QUOTE(axa @ 2008 05 08, 09:56)
aš irgi taip save guosčiau
beje keliaudamas ypač greitai pamatai ir supranti, koks absurdas yra tokios kainos - kokią gyvenimo kokybę gali už tuos pačius pinigus gauti kitose šalyse. Tad sugįžus išvis pasidaro juokingai graudu pasižiūrėjus į mūsų pasiūlą ir kainas.
nieekada nemokėčiau daugiau kaip 2000 lt už 1m2 sename name (ne apie senamiestį kalba , jei ką) , ir daugiau kaip 3000-3500 už naują miegamajame rajone (su pilna apdaila savaime aišku). Atsižvelgus į N faktorių (pragyvenimo lygį, atlyginimus, ir t.t. ) - tiesiog daugiau toks 'turtas' nevertas.

pritariu šiam ir panašiems komentarams. Gyvenam buratinų krašte, kuriame galima tik vienas kitą paguosti. Pergyvenom sekundes, bankų griūtis, ekonomines krizes, pergyvensim ir šią finansinę piramidę, kurios aukomis taps eiliniai žmonės.
Ir juos suprantu, kas ėmė paskolas gaudami vos vidutinius atlyginimus. Noras turėti nuosavą būstą uždeda rožinius akinius. Juos nusiimti bus sunku, bet gyvenimas privers.
Mus vadino mamutais, juokėsi iš mūsų atsargumo, nes nepasiryžome šiai avantiūrai. Šį visuotinės psichozės dėl NT pirkimo reiškinį vadiname avantiūra, nuotykiu, finansine piramide, dar viena afera. Dabar nebesijuokia.
O tie, kurie mūsų nepaklausė, pasiėmė paskolas ir jau dabar (dar nepakilus šilumos kainoms) nebeišgali atiduoti, su mumis nebendrauja. Pikti, liūdni, nusivylę. Kodėl nepaklausė, nežinau. Dabar jau post factum, juos smaugianti virvė veržiasi vis labiau ir labiau.
Papildyta:
QUOTE(Gege @ 2008 05 07, 18:39)
Žinokit netikiu, kad mirties akimirką galvotumėt apie tai kas būtų geriau, nuosavas namas, ar nuomojamas butas

bent jau aš tuo metų mąstyčiau apie tai kiek daug pasaulio nepamačiau, kiek dar nepatyriau ir panašiai. todėl stengiuosi tuo gyvenime ir vadovautis. gaila pinigų būstui (nemanau, kad butų kainos yra normalios, lyginant su uždarbiu), todėl verčiau keliauju, pramogauju, kultūrinuosi, kažkiek atsidedu. tuo tarpu pažįstami nusipirko butą už pusę milijono ir sėdi namie, nes nelieka pinigų kitiems dalykams. na gal jiems to ir nereikia. bet bent jau aš savęs tokioje padėtyje neįsivaizduoju. svarbiausia teisingai susiskirstyti prioritetus, kad netektų gailėtis.

Taip ir yra.