Įkraunama...
Įkraunama...

Triratis ar Keturatis vežimukas?

O as is savo patirties siulyciau keturrati (pati toki pirkau, o su triraciais teko ne karta vezioti svetimus vaikus tongue.gif , todel palyginti galiu). Man asmeniskai keturratis atrodo siek tiek stabilesnis ir manevringesnis (tai ne kategoriska nuomone, nes nekalbu apie visus vezimus), ypac jei ratai sukiojasi 360 kampu (toks pas mane). Jei tektu vel paciai pirkti, ir vel rinkciausi keturrati .
Atsakyti
na, as dar patirties jokios neturiu ir irgi dvejoju ar trirati ar keturrati reiks pasirinkt g.gif tie triraciai tikrai manevringesni atrodo, tik vat nepatinka man kad su jais ankenos neapsuksi i kita puse schmoll.gif aisku buna modeliuku kur gali pati lopsi ar sedima dali apsukt, bet tai tikrai sudetingiau nei apsukt rankena, ypac kai vaikas jau siek tiek sveria unsure.gif
tai va ir nezinau dar ka pasirinksiu... ir vieni ir kiti su savais pliusais ir minusais... jauciu kad nulems kiti kriterijai - didelis lpsys ir t.t., o ne ratu kiekis... ax.gif
Atsakyti
As uz keturrati, atrodo stabilesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2008 03 29, 22:46)
na, as dar patirties jokios neturiu ir irgi dvejoju ar trirati ar keturrati reiks pasirinkt  g.gif tie triraciai tikrai manevringesni atrodo, tik vat nepatinka man kad su jais ankenos neapsuksi i kita puse  schmoll.gif aisku buna modeliuku kur gali pati lopsi ar sedima dali apsukt, bet tai tikrai sudetingiau nei apsukt rankena, ypac kai vaikas jau siek tiek sveria  unsure.gif
tai va ir nezinau dar ka pasirinksiu... ir vieni ir kiti su savais pliusais ir minusais... jauciu kad nulems kiti kriterijai - didelis lpsys ir t.t., o ne ratu kiekis...  ax.gif

Del rankenos sukimo - labai nesuk galvos, pas mane buvo triratis, bet persukti buvo galima sedima dali - pasakysiu atvirai - nesu nusukus vaiko nuo saves - nemato - nenori vaziuoti, sedeti, o kai miega - as nematau - man neramu, nezinau kada prabus ir pan. mirksiukas.gif . Nors gali buti kad vaikai skirtingi, drauge veziojo su JANE vezimeliu, tai pas ja sportinukas buvo tik nusuktas nuo mamos - zodziu mano mergina sededavo, as ja pakalbinti galedavau kai nusibosdavo sedeti, kai uzmiega - matau - paguldau, atlosiu, kai prabunda irgi jai smagu prasimerjus mamyte matyti, o ji vaika tysdavo ant ranku doh.gif - matyt berniukui nebuvo saugu sedeti ir nematyti mamos, nors mano vezime sedejo kaip koks tuzikas issisiepes thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutes, labai aktuali tema busimom Mamytem. Butinai perskaitysiu viska...
Atsakyti
Oj, kokią aktualią temą aptikau bigsmile.gif

Irgi mėtausi tarp triračio ir keturračio. Abu variantai pripučiamais dideliais ratais.
Triračio pliusas būtų tas, kad jis siauresnis, todėl nereiktų nuiminėt rato, kad tilptų į liftą (lifto durų plotis 60 cm). Taip pat triratis keliais kg lengvesnis.
O keturračio mano išsirinkto vežimo privalumas būtų tas, kad turi visiškai gulimą padėtį sportinukas, tuo tarpu triračiam yra 10-15 laipsnių kampas.
Gal mamytės su patirtim galėtų pasakyti, kiek jūs į tai atsižvelgiat, rinkdamosi vežimus, ar pas jus visas išsitiesia pilnai, ar susidaro nedidelis kampas?
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2008 04 20, 07:44)
Oj, kokią aktualią temą aptikau  bigsmile.gif

Irgi mėtausi tarp triračio ir keturračio. Abu variantai pripučiamais dideliais ratais.
Triračio pliusas būtų tas, kad jis siauresnis, todėl nereiktų nuiminėt rato, kad tilptų į liftą (lifto durų plotis 60 cm). Taip pat triratis keliais kg lengvesnis.
O keturračio mano išsirinkto vežimo privalumas būtų tas, kad turi visiškai gulimą padėtį sportinukas, tuo tarpu triračiam yra 10-15 laipsnių kampas.
Gal mamytės su patirtim galėtų pasakyti, kiek jūs į tai atsižvelgiat, rinkdamosi vežimus, ar pas jus visas išsitiesia pilnai, ar susidaro nedidelis kampas?

