Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykimės

QUOTE(alfija @ 2008 06 16, 18:05)
paryžkinau tai kas mane pašiurpino labiausia. Nors visas postas šiurpokas. Gal tu pirma pasidomėk amžiaus tarpsnių psichologija, paskui pasirink daugiau informacijos kaip bendrauti su globotiniu, su laikinai globojamu vaiku. Panašu, kad tau yra reikalinga asmeninė pagalba visų pirma. Net nežinau ką dar pasakyti. Gal tiesiog atsisakyk tos globos, taip bus daug paprasčiau pirmiausia vaikui.

pirmi kartai buna sunkiausi. "slifuojasi" abi puses tiek vaikas, tiek seima. ir nieko siurpinancio as nematau. ji tiesiog parase savo pirmus isgyvenimus ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 06 16, 19:19)
pirmi kartai buna sunkiausi. "slifuojasi" abi puses tiek vaikas, tiek seima. ir nieko siurpinancio as nematau. ji tiesiog parase savo pirmus isgyvenimus ir tiek.

na pagal požiūrį, kokį tu forume ne kartą dėstei, tai savo pasakymu nieko nenustebinai.
Bet jei vaikui apibudinti renkiesi žodžius- laukinis, jei jautiesi teisus jį aprėkęs, jei manai kad ne žaidimai yra svarbiausia keturmečio veikla tai pasakyti daugiau kaip ir nėra ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfija: 16 birželio 2008 - 18:53
QUOTE(alfija @ 2008 06 16, 19:52)
na pagal požiūrį, kokį tu forume ne kartą dėstei, tai savo pasakymu nieko nenustebinai.
Bet jei vaikui apibudinti renkiesi žodžius- laukinis, jei jautiesi teisus jį aprėkęs, jei manai kad ne žaidimai yra svarbiausia keturmečio veikla tai pasakyti daugiau kaip ir nėra ko.

mano gyvenimo budas ir mano elgesys su vaikais aplinkiniu nesokiruoja. mano poziuris yra tik mano, ir prasyciau ji gerbti, kaip as gerbiu kitus poziurius.
as nemanau, kad ziv vaikui tiesiai sviesiai pasake laukinis, manau tik cia ji taip parase.
keturmeciui reikia ir pazaisti, bet yra ir kiti darbai namuose. Juk ji neliepia tarnauti, o tiesiog paprase padeti. nieko nematau cia blogo.
mano mazyle dar kai gyvenome Lietuvoje, rytais ir vakarais visada ipildavo suniukui ir katinui valgyti, kai eidavome valgyt isimdavo sakutes, saukstus (priklauso ka tuo metu valgysime). kartais sudeliodavo batus jeigu ismetyti. kai grizdavome is parduotuves, visada padedavo nesti, ka nors lengva. Ji taip didziuodavosi, kad mamytei padeda. Man irgi taip pat buvo pasakyta, kad nepadesiu. taciau atsisedau ir paaiskinau kas ir kaip.
su savo mazyle problemu neturiu, del kuriu galeciau taip stipriai pergyventi. bet tai velgi mano seima ir neprivalau tai skelbti. buvo problema, tai ja ir sprendeme, siuo metu viskas ok.
mano poziuris forume yra mano, taciau visada matosi kito poziuriai geriai tik ne paties. gaila doh.gif
Atsakyti

Gerbiu, laureta, tik tuos, kurie yra verti pagarbos, gerbiu tas nuomones, kurios vertos pagarbos. Ir gyvenimo būdą gerbiu tų, kurie tos pagarbos nusipelnė. Tu į tą skaičių žmonių neįeini.
Atsakyti
Papildyta:
QUOTE(Tuoj @ 2008 06 16, 18:56)
Taip, bus trys pirmokai smile.gif Viskas atsideda, tai 2 metus dar sąlyginai ramiai pagyvensime cool.gif
Sveikinu taviškį įstojus 4u.gif

Kadangi Duksį jau pasveikinau, sveikinu ir tave, Tuoj su priimtu sprendimu! Trys pirmokai!!! Kuo dideliausios sėkmės vaikučiams ir šauniems jų tėveliams!!! 4u.gif 4u.gif :4u
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 16 birželio 2008 - 21:20
QUOTE(alfija @ 2008 06 16, 19:18)
Gerbiu, laureta, tik tuos, kurie yra verti pagarbos, gerbiu tas nuomones, kurios vertos pagarbos. Ir gyvenimo būdą gerbiu tų, kurie tos pagarbos nusipelnė. Tu į tą skaičių žmonių neįeini.

