Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidejos

ina`, gražuolis koks thumbup.gif
Atsakyti
Mano vienas phalaenopsis jau kokius 5 metus nežydi. Vyras padovannojo, nužydėjo, nudžiuvusį kotuką nupjiviau ir ate, laukiu jau 5 metai, tik šaknis ir lapelius naujus leidžia, tikriausiai ir nebežydės jau... verysad.gif nežinau nė ką daryti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LĖTA: 07 vasario 2008 - 15:37
QUOTE(LĖTA @ 2008 02 07, 16:36)
Mano vienas phalaenopsis  jau kokius 5 metus nežydi. Vyras padovannojo, nužydėjo, nudžiuvusį kotuką nupjiviau ir ate, laukiu jau 5 metai, tik šaknis ir lapelius naujus leidžia, tikriausiai ir nebežydės jau... verysad.gif nežinau nė ką daryti  g.gif

Na jai augaliukas leidzia naujas sakneles ir lapukus,reiskiasi jam viskas gerai.O zydejimas ju yra toks savarankiskas pasirinkimas doh.gif .Nori zydi puokstemis,nori is viso nezydi.Teks apsiriboti kantrybe.
O jus tresiate gelyte trasomis?Nes jos taip pat skatina zydejima(siltas,apydregnis oras,sviesa ir t.t.)
Papildyta:
QUOTE(Sandrutia @ 2008 02 07, 12:05)
o jei as laikau zydincia orchideja ant palanges virs radijatoriaus bet ant jo rytais uzmetu slapus slaputeli ranksluosti?

Viskas gerai del tos palanges tik svarbu nepersaldyti gelytes atidarius lango ar siaip.Jai gelyte graziai auga toje vietoje,reiskiasi jai patinka.
O del pelesio tai net nezinau,nes neesu pakliuvusi i tokia situacija.Gal atsakys,kas jau su tuo susidure. O tu pravedindavai maiseli?Gal tenai labai uzsistovejo per vesi dregme.Nes siaip tai peleja,kai yra per dregna ir per vesu g.gif .
Papildyta:
QUOTE(Snoop @ 2008 02 07, 13:00)
as turbut praziurejau kai kalbejot, bet kur galima situ vazoneliu nusipirkti?

Siaip tai as siuos vazonelius perku "SENUKUOSE".Jie man labai patinka,nes labai kokybiski,grazus ir puikus spalvu pasirinkimas.
Papildyta:
Muriele,labai grazi tavo gelye,tik foto galejo buti didesne blush2.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 07, 16:00)

Muriele,labai grazi tavo gelye,tik foto galejo buti didesne blush2.gif  smile.gif  4u.gif

Ačiū 4u.gif Spustelk ant foto - pasididins mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Murielė @ 2008 02 07, 17:01)
Ačiū 4u.gif Spustelk ant foto - pasididins  mirksiukas.gif

Ups hihihi.gif ,sorry,kokia grazute bigsmile.gif .Mmmmmmm......... good.gif
Papildyta:
Nezinau,as vat vis viena kazkaip pasinesusi ant tu baltu ir viskas irnesakyk.gif .Na jos man tokios grazutes.Va ir dabar Murieles,pasakele tokia bigsmile.gif .Nors as turiu dar viena ta zalsva su violetiniu liezuveliu,tai ji taip pat puikuolyte.Nuo ziedu net saka svyra.Jau imu susirupinti ar kai isskleis likusius,ar islaikys g.gif .
Atsakyti
Sveikutes,as ir labai noreciau orchidejas deti ant palanges,bet man atrodo ten saltoka.Nors langai plastikiniai g.gif gal negerai joms ten butu g.gif patarkit blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra* @ 2008 02 07, 18:21)
Sveikutes,as ir labai noreciau orchidejas deti ant palanges,bet man atrodo ten saltoka.Nors langai plastikiniai  g.gif gal negerai joms ten butu  g.gif patarkit  blush2.gif

