
Agurkinė pati skaniausia sriuba, cia tiek idomiu receptu

paskaitinėjau ir įmetu savo receptą
Reikia-2 išvirtų kubeliais supjaustytų inkstelių
perlinių kruopų,išplautų ir išmirkytų per naktį
bulvių
morkų
svogūno,
druskos,petražolės šaknies,
raugintų agurkų pagal skonį
mėgstamų prieskonių(naudoju paprasčiausius-lauro lapai,juodi ir kvep.pipirai)
2 šaukštų pomidorų pastos
kiaulienos šonkaulių-sultiniui ,juos paskui galima patušint su grietine ir morkom
šonkauliukus,kruopas,svogūną,morkas ir prieskonius verdam,kol mėselė pasidarys minkšta.Sudedam inkstukus,bulves,kai jos apvirs-agurkus,gale-pastą.
Prieš valgant įdedam grietinės,pabarstom krapukų.
Skanaus

Reikia-2 išvirtų kubeliais supjaustytų inkstelių
perlinių kruopų,išplautų ir išmirkytų per naktį
bulvių
morkų
svogūno,
druskos,petražolės šaknies,
raugintų agurkų pagal skonį
mėgstamų prieskonių(naudoju paprasčiausius-lauro lapai,juodi ir kvep.pipirai)
2 šaukštų pomidorų pastos
kiaulienos šonkaulių-sultiniui ,juos paskui galima patušint su grietine ir morkom
šonkauliukus,kruopas,svogūną,morkas ir prieskonius verdam,kol mėselė pasidarys minkšta.Sudedam inkstukus,bulves,kai jos apvirs-agurkus,gale-pastą.
Prieš valgant įdedam grietinės,pabarstom krapukų.
Skanaus

Na va, mūsų šeimyna jau irgi po skanių pietų - valgėm agurkinę sriubytę 
Tik čia dauguma receptų be inkstukų, tikriausiai mažai yra juos mėgstančių. O man agurkinė be inkstukų - netikra agurkinė
Mano receptas:
3 inkstukai
4 vidutinio dydžio bulvės
2 morkos
svogūnas
perlinės kruopos (kiekio nežinau, nes dedu iš akies)
apie 5 rauginti agurkai
Pirmiausiai supjaustau inkstukus, juos pamerkiu į vandenį su trupučiu acto. Pamirkius apie valandą pora kartų juos nuverdu. Tuomet nelieka specifinio jų kvapo. Kitam puode verdu perplautas perlines kruopas. Tuomet sutarkuoju morką, supjaustau svogūną, bulves, agurkus kubeliais. Visas daržoves metu į didelį puodą, tuomet ten pat šaltu vandeniu nuplautas apvirtas perlines kruopas, išvirtus inkstukus ir užpilu vandenuku. Metu pora kubelių sultinio, galima truputį kečiupo, lauro lapelių, druskos, pipirų, raudonos paprikos miltelių pagal skonį ir laukiu kol viskas gerai išvirs. Patiekiama su grietine. Skanaus

Tik čia dauguma receptų be inkstukų, tikriausiai mažai yra juos mėgstančių. O man agurkinė be inkstukų - netikra agurkinė

Mano receptas:
3 inkstukai
4 vidutinio dydžio bulvės
2 morkos
svogūnas
perlinės kruopos (kiekio nežinau, nes dedu iš akies)
apie 5 rauginti agurkai
Pirmiausiai supjaustau inkstukus, juos pamerkiu į vandenį su trupučiu acto. Pamirkius apie valandą pora kartų juos nuverdu. Tuomet nelieka specifinio jų kvapo. Kitam puode verdu perplautas perlines kruopas. Tuomet sutarkuoju morką, supjaustau svogūną, bulves, agurkus kubeliais. Visas daržoves metu į didelį puodą, tuomet ten pat šaltu vandeniu nuplautas apvirtas perlines kruopas, išvirtus inkstukus ir užpilu vandenuku. Metu pora kubelių sultinio, galima truputį kečiupo, lauro lapelių, druskos, pipirų, raudonos paprikos miltelių pagal skonį ir laukiu kol viskas gerai išvirs. Patiekiama su grietine. Skanaus

QUOTE(lututė @ 2011 05 26, 13:48)
paskaitinėjau ir įmetu savo receptą
Reikia-2 išvirtų kubeliais supjaustytų inkstelių
perlinių kruopų,išplautų ir išmirkytų per naktį
bulvių
morkų
svogūno,
druskos,petražolės šaknies,
raugintų agurkų pagal skonį
mėgstamų prieskonių(naudoju paprasčiausius-lauro lapai,juodi ir kvep.pipirai)
2 šaukštų pomidorų pastos
kiaulienos šonkaulių-sultiniui ,juos paskui galima patušint su grietine ir morkom
šonkauliukus,kruopas,svogūną,morkas ir prieskonius verdam,kol mėselė pasidarys minkšta.Sudedam inkstukus,bulves,kai jos apvirs-agurkus,gale-pastą.
Prieš valgant įdedam grietinės,pabarstom krapukų.
Skanaus

Reikia-2 išvirtų kubeliais supjaustytų inkstelių
perlinių kruopų,išplautų ir išmirkytų per naktį
bulvių
morkų
svogūno,
druskos,petražolės šaknies,
raugintų agurkų pagal skonį
mėgstamų prieskonių(naudoju paprasčiausius-lauro lapai,juodi ir kvep.pipirai)
2 šaukštų pomidorų pastos
kiaulienos šonkaulių-sultiniui ,juos paskui galima patušint su grietine ir morkom
šonkauliukus,kruopas,svogūną,morkas ir prieskonius verdam,kol mėselė pasidarys minkšta.Sudedam inkstukus,bulves,kai jos apvirs-agurkus,gale-pastą.
Prieš valgant įdedam grietinės,pabarstom krapukų.
Skanaus

panasiai ir as verdu sia sriubyte

As ir daznai verdu agurkine sriuba, vaikai labai megsta. Tik perlines kruopas dedu i salta vandeni ir kartu su vandeniu uzverdu, Tada bulvytes, morkytes, agurkiukai, prieskoniai ir visad dedu mesos kukuliuku

QUOTE(Amil'a @ 2011 11 29, 21:07)
As ir daznai verdu agurkine sriuba, vaikai labai megsta. Tik perlines kruopas dedu i salta vandeni ir kartu su vandeniu uzverdu, Tada bulvytes, morkytes, agurkiukai, prieskoniai ir visad dedu mesos kukuliuku 

Aš vietoj kukuliukų dedu paukštieną arba kiaulienos šonkauliukus.O morkyte pakepinu su svogūniuku.Daugiau idedu pomidorų padažo,dar pipiriukų,mėgstam tokia aštresnę


Agurkinė liuks sriuba,viena mėgtamiausių

aš agurkinę sriuba verdu su mėsytę,bet aš tarkuotas morkas porą,arba svogūna pakepinu ant sviestuko ir kartu pakepinu kūbeliais pjaustytus agurkus,baigiant troškinti įpilu grietinėlės.
Perlines kruopas,išplaunu ir pamerkiu iš vakaro.
Jeigu pamirštu pamerkti kruopas tuomet išplaunu,ir keletui minučių nuplikinu.
Agurkinę sriubą mėgstu ,kad ji būtų skaidri.
Perlines kruopas,išplaunu ir pamerkiu iš vakaro.
Jeigu pamirštu pamerkti kruopas tuomet išplaunu,ir keletui minučių nuplikinu.
Agurkinę sriubą mėgstu ,kad ji būtų skaidri.

Labai greitas variantas sia ariubyte isvirti, kai turi nuo vasaros pagamintos "agurkienes stiklainiukuose", tokios, kaip buna Kedainiu konservu fabriko. Tada belieka i sultini ideti kelias bulves ir joms isvirus, sudeti stiklainiuko turini i sriuba, uzvirinti ir galima ragauti.
Mes vasara tuos paruostukus vireme is morku, svogunu, pomidoru, svieziu agurku,- isvirus darzovems, sudedami prieskoniai ir atskirai isvirtos perlines kruopos. Per ziema puikiai laikosi spinteleje ir labai padeda, jei norisi "ant staigio" sriubyte issivirti
Mes vasara tuos paruostukus vireme is morku, svogunu, pomidoru, svieziu agurku,- isvirus darzovems, sudedami prieskoniai ir atskirai isvirtos perlines kruopos. Per ziema puikiai laikosi spinteleje ir labai padeda, jei norisi "ant staigio" sriubyte issivirti

oi, kiek cia daug visokiu receptuku, gera ideja, reiks ir man siandien isvirti tokia sriubyte

QUOTE(*Saulyte @ 2005 04 18, 09:17)


P.S sriubytė gaunas jau ir su mėsyte, nereik paskui pjaustyt mėsos. O kas mėgsta pomidorų padažą ir aštresnę sriubytę, tai troškinant agurkus idedu pomidorų pastos ir kokių nors aštresnių pipiriukų ar prieskonių, ir gaunas aštresnė. Tai tiek.
susidomejau siuo receptuku, nesu agurkines niekuomet virusi, tad nusprendziau isbandyti... paneles, negi i sriuba viena agurka det




dekui uz demesi ir atsakyma
