QUOTE(vidal @ 2013 11 18, 12:29)
p.s. O kokius miltus, mergaitės, jūs naudojate lietiniams, ar specialiai naudojate būtent tuos, ar kokie po ranka namie yra ?????...... noriu gauti gera rezultata, todėl ir nerimstu
Vidal,
miltus as renkuosiu pagal raides,ant pakuotes gan issamiai yra parasyta
Geri miltai yra Kauno,dabar naudoju Suomiskus,jie tinka man.
Gal nesutiksi su mano nuomone,bet lietiniai priklauso ir nuo proporciju,bent as sijoju,matuoju.
Tiesiog turiu stikline zinau kiek telpa saukstu i stikline,{semiu su mediniu saukstu.
Skysti{piena,ar vandeni matuoju tokios pacios talpos stikline.
jeigu turesi dideli nora ,bus ir rezultatas teigiamas.
Nuostabiai skaniu lietiniu.
O aš nemanau, kad skyla dėl miltų. Aš pati naudoju naminius miltus-pikliavonę. Mano pusbrolis ųkininkas sumala savo augintus grūdus. Miltai nėra labai smulkūs ir pagal parduotuvę būtų gal kokios II rūšies. O lietiniai išeina puikūs. Mano dukra juos gali valgyt be jokio įdaro, tik suteptus truputėliu medaus ir susuktus į "triūbelę" Receptą radau kažkur interneto platybėse. Jei norite galiu parašyt.
QUOTE(Rozeta @ 2013 11 30, 22:20)
O aš nemanau, kad skyla dėl miltų. Aš pati naudoju naminius miltus-pikliavonę. Mano pusbrolis ųkininkas sumala savo augintus grūdus. Miltai nėra labai smulkūs ir pagal parduotuvę būtų gal kokios II rūšies. O lietiniai išeina puikūs. Mano dukra juos gali valgyt be jokio įdaro, tik suteptus truputėliu medaus ir susuktus į "triūbelę" Receptą radau kažkur interneto platybėse. Jei norite galiu parašyt.
...be abejo,kad receptas nepamaišytų juk tam ir ateiname čia, kad kažko sužinoti,ir kažkuo pasidalinti
QUOTE(vidal @ 2013 12 01, 23:44)
...be abejo,kad receptas nepamaišytų juk tam ir ateiname čia, kad kažko sužinoti,ir kažkuo pasidalinti
Na, aš peržiūrėjau savo užrašus. Taigi čia Beatos receptas. http://www.beatosvir...nas-blynauskas/
Tikrai jie gaunasi tiesiog tobuli. Ir aš nebeieškau nieko geresnio Sėkmės
Dedu bet kokius miltus, tik kiaušinių įmušu daugiau, pilu šiek tiek aliejaus į tešlą ir kepu be aliejaus,visada gaunasi puikiai.Mėgiamas įdaras - sūris+kumpelis+ paprika+pomidoras (gali būt pasta).
Mano mamos,o dabar jau ir mano pats skaniausias(musu seimai)lietiniu receptas.
Tiksliu proporciju nezinau,is akies
Mazdaug taip
2 kiausiniai (jei daugiau blynu norit,jei tik pora,uzteks vieno) isplakti su sauksteliu cukraus bei ziupseli druskos,ipliti stikline (250 ml) pieno,stikline vandens ir sikline mineralinio gazuoto vandens.Ismaisyti.Ipilti stikline miltu(ne iskart visa,po truputi) ,isplakti,ipilti tada,kupina sauksta istirpinto sviesto.Veliau vel miltai.Mase turi but ne per tirsta.Skarda blynams turiu gera,tad papildomai aliejaus nepilu,uztenka to sviesto kuris jau yra tesloje.Blynai gaunasi minkstuciai,purus,su skilutem,tirpsta valgant burnoj.
idaras paprastas,pakepintas svoguniukas,su burokine tarka sutarkuotu virtu kumpiu,ar daktariska desra.Idara ideti i bliuda itarkuoti surio,isspausti skiltele cesnako,ideti kapotu krapu,ismaisyti ir deti i blyna.
