Mes vakar nupjovėm serbentų kai kuriuos krūmus. Taip, kad, nurinkus uogas galima drąsiai pjauti. Tokiu būdu galima vyšnias. Vakar taip pat kelias šakas, viršūnę nuriekėm..paprastesnis skynimas, o ir nauda.
QUOTE(Regila @ 2009 07 23, 10:40)
Mes vakar nupjovėm serbentų kai kuriuos krūmus. Taip, kad, nurinkus uogas galima drąsiai pjauti. Tokiu būdu galima vyšnias. Vakar taip pat kelias šakas, viršūnę nuriekėm..paprastesnis skynimas, o ir nauda.
Ačiū Regila už serbentą ,kurį pirkau iš jūsų ,nors mažutis bet pasirodė savo nemažas uogytes

QUOTE(Regila @ 2009 07 23, 10:40)
Mes vakar nupjovėm serbentų kai kuriuos krūmus. Taip, kad, nurinkus uogas galima drąsiai pjauti.
O ar ant vienmečių ūglių kitais metais bus uogų?

Mes pernai vieną krūmą gerokai rėžėm, palikom tik vieną seną šaką, kad uogų turėtume, tai šiemet ta sena šaka derėjo, o jauni vienmečiai ūgliai derės, matyt, tik kitais metais - šiais gi nebuvo nei vienos uogytės

mano serbento krūmo lapus baigia suėsti tokie žali kirminai
ką daryti

QUOTE(rsc @ 2009 07 27, 12:58)
Turiu sena juoduju serbentu kruma. Uogos tikrai didelės, tad noreciau dar vieno tokio. Ar galima pakasus viena sakele padauginti? Zinau, kad serbentus taip dauginti galima, bet mano krumas labai senas 

gal ir galima

QUOTE(*saulašarė* @ 2009 07 27, 13:06)
gal ir galima
aš taip pat norėjau savo raudonąjį pasidauginti, kuriam derant tieeek uogų būna, kad šakos vos ne lūžta
bet kadangi mano krūmo senosios šakos buvo toookios senos ir sumedėjusios, jog nebuvo galima jų net prie žemės prilenkt
, tai aš taip dariau: rudenį stiprokai išgenėjau senas šakas, tada kitais metais prileido daug jaunų ūglių, vat juos ir prilenkiau prie žemės, kad įsišaknytų
reiks dabar kada eit išskirstyt, atskirai pasodint 

Dekui uz patarima. Pasinaudosiu