Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidejos

sveikos, ax.gif noreciau jusu paklausti apie cambria? ar daug prieziuros, ka megsta ir ko ne? man pazistama siulo pirkti uz 18 lt, nzn ar apsimoka? g.gif
Atsakyti
prieziura dar paprastesne negu phaelenopsio kaina manau irgi nebloga jei tau patinka ziedu spalva ir forma gali drasiai pirkti thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytine rasa: 06 vasario 2008 - 10:02
Gal kas man pagelbėtų turiu orchidėją žydėjo tokiais baltais dideliais žiedais, prižiūrėjau ir laisčiau taip kaip ir kitas. Tik rezultatas gavosi toks vienos jau sukrovė žiedus ir skleidžiasi, o šita baigia nuvysti. Ar dar galima ją išgelbėti? Jei taip, tai ką daryti?
Papildyta:
va koks vaizdelis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cosma: 06 vasario 2008 - 10:13
QUOTE(cosma @ 2008 02 06, 10:12)
Gal kas man pagelbėtų turiu orchidėją žydėjo tokiais baltais dideliais žiedais, prižiūrėjau ir laisčiau taip kaip ir kitas. Tik rezultatas gavosi toks vienos jau sukrovė žiedus ir skleidžiasi, o šita baigia nuvysti. Ar dar galima ją išgelbėti? Jei taip, tai ką daryti?

Būtų gerai, jei įdėtum foto ir pateiktum daugiau informacijos. Sunku pasakyt, kai nematai augalo, nes ir rūšies neparašėt - galima tik įtart, kad kalba eina apie Phaleonopsį. Smulkiau reikėtų žinot ir apie laistymą - kokiu būdu, kaip dažnai laistėt, kaip šaknys atrodo ir t.t. ir pan.
Atsakyti
o taip atrodo kita:
Atsakyti
Va čia apie reanimavimą daugiau info galima rast. Bus sunku - reikia daug kantrybės.
Atsakyti
Cosma, as pirmiausiai nuimciau ta akmeni nuo saknu doh.gif keistai jis pas tave suvarges. Su saknim jam nekas greiciausiai.

QUOTE(rytine rasa @ 2008 02 05, 22:30)
skm o tu loveliu tik tokie ismatavimai? man reiktu ant palanges o sitie ant palanges bus didoki ? g.gif

Ta pati pagalvojau, gal vasara i balkona nusipirksiu toki, o kolkas tupi Schreur geliapuodziuose.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 02 06, 10:43)
Ta pati pagalvojau, gal vasara i balkona nusipirksiu toki, o kolkas tupi Schreur geliapuodziuose.

Kas cia per puodai g.gif A kazkuom jie ypatingi ar paprasti vazonai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 02 06, 12:59)
Kas cia per puodai g.gif A kazkuom jie ypatingi ar paprasti vazonai  unsure.gif

Paprasti keramikiniai vazonai, lyg ir be skylutės dugne smile.gif man gražūs.

Jau nepamenu, bet atrodo šie arba panašūs ax.gif
Papildyta:
Buvau šiandien Banginyje, tai tokių nuvargusių nukainuotų Miltoniukų mačiau po 14 lt net blink.gif , kurių šaknys jau visai supuvusios, reanimacija jau tikrai nebepadės, o jie dar stovi visi vandenyje, baisu. mad.gif kaip taip pardavėjos visai nenutuokia, kaip elgtis su orchidėjomis, jau geriau visai jų nelaistytų. Tiesa, cimbidium buvo gražių po 45 lt.
Merginos, ar kuriai nors pavyko namų sąlygomis pražydinti cimbidium?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neli: 06 vasario 2008 - 13:37
QUOTE(neli @ 2008 02 06, 13:44)
Paprasti keramikiniai vazonai, lyg ir be skylutės dugne smile.gif man gražūs.

Jau nepamenu, bet atrodo šie arba panašūs  ax.gif
Papildyta:
Merginos, ar kuriai nors pavyko namų sąlygomis pražydinti cimbidium?

Pas mane prazydo po 3 metu biggrin.gif 5 ziedelius sukrove thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucky: 06 vasario 2008 - 15:07
Sveikos, visos, gal kas man patarsit... mano rchidutė jau senokai nužydėjo, dabar laukiu, kos nudžius stiebas, kad nukirpti, ogi žiūriu, iš to bedžiūvančio stibo vėl naujai auga žiedynkotis (jeigu gerai vadinu), tai nežinau ką daryti ar iki to naujo nukirpti, ar laukti kol ir tas pražys ir nudžius ir tada visą kirpti. Gal kam buvo panašiai ir žinot ką daryti. taip negražiai atrodo tie be žiedų
http://images31.fotk....jpg?1202302951
http://private.fotki...s/dsc00002.html
Atsakyti
QUOTE(lucky @ 2008 02 06, 16:06)
Pas mane prazydo po 3 metu biggrin.gif 5 ziedelius sukrove  thumbup.gif

Kaip šaunu, kad pražydo smile.gif Tik va laukti 3 metus, o jei ir dar ilgiau. g.gif O be to tas "krūmas" ir ne toks jau mažas, ant palangės netelpa wink.gif Man tai cimbidium labai patinka, ir kvepia jie, labai gundausi, tik va su priežiūra jų. ax.gif na aš dar nesiryžtu jų auginti.

Dėl žiedkočio:
Gali nukirpti sudžiuvusį tik ir džiaukis naujais žiedais smile.gif

Mano va kaip augo, dabar jau žydi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neli: 06 vasario 2008 - 15:24