pas mane buvo Oregon Passion S3+
Jo ratai nepripuciami, bet rieda lengvai, nebarska, su pripuciamais buna bedu, jei ora nuleidzia, jie sunkesni. Maniskio gulima budavo pilna, jo kaina lyginant tikrai nera didele, bet medziagos thumbup.gif - neblunka, neperpucia, nelyje, ne porolonas, tad kvepuoja, vaikui nesilta vasara, nesalta ziema, sveria apie 11 kg, vakar issiveze kita mamyte, tai patikekit - asara nubraukiau doh.gif . Jame lopsys pritaikytas naujagimiui, o kai vaikutis paauga - issiardo galas, issiima pakietinimai sonuose ir dugne - lieka miegmaisis i kuri telpa net 3 metu vaikas - su tokiu nesalta ziema tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Turime trirati , ir labai esu patenkinta , nors kai rinkomes vezima tai daug klausinejau nuomoniu kas geriau triratis ar keturratis .... visis sake triratis nestabilus gali apsiversti , nesamone kazkokia pati isitikinau , triratis daug patogiau nei keturratis bigsmile.gif , nebande prikalba zmones o mes ir tikim .... tikrai vaikutis neapvirs , juk neleis i prekyba vezimu kurie pavogingi ... Ratukas musus sukiopjasi ,is pradziu vazinejau uzfiksuotu , paskui atfiksavau , patogu ir taip ir taip ... na gal atfiksavus patogiau nes norint apsisukti nereikia kelti viso vezimo , pasuki ranka ir viskas bigsmile.gif
Atsakyti
Pirmam turėjau triratį, ir antram žvalgausi irgi tik triračio biggrin.gif
Atsakyti
super tema!!! thumbup.gif ir pati pasisakyt galiu tongue.gif
turejau (tebeturiu, tik nebenaudoju) toki Hauck tanka trirati (priekiniai dvigubi, tai kaip ir keturratis). Nebuvau patenkinta. Kol vaikas gulejo lopsy- gal ir nieko. Kentejau del vaiko komforto. Bet siaip ir nuo/ant bordiuru sunkiai lipa, per griovi koki nepravaziuosi, nes ant sono virsta. Savaitgali gamtoj vaika uzmigdziau ir negalejau jo palikt po krumu miegot, nes bijojau, kad atsibudes apsivers- juk maziau stabilumo. O keturratis stovi stabiliai.
Jau nuo 6 men persedom i sportinuka 5kg ir atsidziaugt negaliu. Ratai nedideli(~17cm), nors didesniu ir neprireike- juk ziemos nebuvo lotuliukas.gif O per miska- per saknis, per smeli, lygiai vienodai abu vaziuoja- tiek triratis dideliais ratais, tiek lengvutis keturratis. Su mazu vezimu dar ir rankoj galiu pasinesti jei jau labai sunku per smeli. O dideli reikia stumt issisiepus ir niekur nesidesi...
Manau, geriausias- tarpinis variantas. Juk jau yra keturraciai, bet skiriasi atstumas tarp priekiniu ir galiniu ratu. Tai jie ir susilanksto patogiau, ir manevruoja geriau.
Ratu fiksavimas man reikalingas parduotuvese. Nes ten grindys tokios slidzios, kad ratai visai nemanevruoja. Jie ciuozia. Gal cia tik as tokiu vezimus sugebu issirinkti doh.gif
Man asmeniskai, permetama rankena butu didelis pliusas!!!! drinks_cheers.gif Nes nezinai, kaip tavo vaikas megs sedet- i tave, ar geriau aplinka tyrinet... Arba labai patogiai ir paprastai perdedama sedima dalis i kita puse. Pas mane tanke labai sudetingai dejosi sedima dalis, tai stengiausi jos nejudint. schmoll.gif
Kas cia dar... Is savo patirties dabar rinkciausi (ir rekomenduociau) lengva, manevringa, su permetama rankena ir visiskai gulima padetim (bei reguliuojama kojyciu padetim- reikalinga net paaugusiam vaikui), skalbiamom mediagom ir t.t. vezima. Ratai nebutina dideli net ir kaime (ir ten maziukus isbandziau- vaziuoja visur thumbup.gif ).
Dar pridursiu... Man labai praverstu bent kokia rankena sulankstytam vezimui nestis. Kai vaikas jau nors truputi vaiksto- tas praverstu. Isvis geriausia, kad ant peties uzsidetu...
Prirasiau...
Sekmes renkantis!!!
Atsakyti
Kazkada ir as galvojau apie trirati, bet kai teko pirkti ir pasidometi labiau, tai nusprendem su vyru kad niekada gyvenime triracio nepirksim.
Pirmiausia tai jie tikrai nera stabilesni uz keturracius, nes kai vaikas paauga ir pradeda vezime duotis ir stotis, triratis visas pradeda makaluotis ir atrodo kad tuoj pargrius. Aisku, viskas priklauso nuo gamintojo, visu tikrai neisbandziau, ir aisku buna ketirraciu kurie pajudinus visi kliba...
Kitas dalykas, kad labai jau nepatogu su triraciu uzvaziuoti tarkim ant "bordiuru", matau per savo langa kaip pora kaimyniu vargsta, uzvaziuodamos apsuka vezima, uzkelia galinius ratus, tada uzvaziuoja su priekiniu, tai kam toks vezimas jei jam tarnauti turi?
Pati kai rinkausi vezima, man svarbu buvo svoris, tai parduotuvej prie kiekvieno vezimo priejusi ji pakeldavau uz rankenos i virsu, paziuret ar lengvas, ir visi triraciai virsdavo ant sono! Tai jei turi viena vaika naujagimi o kitas vyresnis, tai labai greitai gali mazaji apversti su visu vezimu!
Cia tik mano nuomone, bet as asmeniskai triracio niekada nepirkciau ax.gif
Atsakyti
kaip vaikas gali stotis vežime? blink.gif jeigu jis prisegtas su tam skirtais saugos diržais, neatsistos. jei ne prisegtas, tada ir iš ketturračio gali išgarmėti.

užvažiavimo ant bordiūrų sunkumų nematau. Važiuodavau kaip tankas, jokių problemų nesudarė. Niekad nesu važiavusi taip, kaip ką tik papasakojai mačiusi. Reikėjo pabandyti biggrin.gif
Atsakyti