Tiksliu proporciju nezinau,is akies
Mazdaug taip
2 kiausiniai (jei daugiau blynu norit,jei tik pora,uzteks vieno) isplakti su sauksteliu cukraus bei ziupseli druskos,ipliti stikline (250 ml) pieno,stikline vandens ir sikline mineralinio gazuoto vandens.Ismaisyti.Ipilti stikline miltu(ne iskart visa,po truputi) ,isplakti,ipilti tada,kupina sauksta istirpinto sviesto.Veliau vel miltai.Mase turi but ne per tirsta.Skarda blynams turiu gera,tad papildomai aliejaus nepilu,uztenka to sviesto kuris jau yra tesloje.Blynai gaunasi minkstuciai,purus,su skilutem,tirpsta valgant burnoj.
idaras paprastas,pakepintas svoguniukas,su burokine tarka sutarkuotu virtu kumpiu,ar daktariska desra.Idara ideti i bliuda itarkuoti surio,isspausti skiltele cesnako,ideti kapotu krapu,ismaisyti ir deti i blyna.
Mano šaldytuve blynų laukia gabalėlis fetos, o šaldiklyje indelis šaldytų špinatų... Reikia tik prisiruošti blynukus iškepti..
as darau lietinius pacius paprasciausius, kiausas, miltai, vanduo, biski druskos, bet keptuve tepu ne su aliejum, o su lasinio gabaliuku, pries kiekviena lietini istepu keptuve lasiniu, niekad nepridega.
O del luzimo, gal jus kai iskepat is kart viniojat idara? As tai kepdama dedu viena ant kito, kai vis nauja karsta blyna dedi senieji suminsteja ir nebuna izdziuve.
O del luzimo, gal jus kai iskepat is kart viniojat idara? As tai kepdama dedu viena ant kito, kai vis nauja karsta blyna dedi senieji suminsteja ir nebuna izdziuve.
oj cia seimininkes jau kruva patarimu dave, tai belieka atsirinkti ta tikraji as anksciau i tesla nepildavau pieno, blynai irgi luzinedavo. Ipyliau pieno ir blynai elastingesni gaunasi. Na bet kitos kakzkaip ir be pieno puikiai iskepa
O idarai mano tokie:
* desrele/desra + suris + keciupas
* burokine tarka tarkuoti obuoliai + cinamonas + cukrus
* varske + razinos
* bananai + saukstelis "Nutelos"
* pakepintos tarkuotos morkos + razinos
* pakepintos tarkuotos morkos su kopustais
* patroskintos darzoves su Besamelio ir surio padazu
O idarai mano tokie:
* desrele/desra + suris + keciupas
* burokine tarka tarkuoti obuoliai + cinamonas + cukrus
* varske + razinos
* bananai + saukstelis "Nutelos"
* pakepintos tarkuotos morkos + razinos
* pakepintos tarkuotos morkos su kopustais
* patroskintos darzoves su Besamelio ir surio padazu
QUOTE(Melajja @ 2014 01 17, 13:04)
as darau lietinius pacius paprasciausius, kiausas, miltai, vanduo, biski druskos, bet keptuve tepu ne su aliejum, o su lasinio gabaliuku, pries kiekviena lietini istepu keptuve lasiniu, niekad nepridega.
O del luzimo, gal jus kai iskepat is kart viniojat idara? As tai kepdama dedu viena ant kito, kai vis nauja karsta blyna dedi senieji suminsteja ir nebuna izdziuve.
O del luzimo, gal jus kai iskepat is kart viniojat idara? As tai kepdama dedu viena ant kito, kai vis nauja karsta blyna dedi senieji suminsteja ir nebuna izdziuve.
as irgi taip darau , man tai pats geriausias receptukas