Atskyriau 'Roulette Cherry' ir 'Bristol's Lan Doodoe'
Teko skaityti, kad kiminus deda vietoj drenazo. Idomu ka Jus galvojate, gal ir gerai 
ausrazs, o gal galima nuotraukyte ar nuoroda kaip atrodo 'Bristol's Lan Doodoe'

ausrazs, o gal galima nuotraukyte ar nuoroda kaip atrodo 'Bristol's Lan Doodoe'
'Bristol's Lan Doodode' atrodo taip http://public.fotki....i/lan-mini.html
Aš naudoju kiminus vietoj drenažo, man patinka. Sausus kiminus trumpam užmerkiu į vandenį, paskui gerai nuspaudžiu ir drėgnus lana laisvai, perdaug nesuspaudžiant pakloju ant vazonėlio dugno
Aš naudoju kiminus vietoj drenažo, man patinka. Sausus kiminus trumpam užmerkiu į vandenį, paskui gerai nuspaudžiu ir drėgnus lana laisvai, perdaug nesuspaudžiant pakloju ant vazonėlio dugno
Grazuoliukas, gal atsikeisim
. Reikes ir man pabandyti kiminus deti.

labutis mergikės
Matau jūsų strepsai gražiai auga.
O man tai kažkaip nelabai sekasi su jais susitarti.
Jau išmokau vailiukus užauginti. Ir atskiriu gerai ir atskirti auga ,kol nepersodinu antą syk.
Nu kažkaip enžinau ent ko nenutaikau.Nusprendžiau kad padariau per sunkų žemės mišinį,tai puvinys įsimetė.
Dabar persodinau naujon žemėn. Jau mėnuo praėjo atrodo blogybių nesimato.O gal vazoani per gilūs buvo.neaišku.Gyvenu eksperimentuoju ir mokausi.
Tiesa Kauno bazėse gavau liuksinių vazonų.Žemų ir plačių.Tai beveik visus ir nupirkau.Ateičiai bus.Toks deficitas.
Reiktų pafotkint kada mano eksperimentinius...
Tiesa noriu paklaust kas kiek laiko trešiat. Pastebėjau ,kad smulkėja žiedai . Bet mano persodinti neseniai , tai dar netrešiau.Bet matyt be reikalo.

Matau jūsų strepsai gražiai auga.

O man tai kažkaip nelabai sekasi su jais susitarti.

Nu kažkaip enžinau ent ko nenutaikau.Nusprendžiau kad padariau per sunkų žemės mišinį,tai puvinys įsimetė.
Dabar persodinau naujon žemėn. Jau mėnuo praėjo atrodo blogybių nesimato.O gal vazoani per gilūs buvo.neaišku.Gyvenu eksperimentuoju ir mokausi.
Tiesa Kauno bazėse gavau liuksinių vazonų.Žemų ir plačių.Tai beveik visus ir nupirkau.Ateičiai bus.Toks deficitas.
Reiktų pafotkint kada mano eksperimentinius...
Tiesa noriu paklaust kas kiek laiko trešiat. Pastebėjau ,kad smulkėja žiedai . Bet mano persodinti neseniai , tai dar netrešiau.Bet matyt be reikalo.
Rimuleee, kada nors parodyk nuotraukytėse savo "grobį" iš Kauno bazių. Gerai padarei, kad visus vazonus paėmei - pravers.
Dėl streptokarpų tręšimo dar neturiu didelės patirties. Intensyvaus žydėjimo metu, t.y., vasarą su trąšomis palaistau kas antrą tręšimą, o kartais ir kiekvieną - žiūrint, kaip seniai laisčiau. Jei laistau vienu kartu su sanpaulijoms, naudoju sanpaulijų trąšas 'Schultz African Violet'. Tai strepsus laistau atskirai, gerau juos pamaitinu - naudoju tos pačios firmos trąšas pomidorams (jei gerai prisimenu, ir Tu kažkada taip bandei) - jose daug kalio, kas patinka žydintiems strepsams. Kadangi su trąšomis laistau dažnai, tirpalą darau šiek tiek silpnesnį nei nurodyta - kažkur skaičiau, kad strepsai mėgsta trąšų gauni dažniau, bet po mažiau. Stipresni tirpalai jiems nelabai patinka.
Toks tas maniškis tręšimas, gal ir nelabai tinkamas, bet strepsai gyvuoja.
Parodyk, kaip laikosi Tavo 'Bristol's Hot Rod'
Dėl streptokarpų tręšimo dar neturiu didelės patirties. Intensyvaus žydėjimo metu, t.y., vasarą su trąšomis palaistau kas antrą tręšimą, o kartais ir kiekvieną - žiūrint, kaip seniai laisčiau. Jei laistau vienu kartu su sanpaulijoms, naudoju sanpaulijų trąšas 'Schultz African Violet'. Tai strepsus laistau atskirai, gerau juos pamaitinu - naudoju tos pačios firmos trąšas pomidorams (jei gerai prisimenu, ir Tu kažkada taip bandei) - jose daug kalio, kas patinka žydintiems strepsams. Kadangi su trąšomis laistau dažnai, tirpalą darau šiek tiek silpnesnį nei nurodyta - kažkur skaičiau, kad strepsai mėgsta trąšų gauni dažniau, bet po mažiau. Stipresni tirpalai jiems nelabai patinka.
Toks tas maniškis tręšimas, gal ir nelabai tinkamas, bet strepsai gyvuoja.
Parodyk, kaip laikosi Tavo 'Bristol's Hot Rod'

