Pas mus su puoduku dideles problemos. Kategoriskai atsisako sesti ant puoduko. Jei nuimu pampersa, liepia kuo greiciau uzdeti, sako kad tuoj prisisios. Jei pasakau kad uzdesiu triusikelius is karto pradeda verkti. Rodau kad kiti vaikai daro i puoduka, mato kai nueinam i svecius. Jis paziuri ir tada sako as i puoduka nedarysiu, busiu su pampu. Buvau pora kartu prikalbinusi atsisesti ant puoduko, bet kai atsisedo, tai kokiai valandai. Pasisioja ir pakakoja ir vistiek sedi. O kai nulipa liepia is karto deti pampersa. Nezinau ka ir daryti

QUOTE(ingridka @ 2009 05 24, 17:53)
Pas mus su puoduku dideles problemos. Kategoriskai atsisako sesti ant puoduko. Jei nuimu pampersa, liepia kuo greiciau uzdeti, sako kad tuoj prisisios. Jei pasakau kad uzdesiu triusikelius is karto pradeda verkti. Rodau kad kiti vaikai daro i puoduka, mato kai nueinam i svecius. Jis paziuri ir tada sako as i puoduka nedarysiu, busiu su pampu. Buvau pora kartu prikalbinusi atsisesti ant puoduko, bet kai atsisedo, tai kokiai valandai. Pasisioja ir pakakoja ir vistiek sedi. O kai nulipa liepia is karto deti pampersa. Nezinau ka ir daryti 

Gal kas nors kada nors subarė už padarytą balutę, todėl vis prašo sauskelnių?
mes ir ilgai nedraugavom su puoduku, gal tris menesius nieko nepavykdavo padaryt, bet va po ilgu slapiu kelniu sezono, beje jis nesibaige, tik sumazejo, kiekvienu pasodinimu pasysioja
, tik nemoka pati paprasyt, tai reikia taikyt
, deja, su kaku sunkiau, jis tik i triusikelius
, o pampio net nakciai neleidzia uzdet, tai vakarais kovojam, bet reiks bandyt migdyt koki karta bejo, pvz jei pietu miegam su triusikeliais, tai atsikelia sausa, tada begam ant puodo

QUOTE(ingridka @ 2009 05 24, 17:53)

Sakyciau bijo vaikas puoduko

Gal pabandyk ant klozeto laikyti, pasakyk, kad tetis sedi ir jei atsisesi busi didelis berniukas. Dazniausiai berniukai teti imituoja
Mes pradejom, pratinti nuo 10 menesiu, bet maziukas buvo puoduko labai issigandes, tai buvom ji paslepe tai, reikaliukus atlikdavome vonioje
O dabar sekmingai draugaujam su puoduku

O dabar sekmingai draugaujam su puoduku
Va čia mūsų puoduko istorija - mano mažė i puoda viska daro jau nuo 6 mėn. Kai tik pradėjo košes ragauti ir viduriai sukietėjo, taip ir ant puodo ėmėm sėstis. Iš tikrųjų tai visą pratinimosi procesą turbūt tai ir lėmė, kad ji gana sunkiai tuštindavosi ir tai, kad prieš tai visada kakojo tuo pat metu (apie pietus) po mano pienelio paraugejusi ir ant mano rankų. Tai visada ir jausdavau kada stena. O paskui pamačiau kad stena, nesigauna nes nera tam pamperse vietos, pasodinau ir taip palengvėjo vaikui
Tai iškart ir sysiu padarydavo. Na dabar jai jau 8 mėn ir kaku per tuos 2 men tik porą sykių į pampersą padarė, bet tik todėl, kad slyvų daugiau užvalgiusi buvo. Dabar kita bėda - jei nepakakojom, į lauką nedrįstu važiuot nes vaikas nedaro į kelnes. Tai gerai, kad tas įvykis visad rytais nutinka. Dabar ir seneliai, pas kuriuos dažnai važiuojam turi po tokį patį puodą, net į sodybą turi nusipirkę anūkėlės puoduką.
O šiaip panelė dalį dienos dar su pampersais ropoja, bet keičiant visad dar ir pasodinu, kad pasisiotų. Jei iškart nedaro, tai padeda paleistas vonios vanduo.
Manau kad kai bus šilta ar gamtoj būsim tai nešutinsiu vaiko pampersuose.
Žodžiu patariu mamoms neklausyti tų rekomendacijų ar draugių patarimų - vaikus pamažu bandyti sodinti kuo anksčiau. Gal čia pamperų gamintojai tokią propagandą skleidė - nuo 18 mėn vaiką pradėt pratint! Man tai baisu biški, kaip tiems vaikams juk nepatogu su pam persias pačios pagalvokit. Uf... net privargau berašydama..

