Virta mesyte,lietiniai,kiausiniai virti,suris,cesnakas,prieskoniukai.
Iskepame lietinius, isverdame mesyte ( visada naudoju kai isverdu sultinuka sriubai,o mesyte liko). Smulkiai supjaustome mesyte, sutarkuojame suri, cesnakiuka, susmulkiname kiausinius, idedame krapuku, prieskoniuku,pipiriuku. Suviniojame i lietiniu, juos apkepame.
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 18, 00:28)
MB labai megsta lietinius su kumpiu ir suriu. Bet koki kumpiuka labai plonai supjaustau (arba perku jau plonai supjaustyta), tada ji tiesiog pirstais suplesau ir smulkiai pritarkuoju daug surio. Blynelius su idaru pasildau keptuveje su sviestuku kol suris isslydis.
Sitie mano taip pat megstamiausi bet kai darau lietinius tai sau tik kelis tokius pasidarau, o vyrui ir vaikams butinai saldzius turiu daryti, megstamiausi su varske ir bananais, kartais juos apipilu tirpintu pienisku sokoladu.....man tai nepatinka tokie o jie manuju nevalgo taip pat dar megstu su krevetemis ir suriu
sveiki
turiu klausima-problemėlę
kodėl iškepus lietinius, susukus įdarą ir paskui juos apkepant - jie per sulenkimus SKYLA ir jei įdaras skystesnis pvz. varškė - išbėga
kitas dalykas, įdedu studentui - ir kai jis atsišildo ir kepasi - viskas teka lauk...
turiu klausima-problemėlę
kodėl iškepus lietinius, susukus įdarą ir paskui juos apkepant - jie per sulenkimus SKYLA ir jei įdaras skystesnis pvz. varškė - išbėga
kitas dalykas, įdedu studentui - ir kai jis atsišildo ir kepasi - viskas teka lauk...
QUOTE(vidal @ 2013 11 14, 16:58)
sveiki
turiu klausima-problemėlę
kodėl iškepus lietinius, susukus įdarą ir paskui juos apkepant - jie per sulenkimus SKYLA ir jei įdaras skystesnis pvz. varškė - išbėga
kitas dalykas, įdedu studentui - ir kai jis atsišildo ir kepasi - viskas teka lauk...
turiu klausima-problemėlę
kodėl iškepus lietinius, susukus įdarą ir paskui juos apkepant - jie per sulenkimus SKYLA ir jei įdaras skystesnis pvz. varškė - išbėga
kitas dalykas, įdedu studentui - ir kai jis atsišildo ir kepasi - viskas teka lauk...
turbut per skysta idara-varske padarot man niekas niekur nebega
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 11 14, 17:48)
turbut per skysta idara-varske padarot man niekas niekur nebega
nu kad būtent ir bėda tame,kad visai neskystas įdaras, o bėda tame, kad SKYLA pats lietinis per sulenkimus.O tešlai pilu puse pieno / puse vanndens.... girdėjau viena varianta, kad gali būti dėl miltų aš asmeniškainaudoju tuos žalius Malsenos nu vien žo....KODĖL SKYLA LIETINIS ??? vat kur klausimas
reikia lietinius tik su vandeniu maisyti tada niekas neskyla, tamp ajie minksti ir lankstus
QUOTE(vidal @ 2013 11 14, 16:52)
nu kad būtent ir bėda tame,kad visai neskystas įdaras, o bėda tame, kad SKYLA pats lietinis per sulenkimus.O tešlai pilu puse pieno / puse vanndens.... girdėjau viena varianta, kad gali būti dėl miltų aš asmeniškainaudoju tuos žalius Malsenos nu vien žo....KODĖL SKYLA LIETINIS ??? vat kur klausimas
Nenaudokit pieno, kiti net kiaušinio net kiau šinio nededa.
as lietiniu idarui pasikepinu svoguna ir morka, tada dedu ismirkyta soju farsa ir viska pakepinu ir visa sita misinuka suku i lietinius, kartais dar i mase itarkuoju fermentinio surio smulkiai...visai skaniai gaunasi
QUOTE(vidal @ 2013 11 14, 17:52)
nu kad būtent ir bėda tame,kad visai neskystas įdaras, o bėda tame, kad SKYLA pats lietinis per sulenkimus.O tešlai pilu puse pieno / puse vanndens.... girdėjau viena varianta, kad gali būti dėl miltų aš asmeniškainaudoju tuos žalius Malsenos nu vien žo....KODĖL SKYLA LIETINIS ??? vat kur klausimas
Vidal,
priezastis yra miltuose,pasirinkite kitos rusies miltus.
Jeigu norite geru lietiniu ,ingridentus {produktus} dekite proporcingai {jeigu dedate 2stiklines miltu, pilkite tokipat kieki pieno{1stikline}ir vandens {1}
Butinai pilkite aliejaus.
Kuomet uzmaisote mase lietiniams butinai leiskite masei pastoveti kambario temperaturoje.
Gerai isplakti galima su elektriniu plakikliu{blenderiu}
[quote=regna,2013 11 18, 00:53]
Vidal,
priezastis yra miltuose,pasirinkite kitos rusies miltus.
ačiū labai už patarimus. Bandysiu su kitais miltais
Vidal,
priezastis yra miltuose,pasirinkite kitos rusies miltus.
ačiū labai už patarimus. Bandysiu su kitais miltais
[quote=vidal,2013 11 18, 12:04]
[quote=regna,2013 11 18, 00:53]
Vidal,
priezastis yra miltuose,pasirinkite kitos rusies miltus.
ačiū labai už patarimus. Bandysiu su kitais miltais
[/quote]
p.s. O kokius miltus, mergaitės, jūs naudojate lietiniams, ar specialiai naudojate būtent tuos, ar kokie po ranka namie yra ?????...... noriu gauti gera rezultata, todėl ir nerimstu
[quote=regna,2013 11 18, 00:53]
Vidal,
priezastis yra miltuose,pasirinkite kitos rusies miltus.
ačiū labai už patarimus. Bandysiu su kitais miltais
[/quote]
p.s. O kokius miltus, mergaitės, jūs naudojate lietiniams, ar specialiai naudojate būtent tuos, ar kokie po ranka namie yra ?????...... noriu gauti gera rezultata, todėl ir nerimstu