Na ir as isiterpsiu.
Apie trasas 'Schultz African Violet' atsakymas is "Dimetris" "прекрасное удобрения для старта цветения фиалок, но не для стрепсов. Стрепсам столько фосфора не нужно. Оптимально для стрепсов: 8-7-14. Калия стрепсам нужно много."
Buvo problema su lapu (paraude krastai) kito augintojo is Vokietijos atsakymas.
"Если ВЫ его шульцем кормили Там много фосфора. очень "
Dabar nusipirkau trasas 4-5-7 zydintiems kambariniams augalams. Kas liecia zeme tai irgi jau pasimokiau
. Kadangi prisiskaiciau kaip strepsiai megsta "pavalgyti", pasodinau i riebia zeme. Pasekmes vieno pupuvo saknys, kitus 2 laiku spejau istraukti, tikiuosi prigis. Sekmes auginant. 
Papildyta:
Gavau pranesima, kad issiunte lapa registruotu laisku
, dabar reikes laikyti "spygas", kad muitine neprisikabintu.

Buvo problema su lapu (paraude krastai) kito augintojo is Vokietijos atsakymas.
"Если ВЫ его шульцем кормили Там много фосфора. очень "
Dabar nusipirkau trasas 4-5-7 zydintiems kambariniams augalams. Kas liecia zeme tai irgi jau pasimokiau

Papildyta:
Gavau pranesima, kad issiunte lapa registruotu laisku

O dabar įsiterpiu aš
Kartais taip pat paskaitinėju Dimetris. Nevisada su viskuo sutinku. Pavyzdžiui, man substratas 'Greenworld" geras ir sanpaulijoms, ir streptokarpams
Norisi čia pacituoti garsųjį rusų streptokarpų selekcininką V. Paramonovą: "каждому агротехническому приему можно дать лишь общие рекомендации, а каждый коллекционер, используя свой опыт наблюдения за растением, должен скорректировать их под конкретные условия содержания."
Kaip rašiau, sanpaulijoms skirtomis trąšomis strepsus patręšiu ir nieko jiems dėl to neatsitinka. Pamaitinu ir "Tomato Food", ir "Plant Food" su daugiau azoto. Juk augalo gyvenime būna laikas, kada jam labai reikia azoto - auginama žalioji masė (o kaip žinome, strepsų lapai stambūs, gana mėsingi), būna laikas, kai ruošiasi žydėti - tuomet reikia daugiau kalio ir fosforo. Taigi, manau, gal ir negali būti trąšų, vienodai gerai tinkamų įvairiais augalo gyvenimo tarpsniais.
Dėl optimalaus santykio... Apie strepsus skaitau rusų, anglų kalba. Pastarąja teko rasti nemažai informacijos apie trąšas. Dažniausiai rekomenduojamo gerai subalansuotos trąšos santykiu 10-10-10, 15-15-15, 20-10-20, 20-20-20 ir t.t. Ruošiant strepsus parodai ir siekiant "kepurinio" žydėjimo siūloma tręšti net tiek daug fosforo turinčiomis trąšomis - 5-50-17.
Skaičiau rusų augintojų gerų atsiliepimų apie trąšas "Kemira Liuks" bei "Master", kuriuose NPK santykis yra labai panašus. Svarbiausia - nelaistyti stipriais tirpalais. Man (ir strepsams) patinka - perpus silpnesnis nei nurodyta, bet kiekvieną laistymą.
Na, jau vėl parašiau traktatą - stabdykit mane, merginos, ir parašykite kuo ir kaip Jūs tręšiate savo strepsus

