziuliu noru. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. smile.gif Ryt mum pirma diena lopšelyje. Patarkit ar reikia mergytei nešti gėlių auklėtojai. visiškai pasimetus esu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ernestukas @ 2009 09 30, 14:40)
Sveikos mamos. smile.gif Ryt mum pirma diena lopšelyje. Patarkit ar reikia mergytei nešti gėlių auklėtojai. visiškai pasimetus esu  g.gif

sveikute,
mes nuo antradienio pradejom lankyt dazeli,nesem po saldainiu dezute ir aukletojai ir aukletojos padejejai mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. smile.gif Ryt mum pirma diena lopšelyje. Patarkit ar reikia mergytei nešti gėlių auklėtojai. visiškai pasimetus esu  g.gif

mes nesem geliu.
Atsakyti

Mes tai nieko nenesem. Bus spalio 5 d tarptautine mokytoju diena, tai tada ir geliu ir saldainiu su kava nunesim.
Atsakyti