Įkraunama...
Įkraunama...

Bijau, kad mano augintinis neįkastų vaikui

QUOTE(Daiva D. @ 2008 02 02, 01:04)
Prirašėt....
Pirmiausiai - tikrai būna tokių kietų šunų, kuriuos gali tekt trenkti į sieną, nes jokie "nu nu nu", įskaitant prispaudimą prie žemės ir netgi prismaugimą, nesuveiks. Yra tokių, patikėkit - tokių, kurie pasiryžę greičiau mirti negu pasiduoti, ir pasiduos tik tada, kai patikės, kad mirtis jau pažvelgė jiems į akis. Tačiau pripažinkim ir tai, kad tokių šunų reta, o jei šeimininkas sugeba jį perprasti nuo pat ankstyvo amžiaus ir užmezga kontaktą, tai ir tokių drastiškų priemonių neprireikia. Vis dėlto dėl įvairių aplinkybių jų kartais prireikia, ir tikrai nesmerksiu tų, kurie sėkmingai panaudojo fizinio poveikio priemones, užuot leidę šuniui užsilipti sau ant galvos.
Tikiuosi, nepamirštate po to, kai pademonstravote šuniui savo pranašumą, parodyti jam ir tai, kad tinkamas, teisingas jo elgesys visada bus įvertintas. Už gerą elgesį bet kokį šunį reikia girti ir visokeriopai skatinti, o problematišką šunį - ypatingai, kad jis nesijaustų vien tik baramas, ir tiksliai suprastų, koks jo elgesys pageidautinas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2008 02 02, 01:20)
Siaubas, tai kaip su tokiu šuniu reikia gyventi  doh.gif

Tiesa pasakius neisivaizduoju. Dresuroj puldavo ne tik ant seimininku, bet ir ant sunu visu. Bet po vienos pamokos ju daugiau nebesutikom, nezinau kaip sekesi toliau. Pasakojo, jei maista padedi, tai jau viskas, prie jo geriau nesiartinti.
Atsakyti
QUOTE(Dober @ 2008 02 02, 00:13)
Saukimas siaip visai nereikalingas, suo juk girdi daug geriau uz mus.

Teisingai. Galiu aprėkti savo šeimos narius, tačiau ant šunų rėkti nėra reikalo (o ir nėra prasmės, jų kalba juk kitokia smile.gif)

Apie musima is viso negali but diskusijos. Dresuroj buvom sutike rotveileri, kuri seimininkas turejo dresuot su antsnukiu, nes grieztai liepiant daryt komanda sokdavo ant seimininko issiepes dantis. Dresuotojo klausimas buvo vienintelis, ar lupot? Atsakyma manau visi zinom.

Mušti šunų iš tikrųjų negalima. Ne mušimas/lupimas reikalingas. Net ir tuo atveju, kai tenka imtis kraštutinių priemonių, tai turi būti ne mušimas, o staigus ir stiprus veiksmas. Kiek stiprus? Vienam užteks plekštelėti susuktu laikraštuku, kitą teks įmūryti į sieną. Tačiau visais atvejais būtinai reikia išlikti šuniui autoritetu, t. y., ne tuo, kuris ištisai terorizuoja ir pats nežino ko nori, bet tuo stipriuoju gaujos nariu, kurio šuo pasitiki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 02 vasario 2008 - 00:43
QUOTE(Daiva D. @ 2008 02 02, 01:41)
Teisingai. Galiu aprėkti savo šeimos narius, tačiau ant šunų rėkti nėra reikalo (o ir nėra prasmės, jų kalba juk kitokia smile.gif)
Mušti šunų iš tikrųjų negalima. Ne mušimas/lupimas reikalingas. Net ir tuo atveju, kai tenka imtis kraštutinių priemonių, tai turi būti ne mušimas, o staigus ir stiprus veiksmas. Kiek stiprus? Vienam užteks plekštelėti susuktu laikraštuku, kitą teks įmūryti į sieną. Tačiau visais atvejais būtinai reikia išlikti šuniui autoritetu, t. y., ne tuo, kuris ištisai terorizuoja ir pats nežino ko nori, bet tuo stipriuoju gaujos nariu, kurio šuo pasitiki.

Pliaukstelejima laikrastuku nelaikau musimu. O to imurijimo i siena, tiesa pasakius, niekaip neisivaizduoju. Kaip tai turetu atrodyt? Dar siaip kartais svelniom pamokom labai padeda vandens pistoletas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eva... @ 2008 02 01, 22:22)
pritaria kam? Sunu lupimui?  blink.gif Bent jau galvoji ka rasai?Cia savo kitus penkiolikinius draugus ant pirstu skaiciavai?Ir isvis,kuo daugiau tavo zinuciu randu,tuo labiau isitikinu,kad dediesi visiskai ne tuo kuo esi...

Labai įdomu. Prie ko čia lupimas? Dabar atskirkim nepaklusnumą nuo agresijos savo gaujos nariams. Ką rašau visada pagalvoju. Penkiolikinius draugus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Juokiausi ilgai. Savo akimis stebėjau kaip du LKD dresuotojai patarė/leido stipriai nubausti šunį už agresiją šeimininko atžvilgiu. Būtent "mušimu". Abu šunys kieti, pakankamai dominantiniai. Vienas jau yra apkramtęs šeimininkei ranką. Manai prispaudimas suveiktų? Šeimininkė po to tikrai į ligoninę važiuotų. Su abejais šunimis iki brendimo bėdų nebuvo, hierarchijos buvo laikomasi. Tačiau patinai subrendo ir nutarė atsikovoti teisę į valdžią.

