QUOTE(Ausrinka @ 2009 05 07, 12:54)
Gydytojai pataria, kad vaikas turi išmokti eiti ant puoduko 18-30 mėn. Atseit anksčiau vaikas nelabai suvokia, ko iš jo nori. Daugiau dresūra gaunasi.
Aš savo dukrytę pradėjau atpratinti, kai jai buvo 1m. 7mėn. Bet tikriausiai dar ne laikas buvo. Nubėgdavo ir pasiusiodavo kur į kamputį

, tik ne į puodą. Kadangi dar turėjom tada mažą kelių mėn. brolį, tai 2d. pabandžiusi mečiau tą idėją. Po to po 2 mėn. vėl pabandžiau, kažkaip labai parastai gavosi, gal kokią savaitę pasikamavom. Nuo to laiko ir lovytėj be pamperso miega, niekada nebuvo jokio nemalonaus nutikimo

o jau beveik 3m. Tiesa, buvo tarpas pora savaičių (kai buvo beveik 2m), kai nesuvokdavo, kad nori kaka, imdavo ir padaydavo į kelnytes
Sūneliui dar 1m. 5 mėn. tai planuoju, bandyti po kokių 3 mėn. Dar ir šilta bus - dupcia nesušals:)
Manau, labai skubėti su tuo puoduku neverta. Po to bėdos su "darymais" į lovą ir pan. Vaikui nereikialingas stresas. Aš patarčiau, netaupykit sauskelnėms...

Pas mus istorija labai panaši. Dabar namie būnam be pampio, bet miegui ir į lauką dar dedu. Daržely irgi nenorėjo dar apsiimt, nes turi pilnai prašytis (čia prieš kokį mėnesį kalbėjom). Bet kad ir šiandien, visą dieną buvo be pampio ir apturėjom "nelaimę", nors šiaip visada prašosi, padaro, puoduką išsineša, bet matyt būna ar užsižaidžia, ar ką ir pridaro į kelnytes. O būna su pampiu ir pasiprašo, va prieš miegą būtinai turėjau numauti, kad sysių padarytų. Bandysiu dabar pietučių migdyt be pampio, žiūrėsim, kas išeis

Galėtų ir daržely jau taip būt, tik man va neramu, kaip greit auklėtojos sureaguoja į vaiko prašymą, nes aš tai skuodžiu su vaiku prie puoduko iškart

, o jos

Ir apskritai, ar ji jų prašys ir ar neužsižais dažniau nei namie.