Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(be rėmų @ 2009 08 05, 17:12)
Esu dariusi, labai skanus ir laipsnių turėjo biggrin.gif Jei nori, parašysiu 4u.gif Dar ne per vėlu.

Parasyk,pameginsiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 06, 17:26)
Parasyk,pameginsiu. ax.gif

Išspaudžiam sultis iš vyšnių ar obuolių (serbentų, sakė, l. rūgštus vynas), atskiedžiam tokiu pat kiekiu vandens ir pridedam cukraus. 10 l praskiestų sulčių pilam 3 kg cukraus. Uždedam sandarų kamštį su žarnele, žarnelę įkišam į indą su vandeniu ir paliekam šiltoj vietoj rūgti. Jei palangė pietinėj pusė ir dienos saulėtos, tai pilnai užteks šilumos ir nuo saulės. Laukiam kol išsiburbuliuoja (tai užtrunka gal net kelias savaites) , paskui atsargiai nupilam nuo nuosėdų skaidrų skystį, vėl į švarų indą, pridedam cukraus tuo pačiu santykiu ir vėl paraugiam su žarnele. Vėl burbuliuos kelias savaites. Tik pastebėkit, kad nenugaruotų vanduo iš indelio, kuriame pamerktas žarnelės galas. Nupilam, supilstom į butelius ir padedam rūsy.
Aš dariau iš trijų litrų skysčio su 1 kg cukraus. Gavosi labai labai skanus vynas, ir obuolinis, ir vyšninis. Jei antrą kartą raugiant įdėsit daugiau cukraus, gausis stipresnis. Arba galima dar ir trečią sykį raugti, bet aš neraugiau, užteko 2.
Sėkmės. Atkreipkit dėmesį, kad indas užsidarytų sandariai, priešingu atveju gausis birzgalas.
Atsakyti
Aciu,bet kiek daug darbo.Spiritu tai apipyliau ir jau galima paragauti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 07, 10:00)
Aciu,bet kiek daug darbo.Spiritu tai apipyliau ir jau galima paragauti. biggrin.gif

Darbo nedaug, sunkiausia iš vyšnių išspausti sultis, nes to stebuklingo puodo neturiu. Tačiau koks lygis pavaišinti svečius tokiu vynu biggrin.gif
Atsakyti
Na mano likeriukas irgi sveciams tinka. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2009 08 04, 21:27)
Pas mane dar viršūnės pilnos uogų.Niekas nenori lipti su kopėčiomis. schmoll.gif  schmoll.gif Jau ir giminę ir artimuosius aprūpinome uogomis.Suskaičiavau kažkur 16 kibirų. doh.gif Trys stiklainiai pridaryti vyno vyšnių rūgsta. doh.gif

Va vyšnių vynelio tai norėčiau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(AveM @ 2009 08 04, 23:22)
Vaziuosim ragauti vyno,zinau kazkada darydavo mano tevukas vysniu vyna,labai skanu.Kadangi as nemoku rauginti vyno,tai vysnias uzpyliau svariu spiritu. biggrin.gif

Čia taip pat neblogai thumbup.gif
Atsakyti
Susižinojau kur turguje galima gauti spirito,rytoj važiuosiu pirkti.Užpylant vyšnias daug cukraus dedate? g.gif
Atsakyti
Priklauso kokio saldumo ir tirstumo nori gerti likeri.Kadangi as labai saldaus nedariau,tai 0,75l bonkon priskyniau apypilne vysniu ir uzpyliau stikline cukraus.O po to kiek liko vietos jau spiritelio.Man dabar toks juokas ima,pas mane uzvaziuoja i svecius tokios mandros moterytes,ten tikrina musu dokumentus.Tai visada turedavau vysniu likeriuko,jis budavo uzpiltas degtine toks silpnas.Dabar sakiau pavaisinsiulikeriu svaraus spirito. biggrin.gif
Atsakyti
Gal kam reikia senovinės kryžmadulkės rūšies geltonųjų slyvų sodinukų? Vaisiai vidutinio dydžio, sultingi. Padovanočiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aulina @ 2009 08 09, 18:31)
Gal kam reikia senovinės kryžmadulkės rūšies geltonųjų slyvų sodinukų? Vaisiai vidutinio dydžio, sultingi. Padovanočiau  4u.gif

Kad tolokai randates g.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif

nesenai persikelem gyventi i soda, tad esu naujoke del visu augalu, labai noreciau pasisodinti lazdyno riesuta.gal galetumet patarti kokia rusis geriausia, nelepiausia nu ir visokia kitokia -iausia smile.gif kada juos geriausia sodinti?jei kas turit issamios info buciau labai labai labai dekinga uz mano apsvietima.jei ka siuskite man i emaila donatagood@gmail.com arba tiesiog cia parasykit smile.gif kazur skaiciau, kad juos geriau auginti kelis salia, kad apsidulkintu ar nebutina?nu zodziu daug klausimu turiu smile.gif
Atsakyti
Kiek zinau riesutai megsta augti vienas salia kito,daugiau nieko nezinau. ax.gif
Atsakyti