Mėgstančioms picas,bet norinčioms pataupyti: receptas tikrai labai nesunkus, pateikiu jį duotais kiekiais, bet aš pati realiai dalinau viską iš 5, ir tai išėjo 6 picos (kiekvienas padas po maždaug 200g):
PICA
Paplotis: Imti 2l kambario temperatūros virinto vandens, į jį įberti 15g mielių, dedama 60g druskos ir 180d alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišyti, kol gaunasi vientisa masė. Tada dėti persijotus miltus ir nuolat maišyti, paskui minkyti (apie 4kg). Minkyti apie 10 min, kol gaunasi gera tešla, nelimpanti prie rankų. Po minkymo tešla palaikoma 5 min, kad atsipalaiduotų, ir paskui dalinama į gumulėlius po 200g (čia bus 1 picos padas).Suridenti kamuoliukai paliekami 2-4h, kad pakiltų, vėliauperkeliami į šaldytuvą, kad atšaltų.
Vėliau imi gumuliuką, padarai taip kraštelė ir nekočioji, o išploji ant stalo, netempdamas vidurio. Išploji kuo ploniau,maždaug tokio dydžio, kaip picerijoje būna. Ant pado turi nelikti miltų.
Įdaras: tepi picos padą grietine (aš ėmiau 20g), pabarstai juodaisiais pipirais, pabarstai nedaug sūrio, kad liptų įdaras (aš barsčiau 15g),tada kloji apie 15g plonų svogūno riekelių, apie 50g plonai supjaustyto kumpio, apie 25g pievagrybių, 4 supjaustytas alyvuoges, vėl pabarstyti 15g sūrio. (gaunasi apie 150g įdaro).
Kepti 3-4 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Tikrai skanu, jei kepsit ilgiau - labiau apskrus, irgi skanu.

:
Picos pado kaloringumas - 525kcal, įdaro kaloringumas - 355kcal. Visa pica - 880kcal.