Įkraunama...
Įkraunama...

Angina

Sveikos mamytes, smile.gif
Turejau ir as tokiu problemyciu su dukrele, bet viskas baigesi be operaciju ir antibiotiku.
Pulinga angina budavo baisi, sigdavo po 10-15 dienu,38-39 C vienu zodziu tikras kosmaras.
Antibiotikai, leidziami vaistukai,kompresiukai ir t.t....
Kol viena karta isisnekejau su savo mociute,<<Ji sako: juk seniau irgi angina sirgdavo vaikuciai, o vaistu tokiu nebuvo>>, tai ji man dave savo naminiu vaistuku. mirksiukas.gif Ir ka jus manote, ogi per tris dienas isgijo, ziauri pulinga angina...

(Jei kam idomu, parasysiu kokie tai vaistai ir kaip pasigaminti)

Dabar dukrelei jau 16 metu is tu ligu isaugom o ji ir angina tebeturi ir sirdute nesugadinta, o apie persigtas pulingas anginas primena tik ant tonziliu "krateriai"-
kaip menulyje. Ir tik keli pirmieji gydytojos irasai....

rasa and
Atsakyti
Labukas

Labai prašau parašyk, kokie vaistai. Mano trijų metukų sūnus pastoviai serga pūlinga angina. Ir dar komplikuota. Prieš puse metų po pūlingos anginos susirgo sanariu artritu, kurį gydom iki šiol ir neišgydom. verysad.gif
Atsakyti
Būtų labai įdomu sužinoti vaistą, nes angina užkrečiama yra ir amžiaus nepaiso. Pernai dar ir kaip sirgau ja. O privatus gydytojas patarė ne vaistams leisti pinigus, bet atsiminti karštą pieną su soda,medum ir sviestu. Fiu... Gal nuo streso ir pasveikau, nes gerti tokį kokteilį buvo didelis diskomfortas.
Atsakyti
Rasa and, labai prasau parasyk ir man apie siuos naminius vaistukus i a.z . Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos
Negaliu Jums pirsti savo gydymo budo, gink dieve dar kas pasidarys,
bet mano vaikams padejo.
Tai rupuze uzpilta su degtine.
Soryy, soryy neparasiau kad pasidaryti uzpilo galima tik birzelio menesi.
(tada jos buna aktyviausios), nors as pati esu pasidariusi ir rugsejo menesi,
(tada tik sugebejau pasigauti),- vistiek veikminga buvo.
Esu girdejusi ivairiu gydymo budu:"kiek metuku, tiek lasiuku duoti isgerti"
"po arbatini saukstuka...."
as pati duodavau taip:kol mazi budavo,2-3k per diena(priklausomai nuo ligos ir temperaturos, dazniausiai neleisdavau net isiseneti ligai) apsukdavau pirsta vata, apvyniodavau siulu, kad nenusmuktu, ir gerai pamirkiusi, istepdavau gerklyte, biskuti nuspaudama, o kai paaugo duodavau valgoma sauksta pagargaliuoti ir ispjauti.
Viena taisykle: jokiu vaistu, kol gydau su rupuze.
Gavus vaistuku, dukrelei ar sunui po 3-4 val pradedavo mazeti temperatura... ir taip 3-4 dienos ir i mokykla.(Kai paugejo)

Atsakyti
Toliau :
Jei nuspresite pasinaudoti,- rasau toliau:
Pasigauni rupuze, ileidi i trilitri su vandeniu (2/3 trilitrio), uzdengi su plastmasiniu dangteliu, pries tai padariusi jame skylutes orui, 2-savaitem, ji ten issikakoja, nusineria oda,( ji buna gyva ir est duoti nereikia), poto nusiperki degtines (megstamiausios tongue.gif ) tik be prieskoniu, supili i litrini stiklaini ir ileidi ten rupuze. Laikai tamsoj 1 men, isgriebi ir tada jau naudoji uzpila, kai reikia.
Esu girdejus ir kitu ruosimo budu, bet as darau taip.
(O dieve kokia as baisi, bet ko tik nepadarai del savo vaiku)
Atsakyti
Laukiu vasaros, gaminsiu ta stebuklinga uzpila, nes vaikucio gerklite pastoviai paraudusi verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Man paciai vaikysteje ispjove tonziles ir visos problemos pasibaige, dabar angina ilgiausiai 2 dienas paskauda smile.gif O vaikas matyt paveldejo mano tonziles mellow.gif
Atsakyti
skaičiau skaičiau, ir tik dabar supratau, kas mano vyresnėliui padėjo nuo sąnarių uždegimo- ogi, greičiausiai- adenoidų operacija...
su siaubu prisimenu tuos laikus, kai ryte, vos prabudęs mano trimetukas iš skausmo neremdavo kojyčių...griebdavau vaiką, ir - ligoninėn...praėjus vos keliems mėn- situacija kartodavosi...

