Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

Jeigu atvirai ir man tai labai nepatiko, mūsų namuose labai šalta, vaikai užgrūdinti, kai visiems atrodo vėsu, jie laksto trumpomis rankovėmis, o darželyje tris dienas užtikau vaikus lauke, kai 21 laipsnis, o vaikai su striukytėm, kaip ka buvo atvesti ryte, kai buvo 14 laipsnių... Mano mergytė irgi serga, pasiėmiau visą šlapiais plaukais ir rūbeliais lauke... sad.gif
Atsakyti
tai kaip paskui tie vaikai darzeliuose gali nesirgti,jei prie tokiu karsciu su striukem lauke laiko, gi jie nesedi kojas ant koju susikele: gi laksto duksta, kazkoks kosmaras, tom aukletojom,ziuriu visai dzin:((
Atsakyti
Labukas 4u.gif
Pas mus problema ta,kad niekaip manęs vaikas neišleidžia kai nuvedu į daržiuką,apsikabina stipriai ir prašo,kad eitume į parduotuvę ar dar kur,bet likti nenori,gal galit patarti kaip pavyzdžiui Jūs susitariate,kad vaikas pabūtų kol ateisit jo pasiimt blush2.gif
Sakiau,kad mama niekur nedings,kad eis į darbelį ir tada ateis jo pasiimti,kad jam truputį reikia pabūti su vaikais,bet net klausyt nenori-verkia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-butterfly- @ 2009 09 16, 15:17)
Labukas 4u.gif
Pas mus problema ta,kad niekaip manęs vaikas neišleidžia kai nuvedu į daržiuką,apsikabina stipriai ir prašo,kad eitume į parduotuvę ar dar kur,bet likti nenori,gal galit patarti kaip pavyzdžiui Jūs susitariate,kad vaikas pabūtų kol ateisit jo pasiimt blush2.gif
Sakiau,kad mama niekur nedings,kad eis į darbelį ir tada ateis jo pasiimti,kad jam truputį reikia pabūti su vaikais,bet net klausyt nenori-verkia doh.gif

Pas mus ta pati situacija unsure.gif Jei palieku mergyte su aukletojom,tai ji tik verkia ir mane saukia,nezaidzia verysad.gif Jau lygtais buvo pagerejus situacija,bet ziuriu vel tas pats.Dar lauke pavaiksto,bet sako visa laiko iesko manes verysad.gif Aukletojos sako,kad jai reikia daugiau laiko priprast,nei kitiems ir kad su laiku viskas bus gerai.Tai laukiam tu geresniu laiku,palieku keliom valandom.Iseinu is grupes kai ji uzsizaidzia,nes jei pradedu aiskint,kad greitai ateisiu,tai ji apkabina mane ir praso,kad paimciau kartu verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės, skaitainėju jūsų mintis ir man kyla klausimas: ar jūs nors viena esate lankiusi darželį? Ir dar: pamąstykite ar yra skirtumas kai auklė rūpinasi tik vienu vaiku ir kai aulėtoja rūpinasi 15 mažylių? Je nematote skirtumo-nėra apie ką daugiau kalbėti, o jei matote, tai pirmiausia kantrios būkite pačios. Gi natūralu, kad vaikas verkia. Jis gi papuola į jam visai nepažįstamą aplinką ir priprasti ten neis per 5 minutes. Tam reikia laiko. O vaikas - ne suaugęs, jis jausmus išreiškia ašaromis arba juoku. Darželyje pasikeičia absoliučiai viskas, todėl ir nevalgymas - labai natūralus procesas. ką vaikas valgo namuose? Ogi tą, ka "mylinčiai" mamyte lengviausia pagaminti arba nupirkti ir tik pašildyti. O darželyje vaikams maistas verdamas, kiekvieną dieną, šviežus, nešildydas. Ir dar, į darželį veskite tik tada jei reikia, jei dirbte ir nėra kur palikti vaiko, o jei vis tik nusprendėte vesti į darželį - tai ruoškitės tam iš anksto: įveskite namuose darželio režimą, pradėkite virti vaikams reikalingą maistą (košytes, sriubytes), mokykite savitarnos ir problemų neturėsite. Taigi, kantrybės jums pačioms.
Atsakyti
QUOTE(sun_7 @ 2009 09 19, 15:16)
Sveikutės, skaitainėju jūsų mintis ir man kyla klausimas: ar jūs nors viena esate lankiusi darželį? Ir dar: pamąstykite ar yra skirtumas kai auklė rūpinasi tik vienu vaiku ir kai aulėtoja rūpinasi 15 mažylių? Je nematote skirtumo-nėra apie ką daugiau kalbėti, o jei matote, tai pirmiausia kantrios būkite pačios. Gi natūralu, kad vaikas verkia. Jis gi papuola į jam visai nepažįstamą aplinką ir priprasti ten neis per 5 minutes. Tam reikia laiko. O vaikas - ne suaugęs, jis jausmus išreiškia ašaromis arba juoku. Darželyje pasikeičia absoliučiai viskas, todėl ir nevalgymas - labai natūralus procesas. ką vaikas valgo namuose? Ogi tą, ka "mylinčiai" mamyte lengviausia pagaminti arba nupirkti ir tik pašildyti. O darželyje vaikams maistas verdamas, kiekvieną dieną, šviežus, nešildydas. Ir dar, į darželį veskite tik tada jei reikia, jei dirbte ir nėra kur palikti vaiko, o jei vis tik nusprendėte vesti  į darželį - tai ruoškitės tam iš anksto: įveskite namuose darželio režimą, pradėkite virti vaikams reikalingą maistą (košytes, sriubytes), mokykite savitarnos ir problemų neturėsite. Taigi, kantrybės jums pačioms.

