Įkraunama...
Įkraunama...

Kada laikas draugauti su puoduku?

Sąmoningai laukiau, kada iš dukros elgesio pamatysiu, kad jau laikas. O tai buvo ilgesni tarpai tarp šlapinimosi, supratimas, kam reikalingas puodukas, ką su juo daryti. Plius dar labai nenori dėtis sauskelnių. Sulaukėm dvejų metukų, dabar namuose vaikštom be sauskelnių, kai užsimano sysioti, pati nusimauna kelnes ir sėdasi arba aš padedu numauti. nelaimių buvo viena kita. Miegui ir į svečius dedu dar sauskelnes. O pradėjom gana lengvai. Dar prieš tai nuolat kartojau, kam reikia puoduko ir ką su juo daryti, karts nuo karto pasodindavau. Vieną dieną ėmė ir pasysiojo (tada buvo kaip tik su tėčiu, sirgo ir nėjo į darželį), ir nuo tada jau daro kaip didelė biggrin.gif Buvo dar vienas bandymas prieš pusmetį, bet nieko nepavyko, tik laksčiau iš paskos ir valiau balutes schmoll.gif
Atsakyti

Mes dėl pienligės sauskelnių buvom priversti beveik atsisakyti anksti - 4 mėn. amžiaus, tad ir prie puodo ėmėm pratintis kai galėjom sėdėti. Užtat labai greitai pripratom ir sauskelnes dėjomės tik ekstra atvejais smile.gif
Atsakyti
as savaja ant puodo pradejau sodinti desimties menesiu,bet cia buvo daugiau gaudymas,o kai pradejo vaikscioti ant puodo nebenori sedet tik pasodini ir stojasi smile.gif bet kaip matau cia daugumai vaikiuku taip pat tai lauksim kol pati pasiprasys tikekimes ilgai netruks laukimas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasaryte @ 2009 03 10, 21:22)
Mes pradejom nuo 8 men, bet nuo metu iki metu ir 1 men. puodo kategoriskai atsisake, bet tik si menesi. O nuo metu ir 8 mes visiskai jokiu sauskelniu.  4u.gif
Nors drauge juokesi is manes, sake kad nenormali, kad taip anksti pratinu. Jos nuomone buvo tokia, kad kada vaikas pats pasiprasys tada ir sodins. Na dabar vaikiui 4 metai ir kakoja i kelnes. Cia aisku ziauru, zinau kad taip nutikti gali bet kam.

mums irgi panasiai buvo 4u.gif
Atsakyti
as pradejau su puoduku supazindintis tik nuo 1metuku. dabar kasdien vis atsisedam o karta pasisedim, pazaidziam, kad puodukas butu draugas ir jo nebijotu. pavyko keleta kartu atsitiktinai ir padaryti i ji. bet mums tuoj 1metai ir 2men bet dar jis nieko nesupranta kad sysiuka ir kaka i puoda reikia, supranta kad sestis galima, netgi pats lipa i puoda jau sestis, bet ka ten padaryti reikia nesuvokia.
Atsakyti
manau, nuo pusantru metu. smile.gif
Atsakyti
Gydytojai pataria, kad vaikas turi išmokti eiti ant puoduko 18-30 mėn. Atseit anksčiau vaikas nelabai suvokia, ko iš jo nori. Daugiau dresūra gaunasi.

Aš savo dukrytę pradėjau atpratinti, kai jai buvo 1m. 7mėn. Bet tikriausiai dar ne laikas buvo. Nubėgdavo ir pasiusiodavo kur į kamputį lotuliukas.gif , tik ne į puodą. Kadangi dar turėjom tada mažą kelių mėn. brolį, tai 2d. pabandžiusi mečiau tą idėją. Po to po 2 mėn. vėl pabandžiau, kažkaip labai parastai gavosi, gal kokią savaitę pasikamavom. Nuo to laiko ir lovytėj be pamperso miega, niekada nebuvo jokio nemalonaus nutikimo smile.gif o jau beveik 3m. Tiesa, buvo tarpas pora savaičių (kai buvo beveik 2m), kai nesuvokdavo, kad nori kaka, imdavo ir padaydavo į kelnytes lotuliukas.gif

