Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai

Ugile, smagu, kad vėl atsiradai forume 4u.gif Vaikutis atidėtas, galiu net ir du, tik nežinau, kaip perduoti, siųsti jau šaltoka. Ieškokim abi kurjerių į Kauną
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 11 05, 10:42)
Ugile, smagu, kad vėl atsiradai forume 4u.gif  Vaikutis atidėtas, galiu net ir du, tik nežinau, kaip perduoti, siųsti jau šaltoka. Ieškokim abi kurjerių į Kauną

as ir noreciau jei jau apie kauna eina kalba vieno vaikucio blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2008 10 16, 21:57)

tai va... tie žiedai kad ėmė vysti doh.gif akyse tiesiog nuvyto. Per savaitę neliko nei vieno žiedo.
Įdomu, čia adaptacija taip veikia g.gif
bet nauji žali lapiukai auga. Tai gal į gera? unsure.gif
Atsakyti
Naitai, gal galite tiksliau parašyti, ką turite omenyje "adaptacija"? Auaglas neseniai atkeliavo pas Jus?
Esu ne kartą gavusi žydinčius strepsų vaikučius paštu. Gėlės atkeliaudavo puikiausiai, tačiau išėmus iš celofaninių maišelių, žiedai greitai nuvysdavo ir nukrisdavo. Tekdavo laukti kitų. Pasirodo, žiedai gali nukristi augalui iš labai drėgno oro (kelionė plastikiniuose maišeliuose) atsidūrus gana sausame (buto oras). taip pat žiedai gali vysti ir kristi nuo patirto streso dėl vietos pokyčių.
Taigi jeigu Jūsų augalas, nepaisant žiedų vytimo, atrodo gerai, manau, nėra reikalo nerimauti.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 11 06, 10:29)
Naitai, gal galite tiksliau parašyti, ką turite omenyje "adaptacija"? Auaglas neseniai atkeliavo pas Jus?

širdingai dėkoju už tokį nuraminimą wub.gif
Taip, nusipirkau tą gėlytę iš TIK GĖLĖS. Na, pas juos ten drėgna, šilta. Augaliukas dar tokioj pusiau dėžutėj buvo, popierinėj. Jokio skersvėjo, jokio streso.. tūnojo lentynoj ir tiek.
O aš parsivežiau į butą. Nuvyto per savaitę. bet lapeliai ir nauji auga.. tai tikiuosi žiedų kada nors sulaukti. Siaubas.. gėlė kainavo gal 10 litų, o aš jai trąšų schultzinių nupirkau gal už 16 litų doh.gif Žiedai nuvyto tiesiog akyse.
Vyras ir vėl išvadino "didžiaja gėlininke" doh.gif blush2.gif jau tikrai gėda kokią gėlę parsinešti namo.

Dabar kai prasidėjo šildymo sezonas, tai tik ir stoviu prie orchidėjų su purkštuvu.
Net stora stora nolina žuvo...
Atsakyti
gelsta lapeliai, ką daryt verysad.gif verysad.gif
rodos ir neperlaistau, galiukai tiesiog nuruduoja ir džiūna verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2008 11 09, 18:52)
galiukai tiesiog nuruduoja ir džiūna verysad.gif

console.gif pas mane irgi panašiai, bet lenda ir jauni lapukai.
Dar esu naujokė, neprarandu vilties susidraugauti.
Tik Aldam strepsiui kol kas nieko nesidaro, fu fu..
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2008 11 09, 19:52)
gelsta lapeliai, ką daryt verysad.gif  verysad.gif
rodos ir neperlaistau, galiukai tiesiog nuruduoja ir džiūna verysad.gif

Lapų galiukai dažnaiusiai ruduoja ir džiūsta nuo per sauso oro. Dabar, prasidėjsu šildymo sezonui, butuose oras itin sausas. Būtų gerai prie streptokarpų pastatyti indelį su vandeniu ar su drėgnais kiminais. Rudus, apdžiūvusius galiukus geriausia paprasčiausiai apkarpyti žirklėmis - streptokaprai gerai toleruoja lapų pakirpimus, o ir augalas atrodys gražiau.
Atsakyti
Dziusta ir pas mane strepsu lapeliu galiukai. Darau kaip Ausra, apkarpau ir tiek. Lapai neisvaizdus darosi kaip pasensta. Pastebejau. kad vienas lapas uzaugina apie astuonis ziedkocius, buna ir maziau. Priklauso nuo veisles. Pasenusius lapus as ir islauzau.
Atsakyti
Pirmą žiedelį išskleidė mano naujokas 'Fire and Ice'user posted image
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti