Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

As ir prasysiu patarimo, mano vysnaite labai sviesi. Gal jai kazko truksta, kaip manot ?
Atsakyti
Sveiki. Esu katik iškepta sodininkė, o ir tuose forumuose dar nelabai gaudaus. tongue.gif atidariau temele norėdama pasitart apie tršnių ir vyšnių auginimą, o gavau patarimą kreiptis čia. Nes atseit mano klausimas ir tema dubliuojasi. verysad.gif Nu bet sori, per visus temos psl neradau jokios konkrecios info apie šią rūšį. o ir šiaip apie trešnes mažai kas parašo. Tai gal nelabai kas auginat? doh.gif Ot vargo turėsiu tada. g.gif

Tai va problema tokia. Prieš 3 mėn. Prekybos centre pirkau du trešnių "SILVIA" sodinukus, bet ten pardavėja jokios info apie sodinima ir kita priežiūrą pasakyt negalėjo. Tik pasake kad auga nelabai aukštos ir vidutiniškai atsparios šalčiui. pagal nurodytą medelyno tinklapį info neradau, o į mano el laiska neatsakė.
Internete apie šia rūšį ir labai mažai info radau. pasodinau ir nežinau ar gerai.
O ka daryt reiks rudenį, žiemą ir pavasarį? Ar reikia trąšų ir dar daug kitų klausimų turiu . Pievoje yra samanų, radau info kad joms rūgšti dirva nelabai tinka, tai kaip sumažinti jos rūgštingumą? Be kalkių dar yra koks būdas? Kas turit "SILVIA" tręšnių pasidalinkis patirtim. Labai reikia patarimų. 4u.gif
Atsakyti
Patarkit prasau,uzpuole juodaji serbenta amaras,vabaliukai ,o uogos noksta ,su kuo galeciau nupurksti,o vienas serga miltlige,ar man ji gydyti verta ,ar ismesti ,juk gali irkiti uzsikresti schmoll.gif
Atsakyti
Niekas neturit "SILVIA" trešnių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 06 21, 21:47)
Kaži kaip šita knygutė? g.gif

Turiu. Labai išsami.

QUOTE(lile @ 2009 06 23, 14:32)
As ir prasysiu patarimo, mano vysnaite labai sviesi. Gal jai kazko truksta, kaip manot ?

Manau kad truksta azoto. Bet tresti reikia pavasari.

QUOTE(agnieska 02 @ 2009 06 23, 14:48)
Sveiki. Esu katik iškepta sodininkė, o ir tuose forumuose dar nelabai gaudaus.  tongue.gif atidariau temele norėdama pasitart apie tršnių ir vyšnių auginimą, o gavau patarimą kreiptis čia. Nes atseit mano klausimas ir tema dubliuojasi.  verysad.gif  Nu bet sori, per visus temos psl neradau jokios konkrecios info apie šią rūšį. o ir šiaip apie trešnes mažai kas parašo. Tai gal nelabai kas auginat?  doh.gif  Ot vargo turėsiu tada.  g.gif

Tai va problema tokia. Prieš 3 mėn. Prekybos centre pirkau du trešnių "SILVIA" sodinukus, bet ten pardavėja jokios info apie sodinima ir kita priežiūrą pasakyt negalėjo. Tik pasake kad auga nelabai aukštos ir vidutiniškai atsparios šalčiui. pagal nurodytą medelyno tinklapį info neradau, o į mano el laiska neatsakė. 
Internete apie šia rūšį ir labai mažai info radau. pasodinau ir nežinau ar gerai.
O ka daryt reiks rudenį, žiemą ir pavasarį? Ar reikia trąšų ir dar daug kitų klausimų turiu .  Pievoje yra samanų, radau info kad joms rūgšti dirva nelabai tinka, tai kaip sumažinti jos rūgštingumą? Be kalkių dar yra koks būdas? Kas turit "SILVIA" tręšnių pasidalinkis patirtim. Labai reikia patarimų.  4u.gif

Manau kad nera taip svarbu kokia rusis. Tiesiog priziureti ja kaip tresne ir tiek. O dirvos pH reguliuoja tik kalkes. Auksciau mineta knygute labai daug informacijos suteikia mirksiukas.gif

QUOTE(satanele @ 2009 06 24, 18:44)
Patarkit prasau,uzpuole juodaji serbenta amaras,vabaliukai ,o uogos noksta ,su kuo galeciau nupurksti,o vienas serga miltlige,ar man ji gydyti verta ,ar ismesti ,juk gali irkiti uzsikresti schmoll.gif

Mano megiamiausias ir nekenksmingas budas yra amaru plovimas vandens srove thumbup.gif Pernai buvo uzpuole serbentus, siais metais puseles ir tresnes. As tik plaunu. Ir dar butina naikinti arti esancius skruzdelynus. Skruzdes ir amarai-draugai gun_rifle.gif Ant skruzdelynu pilu kavos tirscius ar soda.
Atsakyti
Astukas, gal galėtum paaiškinti, kaip sodą prieš skruzdes naudoji? Tiesiog sausą užbarstai ar vandenyje ištirpdai? Ar efektyvu? Nes kava tai nusivyliau -- vaikšto prie tų tirščių kaip niekur nieko -- gal mano skruzdės kavamanės? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 06 28, 15:50)
Astukas, gal galėtum paaiškinti, kaip sodą prieš skruzdes naudoji? Tiesiog sausą užbarstai ar vandenyje ištirpdai? Ar efektyvu? Nes kava tai nusivyliau -- vaikšto prie tų tirščių kaip niekur nieko -- gal mano skruzdės kavamanės? bigsmile.gif

Siaip tai barstau kavos tirscius (prisikaupiu per kiek tai laiko), bet jei pritruksta tai primaisau sodos ar vien tik soda beriu. Bet reikia uzberti "dobriai", tp sknt, kad jos dustu nuo jos rolleyes.gif Uzsikemsa visi ju takai takeliai ir iseina. Greiciausiai skruzdes iseis i kita vieta, bet bent jau nebus toj zonoj kur labiausiai kenkia. O gal ne visos ir reaguoja g.gif
Atsakyti
o as pernai isbandziau ant amaruojanciu medeliu ir krumeliu purksti silta vandenuka, maisyta su paprsatu skystu muilu rankoms... ax.gif nezinau, gal is juoksites, bet mums padejo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(astukas @ 2009 06 28, 13:02)
O dirvos pH reguliuoja tik kalkes.

Tiesa, dar pilam pelenus. Surenkam is zidinio ar krosnies ir suberiam po kaulavaisiais. Ko gero vien to nepakanka. Ir pelenai turi buti neuztersti, t.y. ne bet kas deginta.
Atsakyti
Tai astukai sakai augint kaip visas rūšis. O tai kad ne visos aukšaugės auga. O trešnės dažniausiai apie 3-4 m minimum buna, o svarbiausia kaip tokius mažus medelius žiemai paruošt. g.gif Aš čia su kaulavaisiais visai žalia dar. Mat norėjau kad dukrytė uogu savų galėtų valgyt. tongue.gif O ne iš PC pirktų nežinia kaip augintų. Tai reiks tos knygelės paieškot knigynuose. Gal ten kokį ats rasiu. rolleyes.gif O kad pelenai dirvai tai thumbup.gif reiks pabarstyt kai kurent rudeni predėsim. Nu dėkui už patarimus. 4u.gif
Gal dar kas kokiu minčių turi? mirksiukas.gif

O kaži kas buna viršune nupjovus kad medis beprotiškai aukštas neaugtų? Nepradės į šonus labai plėstis. Gan arti namo pasodinta. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnieska 02: 28 birželio 2009 - 21:31
QUOTE(astukas @ 2009 06 28, 13:02)
Turiu. Labai išsami.

ačiū už atsiliepimą 4u.gif susigundžiau ir jau užsisakiau tongue.gif

QUOTE(astukas @ 2009 06 28, 16:35)
Siaip tai barstau kavos tirscius (prisikaupiu per kiek tai laiko), bet jei pritruksta tai primaisau sodos ar vien tik soda beriu. Bet reikia uzberti "dobriai", tp sknt,  kad jos dustu nuo jos  rolleyes.gif

O ar galima arti augalų (na, ne vaismedžių ir vaiskrūmių, bet pvz kokių pomidorų, agurkų...) bert tiek daug? Nepakenks? Pas mane, žiūriu, jų tiek daug šiemet atsirado, kad blink.gif ir vis arti kokios daržovės šaknų, tai net bijau kuom daug užbert, kad daržovių nenumarint unsure.gif

QUOTE(astukas @ 2009 06 28, 21:28)
Tiesa, dar pilam pelenus. Surenkam is zidinio ar krosnies ir suberiam po kaulavaisiais. Ko gero vien to nepakanka. Ir pelenai turi buti neuztersti, t.y. ne bet kas deginta.

drinks_cheers.gif mes irgi medžio pelenus pilam.

Papildyta:
agnieska, o koks ten pas jus medis arti namo pasodintas?
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 06 29, 12:36)
ačiū už atsiliepimą 4u.gif susigundžiau ir jau užsisakiau tongue.gif
O ar galima arti augalų (na, ne vaismedžių ir vaiskrūmių, bet pvz kokių pomidorų, agurkų...) bert tiek daug? Nepakenks? Pas mane, žiūriu, jų tiek daug šiemet atsirado, kad blink.gif ir vis arti kokios daržovės šaknų, tai net bijau kuom daug užbert, kad daržovių nenumarint unsure.gif
drinks_cheers.gif mes irgi medžio pelenus pilam.
Papildyta:
agnieska, o koks ten pas jus medis arti namo pasodintas?

nugi tas dvi jaunutes tre6nes pasodinau. iki namo geri 4 m bet nežinau kokios jos užaugs. mastau apie persodinima į kitą vietą kitą pavasarį. g.gif
Atsakyti