vaje,vaje. ohmy.gif moterys ar pablūdot schmoll.gif bash.gif .tai gal pakeiskime skyrelio pavadinima"globejai kaukimes".siaubas kazkoks mega_shok.gif
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 16, 21:19)
Kadangi Duksį jau pasveikinau, sveikinu ir tave, Tuoj su priimtu sprendimu! Trys pirmokai!!! Kuo dideliausios sėkmės vaikučiams ir šauniems jų tėveliams!!!  4u.gif  4u.gif  :4u

Ačiū, Paragintoji 4u.gif O tavęs sveikatos akmenukas laukia ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 06 16, 20:18)

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 06 16, 17:05)
paryžkinau tai kas mane pašiurpino labiausia. Nors visas postas šiurpokas. Gal tu pirma pasidomėk amžiaus tarpsnių psichologija, paskui pasirink daugiau informacijos kaip bendrauti su globotiniu, su laikinai globojamu vaiku. Panašu, kad tau yra reikalinga asmeninė pagalba visų pirma. Net nežinau ką dar pasakyti. Gal tiesiog atsisakyk tos globos, taip bus daug paprasčiau pirmiausia vaikui.

Aciu. Ar tik ne Jus galite suteikti ta asmenine pagalba? g.gif Ar ne per daug kategoriskai vertinate situacija jos net nemaciusi? Manote kad vaikui i nauda besikeiciatys globejai? doh.gif Ar 4 metu vaikas turi tik zaisti ir neiprasti padeti suaugusiems? Kodel globotinis negali atlikti nesudetingu darbeliu, pvz. nunesti sakuciu ant stalo, kai nuosavas vaikas ta daro? Ar globojamas vaikas turi tik teises, bet neturi tureti pareigu? Kadangi turiu panasaus amziaus dukra, akivaizdziai matosi elgesio skirtumai tarp mano dukros ir globotines. Neidealizuoju savo dukros, lygiai taip pat matau ir jos trukumus. Kodel mano dukra padaro kas sakyta ir tada, kai iseinu is kambario, o globotine ne, ar tai nera vaiku namu itaka (pati maciau, kaip aukletojai isejus vaikai susedo lovose, o jai grizus is kart atsigule ir apsimete miegantys)? Ar Jus, pakraupusi nuo mano situacijos aprasymo, pro pirstus ziuretumete i tai, kad vaikas lipo ant palanges 9 aukste prie atviro lango, nors pries tai ne karta buvo aiskinta, kad gali iskristi ir uzsimusti?

Papildyta:
QUOTE(Paragintoji @ 2008 06 16, 12:18)
Ir iš savų išauga, ne tik iš paliktų. Čia jau kaip kam pasiseka.

Zinoma, kad ir is savu isauga, tik gal tikimybe mazesne, o ir nuo auklejimo daug priklauso.
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2008 06 17, 13:20)
Aciu. Ar tik ne Jus galite suteikti ta asmenine pagalba? g.gif Ar ne per daug kategoriskai vertinate situacija jos net nemaciusi? Manote kad vaikui i nauda besikeiciatys globejai? doh.gif  Ar 4 metu vaikas turi tik zaisti ir neiprasti padeti suaugusiems? Kodel globotinis negali atlikti nesudetingu darbeliu, pvz. nunesti sakuciu ant stalo, kai nuosavas vaikas ta daro? Ar globojamas vaikas turi tik teises, bet neturi tureti pareigu? Kadangi turiu panasaus amziaus dukra, akivaizdziai matosi elgesio skirtumai tarp mano dukros ir globotines. Neidealizuoju savo dukros, lygiai taip pat matau ir jos trukumus. Kodel mano dukra padaro kas sakyta ir tada, kai iseinu is kambario, o globotine ne, ar tai nera vaiku namu itaka (pati maciau, kaip aukletojai isejus vaikai susedo lovose, o jai grizus is kart atsigule ir apsimete miegantys)? Ar Jus, pakraupusi nuo mano situacijos aprasymo, pro pirstus ziuretumete i tai, kad vaikas lipo ant palanges 9 aukste prie atviro lango, nors pries tai ne karta buvo aiskinta, kad gali iskristi ir uzsimusti?
Papildyta:
Zinoma, kad ir is savu isauga, tik gal tikimybe mazesne, o ir nuo auklejimo daug priklauso.