O šiaip panelė dalį dienos dar su pampersais ropoja, bet keičiant visad dar ir pasodinu, kad pasisiotų. Jei iškart nedaro, tai padeda paleistas vonios vanduo.
Manau kad kai bus šilta ar gamtoj būsim tai nešutinsiu vaiko pampersuose.
Žodžiu patariu mamoms neklausyti tų rekomendacijų ar draugių patarimų - vaikus pamažu bandyti sodinti kuo anksčiau. Gal čia pamperų gamintojai tokią propagandą skleidė - nuo 18 mėn vaiką pradėt pratint! Man tai baisu biški, kaip tiems vaikams juk nepatogu su pam persias pačios pagalvokit. Uf... net privargau berašydama..

Kiekvienas vaikas skirtingas, nu ir aišku ir mamų supratimas skiriasi. Vienom norisi kuo greičiau ant puodo. Aš norėjau, kad ji pati nueitų ir atsisėstų, kad suprastų, jog nori sysių ir kur reikia tą reikaliuką daryt. Žodžiu, man nepriimtinas sysiuko ir kakučio "gaudymas".
Bandžiau taip žaisti, kai dukrai buvo virš metukų. Ir nesupratau, kam to reikia- puodukas kaip žaislas, balutės ant kiekvieno kampo, "daryk sisių" kelia tik juoką. Vaiko pasodint neįmanoma, negi rikdysiu?
Amžius 18-24mėn neatsitiktinis. Atsižvelgiama į vaiko raidą, išsivystymo lygį, gebėjimą suvokti daiktų paskirtį. O kad anksčiau nebuvo sauskelnių, vaikai vaikščiodavo arba šlapi, arba reikėdavo nuolat tupėt prie bliūdo su skalbiniais, tai ir pratindavo kuo anksčiau ant puoduko- tai natūralu. Bet gi dabar ir iki 3, 4 metukų su pampersais kai kurie vaikšto...
Bandžiau taip žaisti, kai dukrai buvo virš metukų. Ir nesupratau, kam to reikia- puodukas kaip žaislas, balutės ant kiekvieno kampo, "daryk sisių" kelia tik juoką. Vaiko pasodint neįmanoma, negi rikdysiu?

Amžius 18-24mėn neatsitiktinis. Atsižvelgiama į vaiko raidą, išsivystymo lygį, gebėjimą suvokti daiktų paskirtį. O kad anksčiau nebuvo sauskelnių, vaikai vaikščiodavo arba šlapi, arba reikėdavo nuolat tupėt prie bliūdo su skalbiniais, tai ir pratindavo kuo anksčiau ant puoduko- tai natūralu. Bet gi dabar ir iki 3, 4 metukų su pampersais kai kurie vaikšto...

QUOTE(mylimuke @ 2009 05 28, 22:20)
Kiekvienas vaikas skirtingas, nu ir aišku ir mamų supratimas skiriasi. Vienom norisi kuo greičiau ant puodo. Aš norėjau, kad ji pati nueitų ir atsisėstų, kad suprastų, jog nori sysių ir kur reikia tą reikaliuką daryt. Žodžiu, man nepriimtinas sysiuko ir kakučio "gaudymas".