Nieko joms blogo nebus,jai ziema jos negaus salcio,jai po palange syla radiatoriai.Aisku,nuo lango vis viena siek tiek eina saltis,todel reiketu neprislinkti gelytes labai arti lango.Vasara reikia ja saugoti,kad negautu daug tiesioginiu saules spinduliu.
Mano 6 orchidejos auga ant placiu palangiu.Ir jos kuo puikiausiai megaujasi sviesa,siluma ir apskritai gyvenimu(tikiuosi mastau.gif hihihi.gif ).Tiesa,va viena vargsele teko palydeti i roju,nes vedindama kambari,neisnesiau kiton patalpon,o padejau ant stalelio,tai vargsele nusalo cry.gif .O buvo tokia grazi..... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Andra* @ 2008 02 07, 17:21)
Sveikutes,as ir labai noreciau orchidejas deti ant palanges,bet man atrodo ten saltoka.Nors langai plastikiniai  g.gif gal negerai joms ten butu  g.gif patarkit  blush2.gif

Pas mane ant palangės stovi ir va, netgi žydi mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia seniau dalinausi patirtimi apie orchidėją savo. Nu ji buvo papuvus ir aš jai pašalinau papuvusias šaknis ir ji dabar atsigauti turėtų, kada man ja pradėt liet? blink.gif jau mėnesis aš jos nelieju tik pora lašu esu davus. Bijau perliet. g.gif Mano akimis, ji dar praščiau atrodo nei anksčiau. Apatinis lapelis geltonuoja. g.gif Gal visdėlto apliet? O jūs liejat i lėkštutę ar į viršų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 07, 08:30)
Tina, Senukuose perki šiuos vazončikus? Jų kitokių spalvų yra? Labai gražūs  thumbup.gif  Niekaip iki šios neradau tinkamų, bet šitie tikrai liuks

QUOTE(Snoop @ 2008 02 07, 12:00)
as turbut praziurejau kai kalbejot, bet kur galima situ vazoneliu nusipirkti?

Tikra tiesa, Senukuose. Spalvu pasirinkimas yra.
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 07, 16:58)
Ups hihihi.gif ,sorry,kokia grazute bigsmile.gif .Mmmmmmm......... good.gif
Papildyta:
Nezinau,as vat vis viena kazkaip pasinesusi ant tu baltu ir viskas irnesakyk.gif .Na jos man tokios grazutes.Va ir dabar Murieles,pasakele tokia bigsmile.gif .Nors as turiu dar viena ta zalsva su violetiniu liezuveliu,tai ji taip pat puikuolyte.Nuo ziedu net saka svyra.Jau imu susirupinti ar kai isskleis likusius,ar islaikys g.gif .

Man irgi baltos gražiausios. Dar labai norėčiau su tamsiu liežuvėliu ax.gif Gal ir man gimtadieniui pasidovanoti, tik dar rasti reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 02 07, 20:23)
Čia seniau dalinausi patirtimi apie orchidėją savo. Nu ji buvo papuvus ir aš jai pašalinau papuvusias šaknis ir ji dabar atsigauti turėtų, kada man ja pradėt liet? blink.gif jau mėnesis aš jos nelieju tik pora lašu esu davus. Bijau perliet. g.gif Mano akimis, ji dar praščiau atrodo nei anksčiau. Apatinis lapelis geltonuoja. g.gif Gal visdėlto apliet? O jūs liejat i lėkštutę ar į viršų? g.gif

Na is tavo parasymo supratau,kad tu ta gelyte persodinai i kita substrata,pasalinusi supuvusias saknis.Po tokio laiko ne tik galima,bet reikia drasiai lieti arba mirkinti gelyte,nes jai reikia dregmes!!!O rchidejos yra arba liejamos arba mirkomos siltame vandelyje.Vandens pripilame i bliudeli ir pamerkiame gelyte iki vazonelio virsaus krastelio.Palaikome 25-20min. ir istraukiame,nuvarviname(nes lekstuteje dregmes negali likti.Jai pastebejote,del sios priezasties ir yra orchideju vazoneliu dugnai pakelti).Taip,kad liekite, arba mirkinkite savo gelyte,nes jau praejo tikrai tas laikas,kai pakirptos saknys turejo uzdziuti..Tikuosi ji nemirsta nuo sausros.Gerai butu pamatyti foto,tada butu lengviau spresti kas tai gelytei yra mirksiukas.gif .
Papildyta:
Patikslinu:MIRKINTI 15-20min.,nes suklydau rasydama auksciau.Na,bet tas milimetrinis skaicius manau nelabai tepakenktu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2008 02 07, 20:44)
Man irgi baltos gražiausios. Dar labai norėčiau su tamsiu liežuvėliu ax.gif Gal ir man gimtadieniui pasidovanoti, tik dar rasti reikia doh.gif

Na gi,na gi,o tai kada tas gimtadienis? topsecret.gif sunglasses2.gif
Atsakyti