QUOTE(AveM @ 2009 08 06, 17:26)
Parasyk,pameginsiu.
Išspaudžiam sultis iš vyšnių ar obuolių (serbentų, sakė, l. rūgštus vynas), atskiedžiam tokiu pat kiekiu vandens ir pridedam cukraus. 10 l praskiestų sulčių pilam 3 kg cukraus. Uždedam sandarų kamštį su žarnele, žarnelę įkišam į indą su vandeniu ir paliekam šiltoj vietoj rūgti. Jei palangė pietinėj pusė ir dienos saulėtos, tai pilnai užteks šilumos ir nuo saulės. Laukiam kol išsiburbuliuoja (tai užtrunka gal net kelias savaites) , paskui atsargiai nupilam nuo nuosėdų skaidrų skystį, vėl į švarų indą, pridedam cukraus tuo pačiu santykiu ir vėl paraugiam su žarnele. Vėl burbuliuos kelias savaites. Tik pastebėkit, kad nenugaruotų vanduo iš indelio, kuriame pamerktas žarnelės galas. Nupilam, supilstom į butelius ir padedam rūsy.
Aš dariau iš trijų litrų skysčio su 1 kg cukraus. Gavosi labai labai skanus vynas, ir obuolinis, ir vyšninis. Jei antrą kartą raugiant įdėsit daugiau cukraus, gausis stipresnis. Arba galima dar ir trečią sykį raugti, bet aš neraugiau, užteko 2.
Sėkmės. Atkreipkit dėmesį, kad indas užsidarytų sandariai, priešingu atveju gausis birzgalas.