Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

Mes vakar nupjovėm serbentų kai kuriuos krūmus. Taip, kad, nurinkus uogas galima drąsiai pjauti. Tokiu būdu galima vyšnias. Vakar taip pat kelias šakas, viršūnę nuriekėm..paprastesnis skynimas, o ir nauda.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 07 23, 10:40)
Mes vakar nupjovėm serbentų kai kuriuos krūmus. Taip, kad, nurinkus uogas galima drąsiai pjauti. Tokiu būdu galima vyšnias. Vakar taip pat kelias šakas, viršūnę nuriekėm..paprastesnis skynimas, o ir nauda.

Ačiū Regila už serbentą ,kurį pirkau iš jūsų ,nors mažutis bet pasirodė savo nemažas uogytes thumbup.gif
Atsakyti
Regila,kaip gerai kad pasirodei.Buciau vargusi pjovinejusi sakeles,o dabar puikiausiai nuresiu visa ir kitiems metams bent sutvarkysiu normaliai kruma,nes jau tikra velniava ir uogu siemet labai nedaug dave.
Atsakyti
Su Regilos patarimu ir vyšnių viršūnes nurėšiu ,nes skinti buvo jau aukštai ,kažin o jei vyšnes ir trešnes nupurkščiau nuo amarų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 07 23, 10:40)
Mes vakar nupjovėm serbentų kai kuriuos krūmus. Taip, kad, nurinkus uogas galima drąsiai pjauti.

O ar ant vienmečių ūglių kitais metais bus uogų? g.gif
Mes pernai vieną krūmą gerokai rėžėm, palikom tik vieną seną šaką, kad uogų turėtume, tai šiemet ta sena šaka derėjo, o jauni vienmečiai ūgliai derės, matyt, tik kitais metais - šiais gi nebuvo nei vienos uogytės schmoll.gif g.gif Rudeniop, kai nuo senos šakos nurinksim uogas, išpjausim ir tą senąją - taigi, taip visas krūmas bus atnaujintas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *saulašarė*: 23 liepos 2009 - 11:53
Na maniskis jau taip nupeizejes,kad visviena ar pjaunu ar palieku jau uogu neduoda.Tai ispjausiu,jei gal kokia grazi saka patiks tai pliksiu.
Atsakyti
Turiu vieną serbentą, kurį užpuolė miltligė,apibarsčius pelenais buvau ,lygtai atsigauna,bet bijau kad kitų neužkrėstų g.gif
Atsakyti
As tavo vietoje panaikinciau ta kruma ir zeme aplink ji dezinfekuociau,ligos tos velniuksciai labai uzkreciamos arti esamiems krumams.
Atsakyti
mano serbento krūmo lapus baigia suėsti tokie žali kirminai verysad.gif ką daryti g.gif
Atsakyti
Turiu sena juoduju serbentu kruma. Uogos tikrai didelės, tad noreciau dar vieno tokio. Ar galima pakasus viena sakele padauginti? Zinau, kad serbentus taip dauginti galima, bet mano krumas labai senas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2009 07 27, 12:58)
Turiu sena juoduju serbentu kruma. Uogos tikrai didelės, tad noreciau dar vieno tokio. Ar galima pakasus viena sakele padauginti? Zinau, kad serbentus taip dauginti galima, bet mano krumas labai senas unsure.gif

gal ir galima mastau.gif aš taip pat norėjau savo raudonąjį pasidauginti, kuriam derant tieeek uogų būna, kad šakos vos ne lūžta blink.gif bet kadangi mano krūmo senosios šakos buvo toookios senos ir sumedėjusios, jog nebuvo galima jų net prie žemės prilenkt blink.gif , tai aš taip dariau: rudenį stiprokai išgenėjau senas šakas, tada kitais metais prileido daug jaunų ūglių, vat juos ir prilenkiau prie žemės, kad įsišaknytų thumbup.gif reiks dabar kada eit išskirstyt, atskirai pasodint cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 07 27, 13:06)
gal ir galima mastau.gif aš taip pat norėjau savo raudonąjį pasidauginti, kuriam derant tieeek uogų būna, kad šakos vos ne lūžta  blink.gif bet kadangi mano krūmo senosios šakos buvo toookios senos ir sumedėjusios, jog nebuvo galima jų net prie žemės prilenkt blink.gif , tai aš taip dariau: rudenį stiprokai išgenėjau senas šakas, tada kitais metais prileido daug jaunų ūglių, vat juos ir prilenkiau prie žemės, kad įsišaknytų  thumbup.gif reiks dabar kada eit išskirstyt, atskirai pasodint cool.gif

Dekui uz patarima. Pasinaudosiu rolleyes.gif
Atsakyti