nu cia tai jau visiska nesamone,nu jau cia pagal tavo parasyma atrodo kad mes vaikams pasildom ir duodam valgyti tik zuvies pirsteliu ir kokiu koldunu praverdam unsure.gif kaip suprast kabutes "mylinčiai" ? unsure.gif jeigu pati taip elgiesi tai nereiskia kad ir kitos mamos vaikams kisa nesveika maista,mat nemoka pagaminti savo leliams valgyt,biski mastyti reikia.....fool.gif beto mamos cia pasiguodzia ir pasidalina patirtimi kaip maziukus be didelio streso pripratiti darzelyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurginux: 20 rugsėjo 2009 - 12:53
QUOTE(sun_7 @ 2009 09 19, 16:16)
Sveikutės, skaitainėju jūsų mintis ir man kyla klausimas: ar jūs nors viena esate lankiusi darželį? Ir dar: pamąstykite ar yra skirtumas kai auklė rūpinasi tik vienu vaiku ir kai aulėtoja rūpinasi 15 mažylių? Je nematote skirtumo-nėra apie ką daugiau kalbėti, o jei matote, tai pirmiausia kantrios būkite pačios. Gi natūralu, kad vaikas verkia. Jis gi papuola į jam visai nepažįstamą aplinką ir priprasti ten neis per 5 minutes. Tam reikia laiko. O vaikas - ne suaugęs, jis jausmus išreiškia ašaromis arba juoku. Darželyje pasikeičia absoliučiai viskas, todėl ir nevalgymas - labai natūralus procesas. ką vaikas valgo namuose? Ogi tą, ka "mylinčiai" mamyte lengviausia pagaminti arba nupirkti ir tik pašildyti. O darželyje vaikams maistas verdamas, kiekvieną dieną, šviežus, nešildydas. Ir dar, į darželį veskite tik tada jei reikia, jei dirbte ir nėra kur palikti vaiko, o jei vis tik nusprendėte vesti  į darželį - tai ruoškitės tam iš anksto: įveskite namuose darželio režimą, pradėkite virti vaikams reikalingą maistą (košytes, sriubytes), mokykite savitarnos ir problemų neturėsite. Taigi, kantrybės jums pačioms.