nuo dažnų sirgaliojimų ir dažno antibiotikų vartojimo vaikis visai nebeturėjo imuniteto...Lor-patarė operuotis adenoidus, bet...artėjant nustatytai operacijos datai, maniškis, kaip taisyklė, vėl sugebėdavo susirgt- operacija vėl nusikeldavo...Paskutinius tris kartus, net ligoninėje, prieš numatytą operacijos dieną, ryte sugebėdavo pakilt aukšta temp, o tyrimai rodydavo uždegimą...

taigis, vargais negalais vis dėl to pavyko vaikiui atlikt opreciją tongue.gif ir štai jau ketveri metai, kaip vaikinas nei dienos nėra nelankęs darželio ar mokyklos dėl ligos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(eimi @ 2006 01 30, 02:59)
skaičiau skaičiau, ir tik dabar supratau, kas mano vyresnėliui padėjo nuo sąnarių uždegimo- ogi, greičiausiai- anginos-adenoidų operacija...
su siaubu prisimenu tuos laikus, kai ryte, vos prabudęs mano trimetukas iš skausmo neremdavo kojyčių...griebdavau vaiką, ir - ligoninėn...praėjus vos keliems mėn- situacija kartodavosi...

nuo dažnų sirgaliojimų ir dažno antibiotikų vartojimo vaikis visai nebeturėjo imuniteto...Lor-patarė operuotis anginą-adenoidus, bet...artėjant nustatytai operacijos datai, maniškis, kaip taisyklė, vėl sugebėdavo susirgt- operacija vėl nusikeldavo...Paskutinius tris kartus, net ligoninėje, prieš numatytą operacijos dieną, ryte sugebėdavo pakilt aukšta temp, o tyrimai rodydavo uždegimą...

taigis, vargais negalais vis dėl to pavyko vaikiui atlikt operciją tongue.gif ir štai jau ketveri metai, kaip vaikinas nei dienos nėra nelankęs darželio ar mokyklos dėl ligos thumbup.gif

Atsakyti
doh.gif persiprašau už susidvejinimą...
norėdama patikslint, kad mums iškart buvo pašalinta ir angina, ir adenoidai - susidvejinau ax.gif
Atsakyti
Labas!
Mano mažei 9mėn. pakilo aukšta temperatūra, naktį virš 40 laipsnių. Iškviečiau greitają, gydytoja įtaria pūliuojančią anginą liepė gerti antibiotikus, nes prieš tai bandžiau mušti temp. su eferelganu, bet mažai padėjo. Vakare sugirdžiau antibiotikus valandą ramiai pamiegojo ir vėl prasidėjo verkimai ir dar sloga nežmoniška, temp.pakilo iki 40,5laipsnių, išrengiau ir įtriniau degtine per pusvalandį nukrito iki 38. O ryte liko tik 37, bet irzlumas nepraėjo nei kiek,matosi kad jaučiasi blogai, verkia. Gal kam buvo puliojanti angina, kiek ji laikosi, gal paskubėjau su antibiotikais?
Atsakyti
QUOTE(lina.br @ 2006 02 18, 15:24)
Labas!
Mano mažei 9mėn. pakilo aukšta temperatūra, naktį virš 40 laipsnių. Iškviečiau greitają, gydytoja įtaria pūliuojančią anginą liepė gerti antibiotikus, nes prieš tai bandžiau mušti temp. su eferelganu, bet mažai padėjo. Vakare sugirdžiau antibiotikus valandą ramiai pamiegojo ir vėl prasidėjo verkimai ir dar sloga nežmoniška, temp.pakilo iki 40,5laipsnių, išrengiau ir įtriniau degtine per pusvalandį nukrito iki 38. O ryte liko tik 37, bet irzlumas nepraėjo nei kiek,matosi kad jaučiasi blogai, verkia. Gal kam buvo puliojanti angina, kiek ji laikosi, gal paskubėjau su antibiotikais?

Nesuprantu kaip greitoji toki maža vaikuti nevežė į ligonine g.gif tuo labiau itardami puliuojančią angina šiaip tai turi jau vežti jeigu 39 jei puliuojanti angina tai tik ir išgydisi antibiotikais svarbiausia mušti temperatūra ir jei išeina darytis palapine ir bandyt pagarinti kuo daugiau skysčių nemažiau kaip 1 litras per diena jei tiek neišgeria manau kad geriausia važiuot į ligoninę aš su saviškiu kai uždelsiau jam tada buvo 10 mėn atsidūrėm renimacijoj su laringitu verysad.gif komplikavosi per 2 dienas sveikit šiaip pilnai angina išgyja per 2 sav temperatūra laikosi 3 dienas svarbiausia nekišti maisto per prievarta jiems tai skausminga procedūra verysad.gif sveikit
Atsakyti