aš tai pakraupus nuo to, kad jūs nenorit net suprasti, kad vaikas nori būti laisvas, ir bando pasakyti. Kodėl jis turi daryti tai- kas sausai jam neįdomu, kodėl negalima su vaiku pažaisti, paaiškinti. Kitaip pasistengti pamatytu situaciją pačiai- o ne vertinti- vaikų namų įtaka. Kam tą vaiką stigmatizuoti, o būtent taip darot, kam lyginti tuos vaikus- kai jūs jos net nepažystat. Įvykis- paguldytas nemiega. Visi taip daro- namuose, stovyklose, ligoninėse, vaikų namuose taip pat. Tai yra norma, normalu. Normalu, kad vaias nenori paklusti svetimam žmogui tu jai visiškai svetima. Kam ant vaiko rėkt? Negi negalima ramiai išsiaiškinti. Jei devintas aukštas tas pats kas pirmas- nesusipainus ji su tom aukštybėm- ba jos aplinkoj jų nėra- sunku suprast?
Į socialinę pedagogę jums reiktų kreiptis, palankyti kursus globos- apie tai kalbu, ir tai sunku suprast?
Sunku suprast, kad visa pagalba yra tokių metų žaidimo keliu atsirandanti kad ti muštru galima pasiekti tai- jog ketverių metų vaikas pats imasi tavrkos darbų- visa tų darbų prasme.Žodžiu daug galima rašytui, bet nežinia ar bent imsitės suprasti- jog tikrai darote daug klaidų, ir jas spręsite.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 06 17, 13:18)
aš tai pakraupus nuo to, kad jūs nenorit net suprasti, kad vaikas nori būti laisvas, ir bando pasakyti. Kodėl jis turi daryti tai- kas sausai jam neįdomu, kodėl negalima su vaiku pažaisti, paaiškinti. Kitaip pasistengti pamatytu situaciją pačiai- o ne vertinti- vaikų namų įtaka. Kam tą vaiką stigmatizuoti, o būtent taip darot, kam lyginti tuos vaikus- kai jūs jos net nepažystat. Įvykis- paguldytas nemiega. Visi taip daro- namuose, stovyklose, ligoninėse, vaikų namuose taip pat. Tai yra norma, normalu. Normalu, kad vaias nenori paklusti svetimam žmogui tu jai visiškai svetima. Kam ant vaiko rėkt? Negi negalima ramiai išsiaiškinti. Jei devintas aukštas tas pats kas pirmas- nesusipainus ji su tom aukštybėm- ba jos aplinkoj jų nėra- sunku suprast?
Į socialinę pedagogę jums reiktų kreiptis, palankyti kursus globos- apie tai kalbu, ir tai sunku suprast?
Sunku suprast, kad visa pagalba yra tokių metų žaidimo keliu atsirandanti kad ti muštru galima pasiekti tai- jog ketverių metų vaikas pats imasi tavrkos darbų- visa tų darbų prasme.Žodžiu daug galima rašytui, bet nežinia ar bent imsitės suprasti- jog tikrai darote daug klaidų, ir jas spręsite.

1. Globos kursus norejau lankyti, bet savivaldybej pasake, kad į juos eina tik tie, kurie globoja nuolat, ne savaitgaliais; Man kursai nepriklauso.
2. Įsiskaitykite - buvo aiškinta apie palangę ne kartą, žaidžiama su ja yra;
3. Kai kurie dalykai kartojasi visiem globėjam, todėl nenuvertinkime kitokios patiries įtakos, kurią mūsų globotiniai įgavo vaikų namuose. Globojami ar savi vaikai yra tokie patys, tik jų gyvenimo patirtis skirtinga, kuri ir pasireiškia kitokiu elgesiu;
4. Manau, kad kartais vaikam naudingas griežtumas, ypač, kai tai susiję su jų saugumu.
5. Klysti žmogiška, nesu tobula. Daug blogiau, kai žmogus įsivaizduoja visur esantis teisus, ir iš kelių sakinių turintis teisę pasmerkti kitą.
6. Ne paguldytas nemiega, o paguldytas keliasi iš lovos, kalba ir trukdo kitam vaikui miegoti.

Atsakyti
Alfija, įsijautei cool.gif
Atsakyti