Žinoma kad kiekvienam skirtingas metas ant puodo - vat ir dabar galvoju, jei turėsiu daugiau vaikų ar visi taip anksti sėkmingai pradės?.. Tikiuosi kad taip, bet jei vėliau, tai vėliau ir nebus tragedijos. Aš už tai, kad mamos tiesiog PABANDYTŲ. Tie maži kūdikėliai gali lengviau "pagaut kampą" nei vyresni. Jei pražiopsosi reikiamą momentą, gali tik prisidaryt daugiau vargo, nes galintis atsistoti pats vaikas tiesiog nenorės sėdėti arba kažko išsigąs. O juk nėra mamai didelis vargas pasodinti ant puodo kūdikį.
QUOTE(Amelie @ 2009 05 28, 22:49)
Žinoma kad kiekvienam skirtingas metas ant puodo - vat ir dabar galvoju, jei turėsiu daugiau vaikų ar visi taip anksti sėkmingai pradės?.. Tikiuosi kad taip, bet jei vėliau, tai vėliau ir nebus tragedijos. Aš už tai, kad mamos tiesiog PABANDYTŲ. Tie maži kūdikėliai gali lengviau "pagaut kampą" nei vyresni. Jei pražiopsosi reikiamą momentą, gali tik prisidaryt daugiau vargo, nes galintis atsistoti pats vaikas tiesiog nenorės sėdėti arba kažko išsigąs. O juk nėra mamai didelis vargas pasodinti ant puodo kūdikį.
Nėra didelis vargas, bet kam apskritai vargt, jei tai nėra būtina? Manau, tą bėgiojimą prie puoduko galima pakeist kuo naudingesniu.
Nenoras sėdėti, baimė- mes su tuo susidūrėm, kai buvo per anksti. Juk kai vaikas supranta, kas yra puodukas ir ką ten reikia daryti, tai baimės nėra, kai yra noras atlikt reikaliuką? Juk mes klozetų nebijome?

Aišku, pabandyt visada galima.
Esu skaičius apie mamą, kuri savo vaikus pratino nuo mėnesio ir jai "pasisekė". Nors aš galvoju, ar galima vadint vaiko pasisekimu, kai tiesiog atspėji, kada ko vaikas nori?

Mes ir su puodu nedraugaujam
Bet ne tai kad nedaro į jį, bet nesisėda ir nenori sedėti. Jau dariau 2 kartus pertraukas po 2 sav. Dabar vėl pratinamės sedėti - pradžiai su drabužėliais ir pampersu.
O šiaip mano manymu, kuo anksčiau pratinti tuo geriau. Ir mažesni vaika, lengviau pratinti jis dar nesupranta. Bent jau maniškis buvo pasodini ir sėdi, padarydavo net. Bet užleidau prisiskaičius jog nuo 18 mėn. patariama. O iš tikrųjų jei dabar mažius jau būtų be pampersų (jei sodinčiau nuo kokiū 9 mėn. manau tai būtų visai įmanoma) tai džiaugčiausi daugiau nei dabar bandydama apeiti jo ožiukus dėl to puodo. Jis jau ne tik mažiui nepatinka bet ir man paniką kelia
O kai vaikas 3, 4 metų dar su pampu
na man tai visai nesuprantama. Tai jau visiškas tėvų apsileidimas. aišku, jei nėra kažkokių tai problemų.

O šiaip mano manymu, kuo anksčiau pratinti tuo geriau. Ir mažesni vaika, lengviau pratinti jis dar nesupranta. Bent jau maniškis buvo pasodini ir sėdi, padarydavo net. Bet užleidau prisiskaičius jog nuo 18 mėn. patariama. O iš tikrųjų jei dabar mažius jau būtų be pampersų (jei sodinčiau nuo kokiū 9 mėn. manau tai būtų visai įmanoma) tai džiaugčiausi daugiau nei dabar bandydama apeiti jo ožiukus dėl to puodo. Jis jau ne tik mažiui nepatinka bet ir man paniką kelia

O kai vaikas 3, 4 metų dar su pampu

Manu cia kiekvienam vaikui individualiai, pazystu mergyte kuri nuo 6men draugauja su puoduku. O va mano mazius dar vis su pampersais, nors mokinames pratinames, bet....