QUOTE(just-smile4me @ 2007 12 21, 19:17)
pries keleta dienu man prasidejo nemalonus jausmai gerkleje,lyg kazkoks kamuoliukas gerkleje butu,nemalonu buvo ryti seiles,ir ta dalyka jauciau tai gerklej,tai zemiau,arciau plauciu,o dabar isvis degina viska nuo gerkles iki skrandzio,bei pati skrandi kai prariju seile. degina ir jausmas lyg kazkoks dalykas butu istriges viduje,neisivaizduoju kas tai galetu buti,o pas gydytoja patekt sunku.... siandien 2 valandas eileje prastovejau,kol kantrybe truko....
Diagnozės be gydytojų , aišku, čia nenustatysim

bet labai panašūs negalavimai į mano, tai mane tiesiu taikymu nusiuntė tirti skranduko (procedūra , tai ujujuj...bet iškęst galima

juokiausi , kad išsiraugėjau visiems metams į priekį

)tai va, nustatė lėtinį gastroezofagitą,t. y. skrandžio ir stemplės uždegimą, rėmenį.
Papildyta:
QUOTE(anomiSS @ 2007 12 31, 20:56)
man irgi atsirado sita beda gerkleje..koks slykstus jausmas, negaliu..tik man skrandzio nedegina ir manau tai susije tik su gerkle...tiesiog apie dvi savaites jauciu kasni gerkleje, tarsi kas prilipe butu ir negaliu atkoset, vargstu, koseju ir nieko, bet jis toks ikyrus, net spaudzia gerkle, sunku kvepuot, ir kas idomiausia, labiausiai ji jauciu kai pvz. palenkiu galva, tada atrodo kad uzdusiu nuo to kasnio...siandien neistveriau, nuvaziavau i ligonines priemima ir paprasiau pagalbos...nusiunte pas ausu-gerkles-nosies gydytoja..padare tyrima, kuris buvo labai skausmingas ir nemalonus ir sako nieko...daugiau nieko neaiskino ir neklause...tiesiog viskas gerai..bet as ji jauciu...kaip man negera.. o esu ne Lietuvoj..
Dėl padidėjusios rūgšties (rėmens) irgi gali jaustis lyg kąsnis gerklėje ,dusuliukas,kosulys ,kad tai nevargintų naktį ,reikia miegoti ant aukštesnės pagalvės

čia aš iš savo patirties