Kaip rašiau, sanpaulijoms skirtomis trąšomis strepsus patręšiu ir nieko jiems dėl to neatsitinka. Pamaitinu ir "Tomato Food", ir "Plant Food" su daugiau azoto. Juk augalo gyvenime būna laikas, kada jam labai reikia azoto - auginama žalioji masė (o kaip žinome, strepsų lapai stambūs, gana mėsingi), būna laikas, kai ruošiasi žydėti - tuomet reikia daugiau kalio ir fosforo. Taigi, manau, gal ir negali būti trąšų, vienodai gerai tinkamų įvairiais augalo gyvenimo tarpsniais.
Dėl optimalaus santykio... Apie strepsus skaitau rusų, anglų kalba. Pastarąja teko rasti nemažai informacijos apie trąšas. Dažniausiai rekomenduojamo gerai subalansuotos trąšos santykiu 10-10-10, 15-15-15, 20-10-20, 20-20-20 ir t.t. Ruošiant strepsus parodai ir siekiant "kepurinio" žydėjimo siūloma tręšti net tiek daug fosforo turinčiomis trąšomis - 5-50-17.
Skaičiau rusų augintojų gerų atsiliepimų apie trąšas "Kemira Liuks" bei "Master", kuriuose NPK santykis yra labai panašus. Svarbiausia - nelaistyti stipriais tirpalais. Man (ir strepsams) patinka - perpus silpnesnis nei nurodyta, bet kiekvieną laistymą.
Na, jau vėl parašiau traktatą - stabdykit mane, merginos, ir parašykite kuo ir kaip Jūs tręšiate savo strepsus

Labai malonu, kad rasote traktatas, mano zinios daugiau teorines. Su anglu problema, todel pagrinde skaitau rusu forumus. Dimetris patinka, nes vienoje vietoje daug informacijos. As su tom trasom zinoma persistengiau
, per daug juos pritresiau. Norejau kaip geriau, o gavosi kaip visada..., bet pasimokiau
Aciu, kad dalinates savo ziniomis

Čia yra dar vienas ukrainiečių forumas, kur nemažai rašoma ir apie streptokarpus: http://www.senpolia.org.ua/forum/
Yra gražių Sankt Peterburgo selekcininkų gautų veislių nuotraukų.
Norėtųsi gyvesnio forumiečių dalyvavimo šioje temoje, nes jau beveik išeina mudviejų, Skorpionuke, dialogas
Yra gražių Sankt Peterburgo selekcininkų gautų veislių nuotraukų.
Norėtųsi gyvesnio forumiečių dalyvavimo šioje temoje, nes jau beveik išeina mudviejų, Skorpionuke, dialogas

nes jau beveik išeina mudviejų, Skorpionuke, dialogas.
As taip pat pagalvojau
Gal galite nurodyti kokiuose anglu kalba puslapiuose galima rasti daugiausia informacijos apie auginima, prieziura. Bandysiu pasinaudoti vertimo programa.
As taip pat pagalvojau

Gal galite nurodyti kokiuose anglu kalba puslapiuose galima rasti daugiausia informacijos apie auginima, prieziura. Bandysiu pasinaudoti vertimo programa.
sveikos grazuoliu augintojos,
noreciau paklausti, ar gerai padariau ivairiu rusiu strepsius susodindama i 1 vazona (po 3)?
is anksto dekoju
noreciau paklausti, ar gerai padariau ivairiu rusiu strepsius susodindama i 1 vazona (po 3)?
is anksto dekoju