Čia perkėliau per kelis puslapius anksčiau rašytos žinutės dalį apie tai, kokią naudoju žemę.
Man pats geriausias "liesas" substratas lapelių šaknydinimui ir "vaikavimui" yra išmirkytų durpių tablečių turinys, sumaišyta su agroperlitu ar vermikulitu. Toks mišinys labai lengvas, purus, sanpaulijų ir streptokarpų vaikučiai pasirodo greitai - jiems nesunku prasikalti.
Žinoma, visada visko būna. Rugpjūčio 23 dieną pasodinti iš toli atkeliavę chiritos ir kitų steptokarpų fragmentai seniai su šaknimis - ir tabletėse, ir minėtame substrate. O 'Pink Souffle', atvykusi tuo pačiu metu, nuolat reanimuojama. Per šią naktį, atnaujinusi pjūvį, lapo gabaliukus laikiau vandenyje. Dabar atrodo neblogai. Tačiau šį kartą juos sukišau į drėgnus kiminus - žiūrėsiu, kas bus. Vilties dar turiu.
QUOTE(skarpionuke @ 2008 09 09, 19:11)
As jas auginu tik nuo pavasario, tai irgi nelabai gerai zinau. Maniskiai kurie pasodinti riebioje zemeje irgi turi labai trumpus zietsiebius, rytoj bandysiu persodinti. Gali buti, kad mazoka sviesos.
Sviesos tai pas mane tikrai ne mazai, greiciau per daug... Visi langai i pietu puse, o pats strepsas netoli lango bazuojasi

Zeme lengva, ne riebi.
QUOTE(aldam @ 2008 09 10, 08:17)
Pabandyk patrest, jei pries tai normaliai zydejo. Strepsai megsta pavalgyti. 

Neseniai tresiau su Dibley's tabletemis. Gal sakau per mazai vienos tabletes?

Na su vaikais ir lapais viskas aisku, bet suaugusius i ka sodinti
. Kokias perkate. O is kur siuntetes gelytes, gaila nezinojau. Labai noreciau Aly's Mollie Howell (A. Droege).
Papildyta:
Ugile kartais tikrai sunku suprasti ko jie nori

Papildyta:
Ugile kartais tikrai sunku suprasti ko jie nori

QUOTE(skarpionuke @ 2008 09 10, 09:31)
Na su vaikais ir lapais viskas aisku, bet suaugusius i ka sodinti
. Kokias perkate.

Suaugusiems prie minėtų komponentų pridedu maždaug 2 dalis kompostinės žemės. Man labiausiai patinka "Substral" žemė. Tačiau kelis streptokarpų vaikučius neseniai pasodinau į lengvą "Greenworld" substratą, žiūrėsiu, kaip augs. Tik jis nelabai maistingas, reikia reguliariai tręšti.
Tas augintojas, iš kurio siunčiausi, Aly's Mollie Howell (A. Droege), neturi. Man lapukus parsiuntė vienas žmogus kartu su savo užsakymu. Kolektyvinių užsakymų nedaro, tiesiog geranoriškai pasiūlė patarpininkauti. Jūsų minima veislė Lietuvoje, ko gero, retenybė, jeigu apskritai kas augina. Gaila, kad siųstis iš užsienio brangoka, neretai prasiuntimas kainuoja vos ne daugiau nei pats augalas

as buvau pasodinus i "Substral" ji riebi, gal galite parasyti "Greenworld" sudeti
Taip, "Substral" - gera žemė, tačiau ją į vieną niekada nesodinu, visada maišau su kitais komponentais ir išeina visai geras mišinukas. "Greenworld" iš esmės - durpės su trupučiu perlito ir nedaug trąšų.
Siandien truko kantrybe ir iskapsciau Persian Carpet lapelius.
vaiku net uzuomazgu nematyti. Ka jie veikia nuo liepos 10d. Visi kiti augina vaikucius, o sie sau zaliuoja (yra saknytes, tvirti) ir net negalvoja
Sukisau atgal

Alda, matau esat etery
kaip laikotės-gal susimatom kitą savaitę Kaune?
Skorpionuke, atleiskit, bet labai smalsu-kodėl taip atkakliai ieškot Aly's Mollie Howell - ar jis labai gražus?

Skorpionuke, atleiskit, bet labai smalsu-kodėl taip atkakliai ieškot Aly's Mollie Howell - ar jis labai gražus?

QUOTE(skarpionuke @ 2008 09 10, 21:34)
Siandien truko kantrybe ir iskapsciau Persian Carpet lapelius.
O, pasirodo, kartais iškapstyti verta. Aš šiandien išsirausiau du streptokarpų gabaliukus: viduryje - po kuokštą gražių šaknelių, o iš galų prasidėjęs puvinys. Taigi buvo nedidelė operacija, po to - dezinfekcija ir... vėl į žemukę

O dabar man įdomu pasmalsauti - kuo būtent šis streptokarpas jums, Skorpionuke, gražus: spalvomis, tuo, kad dvispalvis, tinkliuko piešiniu, žiedo forma?
Dar klausimas visoms streptokarpų augintojoms: į ką kreipiate dėmesį, rinkdamosi veislę? Į žiedo grožį, skrotelės charakteristikas - didelė ar kompaktiška, kitas veislės savybes - greitai ar lėtai auganti, atspari ligoms ar ne? Na, tiesiog smalsu.
Patirtyje turiu keletą nusivylimų, kai rinkausi vien pagal žiedų grožį. Tai buvo užsakymas iš Dibleys. Vargau vargau, popinau popinau, nieko gero neišėjo - kažkokie silpni, neaugūs, išsiskėtę buvo, silpnais, ištysusiais lapais su mažai žiedų. Galutinis sprendimas buvo šiukšliadėžė
Papildyta:
Parašiau į AŽ
Dar klausimas visoms streptokarpų augintojoms: į ką kreipiate dėmesį, rinkdamosi veislę? Į žiedo grožį, skrotelės charakteristikas - didelė ar kompaktiška, kitas veislės savybes - greitai ar lėtai auganti, atspari ligoms ar ne? Na, tiesiog smalsu.
Patirtyje turiu keletą nusivylimų, kai rinkausi vien pagal žiedų grožį. Tai buvo užsakymas iš Dibleys. Vargau vargau, popinau popinau, nieko gero neišėjo - kažkokie silpni, neaugūs, išsiskėtę buvo, silpnais, ištysusiais lapais su mažai žiedų. Galutinis sprendimas buvo šiukšliadėžė

Papildyta:
QUOTE(Aina @ 2008 09 10, 09:14)
galeciau dali augaliuko atskirti nuo krumelio
Parašiau į AŽ
Aly's Mollie Howell patiko ziedas - jo spalva, tinklekis, ziedo dydis. Vienu zodziu jis mane suzavejo, kaip ir Silvia. Kai pirkausi pirmas, buvo umi streptokarpu liga prasidejus, tai nelabai rupejo kokie (svarbu, kad daugiau)
. Dabar renkuosi pagal spalva, ir noreciau, kad butu mazesniais lapais, o tai uzima puse palanges
. O pagal ka Jus renkates.
Gal dalyvausite parodoje Vilniuje.

Gal dalyvausite parodoje Vilniuje.