QUOTE(rutulux @ 2009 09 25, 04:08)
Labai daug man neaiškino-yra pakitimų, reik operuot. Jau prieš 3 metus buvo cin3. Oprieš mįnesines tai sakė geriau biopsiją paimt

. Vakar susirgau, bet nespėju įklotų keist. Labai gausus kraujavimas. Perspėjo, kad taip gali būti, ascorutino prirašė. Gal reiks pasiskambint gydytojai
Kai pries tris metus kai rado cin3 koki gydyma jums skyre gin?
Papildyta:
QUOTE(zuzu @ 2009 09 26, 09:30)
sveikutės, atsakykit prašau , ar imant biopsiją (mėsos gabaliuką, kaip suprantu, reik atgnybt kur pažestos ląstelės)skauda? ar užmarina? ar kabinete ėmė?
o kaip tas kolpaskopinis aparatas/ turbūt su juo apžiūrint - neskauda, kaip su ultragarsu?
man nustate LSIL, tai ar pačiai siūlytis kad apžiūrėtų kalposkopu, ir prašytis biopsijos.
nes tik parašė - kontrolė po 6mėn. o skliaustuose: biopsija, kalpas...suprask, jei pati noriu. ir čia KMUK.
nu nieko sau kaip žinios skiriasi...

manęs ginė KMUK paklausė, ar planuoju gimdyt, sakau, dar taip(nes tik vieną vaiką turiu).
sako, tai neoperuosim, pagimdyk, tada. nes po konizacijos neįmanoma pilnu terminu išnešiot ir tt. visokie persiledimai...dabar jie sako, atsargiau su tais nupjaustymais, matyt, nelabai gerai einasi moterims, kurios bando nešiot vaikus, nupjaut galim visada, sako.... tai va, pas mane kol vaikas mintyse, net purtausi nuo konizacijos....na žinoma, nebent jau žiauuuurūs tyrimai.... pas mane LSIL dabar
Jei parasyta, kad kontrole po sesiu men viskas ok. Nesinervuokite. Kiek skaiciau buna, kad LSIL praeina ir savaime. Jei ant onkocitologinio tyrimo israso nebuvo iraso konizacija ar biopsija, vadinasi jums dar nereikia.
Pas man diagnoze asc-h - atipinės plokščiojo epitelio ląstelės, galimi žymūs intraepiteliniai plokščialąsteliniai pokyčiai (HSIL). Pries metus buvo ascus, sausi dare irgi buvo ascus, o prasau per puse metu diagnoze pablogejo ir siu metu rugpjucio men tyrimas parode asc-h. Dabar darys konizacija ir biopsija ims. Nesitikejau, kad per pusmeti gali pablogeti. Kiek skaiciau literatuos, ten raso, kad vezys dazniausiai vystosi letai. Esu sventai isitikinusi, kad nuo didziulio streso, kuri patyriau per pusmeti ir suaktyvejo tos blogos lasteles. As turiu tik viena vaikiuka, noreciau ateity tureti daugiau. Bet gyvybe svarbiau. Tikiuosi, kad po konizacijos galesiu isnesioti vaikiuka. Svarbiausia tiketis. Kartais delsiant su konizacija gali buti blogesne padetis, tada ispjaus daugiau ir sansu turiu vaiku bus maziau. As supratau, kad ispjauna, tiek kiek randa, jei randa nedaug, nedaug ir ispjauna. Na man ginekologe aiskino, kad vaiku tureti galesiu. Aisku, kiek gydytoju, teik nuomoniu. Svarbiausia mums tiketi paciom.
As tai dabar nervuojuos, nes turetu daryti konizacija pirmadieni arba antradieni, bet susirgau sedimo nervbo uzdegimu

Nezinau ar gydytojam atrodysiu pasveikusi pilnai ir ar leis daryti konizacija, Nes gin nuteike, kad operacija greiciausiai teks atideti. As bijau kad per ta menesi tos lasteles giliau i audinius nenueitu... Nes menesines pas mane nereguliarios, ju gali nebuti du ar net tris menesius.....