Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas iš morkų - pigu ir skanu!

merginos, gal žinote kaip jas ruošti? g.gif
nes su prieskoniais, kurie parsiduoda pokeliais parduotuvėse, gaunasi neskanios ir tikrai ne tokios, kokias pardavinėja turguose... (bent jau anksčiau teko matyti...paskutiniu metu dingo iš prekybos) g.gif
Atsakyti
ir mane domintų ax.gif
Papildyta:
paieškojau internete ir radau, tiesa, angliškai. labai tingiu versti, gal mintį sugausit ax.gif

Korean Carrot Salad (Russian Far East)

This is a popular appetizer in Primorskii Krai (Russia's Maritime Territory), reflecting the Korean influence on the cuisine of that region. Korean vendors in the markets of Vladivostok and Ussuriisk sell this spicy salad, ready made, in clear plastic tubes – and Russians who live in proximity to Koreans have incorporated this recipe into their own culinary repertoire. There are several variations of this recipe – some more hot-spicy than others--using ingredients such as black pepper, ground coriander seeds, bay leaves, parsley, vinegar, and sugar, as well as foraged foods such as wild onions and wild garlic.



1 pound (16 ounces) carrots, peeled and grated lengthwise into long thin strips
1 1/2 teaspoons ground cayenne pepper
1/2 teaspoon salt
3 tablespoons sunflower-seed oil
2 large garlic cloves, put through a garlic press
1 green onion (white and tender green parts), finely chopped

Put the grated carrots into a medium-size heatproof bowl. Make a well in the center of the carrots, pushing them aside so you see the bottom of the bowl. Put the cayenne pepper and salt into this well. Heat the oil in a small skillet until it is very hot. Pour the hot oil over the spices in the bowl, stirring rapidly to mix them into the oil. Stir the pressed garlic into the oil. Then stir the seasoned oil into the grated carrots until all the ingredients are well combined. Add the chopped green onion and toss the ingredients to mix them together well.

Cover and refrigerate until needed. This salad tastes best if you make it a day in advance, for the flavors to develop fully. Let the chilled carrot salad sit at room temperature for 30 minutes before serving.
Atsakyti
Morkos pigus produktas ir daug ką labai skanaus iš jų galima pasigamint. Plius - sveika wink.gif
Atradau labai skanų receptą, gal kam pravers, nes tai gana pigu, gražiai atrodo ir baisiai gardu:
400 gr morkų
1 kiaušinis + 1 baltymas
50 gr miltų
50 gr grietinėlės (galima ir pieną naudot jei nėra)
50 gr Parmezano sūrio (galima ir Rokiškio sūrį jei nėra)
kmynų

Padarom blynų tešlą iš visų produktų, įdedam stambiai sutarkuotas moras, išmaišom ir kepam. Galima valgyt su grietine, nors man ri be nieko super! thumbup.gif
Atsakyti
morku salotos:

tarkuotos morkos,
tarkuotas fermentinis suris,
cesnakas
majonezas

pikasntiska, skanu ir sveika 4u.gif
Atsakyti
Užtepas ant duonos:

rieboka varškė (su liesa ne taip skanu)
smulkiai tarkuotos morkos
česnakas
grietinė
druska

viską sumaišyt ir ant juodos duonos ar paskrudinto batono. Skanu
Atsakyti
Morkų salotos:

tarkuotos morkos
razinos Jumbo
riešutai (skanu su anakardžių, lazdyno ar kitais)
truputį medaus
citrinos sulčių.

mum patinka smile.gif
Atsakyti
aš paskutiniu metu išmėginau paparastų paprasčiausias morkų obuolių salotas su majonezu.skanu, greita, sveika (jei majonezo neskaičiuosim).. mirksiukas.gif
ankščiau niekad neragavus buvau, bet va pabandžiau ir manajam patiko clap.gif
tiesaq maniškis, jei ne į darbą, tai dar česnako įspaudžia.. wub.gif

o tos firminės mokų česnakų salotos mum skaniausia ant juodos keptos duonos thumbup.gif ir duonytės trint nereikia... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Llauritta @ 2008 01 21, 17:57)
Morkos pigus produktas ir daug ką labai skanaus iš jų galima pasigamint. Plius - sveika wink.gif
Atradau labai skanų receptą, gal kam pravers, nes tai gana pigu, gražiai atrodo ir baisiai gardu:
400 gr morkų
1 kiaušinis + 1 baltymas
50 gr miltų
50 gr grietinėlės (galima ir pieną naudot jei nėra)
50 gr Parmezano sūrio (galima ir Rokiškio sūrį jei nėra)
kmynų

Padarom blynų tešlą iš visų produktų, įdedam stambiai sutarkuotas moras, išmaišom ir kepam. Galima valgyt su grietine, nors man ri be nieko super! thumbup.gif

susidomejau siuo receptu,bet klausimas iskilo.. ar kepant tos morkos nelieka zalios g.gif ,juk jom reikia daugokai laiko,kad iskepti g.gif ....o gal jas reikia pirma isvirti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 14, 17:34)
susidomejau siuo receptu,bet klausimas iskilo.. ar kepant tos morkos nelieka zalios g.gif ,juk jom reikia daugokai laiko,kad iskepti g.gif ....o gal jas reikia pirma isvirti ax.gif


jokių būdu nevirk. Reik žaklias morkas sutarkuot per šiek tiek smulkesnę tarką nei burokinę, bet kad ne per tą, kur košė gaunas. Aš tai su mikseriu sutarkuoju. Reik daryti mažus blynelius dedant su šaukštu. Kuo puikiausiai iškepa thumbup.gif
Atsakyti
saldus tie blynukai turetu buti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(siule @ 2008 01 27, 15:25)
morku salotos:

tarkuotos morkos,
tarkuotas fermentinis suris,
cesnakas
majonezas

pikasntiska, skanu ir sveika 4u.gif

as darau irgi tokias salotas arba imaisau dar
1. dziovinta slyva arba
2. pakepintas saulegrazas + ismirkytas razinas
thumbup.gif
Atsakyti
Radau idomu receptuka
trinta morku sriuba
1 litras vandens, 2 saukstai aliejaus, 1 svogunas, cesnako skiltele, 500g morku, 2 vistienos sultinio kubeliai, 2 saukstai citrinu sulciu, druskos, ziupsnelis maltu muskatu.
I puoda dekit plonais griezineliais pjaustytas morkas, kubelius, svoguna ir cesnaka. Troskinti 15 min ir sutrinti virtuviniu kombainu arba trintuve, pagardinkite citrinu sultim, druska, muskatais, ir vel pakaitinkite.
Atsakyti