Cia gal kokia aukletoja rase lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2009 09 20, 12:50)
nu cia tai jau visiska nesamone,nu jau cia pagal tavo parasyma atrodo kad mes vaikams pasildom ir duodam valgyti tik zuvies pirsteliu ir kokiu koldunu praverdam unsure.gif kaip suprast kabutes "mylinčiai" ? unsure.gif jeigu pati taip elgiesi tai nereiskia kad ir kitos mamos vaikams kisa nesveika maista,mat nemoka pagaminti savo leliams valgyt,biski mastyti reikia.....fool.gif  beto mamos cia pasiguodzia ir pasidalina patirtimi kaip maziukus be didelio streso pripratiti darzelyje.

drinks_cheers.gif
man irgi labai jau keistai nuskambejo tie zodziai apie maista,matyt ta mamyte pati toki maista duoda savo vaikeliui g.gif ,o gal net neturi vaiku g.gif
QUOTE(Donata444 @ 2009 09 21, 12:34)
Cia gal kokia aukletoja rase  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Donata444 @ 2009 09 21, 13:34)
Cia gal kokia aukletoja rase  lotuliukas.gif

man kazkaip irgi tokia mintis kilo,bet vistiek pas ja keli sakiiai visiskai nelogiski schmoll.gif
Atsakyti
Su darželio lankymu mes bėdų neturim, liuks, po savaitgalio tik graudulys mane išleidžiant apima, bet vos minutei, nes jau eidama pro lauko duris negirdžiu verkiant rolleyes.gif
Tik va su tuo aprengimu, tai bėda, aš kadangi jau antrą vaiką leidžiu ir žinau "tradicijas" aprengti visais viršutiniais rūbais kas yra spintelėj, tai atvedusi vaiką, šiltą liemenę pasiimu su savim namo, palieku spintelėj ploną džemperiuką, o į grupę įleidžiu su trumpom rankovėm smile.gif
O grupėj tai matau vaikai su golfukais ir dar šiltais džemperiais vaikšto unsure.gif bet čia gi rytais tokius vaikus pačius mamos palieka, tai ką daryt auklėtojom? g.gif Jos daugmaž irgi derinasi prie to ką mato juk g.gif Jei ir pasiimant, mama pati aprengia ant džemperio dar striukytę, kad ir ploną, tai nėra ko norėti iš auklėtojų mirksiukas.gif
Man auklėtojos vis užuominom duoda suprasti, kad jau ne vasaros šiluma ir t.t. bet aš nelabai kreipiu dėmesį - lepteriu, kad reik grūdintis ir einam namo su trumpom rankovėm tongue.gif