Sūneliui dar 1m. 5 mėn. tai planuoju, bandyti po kokių 3 mėn. Dar ir šilta bus - dupcia nesušals:)

Manau, labai skubėti su tuo puoduku neverta. Po to bėdos su "darymais" į lovą ir pan. Vaikui nereikialingas stresas. Aš patarčiau, netaupykit sauskelnėms...
Atsakyti
QUOTE(Ausrinka @ 2009 05 07, 12:54)
Gydytojai pataria, kad vaikas turi išmokti eiti ant puoduko 18-30 mėn. Atseit anksčiau vaikas nelabai suvokia, ko iš jo nori. Daugiau dresūra gaunasi.

Aš savo dukrytę pradėjau atpratinti, kai jai buvo 1m. 7mėn. Bet tikriausiai dar ne laikas buvo. Nubėgdavo ir pasiusiodavo kur į kamputį lotuliukas.gif , tik ne į puodą. Kadangi dar turėjom tada mažą kelių mėn. brolį, tai 2d. pabandžiusi mečiau tą idėją. Po to po 2 mėn. vėl pabandžiau, kažkaip labai parastai gavosi, gal kokią savaitę pasikamavom. Nuo to laiko ir lovytėj be pamperso miega, niekada nebuvo jokio nemalonaus nutikimo smile.gif o jau beveik 3m. Tiesa, buvo tarpas pora savaičių (kai buvo beveik 2m), kai nesuvokdavo, kad nori kaka, imdavo ir padaydavo į kelnytes lotuliukas.gif

Sūneliui dar 1m. 5 mėn. tai planuoju, bandyti po kokių 3 mėn. Dar ir šilta bus - dupcia nesušals:)

Manau, labai skubėti su tuo puoduku neverta. Po to bėdos su "darymais" į lovą ir pan. Vaikui nereikialingas stresas. Aš patarčiau, netaupykit sauskelnėms...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
jau bandau pusantru metuku sodinti mazyli. Taciau dar sunkiai gaunasi.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausrinka @ 2009 05 07, 12:54)

drinks_cheers.gif Pas mus istorija labai panaši. Dabar namie būnam be pampio, bet miegui ir į lauką dar dedu. Daržely irgi nenorėjo dar apsiimt, nes turi pilnai prašytis (čia prieš kokį mėnesį kalbėjom). Bet kad ir šiandien, visą dieną buvo be pampio ir apturėjom "nelaimę", nors šiaip visada prašosi, padaro, puoduką išsineša, bet matyt būna ar užsižaidžia, ar ką ir pridaro į kelnytes. O būna su pampiu ir pasiprašo, va prieš miegą būtinai turėjau numauti, kad sysių padarytų. Bandysiu dabar pietučių migdyt be pampio, žiūrėsim, kas išeis rolleyes.gif
Galėtų ir daržely jau taip būt, tik man va neramu, kaip greit auklėtojos sureaguoja į vaiko prašymą, nes aš tai skuodžiu su vaiku prie puoduko iškart biggrin.gif , o jos g.gif Ir apskritai, ar ji jų prašys ir ar neužsižais dažniau nei namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke: 08 gegužės 2009 - 01:51
As pradejau po truputi pazindinti nuo metuku, bet iki siol dukryte nedaro i ji nieko sad.gif ,nors ir supranta kam jis skirtas.Atsiseda kokiom 5 sekundem,o po kurio laiko jau ziurek bala kur nors ant grindu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JulijaR @ 2009 05 08, 14:03)
As pradejau po truputi pazindinti nuo metuku, bet iki siol dukryte nedaro i ji nieko sad.gif ,nors ir supranta kam jis skirtas.Atsiseda kokiom 5 sekundem,o po kurio laiko jau ziurek bala kur nors ant grindu smile.gif

Mums irgi taip buvo. Per anksti dar ir manau, kad nelabai supranta, ko iš jos reikalaujama, tad tai suvokia daugiau kaip žaidimą.
Atsakyti