Dabar prašom man paaiškinti kas aš esu ir kuo deduosi esanti. Labai įdomu.

Įdomu ką darytum, jeigu po prispaudimo prie žemės šuo tave kramtyt pradėtų. Toliau spaustum? Kažkaip to neįsivaizduoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 02 vasario 2008 - 00:52
QUOTE(karinna @ 2008 02 02, 01:51)
Labai įdomu. Prie ko čia lupimas? Dabar atskirkim nepaklusnumą nuo agresijos savo gaujos nariams. Ką rašau visada pagalvoju. Penkiolikinius draugus  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Juokiausi ilgai. Savo akimis stebėjau kaip du LKD dresuotojai patarė/leido stipriai nubausti šunį už agresiją šeimininko atžvilgiu. Būtent "mušimu". Abu šunys kieti, pakankamai dominantiniai. Vienas jau yra apkramtęs šeimininkei ranką. Manai prispaudimas suveiktų? Šeimininkė po to tikrai į ligoninę važiuotų. Su abejais šunimis iki brendimo bėdų nebuvo, hierarchijos buvo laikomasi. Tačiau patinai subrendo ir nutarė atsikovoti teisę į valdžią.

Įdomu ką darytum, jeigu po prispaudimo prie žemės šuo tave kramtyt pradėtų. Toliau spaustum? Kažkaip to neįsivaizduoju.

Ko gero reiktu greitaja kviest lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2008 02 01, 23:51)

Kas ten zino irnesakyk.gif

pirmiausia,sunio neaukleciau taip,kad jis po to mane kramtyt turetu...O antra,nebesiveliu su tavim i diskusijas,nes zinau,kad viskas iki totalaus nusisnekejimo daeina doh.gif ''been there,done that..'' (yra toks posakis)
Atsakyti
Jeigu jau pradėjai įžeidinėti - prašom pagrįsti savo teiginius.
Atsakyti
QUOTE(Eva... @ 2008 02 02, 01:06)
pirmiausia,sunio neaukleciau taip,kad jis po to mane kramtyt turetu...

O šventas naivume.
Atsakyti
QUOTE(Eva... @ 2008 02 02, 02:06)
Kas ten zino irnesakyk.gif

pirmiausia,sunio neaukleciau taip,kad jis po to mane kramtyt turetu...O antra,nebesiveliu su tavim i diskusijas,nes zinau,kad viskas iki totalaus nusisnekejimo daeina  doh.gif ''been there,done that..'' (yra toks posakis)

Chmm... gal galima sužinoti kokias auklėjimo klaidas padariau, kad Miaška man parodė, kad ji norėtų man vadovauti???? Kaip suprast, neauklėčiau savo šuns taip, kad jis po to mane kramtyt TURĖTŲ ????? Manyčiau, tik manyčiau, kad jums paprasčiausiai nepapuole "kieto" charakterio šuo ax.gif Taip,kad su tokiais kategoriškais teiginiais reikėtų nesimėtyti, nes "šiam pasauly visko būna" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2008 02 02, 00:07)
Jeigu jau pradėjai įžeidinėti - prašom pagrįsti savo teiginius.

As aisku atsiprasau,jei izeidziau,bet kai mergaite pradeda vardint,kad zino 5 ar daugiau zmoniu,kurie pritaria tokiam auklejimui,tai kas ten per zmones turi but? Jei profesionalus dresuotojai, pasisako pries sunu musima...
Papildyta:
QUOTE(Daiva D. @ 2008 02 02, 00:25)
O šventas naivume.

Na gal as ir naivi,bet sunio i siena nedauzyciau...Abejoju ar toks budas issprendzia problema.
Atsakyti
Profesionalūs dresuotojai. Ir ne mušimui, o šuns nusodinimui kai šis puola savo šeimininką. Visi pasisakom prieš šuns mušimą, tačiau būna situacijų (pakankamai retai), kai to prireikia. VISI pasisako prieš BETIKSLĮ šuns mušimą.

Ir man labai įdomu, kokias klaidas padariau, kad mano "kaukazo aviganis" pabandė suurgzti ant manęs. Iki to mes buvom draugais. Suurzgė, jam buvo pakankamai aiškiai parodyta, kad gauja to netoleruos. Dabar vėl ramu. Šuo vėl yra mano draugas, vėl yra mielas augintinis. Kur čia įžvelgi blogį? Ar geriau man buvo tada jį prispausti, kad jis pradėtų urgzti dar labiau už neaiškų pažeminimą (jėgų jį ilgai laikyt man neužtektų, visgi šuo 56kg sveria), tada pradėtų kandžiot ir važiuot į ligoninę, o šunį midgyt?

Dėl daužymo į sieną. V. Visockio knygoje apie kaukazo ir vidurio azijos aviganių auklėjimą buvo duotas vienas patarimas, jeigu šuo puola savo šeimininką. Iš visų jėgų tvoti šunį galva į sieną arba grindis, kad šis išsigąstų. Mna tai jau atrodo perlenkimu, bet tikrai nemažai žmonių tokiu patarimu sėkmingai pasinaudoja. Gal nesupranti, jog tokiam šuniui suteikti skausmą yra LABAI sunku. Jų labai aukštas skausmo toleravimo lygis, sudavimą laikraštuku šuo NEPAJUS.

Na, turėsi amerikiečių buldogą, gal paklius kietas šuo ir kalbėsi kitaip po keleto metų.

Tiesa, kad to išvengti galima padaryti šunį visišku gaujos outsaideriu, kad jis bijotų ir akyse savo šeimininkams pasirodyti netinkamu metu. Matyt tai tau yra priimtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karinna: 02 vasario 2008 - 10:55