Todėl manau šiek tiek reik pačiom atkreipti dėmesį ką paliekam spintelėse, kaip atvedam ir kaip pasiimam, greičiau ir auklėtojos susigaudys rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. Mano 3,2 m dukra antra savaite darzelyje. Pirma savaite isbuvo iki pietu miego. pasiliko be jokiu asaru, valge, zaide. Antraja savaite palikom pietu miego. Pirma diena atejus pasiimti, pasipyle aukletojos priekaistai, kad vaikas zadino kitus vaikus ir snekino, antraja diena paverke ir uzmigo, treciaja diena - aukletoja trankesi durimis man pries nosi, sakydama "jusu vaikas klyke !!! klyke!!! ir valgyt eidama ir miegot. as neturiu laiko su jumis kalbet, 20 vaiku, mes neturim laiko." palikau isleistu liezuviu pries uzdarytas grupes duris. aprengiau verkiancia mazyle (pirma karta per tas dienas darzelyje, nes man nei paliekant, nei pasiimant niekada neverkdavo) ir neatsisveikinusios isejom. Nesupratau...jokio paaiskinimo ka mums su tuo vaiku daryt, nors pati gerai viska suprantu, kad gali buti visko: adaptacija, griezta aukletoja ir t.t. Pati esu pedagoge, bet su savo mokiniais ir ju tevais sitaip nesielgiu ir duru pries nosi netrankau.
Siandien pamaciau penktokeli verkianti prie mano klase duru. Naujokas jis musu mokykloj, galejau nekreipti demesio, nes ne mano aukletinis, bet sirdis neleido nenuvesti vaiko ne i lietuviu kalbos pamoka, o i matematika.
manau, kad su darzelinukais panasi situacija, pasimeta, bijo, nerimauja. Viskas naturalu.
Esu pasipiktinus, taciau vaikui pries miega, paaiskinau, kad vel eisim i darzeli, kur jo lauks vaikuciai, zaisliukai ismiegoje, kad miegos savo grazioj mazoj lovelej ir atrodo viska supranta, bet kazkas dar turi ivykti ir tarp aukletojos ir vaiku, kad sitaip klyktu vaikas...
P.S esu isitikinus, kad aukletojos dziaugiasi (kai kurios), kai suserga keletas vaiku, nes vargo maziau, kad nori, jog i darzeli ateitu tik prie darzelinio rezimo namuose pripratinti vaikai, kad uzmigtu vos galva ant pagalves padeje, kad nezaistu, netriuksmautu, nekonkuruotu... Noreciau ir as sulaukt idealiu mokiniu, bet realybe yra kitokia. tam ir esam pedagogai...
Atsakyti
QUOTE(KEPTA BULVE @ 2009 09 23, 22:19)
Sveikos mamos. Mano 3,2 m dukra antra savaite darzelyje. Pirma savaite isbuvo iki pietu miego. pasiliko be jokiu asaru, valge, zaide. Antraja savaite palikom pietu miego. Pirma diena atejus pasiimti, pasipyle aukletojos priekaistai, kad vaikas zadino kitus vaikus ir snekino, antraja diena paverke ir uzmigo, treciaja diena - aukletoja trankesi durimis man pries nosi, sakydama "jusu vaikas klyke !!! klyke!!! ir valgyt eidama ir miegot. as neturiu laiko su jumis kalbet, 20 vaiku, mes neturim laiko." palikau isleistu liezuviu pries uzdarytas grupes duris. aprengiau verkiancia mazyle (pirma karta per tas dienas darzelyje, nes man nei paliekant, nei pasiimant niekada neverkdavo) ir neatsisveikinusios isejom. Nesupratau...jokio paaiskinimo ka mums su tuo vaiku daryt, nors pati gerai viska suprantu, kad gali buti visko: adaptacija, griezta aukletoja ir t.t. Pati esu pedagoge, bet su savo mokiniais ir ju tevais sitaip nesielgiu ir duru pries nosi netrankau.
Siandien pamaciau penktokeli verkianti prie mano klase duru. Naujokas jis musu mokykloj, galejau nekreipti demesio, nes ne mano aukletinis, bet sirdis neleido nenuvesti vaiko ne i lietuviu kalbos pamoka, o i matematika.
manau, kad su darzelinukais panasi situacija, pasimeta, bijo, nerimauja. Viskas naturalu.
Esu pasipiktinus, taciau vaikui pries miega, paaiskinau, kad vel eisim i darzeli, kur jo lauks vaikuciai, zaisliukai ismiegoje, kad miegos savo grazioj mazoj lovelej ir atrodo viska supranta, bet kazkas dar turi ivykti ir tarp aukletojos ir vaiku, kad sitaip klyktu vaikas...
P.S esu isitikinus, kad aukletojos dziaugiasi (kai kurios), kai suserga keletas vaiku, nes vargo maziau, kad nori, jog i darzeli ateitu tik prie darzelinio rezimo namuose pripratinti vaikai, kad uzmigtu vos galva ant pagalves padeje, kad nezaistu, netriuksmautu, nekonkuruotu... Noreciau ir as sulaukt idealiu mokiniu, bet realybe yra kitokia. tam ir esam pedagogai...

Manau reiktu eiti i kita grupe, nes kazkoks nesuvokiamas dalykas tokia aukletoja blink.gif
Atsakyti